Levados 10 Ιανουαρίου 2016 #1226 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Κουκλί το ενυδρείο σου Πάνο !!! Καλή επιτυχία στο εγχείρημα σου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 10 Ιανουαρίου 2016 #1227 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Καλορίζικα τα νέα αξεσουάρ του υφάλου σου!!! Η βότκα πρέπει να είναι Absolut ή μπορείς να παίξεις και με sky,stoli κτλ? Αν παίξεις με Belvedere θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα ή θα δώσεις τσάμπα λεφτά? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 10 Ιανουαρίου 2016 #1228 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Belvedere και ξερο ψωμι!!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Ιανουαρίου 2016 #1229 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Εξαιρετικο ,καλοριζικο το μηχανακι,Πανο που κανεις θελει προσοχη και παρατηρηση,το νου σου λοιπον 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιανουαρίου 2016 #1230 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Respect. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolisreef 10 Ιανουαρίου 2016 #1231 Share 10 Ιανουαρίου 2016 πανο σκοτωνει το ενυδρειο ειναι σε ψηλα επιπεδα .τωρα για τη βοτκα βλεπω και συλλεκτικο μπουκαλακι αμα ειναι για κανα σφηνακι ειμαι μεσα .να παει καλα σε οτι πειραματιστεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 10 Ιανουαρίου 2016 #1232 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Πανο τουμπανο το ενυδρειο!!! προσεχε μην το χαλασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Ιανουαρίου 2016 Author #1233 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Καλορίζικα τα νέα αξεσουάρ του υφάλου σου!!! Η βότκα πρέπει να είναι Absolut ή μπορείς να παίξεις και με sky,stoli κτλ? Αν παίξεις με Belvedere θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα ή θα δώσεις τσάμπα λεφτά? Belvedere και ξερο ψωμι!!!! χαχαχαχα! αν ελιναι να ρίχνω μέσα Belvedere δεν το γυρνάω σε zeovit να βγει και πιο οικονομικα!! το μόνο που πρόσεξα, ακολουθόντας οδηγίες του Reefkeeping, είναι η vodka να είναι 80 proof.. δεν εχω ιδέα τι είναι αυτό αλλα μόνο η Absolut το έγραφε στο μπουκάλι οπότε και την προτίμησα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNIS_61223 10 Ιανουαρίου 2016 #1234 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα,τουμπανο το εξυδρειο!!!ερωτηση σε τι θα χρησιμοποιηθει η βοτκα και τι μεθοδος ειναι αυτη; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Ιανουαρίου 2016 Author #1235 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Εξαιρετικο ,καλοριζικο το μηχανακι,Πανο που κανεις θελει προσοχη και παρατηρηση,το νου σου λοιπον πάντα Νικόλα!! πλέον η παρατήρηση είναι το όπλο Respect. Σταύρε να σαι καλά αγορίνα μου!! για πές, πως βλέπεις το εγχείρημα? περιμένω hints & tips απο σένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Ιανουαρίου 2016 Author #1236 Share 10 Ιανουαρίου 2016 πανο σκοτωνει το ενυδρειο ειναι σε ψηλα επιπεδα .τωρα για τη βοτκα βλεπω και συλλεκτικο μπουκαλακι αμα ειναι για κανα σφηνακι ειμαι μεσα .να παει καλα σε οτι πειραματιστεις με τη vodka φιλαράκι με βλέπω σύντομα στους ΑΑ.. ξέρεις, ψάχνω δικαιολογία και με τη δόση στο ενυδρείο όλο και περισεύει κανένα σφηνάκι! Oποτε θες το ξέρεις οτι είσαι ευπρόσδεκτος Πανο τουμπανο το ενυδρειο!!! προσεχε μην το χαλασεις ελπίζω όχι Βασίλη, αλλα ξέρεις πως είναι αυτα, είναι που δεν πίανουν τα χέρια μου στις κατασκευές να το ρίξω στο D.I.Y. και το έχω χω ρίξει σε άλλα σκαλισματα.. δε βομίζω οτι κανένας μας μπορεί να κάτσει απλά μπροστα στο ενυδρείο του και να το κοιτάω χωρίς να πειράζει κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Ιανουαρίου 2016 Author #1237 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα,τουμπανο το εξυδρειο!!!ερωτηση σε τι θα χρησιμοποιηθει η βοτκα και τι μεθοδος ειναι αυτη; σ ευχαριστώ φίλε μου! είναι μια απο τις πολλές μεθόδους που υπάρχουν για να κρατας χαμηλά τα θρεπτικά του ενυδρείου σου και παίζει με τον πλυθισμό των βακτηρίων. κάνει κατα τα λεγόμενα καλή δουλεία αφού βέβαια υπάρχουν κάποιες προυποθεσεις αλλα θέλει και πολύ προσοχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 10 Ιανουαρίου 2016 #1238 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Πανό εύχομαι να σου πανε ΟλΑ καλα. Φοσφωρικα πως εριξες; Ανέβασε αντιφοσφωρο; Ή βότκα μόνο νιτρικά κατεβάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 10 Ιανουαρίου 2016 #1239 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Pano το ενυδρειο σου ειναι στολίδι. Προσοχή με την βότκα. Φαίνεται να πηγαίνει καλά. Σε μένα πήρε 2,5 μήνες για να σταντάρω την δόση. και πάλί αφήνω ενα κάτι τίς ΝΟ3 για τις αγαπημένες μου εφύλιες Αν δεν ειχα εφύλιες πιθανόν να δοκίμαζα στο 0 τα ΝΟ3. Καλή επιτυχία όντως τα ΡΟ4 πώς τα έριξες? Εγω με βότκα ενα 0,07 ΡΟ4 το έχω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNIS_61223 10 Ιανουαρίου 2016 #1240 Share 10 Ιανουαρίου 2016 σ ευχαριστώ φίλε μου! είναι μια απο τις πολλές μεθόδους που υπάρχουν για να κρατας χαμηλά τα θρεπτικά του ενυδρείου σου και παίζει με τον πλυθισμό των βακτηρίων. κάνει κατα τα λεγόμενα καλή δουλεία αφού βέβαια υπάρχουν κάποιες προυποθεσεις αλλα θέλει και πολύ προσοχη Οκ γιατι ειχα απορεια με την βοτκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Ιανουαρίου 2016 Author #1241 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Πανό εύχομαι να σου πανε ΟλΑ καλα. Φοσφωρικα πως εριξες; Ανέβασε αντιφοσφωρο; Ή βότκα μόνο νιτρικά κατεβάζει. Pano το ενυδρειο σου ειναι στολίδι. Προσοχή με την βότκα. Φαίνεται να πηγαίνει καλά. Σε μένα πήρε 2,5 μήνες για να σταντάρω την δόση. και πάλί αφήνω ενα κάτι τίς ΝΟ3 για τις αγαπημένες μου εφύλιες Αν δεν ειχα εφύλιες πιθανόν να δοκίμαζα στο 0 τα ΝΟ3. Καλή επιτυχία όντως τα ΡΟ4 πώς τα έριξες? Εγω με βότκα ενα 0,07 ΡΟ4 το έχω. η vodka κατεβάζει και νιτρικά και φωσφορικά. Βασικά νιτρικά το περισσότερο χρόνο ειμαι κάτω απο 2 αλλα ποτε δεν μου ηταν δύσκολο να τα μηδενίσω. Πριν 10 μέρες που ξεκίνησα ήμουν 1-2. Με τη βότκα μηδενισαν τη 2-3 μερα. Τα φωσφορικά έμειναν σταθερά οποτε και άρχισα να ταΐζω περισσότερο. Νομιζω οτι αν μηδενίσεις νιτρικά τοτε τα φωσφορικά δεν θα πέσουν ποτε. Ξεκίκησα συνολικά με 0,2ml vodka, την Τετάρτη μερα αύξησα σε 0,4ml. Και πλέον απο χθες ξανα έπεσα στα 0,2. Θα το αφήσω κάποιες μέρες εκει..παρατήρηση, μετρήσεις και βλέπουμε. Αντιφως φόρο έβγαλα τη μισή ποσότητα που ειχα πριν ξεκινήσω και σημερα θα αφαιρέσω οτι εχει μεινει. Συνήθως με αυτές τις μεθόδους δε συστήνεται η χρήση αντιφωσφορου Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 10 Ιανουαρίου 2016 #1242 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Πάνο εμενα δεν πέφτουν ευκολα τα ΡΟ4. Αν δεν βάλω αντιφώσφορο θα ανεβούν πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Ιανουαρίου 2016 Author #1243 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Ευγένιε, δεν χάνεις κατι να το δοκιμάσεις να τον αφαιρέσεις..σταδιακά ομως και να μη αφήσεις τα νιτρικά να μηδενίσουν μεχρι μα ρίξεις φωσφορικά Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 10 Ιανουαρίου 2016 #1244 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Διαμάντι το ενυδρειο Πανο !!! Καλή επιτυχία με την βότκα να σε πανε όλα καλα!!! Άντε να μαθαίνουμε και εμείς ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 10 Ιανουαρίου 2016 #1245 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Πάνο όντως θα το δοκιμάσω. Θα τον αφαιρέσω σταδιακά και αν δω οτι πάνε να βαρέσουν κόκκινο θα τον ξαναβάλω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 10 Ιανουαρίου 2016 #1246 Share 10 Ιανουαρίου 2016 Ότι και να πω γι αυτό το ενυδρείο είναι λίγο ! Θα σου ευχηθώ πρώτα καλή χρόνια και ύστερα καλή επιτυχία με το εγχείρημα σου ! Αν και την γνώμη μου στην έχω πει , ΕΣΥ ξέρεις καλύτερα για το ποσό πιο τέλειος μπορεί να γίνει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 10 Ιανουαρίου 2016 #1247 Share 10 Ιανουαρίου 2016 (edited) Πανο το ενυδρειο εχει ξεφυγει!! Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2016 - paul.asty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 11 Ιανουαρίου 2016 #1248 Share 11 Ιανουαρίου 2016 η vodka κατεβάζει και νιτρικά και φωσφορικά. Βασικά νιτρικά το περισσότερο χρόνο ειμαι κάτω απο 2 αλλα ποτε δεν μου ηταν δύσκολο να τα μηδενίσω. Πριν 10 μέρες που ξεκίνησα ήμουν 1-2. Με τη βότκα μηδενισαν τη 2-3 μερα. Τα φωσφορικά έμειναν σταθερά οποτε και άρχισα να ταΐζω περισσότερο. Νομιζω οτι αν μηδενίσεις νιτρικά τοτε τα φωσφορικά δεν θα πέσουν ποτε. Ξεκίκησα συνολικά με 0,2ml vodka, την Τετάρτη μερα αύξησα σε 0,4ml. Και πλέον απο χθες ξανα έπεσα στα 0,2. Θα το αφήσω κάποιες μέρες εκει..παρατήρηση, μετρήσεις και βλέπουμε. Αντιφως φόρο έβγαλα τη μισή ποσότητα που ειχα πριν ξεκινήσω και σημερα θα αφαιρέσω οτι εχει μεινει. Συνήθως με αυτές τις μεθόδους δε συστήνεται η χρήση αντιφωσφορου Sent from my iPhone using Tapatalk Πανο προσεξε οσο αφορα τα φοσφωρικα. Εγω αλλα ξερω , θα το δεις βεβαια στην.πραξη.http://reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/116-vinegar-dosing-methodology-for-the-marine-aquarium "Vinegar dosing like other carbon source dosing will reduce phosphate, however it is a very slow process compared to nitrate reduction. Why, because bacteria utilize omuch more nitrate than phosphate to grow and multiply. The denitrification process described above is another reason why the process may be imbalanced toward more nitrate reduction than phosphate reduction. It is the skimming out of bacteria or consumption of them by higher organisms that reduces phosphate. The ratio bacteria utilize for ordinary growth, and the ratio that likely comes in with many foods is very roughly around 16 parts of nitrate per 1 part of phosphate, which is based on the percentage of nitrogen and phosphorus present in the basic biochemicals that make up all living cells. The ratio can vary tremendously, but the point is that one should expect a lot of nitrate reduction for each unit of phosphate reduction, even if cellular growth is the only process taking place.. For these reasons, if your phosphate is high and nitrate is low, then you should use another method like GFO to reduce phosphate back in line with the ratio above. Then vinegar dosing can be used to maintain the levels of nitrate and phosphate, but is not a preferred method to reduce high phosphate levels. Many folks may need to ultimately use an additional phosphate export method, such as GFO, even if the levels start out balanced because organic carbon addition can be imbalanced to more nitrate reduction for the reasons stated above." ΥΓ πριν ξεκινησεις ειχες την ιδανικη αναλογια και συγκεντρωση φοσφωρικων, που κατα κοινη ομολογια εχει τα καλυτερα αποτελεσματα σε χρβμα και αναπτυξη. Πολλοι με προβιοτικες μεθοδους καταληγουν να ριχνουν εξτρα νιτρικα με σκευασματα για να πετυχουν την δικια σου αναλογια, πριν ξεκινησεις την βοτκα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 11 Ιανουαρίου 2016 Author #1249 Share 11 Ιανουαρίου 2016 Ότι και να πω γι αυτό το ενυδρείο είναι λίγο ! Θα σου ευχηθώ πρώτα καλή χρόνια και ύστερα καλή επιτυχία με το εγχείρημα σου ! Αν και την γνώμη μου στην έχω πει , ΕΣΥ ξέρεις καλύτερα για το ποσό πιο τέλειος μπορεί να γίνει ! καλή χρονια φιλαράκι μου!!! Να σαι πάντα καλα να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου! οσο για το τι ξέρω άσε.. απλά με τρώει να πειραματίζομαι ελπίζω να μή το χαλάσω αλλα και να το χαλάσω.. εδω είναι το 30αρι και κάθεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 11 Ιανουαρίου 2016 #1250 Share 11 Ιανουαρίου 2016 Το ενθδρειο εχει φοβερα χρωματα συνχαρητιρια!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος