visarionas13 10 Ιουνίου 2015 #801 Share 10 Ιουνίου 2015 Γιατι δεν φτιάχνεις καινούργιο έπιπλο φίλε πανό το έχεις σκεφτεί;; και θα το κανεις και πιο καλη δουλειά θεωρώ..θα το κανεις και πιο μεγαλο να έχεις χώρο, και πιο άνετο θα ειναι και θα σε ευκολύνει φίλε..εγω φίλε που έκανα και τα ντουλάπια κοομποτα δεξιά αριστερά μπροστά ειναι σούπερ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lozd13 10 Ιουνίου 2015 #802 Share 10 Ιουνίου 2015 Πανέμορφο το ενυδρείο και από ότι βλέπω παει με 1000,επειδη μένουμε κοντά πιστεύω θα κερνάς καφέ για καμια επίσκεψη να το χαρω και απο κοντα ε ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Ιουνίου 2015 Author #803 Share 10 Ιουνίου 2015 Πανοο καλησπερα ρε φιλε το ενυδρειο σου ειναι χαρμα παλι δεν σε ειδα στη συναντηση ,αλλα με τοσο κοσμο ποιον να πρωτοδεις.Το βιντεο ολα τα λεφτα.Το σκιμερ το δικο μου το εχω βαλει στα πλαγια απο το επιπλο και ,ε δυο τρυπες σιριζα στο πανω μερος του σαμπ περνανε οι σωλινες μεσα σεαυτο και ετσι το εχω κρεμαστο απο εξω.λειτουργει κανονικα και το τσεκαρω ,και το καθαριζω ευκολα ποιον να πρωτοδείς σε τόσο χαμο! καλά να μασε και θα τα πούμε στην επόμενη συνάντηση ωραίο ακούγεται αυτό που λές.. για δώσε καμια φώτο Γιατι δεν φτιάχνεις καινούργιο έπιπλο φίλε πανό το έχεις σκεφτεί;; και θα το κανεις και πιο καλη δουλειά θεωρώ.. θα το κανεις και πιο μεγαλο να έχεις χώρο, και πιο άνετο θα ειναι και θα σε ευκολύνει φίλε..εγω φίλε που έκανα και τα ντουλάπια κοομποτα δεξιά αριστερά μπροστά ειναι σούπερ!! ανεβαίνει το κόστος φίλε μου.. αυτό θέλω να αποφύγω Πανέμορφο το ενυδρείο και από ότι βλέπω παει με 1000,επειδη μένουμε κοντά πιστεύω θα κερνάς καφέ για καμια επίσκεψη να το χαρω και απο κοντα ε ??? γιατι οχι φίλε μου, θα χαρώ να τα πούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 10 Ιουνίου 2015 #804 Share 10 Ιουνίου 2015 Πολλές καλημέρες σε ολους!! Έγινε μια πρώτη προσπάθεια με τη καινούργια κάμερα του κολλητού για video, Ελπίζω να αρεσει Καταπληκτικό φτου,φτου μπράβο Πανο πολυ όμορφο γεμάτο ζωή !!! Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 10 Ιουνίου 2015 #805 Share 10 Ιουνίου 2015 Οκ φίλε το καταλαβαίνω το περίμενα ότι θα ήταν το οικονομικό το θέμα,αλλα αμα μπορείς να βρεις κανένα γνωστό να στο φτιάξει θα γλιτώνες και χρήματααλλα πρεπει να ειναι και στα σχέδια σου πάνω απο όλακαλη συνέχεια όπως και να εχει φίλε :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 10 Ιουνίου 2015 #806 Share 10 Ιουνίου 2015 πολυ ομορφο το βιντεακι αλλα ακομα πιο ομορφο το ενυδρειο Πανο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 19 Ιουνίου 2015 #807 Share 19 Ιουνίου 2015 Πανο μου για εμενα για της σκεψεις σου για sump κανε λιγο υπομονη, και πηγενε απευθειας για update!!με sump!!παει σφαιρα το ενυδρειο σου και σιγουρα θα σε παει σε κατι μεγαλυτερο!!οποτε μια και καλη για εμενα! Ετοιμασε καφε!!!σου ερχομεεε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 20 Ιουνίου 2015 #808 Share 20 Ιουνίου 2015 Υπέροχο το βιντεάκι Πανούλη.. Όσον αφορά το δίλλημα για το Σάμπ και η δικιά μου άποψη ειναι να το κανείς και θα σε βοηθήσει αρκετά άσχετα με το μέγεθος του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 23 Ιουνίου 2015 #809 Share 23 Ιουνίου 2015 Νομιζω πως θελω φωτο Βασικα θελω σιγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
κουρκουλης 23 Ιουνίου 2015 #810 Share 23 Ιουνίου 2015 Πανο στο ξαναλεω το σαμπακι αν σου κανει στο χαριζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spy74 23 Ιουνίου 2015 #811 Share 23 Ιουνίου 2015 Φίλε πανό πρόσεχε γιατι αυτός ο petran halen λέει παντού τα ίδια για πίνει τζάμπα Καφε κα τα αλλα πολυ ομορφο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 24 Ιουνίου 2015 #812 Share 24 Ιουνίου 2015 Φίλε πανό πρόσεχε γιατι αυτός ο petran halen λέει παντού τα ίδια για πίνει τζάμπα Καφε κα τα αλλα πολυ ομορφο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 24 Ιουνίου 2015 Author #813 Share 24 Ιουνίου 2015 Πανο μου για εμενα για της σκεψεις σου για sump κανε λιγο υπομονη, και πηγενε απευθειας για update!!με sump!!παει σφαιρα το ενυδρειο σου και σιγουρα θα σε παει σε κατι μεγαλυτερο!!οποτε μια και καλη για εμενα! Ετοιμασε καφε!!!σου ερχομεεε!! είναι η επόμενη κίνηση Πετράν ηδη την υπερχείλιση τη έχω κλείσει αλλα δέν έχω προλάβει να πάω να τη πάρω Υπέροχο το βιντεάκι Πανούλη.. Όσον αφορά το δίλλημα για το Σάμπ και η δικιά μου άποψη ειναι να το κανείς και θα σε βοηθήσει αρκετά άσχετα με το μέγεθος του... Θανάση μου χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει! φίλε μου στο πρόγραμμα το σαμπάκι. θα κοιτάζω να μαζέψω ότι χρειάζεται και απο σεπτέμβρη το βάζω πάνω Νομιζω πως θελω φωτο Βασικα θελω σιγουρα Παυλάκο στη πρώτη ευκάιρία φίλε! Πανο στο ξαναλεω το σαμπακι αν σου κανει στο χαριζω σ' ε΄χω υπ όψιν μου & σ ευχαριστώ πολύ!!! θα τα πούμε σίγουρα μόλις ξεκινήσει η διαδικασία Φίλε πανό πρόσεχε γιατι αυτός ο petran halen λέει παντού τα ίδια για πίνει τζάμπα Καφε κα τα αλλα πολυ ομορφο αμ δεν τον ξέρω τον παλιοχαρακτήρα!!! χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Batis 30 Ιουνίου 2015 #814 Share 30 Ιουνίου 2015 Πανο μιας και εχουμε καιρό να τα πούμε φιλαράκι ...το βιντεάκι τα σπάει! Εγώ θα σου πρότεινα η νέο έπιπλο ή κοιλοδοκό και το ντύνεις αργότερα ή φίλε sumpακι πανω σε κοιλοδοκο που το βάζει χύμα στο κύμα δίπλα στο reef σαν κάτι αμερικανάκια. Φίλε έχω δει κάτι βιντεάκια που έχουνε το σαμπ δίπλα στο ενυδρείο..δεν χρειάζεται να είναι απο κάτω απαραίτητα...και ο Διονύσης(Fishbone) δίπλα το έχει και είναι μια χαρά άσε που έχει και φουλ χώρο για να κάνει τις εργασίες του άνετα Δεν ξέρω φίλε σκέψου το!Πάντως από βοήθεια ότι χρειαστείς(μεταφορά, κατασκευή) είμαι μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 2 Ιουλίου 2015 #815 Share 2 Ιουλίου 2015 Πολλές καλημέρες σε ολους!! Έγινε μια πρώτη προσπάθεια με τη καινούργια κάμερα του κολλητού για video, Ελπίζω να αρεσει Sent from my iPhone using Tapatalk Πάνο είχα πολύ καιρό να μπω και το είδα τώρα...... Α Λ Α Λ Ο Σ ...... Συγχαρητήρια..... Απίθανα κοράλια σε χρώματα και ζωντάνια . ΜΠΡΑΒΟ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 7 Ιουλίου 2015 Author #816 Share 7 Ιουλίου 2015 Ερώτημα .. Μετράω αλατοτητα με ρεφρακτομετρο DD, αποτελεσμα35,5ppt.. Μετράω αλατοτητα και με ρεφρακτομετρο Vertex.. αποτελεσμα 39,5ppt!!! Τι να εμπιστευτώ τωρα εγω?!?!? Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 7 Ιουλίου 2015 #817 Share 7 Ιουλίου 2015 Τα έχεις καλιμπραρι και τα δυο; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 7 Ιουλίου 2015 #818 Share 7 Ιουλίου 2015 Το vertex,δυστυχώς το dd ειναι ασταθές όπως και τα περισσότερα κινεζικά Πανούλη μου ..., 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 7 Ιουλίου 2015 Author #819 Share 7 Ιουλίου 2015 Και τα 2 ειναι καλιμπραρισμενα. Το κινεζικό δεν το βάζω στις μετρήσεις. Αυτο που προβληματίζει ειναι οτι το vertex ειναι για Αλατόνερο και το DD ειναι για θαλασσινό. Απ οσο έψαξα εμείς θελουμε το 2ο και αυτα μεταξυ τους έχουν απόκλιση οπως ειναι φυσιολογικό.. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 7 Ιουλίου 2015 #820 Share 7 Ιουλίου 2015 Πάνο εγώ το D-D πήρα και το εμπιστεύομαι. Μετρούσα για 2 χρόνια με ATC (κινέζικο καλιμπραρισμένο ) 1025 και πριν δύο μήνες με D-D έδειξε 1021. Και πήρα νερό από το ενυδρείο μου και το μέτρησα σε φίλο που έχει επαγγελματικό και ήταν όντως 1021. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 7 Ιουλίου 2015 #821 Share 7 Ιουλίου 2015 Και τα 2 ειναι καλιμπραρισμενα. Το κινεζικό δεν το βάζω στις μετρήσεις. Αυτο που προβληματίζει ειναι οτι το vertex ειναι για Αλατόνερο και το DD ειναι για θαλασσινό. Απ οσο έψαξα εμείς θελουμε το 2ο και αυτα μεταξυ τους έχουν απόκλιση οπως ειναι φυσιολογικό.. Sent from my iPhone using Tapatalk Και πάλι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Άντε να ήταν μισή με μία μονάδα, όχι παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 8 Ιουλίου 2015 Author #822 Share 8 Ιουλίου 2015 (edited) x Έγινε επεξεργασία 8 Ιουλίου 2015 - panozzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 8 Ιουλίου 2015 Author #823 Share 8 Ιουλίου 2015 (edited) Λοιπον. Τα αποτελεσματα της έρευνας. Τα 2 ρεφρακτομετρα καλιμπραριστηκαν στους 20c. Με νερό όσμωσης για αρχη στο 0. Κατόπιν έγινε μέτρηση με ορό 0,9% sodium chloride καθώς και με ορό 7,5% sodium chloride. Δυστυχώς το D-D μετράει απο 20ppt εως 40ppt οποτε δεν έγινε έλεγχος με αυτα τα διαλείμματα. Το Vertex μέτρησε, κατα τη γνώμη μου σωστα, 9ppt και 75ppt (απόκλιση ελάχιστη <0,5)Στη συνέχεια φτιάξαμε διάλειμμα sodium chloride 3,75%. OΙ μετρήσεις: Vertex 37ppt και D-D 34,5ppt (!!!) Σύμφωνα με αυτο το link http://reefkeeping.com/issues/2006-12/rhf/ αντιστοιχεί σε salinity θαλασσινού νερού 36,15ppt. Ετσι λοιπον καλιμπραραμε τα 2 ρεφρακτομετρα στο 36ppt (δεδομένου οτι δεν υπαρχη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευκρίνεια). Αφού τελειώσαμε και με αυτο ακολούθησε μέτρηση σε ενυδρειο με μετα με όσμωση. Στο ενυδρειο το vertex έδειξε 39,5ppt και το D-D 38ppt.. Με την όσμωση το vertex έδειχνε 0 και το D-D 1.003 sg.. Τωρα εγω πιο να εμπιστευτώ και γιατι... Έγινε επεξεργασία 8 Ιουλίου 2015 - panozzz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 8 Ιουλίου 2015 #824 Share 8 Ιουλίου 2015 Λοιπον. Τα αποτελεσματα της έρευνας. Τα 2 ρεφρακτομετρα καλιμπραριστηκαν στους 20c. Με νερό όσμωσης για αρχη στο 0. Κατόπιν έγινε μέτρηση με ορό 0,9% sodium chloride καθώς και με ορό 7,5% sodium chloride. Δυστυχώς το D-D μετράει απο 20ppt εως 40ppt οποτε δεν έγινε έλεγχος με αυτα τα διαλείμματα. Το Vertex μέτρησε, κατα τη γνώμη μου σωστα, 9ppt και 75ppt (απόκλιση ελάχιστη <0,5) Στη συνέχεια φτιάξαμε διάλειμμα sodium chloride 3,75%. OΙ μετρήσεις: Vertex 37ppt και D-D 34,5ppt (!!!) Σύμφωνα με αυτο το link http://reefkeeping.com/issues/2006-12/rhf/ αντιστοιχεί σε salinity θαλασσινού νερού 36,15ppt. Ετσι λοιπον καλιμπραραμε τα 2 ρεφρακτομετρα στο 36ppt (δεδομένου οτι δεν υπαρχη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευκρίνεια). Αφού τελειώσαμε και με αυτο ακολούθησε μέτρηση σε ενυδρειο με μετα με όσμωση. Στο ενυδρειο το vertex έδειξε 39,5ppt και το D-D 38ppt.. Με την όσμωση το vertex έδειχνε 0 και το D-D 1.003 sg.. Τωρα εγω πιο να εμπιστευτώ και γιατι... Εμπιστεψου την καρδιά σου .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 8 Ιουλίου 2015 Author #825 Share 8 Ιουλίου 2015 Εμπιστεψου την καρδιά σου .... χαχαχαχαχα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος