pan_Oz 30 Ιουλίου 2015 Author #851 Share 30 Ιουλίου 2015 Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 30 Ιουλίου 2015 #852 Share 30 Ιουλίου 2015 (edited) Οχι ρε πανο,πολυ κριμα ρε φιλε Τον ειχες σωσει τον κουκλο απο το χαρο με τοσο ick που ειχε και να φευγει ετσι?Γμτ,πολυ στεναχωρηθηκα. Τεσπα οπως ειπε και ο θανασης παραπανω,εσυ να εισαι καλα και θα ξαναβαλεις. Ειναι ψαρακι που ερχεται συχνα και πολυ συντομα θα εχεις τη δυνατοτητα να το αποκτησεις φιλε,μη στεναχωριεσαι.Σιγουρα θα το αγαπησεις το ιδιο Αυτα δυστυχως συμβαινουν και επειδη πονανε,ειναι και τα καλυτερα μαθηματα. Η εποξικη μια χαρα reef safe ειναι βρε,μη ξεσπας σε λαθος αιτιες τωρα που εισαι θολωμενος. Απλα χρησιμοποιησες εξαιρετικα πολυυυυυυ ποσοτητα.Το να διαλυθει το 1/3 της σε αυτα τα λιτρα φιλε ειναι καταστροφη. Καλο το οτι δεν ειχες αλλες απωλειες σε ψαρακια. Με τα lps δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Την εχω παθει κ εγω ετσι. Με τα σκληρα ομως αν δεν αναλαβεις δραση γρηγορα(αν και ηδη μπορει να ειναι αργα,γιατι αφησεςνα περασει πολυ χρονος) ισως εχεις παωλειες στα πιο ευαισθητα. Στο σκιμμερ μην πονταρεις καθολου,δεν θα σε βοηθησει. Τα περισστερα σκιμμερ σταματανε να λειτουργουν οταν διαλυεται εποξικη μεσα στο νερο.Εκτος απο το οτι μερος της καθεται στα τοιχωματα του σκιμμερ,βαραινουν(αφου περιεχουν πλεον υλικο της) και οι φυσαλιδες,οποτε δεν σκιμμαρει καθολου. Κανε οσο πιο μεγαλη αλλαγη νερου μπορεις η' πολλες μικρες,αναλογα το ποσο γρηγορα και τι ποσοτητα μπορεις να φτιαξεις.Μην ανησυχεις για τη διαλυση του αλατιου και αν ανησυχεις,παρε ενα που να διαλυεται γρηγορα,οπως π.χ το απλο της red sea ωστε να μπορεις να το χρησιμοποιησεις εστω και σε μιση ωρα. Εσυ θα ξεθολωσεις το νερο με τις αλλαγες και μην το περιμενεις απο το σκιμμερ.Αλλωστε ετσι θα ξεφορτωθεις και πολυ απο το υλικο της κολλας που αυτη τη στιγμη αιωρειται και μετα θα κατσει πανω σε κοραλια,βραχο κτλ. Μετα με το χερι σου η' μια μικρη αντλια "φυσα" πανω στα σκληρα και στο βραχο γιατι βλεπω οτι εχει θολωσει πολυ το νερο. Ελπιζω να πανε ολα καλα ρε φιλε και να εχεις ακομα χρονο να σωσεις τα σκληρα.Αυτα επρεπε να τα κανεις ακριβως τη στιγμη που ειδες το νερο να θολωνει τοσο πολυ. Και μια ταπεινη φιλικη συμβουλη Παντα να εχεις και υγρη κολλα και εποξικη. Τα μεγαλα κοραλια παντα να τα κολλας με την υγρη και να εχεις την εποξικη για μπαλωματα η για μικρα κοραλια η' φραγκς. Το κοστος για να τις εχεις και τις δυο ειναι αντι για 10 ευρω 20-22,αλλα θα εχεις παντα την επιλογη να κολλησεις το αναλογο κοραλι με την καταλληλη κολλα χωρις να εχεις τα σημερινα,τα οποια ειναι στο χερι σου να μην ξανα αντιμετωπισεις. Ε και ρε φιλε αν στο κατω κατω εχεις μερικες απωλειες στα σκληρα,υπαρχουν πολλαααα παιδια εδω που θα σε ξαναστοκαρουν Μην απογοητευεσαι,το κεφαλι ψηλα και θα γινει το ενυδρειο οπως πριν και καλυτερο.....και με ιαπωνα ξανα edit Οι τελευταιες φωτο ειναι πολυ θετικες φιλε!Ειδικα το οτι βγαινουν οι πολυποδες σιγα σιγα. Μην επαναπαυτεις ομως,κανε μια δυο αλλαγες νερου.Κια τρεις αν μπορεις,μονο καλο θα κανουν. Έγινε επεξεργασία 30 Ιουλίου 2015 - mad23 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κουρκουλης 30 Ιουλίου 2015 #853 Share 30 Ιουλίου 2015 Πανο εχω μια γιαλα 100 λιτρα ελα να τηνπαρεις να κανεις πιο πολλα λιτρα αλλαγη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Ιουλίου 2015 Author #854 Share 30 Ιουλίου 2015 Σας ευχαριστω πολυ παίδες .. Εχω ήδη ξεκινήσει προετοιμασία 30 λίτρα αλλαγής. Συνολικά δηλ. 60 απο χθες .. Τα ψαράκια εκτός απο το 1 anthias έφαγαν κανονικά Νεα φωτο Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Ιουλίου 2015 Author #855 Share 30 Ιουλίου 2015 Απ αυτο ξεκίνησε το κακο .. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Ιουλίου 2015 Author #856 Share 30 Ιουλίου 2015 To skimmer οντως μετα την πρώτη ωρα που έβγαζε σαν τρελο ροζιλα μετα σταμάτησε. Απο το πρωι δείχνει να επανέρχεται η λειτουργία του Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Ιουλίου 2015 #857 Share 30 Ιουλίου 2015 Κριμα για τις απωλειες σου, ειναι ομως μια φαση που ολοι οι ρηφαδες(ακομα και οι γκουρου) περνανε, οπως και οι υπολοιποι ετσι και εγω την εχω περασει(μαζι με μερικες ακομα πιο ασχημες), αλλα το θεμα ειναι να το παλεψεις αυτες τις μερες ωστε να ειναι οσο πιο μικρο γινεται το κακο.... Κανε οτι ειπε ο Μιχαλης, αλατι που να σπαει γρηγορα και μικρες ή μεγαλες αλλαγες.... Το σκιμμερ κανονικα θα θελει καθαρισμα για τους ιδιους λογους που ειπε ο μιχαλης( παλι! Αααχ ρε mike!!! ).... Λεγε μας πως παει η καταστασει και ολα θα φτιαξουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Ιουλίου 2015 Author #858 Share 30 Ιουλίου 2015 Το skimmer θα φροντίσω να το καθαρίσω άμεσα Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Ιουλίου 2015 Author #859 Share 30 Ιουλίου 2015 Ευχαριστω πολυ ρε σεις για τα μηνυματα σας Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimtsok 30 Ιουλίου 2015 #860 Share 30 Ιουλίου 2015 Καθαρό μυαλό χρειάζεται τώρα φίλε και όχι αποφάσεις και κινήσεις εν θερμώ.... Πάμε γερά friend.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 30 Ιουλίου 2015 #861 Share 30 Ιουλίου 2015 Καλη συνέχεια φιλε και κρίμα πολυ κρίμα ολα θα επανερθουν πάλι και θα το ξανά χαρείς είμαι σίγουρος ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 30 Ιουλίου 2015 #862 Share 30 Ιουλίου 2015 Πω πω βρε Πάνο τι στραβή ήταν αυτή!! Τώρα το είδα και στεναχωρέθηκα πολύ. Όμως βλέπω ότι τώρα όλα πάνε καλύτερα οπότε τα χειρότερα σίγουρα πέρασαν. Μη μασάς δεν πιστεύω να έχεις άλλες απώλειες. Και το ανθιάκι θα ισιώσει σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loykas.. 30 Ιουλίου 2015 #863 Share 30 Ιουλίου 2015 Τώρα το είδα και φίλε μου κρίμα για το tang και ήταν κούκλος όλοι έχουμε φάει τής φόλες μας αλλά επειδή τό γουστάρουμε δεν το βάζουμε κάτω να είσαι εσύ καλά και όλα γίνονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Ιουλίου 2015 Author #864 Share 30 Ιουλίου 2015 Γ νύχτα προβλέπεται παλι μεγαλη.. Ξεκινάω με καθάρισμα σκιμερ Φυσάω κοραλλια και βραχο για τυχόν υπολείμματα (δεν υπάρχει κατι ορατό) Και τέλος αλλαγή 50 λίτρα τα οποία βέβαια σπάνε μονο για 5 ώρες (αλάτι ΑΤΙ) .. Άντε και ο θεός βοηθός Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 30 Ιουλίου 2015 #865 Share 30 Ιουλίου 2015 Πάνο το mce 600 έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 30 Ιουλίου 2015 #866 Share 30 Ιουλίου 2015 Η χθεσινή μερα ηταν η χειρότερη απο τοτε που ξεκίνησα αυτο το χόμπι.. Ξεκίνησε βέβαια με τελείως διαφορετικές προοπτικές .. Να το παω ομως απο την αρχη. Για χαρη μιας Mille κίτρινοπρασινης αποφάσισα να αποχωριστω το clam που το εχω κοντα 4χρονια αφού ούτως η άλλως τους τελευταίους 4 μηνες ειναι στο ενυδρειο του φίλου Δημήτρη λόγω γιατρού.. Με πολυ χαρα λοιπον το απόγευμα γυρισα σπίτι για να κολλήσω το νεο κοράλλι οριζόντια στο βραχο .. Χρησιμοποίησα κατι παραπάνω απο το 1/3 της εποχικής της tunze. Το ενυδρειο άρχισε να θολώνει αλλα σεν το έβαζα κάτω ειχα τα χερια στο νερό για πανω απο μια ωρα μεχρι που το άφησα γιατι πλέον δρν έβλεπα τιποτα.. Δεν πέρασε πολυ ωρα και τα ψαρια αρχησαν ενα -ενα να κάθονται στον αραγονιτη .. Τα Κοράλλια ολα κλειστά και γεμάτα βλέννα Μαζι με τα υπόλοιπα και ο Ιάπωνας .. Με βαριά ανάσα στον αραγονιτη .. φάνηκε οτι τα πράγματα δεν πανε καλα και ξεκίνησα να ετοιμάζω νερό για αλλαγή .. Ο καλός φίλος dimtsok 12 το βράδι παράτησε γυναικα στην αγ. Παρασκευη και κατέβηκε Γαλατσι. Μεταξυ άλλων δεν ειχα και άνθρακα και μου έφερε τον δικο του. Ο Ιάπωνας μεταφέρθηκε στο σαμπ του .. Μετα απο ενα ολονύχτιο "πάρτι" το πρωι έγινε αλλαγή 30 λίτρα.. Το ενυδρειο τρεχει με ενα λίτρο άνθρακα .. Το πρωι οι πρώτες απώλειες.. Ο γιατρός .. Και το καμάρι μου.. Παει ο ιαπωνεζακος μου.. Ευχομαι φιλαράκι μου αλλη κακοτυχιά να μην σε βρει. Δυστυχώς εχει ξανασυμβεί και σε αλλα παιδιά αυτο με την εποξική... Οτι χρειαστείς είμαστε διπλα σου Πανο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 31 Ιουλίου 2015 Author #867 Share 31 Ιουλίου 2015 Καθαρό μυαλό χρειάζεται τώρα φίλε και όχι αποφάσεις και κινήσεις εν θερμώ.... Πάμε γερά friend.... Μητσάκο, φιλαράκι μου σ ευχαριστώ πολύ και δημόσια για το τρέξιμο που έκανες νυχτιάτικο! Καλη συνέχεια φιλε και κρίμα πολυ κρίμα ολα θα επανερθουν πάλι και θα το ξανά χαρείς είμαι σίγουρος ;) να σαι καλά φίλε μου.. το μόνο που θέλω τώρα είναι να μήν έχω άλλες απώλειες, να πάω διακοπές και να γυρίσω με γεμάτες μπαταρίες Πω πω βρε Πάνο τι στραβή ήταν αυτή!! Τώρα το είδα και στεναχωρέθηκα πολύ. Όμως βλέπω ότι τώρα όλα πάνε καλύτερα οπότε τα χειρότερα σίγουρα πέρασαν. Μη μασάς δεν πιστεύω να έχεις άλλες απώλειες. Και το ανθιάκι θα ισιώσει σύντομα. ασε Λουκά.. εσκασα φίλε .. ειδικά για τον Ιάπωνα.. όση ώρα κόλλαγα ερχόταν και μου τριβόταν στο χέρι ρε φίλε.. Τώρα το είδα και φίλε μου κρίμα για το tang και ήταν κούκλος όλοι έχουμε φάει τής φόλες μας αλλά επειδή τό γουστάρουμε δεν το βάζουμε κάτω να είσαι εσύ καλά και όλα γίνονται σίγουρα όλα αυτά είναι στο χόμπυ μας.. περνουμε μαθήματα.. tang πάντως δεν ξαναβάζω.. Πάνο το mce 600 έχεις; ναι φίλε μου, αυτό έχω Ευχομαι φιλαράκι μου αλλη κακοτυχιά να μην σε βρει. Δυστυχώς εχει ξανασυμβεί και σε αλλα παιδιά αυτο με την εποξική... Οτι χρειαστείς είμαστε διπλα σου Πανο..... σ ευχαριστώ πολύ ρε Θανάση.. αλήθεια φίλε, σε κόλλες τι επιλογές έχουμε? ασφαλή και γρήγορη στο κόλλημα. σίγουρα αυτή της tunze δεν είναι και η καλύτερη επιλιγή. μεχρι σήμερα απλά με είχε δυσκολέψει πολύ γιατι αργούσε πολύ να κολλήσει. δε μου χε κάνει όμως ποτέ ζημιά.. το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα την ξαναπάρω ποτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 31 Ιουλίου 2015 #868 Share 31 Ιουλίου 2015 ολες οι επιξικες πανω κατω τα ιδια ειναι, για γρηγορο κολλημα ειναι οι κρυσταλικες τυπου λογκο σε μορφη τζελ ομως, διαφορες εταιριες βγαζουν(seachem πχ), αλλες φορες απαιτητε ο συνδιασμος και των δυο.... αναλογα παντα τι θελεις να κολλησεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 31 Ιουλίου 2015 #869 Share 31 Ιουλίου 2015 Πάνο - σορρυ για τη "σφηνα" Ποιες εννοείτε κρυσταλικές σε μορφή τζελ? Κάποιο λινκ ή εικόνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 31 Ιουλίου 2015 #870 Share 31 Ιουλίου 2015 (edited) Πάνο - σορρυ για τη "σφηνα" Ποιες εννοείτε κρυσταλικές σε μορφή τζελ? Κάποιο λινκ ή εικόνα? ειναι οι κολλες στιγμη οπως η κοινη λογκο, απλα ειναι σε μορφη τζελ... το κυριο συστατικο ειναι κυανοκρυσταλικο και δεν βγαζει κατι στο νερο μολις στεγνωση, τωρα αναλογα την εταιρια αλλαζουν τα αντιδραστιρια που εχει η καθε κολλα για να στεγνωση αμεσα οτταν βγει απ το σωληναριο.... http://www.seachem.com/Products/product_pages/ReefGlue.html της seachem ειναι ενα απλο παραδειγμα.... Έγινε επεξεργασία 31 Ιουλίου 2015 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 31 Ιουλίου 2015 Author #871 Share 31 Ιουλίου 2015 οι κόλλες σε μορφή gel κολλάνε βράχακι με βραχάκι μέσα σε νερο???? το έχει κάνει κανένας??? εχω χρησιμοποιήσει εκτός ενυδρείου και έχω κολλήσει με logo gel φραγκάκι σε βρακάκι με επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Ιουλίου 2015 #872 Share 31 Ιουλίου 2015 Θα συμφωνησω στα παραπανω με τον αγγελαρα Πανο εμενα μια φορα που ειχε ακουμπησει η μυτη απο το σωληναριο στο νερο,ειχε πετρωσει μετα(δεν το σκουπισα) και επρεπε να κοψω το πλαστικο πιο κατω μετα για να βγαινει η κολλα. Ισως αν τη βαλεις μεσα στο νερο να μπει μεσα στο σωληναριο και να πετρωσει ολη. Μπορει και να μην γινει τιποτα βεβαια,υποθεσεις κανω.Δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω κατι με σιγουρια. Εχεις δικιο,εκτος νερου με τζελ εχω κανει τις πιο ευκολες-γρηγορες-γερες κολλησεις ακομα και σε σε βραχια.Πραγματικα φοβερη δουλεια. Πως ειναι τα κοραλια σημερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 31 Ιουλίου 2015 Author #873 Share 31 Ιουλίου 2015 δεν εχω ιδέα Mike.. περιμένω να σχολάσω να πάω σπίτι για να δω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Ιουλίου 2015 #874 Share 31 Ιουλίου 2015 Ολα καλα θα ειναι πανο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 31 Ιουλίου 2015 Author #875 Share 31 Ιουλίου 2015 Οντως .. Τουλάχιστον απο κοραλλια δεν βλεπω να εχω άλλες απώλειες Το ενα anthias απο τα 2 που έμειναν το φοβάμαι.. 2η μερα που δρν βγαίνει .. Και μερικές φωτο Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος