pan_Oz 29 Απριλίου 2015 Author #651 Share 29 Απριλίου 2015 τελικά σε διάστημα 5 ημερών και με συνολική αλλαγή 80- 90lt νερού, η αλατότητα είρθε κοντά εκεί που πρέπει. οι μετρήσεις με προβλημάτισαν λίγο ως προς το Ca & Mg. ΚΗ 8,7 Ca 455 Mg 1590. δεν ξέρω αν αποτελούν πρόβλημα αλλα μάλλον θα πρέπει να ρυθμίσω πάλι τη δοσομετρική 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 29 Απριλίου 2015 #652 Share 29 Απριλίου 2015 Μήπως βιαστικές λίγο στις αλλαγες φίλε πανό, δεν ξέρω κιόλας!!!!μου φένονται πολλά λιτρα για λίγες μέρες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 29 Απριλίου 2015 Author #653 Share 29 Απριλίου 2015 δεν είναι φίλε θέμα βιασύνης. άλλωστε σε ποσοστό είναι παρα κάτι 50% και ήταν ανάγκη να ανέβει η αλατότητα σε φυσιολογικά επίπεδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 29 Απριλίου 2015 #654 Share 29 Απριλίου 2015 Ααα οκ τότε :) το μαγνήσιο να ξέφυγε για αυτό λες ;;λόγο αλλαγών ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 29 Απριλίου 2015 #655 Share 29 Απριλίου 2015 Ααα οκ τότε :) το μαγνήσιο να ξέφυγε για αυτό λες ;;λόγο αλλαγών ;; Σίγουρα γι αυτό! Πολλές αλλαγές χωρις να υπάρχει κατανάλωση! Το ακριβώς αντίθετο απο εμενα! Αφαίρεση αλατισμένου νερου και πρόσθεση γλυκού! Αρα λιγότερα στοιχεία που περνούμε απο το αλάτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 29 Απριλίου 2015 #656 Share 29 Απριλίου 2015 τι αλατι βαζεις?? μηπως το αλατι σου δινει πιο πολυ mg απο την καταλαλωση που εχεις(και βαραει και η δοσομετρηκη πισω) απο αλλαγη δεν ειναι λογικα..εγς αλλαζω στα 400 λιτρα 100 την βδομαδα.. το ενυδρειο κανει διαφερες μεταβολες να ξερεις... μπορει το mg να επιρεαστηκε απο την αλλαγη αλατοτητας...για εμενα παρε ενα αλατακι πολυ πιο φτωχο σε mg ca φτιαξε το νερακι σου στο κουβα (αλατι kh ) και λογικα θα ισοροπησει!! μου ειχε τυχη κ σε εμενα.. με kh ca σταθερο αλατοτητα καρφομενη στο 1026 και το mg εφυγε στο 1480 με δυσκολεψε πολυ να το ριξω, ισως να εφτεγε και να το (ξερασε ο βραχος μου δεν ξερω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 2 Μαίου 2015 #657 Share 2 Μαίου 2015 Για πες πως πάμε; Ο φωτισμός εντάξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 3 Μαίου 2015 Author #658 Share 3 Μαίου 2015 Για πες πως πάμε; Ο φωτισμός εντάξει; μια βδομάδα αφού εχω σταθεροποιήσει την αλατοτητα και ολα δείχνουν πολυ καλυτερα τα περισσότερα sps έχουν αργήσει να βγάζουν πολύποδες και δείχνει να σώζονται τα περισσότερα! Θα αργήσει βέβαια αλλα δεν θελω να τα βγάλω, λεω να τα παλέψω Σημερα ειπα επι της ευκερειας να τσεκάρω τον eliwell για θερμοκρασία. Έκανα μέτρηση με κλασικό θερμόμετρο και βρήκα 1 μονάδα διαφορα. Μικρο το κακο γιατι το ειχα σεταρισμενο στο 26.5 άρα όλο τον χειμώνα την έβγαλα στο 25.5.. Ο φωτισμός super αν και ακομα περιμενω την blue plus για να δω το φάσμα που σκεφτόμουν απο την αρχη.. Θα ανέβουν και photos σύντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 3 Μαίου 2015 #659 Share 3 Μαίου 2015 Ωραίος! Περιμένουμε υλικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 3 Μαίου 2015 #660 Share 3 Μαίου 2015 Εγώ που είδα φωτογραφίες backstage να πώ ότι το ενυδρείο σου είναι άντε γεια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 3 Μαίου 2015 Author #661 Share 3 Μαίου 2015 Εγώ που είδα φωτογραφίες backstage να πώ ότι το ενυδρείο σου είναι άντε γεια??? xaxa! να σαι καλά φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 3 Μαίου 2015 Author #662 Share 3 Μαίου 2015 και ένα μικρό update μετα απο μια βδομάδα σταθεροτητας στο ενυδρείο πρώτα θα ξεκινήσω απο τα κοράλλια με το μεγαλύτερο πρόβλημα.. η λαχανί αυτή ακρο (αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει με το όνομα) εχει σταματήσει να ασπρίζει.. πολύποδες δεν έχει βγάλει και είναι στη χειρότερη κατάσταση απ όλα η σεριατοπόρα στα αριστερά της μη σας ξεγελάει η φώτο, είναι μια χαρά. απλά δεν είναι κολλημένη και 1 ολόκληρη μέρα ήτα πεσμένη σε μια ρικορντεα.. αξού και το άσπρισμα στο δεξι κλαδί. επανέρχεται όμως γρήγορα η hystix που ενώ έδιχνε καμμένο χαρτί εχει αρχήσει να βγάζει και αυτή πολύποδες.. η valida έφαγε ένα κλάδεμα και σήμερα παρατήρησα οτι στα κοψίματα έχει πάρει χρώμα και φαίνονται μέσα πολυποδάκια.. στη φώτο δεν φαίνεται καλά και τέλος αυτά που πάνε σφαίρα και αυτά που δεν μάσησαν απο την αλατότητα και το αγαπημένο μου φραγκάκι μόνο του 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 3 Μαίου 2015 Author #663 Share 3 Μαίου 2015 βαζω και 2 που τράβιξε ο φίλος dimtsok με τη νέα μηχανή.. το παιδι! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 3 Μαίου 2015 Author #664 Share 3 Μαίου 2015 επίσης σήμερα προσπάθησα να φτιάξω παγίδα για τον γιατρό και έκανα αυτό.. δεν πλησίασε ούτε λέπι... εχει κανένα ιδέα τι άλλο να κάνω? έβαλα μέσα mysis και την είχα στα 20 εκατοστά απο την επιφάνεια .. είναι δεμένη με πετονιά απο το φωτιστικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 3 Μαίου 2015 #665 Share 3 Μαίου 2015 Πανο δεν εμφανίζονται όλες οι φωτογραφιες για δες το Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 4 Μαίου 2015 #666 Share 4 Μαίου 2015 Μπράβο Πάνο μια χαρά φαίνεται να πηγαίνουν! Οι φωτό πολύ καλές! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 4 Μαίου 2015 #667 Share 4 Μαίου 2015 Καλημέρα πάνο όλα καλά φενεται να πηγαίνουν σούπερ :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 4 Μαίου 2015 #668 Share 4 Μαίου 2015 καλημερα πανο αφου βρηκες το προβλημα ολα θα πανε οκ,τα sps ειναι σκληρα καρυδια σε λιγο θα ειναι ολα κομπλε.. ομορφες φωτο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 4 Μαίου 2015 Author #669 Share 4 Μαίου 2015 oi φώτο δεν ανέβηκαν σωστά.. θα ξαναγίνει προσπάθεια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 4 Μαίου 2015 #670 Share 4 Μαίου 2015 Πανο μου οντως και εγω δεν μπορω να τις δω ολες αλλα απο αυτες που ανεβηκαν βλεπω ενα τρομερο χομπυστα πανεμορφα με ζωντανα και ενας τρομερος φωτογραφος με πολυ καλες ικανοτητες! Μπραβο(παει το επιπεδο του θεματος ) και στους δυο ρε παιδια,ανοιξανε τα ματακια μας και με αυτο το ενυδρειο! Γενικα στο φορουμ αυτη τη στιγμη υπαρχουν απιστευτα ενυδρεια και το χομπυ γενικα στην καλυτερη περιοδο που ηταν ποτε,παρα τα οσα βιωνουμε. Μπραβο ρε μαγκες! Δεν μου ανεβασε την προσπαθεια σου με το γιατρο πανο!Τι δοκιμασες να κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 4 Μαίου 2015 #671 Share 4 Μαίου 2015 Μπράβο Πανο βαδίζει προς το καλύτερο το ενυδρείο καλή συνέχεια να χεις!!! ο Ιάπωνας όλα τα λεφτά !!! Όσο για της φωτο εγώ μπόρεσα να της δω όλες ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 4 Μαίου 2015 #672 Share 4 Μαίου 2015 (edited) ....με τον φωτισμό είσαι ευχαριστημένος ? Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2015 - tasso Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 5 Μαίου 2015 #673 Share 5 Μαίου 2015 Απίστευτα τα κοράλλια σου Πάνο!!! Σκέψου να τα βλέπαμε κι όλα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 6 Μαίου 2015 Author #674 Share 6 Μαίου 2015 Πανο μου οντως και εγω δεν μπορω να τις δω ολες αλλα απο αυτες που ανεβηκαν βλεπω ενα τρομερο χομπυστα πανεμορφα με ζωντανα και ενας τρομερος φωτογραφος με πολυ καλες ικανοτητες! Μπραβο(παει το επιπεδο του θεματος ) και στους δυο ρε παιδια,ανοιξανε τα ματακια μας και με αυτο το ενυδρειο! Γενικα στο φορουμ αυτη τη στιγμη υπαρχουν απιστευτα ενυδρεια και το χομπυ γενικα στην καλυτερη περιοδο που ηταν ποτε,παρα τα οσα βιωνουμε. Μπραβο ρε μαγκες! Δεν μου ανεβασε την προσπαθεια σου με το γιατρο πανο!Τι δοκιμασες να κανεις? ΄Μιχάλη μου το ενυδρείο έχει περάσει και καλύτερες εποχες αλλα βλέπεις στη ατυχία και στη μ@^@$ια είμαι επιρρεπής!! Παρ όλα αυτά ελπίζω οτι τα ίδια λάθη δεν θα τα κάνω και δεύτερη φορά.. με τη προσθήκη του φωτιστικού νομίζω οτι πλέον έχω έναν αξιοπρεπή εξοπλισμό και πλέον η πορεία είναι καθαρά στο δικό μου χέρι. Οσο για τις φώτο.. τι να σου λέω! μεγάλος φωτογράφος με iphone Σε αυτό για άλλη μια φορά βασίζομαι στον Μητσάκο γιατι άλλωστε είναι οι φίλοι! για να τους εκμεταλλευόμαστε!!! χαχαχαχα θα προσπαθήσω σύντομα να ανεβάσω φώτο απο την πορεία. παροτι η εικόνα σε μερικά κοράλλια μου χαλάει τη διάθεση και σκέφτηκα να τα πετάξω για ψυχολογικούς λόγους, τελικά θα τα κρατήσω και θα τα σώσω στο τέλος. με τον γιατρό έχω κάνει παγίδα με μπουκάλι coca cola κρεμασμένο με πετονιά απο το φωτιστικό.. σε 2 ολιγοωρες προσπάθειες δεν τον έχω πιάσει.. τι να κάνω με αυτόν που έμπλεξα! Μέχρι και τον Δημήτρη επιστράτευσα (για άλλη μια φορά), σαν συνάδελφοι που είναι μπας και του πεί καμια κουβέντα, αλλα τίποτα !!! χαχαχαχαχα Όντως το επίπεδο εχει ανέβει πολύ, όχι απο μένα βέβαια, αλλα απο πολλά άλλα πανέμορφα ενυδρεία που φιλοξενεί το forum! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 6 Μαίου 2015 Author #675 Share 6 Μαίου 2015 Μπράβο Πανο βαδίζει προς το καλύτερο το ενυδρείο καλή συνέχεια να χεις!!! ο Ιάπωνας όλα τα λεφτά !!! Όσο για της φωτο εγώ μπόρεσα να της δω όλες ! Να σαι καλά Τάσσο μου, οτι πάει καλύτερα είναι γεγονός Ο Ιάπωνας είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Τρωει χέρι και με το άλλο τον χαιδεύω κιολας! σε λίγο θα αρχίσει να γαβγίζει κιόλας! to ξέρω για τις φώτο.. δυστιχώς δεν έχω βρεί ακόμα χρόνο να τις ξανα ανεβάσω.. θα προσπαθήσω σύντομα πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος