Jump to content

pan_Oz Reef

pan_Oz

Recommended Posts

Με την όσμωση όπως καλά έδειξε το vertex έπρεπε και το άλλο να δείξει 0 φίλε μου...

Πολυ ενδειαφερον οι διαφορες που παραθετεις Πανο. Οι διαφορες που παραθετεις δειχνουν οτι τελικα τα διαθλασιμετρα αναλογα αν ειναι για θαλασσινο 'η αλατονερο, επηρεαζονται απο το διαλυμα αν ειναι οντως θαλσσινο 'η αλατονερο. Για αυτο παιζουν τοσο πολυ και οι διαφορες μεταξυ τους......κατι που δεν περιμενα. Το σωστο ειναι να τα καλιμπραρεις σε θαλασσινο 35ppt και μετα να μετρησεις το διμlκο σου ενυδρειο. Αφου μπηκες σε τετοιο κοπο , εγω στη θεση σου θα εβρισκα ενα αναλογικο αλατομετρο της tropic marine που ειναι απολυτως ακριβες οπως παραδεχονται οπου διαβασα, θα τα καλιμπραρα συμφωνα με εκεινο και μετα θα μετρουσα το νερο στο ενυδρειο.

Με την όσμωση όπως καλά έδειξε το vertex έπρεπε και το άλλο να δείξει 0 φίλε μου...

Θανάση και εμένα η λογική μου αυτό λέει..

απο την αλλη όμως το D-D είναι seawater που σημαίνει οτι λαμβάνει υπ όψιν στη διάθλαση και άλλα ιχνοστειχοία ενώ το Vertex είναι salt water.. που σημαίνει οτι εχει καλιμπραριστεί εργοστασιακά σε χλωριούχο νάτριο..

Πολυ ενδειαφερον οι διαφορες που παραθετεις Πανο. Οι διαφορες που παραθετεις δειχνουν οτι τελικα τα διαθλασιμετρα αναλογα αν ειναι για θαλασσινο 'η αλατονερο, επηρεαζονται απο το διαλυμα αν ειναι οντως θαλσσινο 'η αλατονερο. Για αυτο παιζουν τοσο πολυ και οι διαφορες μεταξυ τους......κατι που δεν περιμενα. Το σωστο ειναι να τα καλιμπραρεις σε θαλασσινο 35ppt και μετα να μετρησεις το διμlκο σου ενυδρειο. Αφου μπηκες σε τετοιο κοπο , εγω στη θεση σου θα εβρισκα ενα αναλογικο αλατομετρο της tropic marine που ειναι απολυτως ακριβες οπως παραδεχονται οπου διαβασα, θα τα καλιμπραρα συμφωνα με εκεινο και μετα θα μετρουσα το νερο στο ενυδρειο.

δυστιχώς φίλε μου δέν έχω πρόσβαση σε υδρόμετρο της tropic marine.. θα βοηθούσε σίγουρα το τεστάρισμα και περιμένω τα δικά σου ευρήματα :)

Έγινε επανάληψη του τεστ μεταξυ DD και Vertex. Για καλιμπραριςμα Χρησιμοποιήθηκε DIY διάλειμμα 3,65g. Καθαρό χλωριουχο νάτριο σε 96,35 ml στείρο νερό. Οι μετρήσεις έγιναν με ζυγαριά ακριβειας. Το διάλειμμα αυτο αντιστοιχεί σε 35ppt θαλασσινού νερού.

Το vertex τελικά φαίνεται να ειναι πιο ακριβές στις μετρήσεις. Σημειώνεται οτι και στα 2 με αποστειρωμένο νερό, η μετρηση ηταν 0.

Θα γινει ενα τελευταίο τσεκάρισμα χρησιμοποιώντας αυτη τη φορα εργαστηριακή ζυγαριά για ακομα πιο ακριβές αποτελεσμα

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Πάνο το τσέκαρα και εγώ , όντως το D-D χάνει στις μετρήσεις . Νερό από το ενυδρείο μου έδειχνε 1022 , πήγα και το μέτρησα το ίδιο νερό στο Fish and Pet και έδειξε 1026 , το ίδιο νερό σε φίλο ρεφρακτόμετρο ακριβείας έδειξε επίσης 1026.

Και η πλάκα είναι ότι το τελευταίο δεκαήμερο με το γ....νο το D-D ΄΄πήγα΄΄την αλατότητα 1025 ( με D-D ) που τελικά ήταν 1030 και 3 ψάρια γέμισαν ich!!!!

Έγινε επανάληψη του τεστ μεταξυ DD και Vertex. Για καλιμπραριςμα Χρησιμοποιήθηκε DIY διάλειμμα 3,65g. Καθαρό χλωριουχο νάτριο σε 96,35 ml στείρο νερό. Οι μετρήσεις έγιναν με ζυγαριά ακριβειας. Το διάλειμμα αυτο αντιστοιχεί σε 35ppt θαλασσινού νερού.

Το vertex τελικά φαίνεται να ειναι πιο ακριβές στις μετρήσεις. Σημειώνεται οτι και στα 2 με αποστειρωμένο νερό, η μετρηση ηταν 0.

Θα γινει ενα τελευταίο τσεκάρισμα χρησιμοποιώντας αυτη τη φορα εργαστηριακή ζυγαριά για ακομα πιο ακριβές αποτελεσμα

Πανο δεν εχω. DD αλλααυτα που γραφειςοτι δοκιμασες, κατα την αποψη μου δειχνουν οτι το did κατασκευαστηκε οντως για θαλασσινο νερο. Το δυαλυμα που φτιαχνεις, οτι ζυγαρια και να χρησιμοποιησεις ειναι απλα αλατονερο. Φυσικο να υπερτερει το vertex. Γι αυτο σου εγραψα πιο πανω ωια το αλατομετρο της tropic Marin και να κανεις τις μετρησεις σε θαλασσινο νερο και οχι αλατονερο.

Καλημέρα στη παρέα! Βάζω φωτός απο μια acro (δεκτή η αναγνώριση) στη κορυφή του pillar. Η πρώτη ειναι 15/3 οταν το κοράλλι μάζεψε πολύποδες.. Η δεύτερη φωτο απο 28/3 οταν πλέον είχε καταστραφεί και έκοψα ολες τις άκρες .. Η Τρίτη φωτο ειναι σημερινή

post-50324-1436623301,6159_thumb.jpg

post-50324-1436623361,5839_thumb.jpg

post-50324-1436623377,0114_thumb.jpg

• Like 4

Πανο δεν εχω. DD αλλααυτα που γραφειςοτι δοκιμασες, κατα την αποψη μου δειχνουν οτι το did κατασκευαστηκε οντως για θαλασσινο νερο. Το δυαλυμα που φτιαχνεις, οτι ζυγαρια και να χρησιμοποιησεις ειναι απλα αλατονερο. Φυσικο να υπερτερει το vertex. Γι αυτο σου εγραψα πιο πανω ωια το αλατομετρο της tropic Marin και να κανεις τις μετρησεις σε θαλασσινο νερο και οχι αλατονερο.

Φιλε μου, τα ρεφρακτομετρα ηταν καλομπραρισμενα απο τη προηγούμενη φορα που ανέφερα τα διαλληματα..

Τα 3,65g χλωριούχου νατρίου σε 96,36ml νερού μας κάνουν 36,5ppt διαλλημα χλωριούχου νατρίου τα οποία βάσει του άρθρου που ανέβασα ισοδυναμεί με 35ppt θαλασσινού ..οποτε το vertex δείχνει ακριβή μετρηση δεδομένου οτι ηταν καλιμπραρισμενο .. Τελικό τεστακι σε λιγο που θα χω στα χερια μου διαλλημα ζυγισμένο σε εργαστηριακό ζυγό :)

Καλημέρα στη παρέα! Βάζω φωτός απο μια acro (δεκτή η αναγνώριση) στη κορυφή του pillar. Η πρώτη ειναι 15/3 οταν το κοράλλι μάζεψε πολύποδες.. Η δεύτερη φωτο απο 28/3 οταν πλέον είχε καταστραφεί και έκοψα ολες τις άκρες .. Η Τρίτη φωτο ειναι σημερινή

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1436623472.971333.jpg

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1436623532.935767.jpg

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1436623549.253673.jpg

Πάνο ανέκαμψε φοβερά! Μπράβο! Είναι και κούκλα.

• Like 1

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1436623472.971333.jpg

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1436623532.935767.jpg

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1436623549.253673.jpg

Εντυπωσιακή ανάκαμψη δείχνει το κοράλλι φιλαράκι μου...

Οσον αφορά το άλλο θέμα αν θες μπορώ να μετρήσω το νερο σου και με το δικό μου ρεφρακτομετρo.

Μπραβο πανο για τις δοκιμες που κανεις και τον χρονο που διαθετης...

Κατα την γνωμη μου εφοσον βαζουμε αλατονερο στο ενυδρειο πρεπει να μετραμε με ρεφρακτομετρο για αλατονερο, αυτο γιατι πολυ απλα αλατονερο φτιαχνουμε, εαν αλλαζει η δομη του μετα λογο δομετρικης ειναι αλλο θεμα...

Εαν το νερο που φτιαχνουμε ειναι σωστο και οχι απο θαλασσα και εχουμε και αναπληρωσει και η αναλογια νερου-αλατιου μενει σταθερη πιστευω οτι η διαφορα θα ειναι πολυ μικρη....

Αυτα απ το φτωχο μου το μυαλο, οχι απ καποιο αθρο, εαν καποιος διαφωνει θα ηθελα να ακουσω την γνωμη του :)

Tropic Marine Hydromete=ALL TIME CLASSIC!

εγω παντως το νερο το δοκιμαζω οταν το φτιαχνω!! στο αλατοπιπερο παντα μου τα χαλαει αλλα οκ το φτιαχνω!!  :bigemo_harabe_net-128:

• 2 weeks later...

Η χθεσινή μερα ηταν η χειρότερη απο τοτε που ξεκίνησα αυτο το χόμπι.. Ξεκίνησε βέβαια με τελείως διαφορετικές προοπτικές .. Να το παω ομως απο την αρχη.

Για χαρη μιας Mille κίτρινοπρασινης αποφάσισα να αποχωριστω το clam που το εχω κοντα 4χρονια αφού ούτως η άλλως τους τελευταίους 4 μηνες ειναι στο ενυδρειο του φίλου Δημήτρη λόγω γιατρού..

Με πολυ χαρα λοιπον το απόγευμα γυρισα σπίτι για να κολλήσω το νεο κοράλλι οριζόντια στο βραχο .. Χρησιμοποίησα κατι παραπάνω απο το 1/3 της εποχικής της tunze. Το ενυδρειο άρχισε να θολώνει αλλα σεν το έβαζα κάτω ειχα τα χερια στο νερό για πανω απο μια ωρα μεχρι που το άφησα γιατι πλέον δρν έβλεπα τιποτα.. Δεν πέρασε πολυ ωρα και τα ψαρια αρχησαν ενα -ενα να κάθονται στον αραγονιτη .. Τα Κοράλλια ολα κλειστά και γεμάτα βλέννα

Μαζι με τα υπόλοιπα και ο Ιάπωνας .. Με βαριά ανάσα στον αραγονιτη ..

φάνηκε οτι τα πράγματα δεν πανε καλα και ξεκίνησα να ετοιμάζω νερό για αλλαγή ..

Ο καλός φίλος dimtsok 12 το βράδι παράτησε γυναικα στην αγ. Παρασκευη και κατέβηκε Γαλατσι. Μεταξυ άλλων δεν ειχα και άνθρακα και μου έφερε τον δικο του. Ο Ιάπωνας μεταφέρθηκε στο σαμπ του ..

Μετα απο ενα ολονύχτιο "πάρτι" το πρωι έγινε αλλαγή 30 λίτρα.. Το ενυδρειο τρεχει με ενα λίτρο άνθρακα ..

Το πρωι οι πρώτες απώλειες.. Ο γιατρός .. Και το καμάρι μου.. Παει ο ιαπωνεζακος μου..

post-50324-1438236722,9977_thumb.jpg

post-50324-1438236736,5661_thumb.jpg

φιλε Πανο καλημερα.

καταννοω απολυτα την στεναχωρια σου μιας

και απο εκει που πας να προσθεσεις κατι ακομα σε αυτο

που με τοσο κοπο εχεις στησει βρισκεσαι στη δυσαρεστη θεση

να πηγαινεις τοσο πισω και να μετρας απωλειες.

τα ιδια ειχα παθει και εγω μετα το swap μιας και στη προσπαθεια

να κολλησω ολα τα φρακς διαλυθηκε μεγαλη ποσοτητα κολλας

στο νερο με αποτελεσμα να χασω καποια φραγκς και το ενυδρειο

μου να κανει μηνες να συνελθει.

το θεμα ειναι βλεποντας οτι το ρημαδι δεν κολλαει με τη μια να εχει κανεις

τον αυτοελεγχο να πεις τελος.να το αφησεις στην ακρη και να δοκιμασεις αλλη στιγμη.

αλλα κατι η λαχταρα να το δεις κολλημενο στη θεση του,κατι το πεισμα οτι <<οχι δεν θα του περασει>>

εχεις αυτα τα ασχημα αποτελεσματα.

ευχομαι ολοψυχα να μην εχεις αλλες απωλειες και συντομα να ανακαμψει το ενυδρειο σου.

• Like 1

Κρίμα για την απώλεια!!

Η φωτογραφία που το κρατάς στο χέρι, πραγματικά δεν αντέχεται να την βλέπεις....

Φίλε μου πραγματικά λυπάμαι. .

Εχω παρακολουθησει απο την αρχή τον κόπο σου και την προσπάθεια σου ιδιαίτερα για αυτο το ψαρι!

Κρίμα και παλι κρίμα! 

Ελεικρινα δεν εχω λογια πολυ κριμα εσυ να εισαι καλα και ολα γινονται.

Έγινε επεξεργασία - niknik

Κρίμα ρε Πάνο!!!Αλλά ότι έγινε έγινε.Κοιτάμε μπροστά τώρα και συνεχίζουμε.Keep reefing!!

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

φιλε Πανο καλημερα.

καταννοω απολυτα την στεναχωρια σου μιας

και απο εκει που πας να προσθεσεις κατι ακομα σε αυτο

που με τοσο κοπο εχεις στησει βρισκεσαι στη δυσαρεστη θεση

να πηγαινεις τοσο πισω και να μετρας απωλειες.

τα ιδια ειχα παθει και εγω μετα το swap μιας και στη προσπαθεια

να κολλησω ολα τα φρακς διαλυθηκε μεγαλη ποσοτητα κολλας

στο νερο με αποτελεσμα να χασω καποια φραγκς και το ενυδρειο

μου να κανει μηνες να συνελθει.

το θεμα ειναι βλεποντας οτι το ρημαδι δεν κολλαει με τη μια να εχει κανεις

τον αυτοελεγχο να πεις τελος.να το αφησεις στην ακρη και να δοκιμασεις αλλη στιγμη.

αλλα κατι η λαχταρα να το δεις κολλημενο στη θεση του,κατι το πεισμα οτι <<οχι δεν θα του περασει>>

εχεις αυτα τα ασχημα αποτελεσματα.

ευχομαι ολοψυχα να μην εχεις αλλες απωλειες και συντομα να ανακαμψει το ενυδρειο σου.

Κρίμα για την απώλεια!!

Η φωτογραφία που το κρατάς στο χέρι, πραγματικά δεν αντέχεται να την βλέπεις....

Φίλε μου πραγματικά λυπάμαι. .

Εχω παρακολουθησει απο την αρχή τον κόπο σου και την προσπάθεια σου ιδιαίτερα για αυτο το ψαρι!

Κρίμα και παλι κρίμα! 

Ελεικρινα δεν εχω λογια πολυ κριμα εσυ να εισαι καλα και ολα γινονται.

Κρίμα ρε Πάνο!!!Αλλά ότι έγινε έγινε.Κοιτάμε μπροστά τώρα και συνεχίζουμε.Keep reefing!!

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

πολύ ατυχη στιγμή...

εχω νευριασει τόσο με μένα όσο και με τη %&$#%tunze που κατα τα άλλα η κόλλα της είναι reef safe..

τώρα το βάρος έχει πέσει στα κορράλια. δε τη παλεύω για άλλη απώλεια

δεν ξερω αν πρέπει να κάνω άλλη αλλαγή...

έφυγα απο τη δουλειά τελικά και γύρισα σπίτι να δώ τι γίνετε. Εχω ξεπλύνει τον άνθρακα και τον έχω βάλει πάλι μέσα.

τα 3 chromis και το 1 anthias δείχνουν εντάξει.. το 2ο anthias δεν εχει ξεμυτίσει απο τον βράχο. τα φώτα ανοίγουν σε λίγο και τότε θα δουμε τη καταστοφή στο μεγαλείο της.. άλλωστε πάνω στη προσπάθεια χθες έσπασα μερικά κομματια.

απο κοραλλια τα lps δείχνουν εντάξει, έχουν βγάλει πολύποδες. τα sps είναι όλα ξερά κόκκαλα

πιατεύετε θα την παλέψουν ή θα συνεχίσει το σερί με τις απώλειες? .. κάθε συμβουλή δεκτή ειδικά αν κάποιος την έχει πατήσει όπως εγώ

Ρε φιλαρακι κριμα,εσυ να εισαι καλα,γιατι μονο αν εισαι καλα μπορεις να ξαναφιαξεις ολα τα πραγματα οπως τα θελεις

Πανο οταν την ειχα πατησει πριν 1 χρονο και εγινε το ενυδρειο μανταρα εχασα 2 χρομιδες και 2 σαρκοφυτα.Εκανα αλλαγες καθε 2 μερες στην αρχη και τα πραγματα ηταν καλητερα. Δεν ειχα αλες απολειες και το ιδιο ευχομαι και για εσενα. Τωρα πια βγαζω τον βραχω εξω αν μπορω και κολλαω σε μικρο ενυδρειο με νερο

Δυναμωσε το σκιμερ και κανε μια αλλαγη 60 λιτρων τα 30 που εκανες ειναι λιγα.

Στο skimmer για 2 ώρες ειχα κόψει αρκετά τον αέρα για να περνάει περισσότερο νερό απο το media box που εχω άνθρακα και υαλοβαμβακα. Αλλαγή ετοιμάζω αλλη μια για αύριο 30lt.. Δυστυχώς δεν εχω μεγαλύτερο δοχείο. Το skimmer τωρα δουλεύει στο full.

Άνοιξαν τα φώτα και τα πράγματα δείχνουν καλυτετα απ οτι περίμενα. Το νερό εχει ξεθολώσει σχεδόν τελείως και τα sps στρεσαρισμενα μεν αλλα τα περισσότερα έχουν ανοιχτούς πολύποδες.. Οι βλέννα εχει φυγει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...