pan_Oz 21 Απριλίου 2015 Author #601 Share 21 Απριλίου 2015 Ρε φιλε σορρυ, αλλα ασπρισμα στις ακρες δεν σημαινει αναπτυξη? Πχ σε σεριατοπορες οταν βλεπεις και οι ακρες τους γινονται ασπρες τοτε μεγαλωνουν. Στις ακροπορες και μιλλεπορες βεβαια δεν ισχυει το ιδιο. Αυτο το βλεπεις στις ακροπορες? δεν ειναι αναπτυξη Γιώργο.. δεν βγαζουν πολύποδες και σιγα-σιγά ΄πεθαίνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 21 Απριλίου 2015 #602 Share 21 Απριλίου 2015 (edited) Απο οτι ειπες πριν μονο οι digitata σου ειναι καλα που θεωρειτε καλοβολο sps. Σεριατοπορες εχεις? Αν ναι, αυτες πως πανε? Το ασπρισμα το βλεπεις μονο στις ακροπορες? Έγινε επεξεργασία 21 Απριλίου 2015 - Digital Reason Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Απριλίου 2015 Author #603 Share 21 Απριλίου 2015 σεριατοπόρα 1 έχω και αυτή λίγες μέρες.. νομίζω οτι δεν είναι μονο σε ακροποόρες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 21 Απριλίου 2015 #604 Share 21 Απριλίου 2015 Κανε μου μια χαρη και μετρα το ασβεστιο με ενα αλλο τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 21 Απριλίου 2015 #605 Share 21 Απριλίου 2015 Πανο ποσο καιρο εχεις παρατηρησει αυτα τα ασπρισματα? Μηπως, πριν ασπρισουν ειχαν κλεισει οι πολυποδες πολυ πιο πριν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 21 Απριλίου 2015 #606 Share 21 Απριλίου 2015 Πάνο και σε μένα έχει ξεκινήσει ένα αντίστοιχο θέμα στις άκρο μου. Στο καφεδάκι το σάββατο ο Μιχάλης με υποψίασε σχετικά με τα καβουράκια που ζούνε πολλές φορές μαζί με τις άκρο. Δεν είναι όλα καλά. Ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω είδα ότι στην προβληματική άκρο είχα ένα από τα κακά "μαλιαρά" καβουράκια το οποίο φυσικά πήρε πόδι με συνοπτικές διαδικασίες! Βλακία μου που δεν το έβγαλα πρώτα μια φωτό να στο δείξω. Αλλά ήταν σαν αυτό στη φωτό. Χθές το έβγαλα και θα περιμένω να δω πως θα πάει η άκρο τώρα. Δεν κοιτάς και εσύ μήπως υπάρχει κάτι παρόμοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 21 Απριλίου 2015 #607 Share 21 Απριλίου 2015 Απο οτι ξερω παιδια τα λευκα καβουρακια ειναι οι φυλακες των acro.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 21 Απριλίου 2015 #608 Share 21 Απριλίου 2015 Λουκα αυτο τον μαλλιαρο καβουρακο ειχα εντοπισει κι εγω αφου πρωτα μου ειχε κλαδεψει για τα καλα μια ακροπορα. Αφου τον εβγαλα το κοραλι επανηλθε. Αργησε λιγο αλλα οκ. Τα λευκα μικρα μικρα καβουρακια ειναι τα ωφελιμα για τις ακροπορες. Ομως ο Πανος λεει πως το ασπρισμα το εχει και σε αλλου ειδους sps. Φιλε τσεκαρε επισης μηπως καποια απο τα τεστ εχει προβλημα (προταση niknik) ή μετρα αλατοτητα με αλλο οργανο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 21 Απριλίου 2015 #609 Share 21 Απριλίου 2015 Φιλαράκι, πολυ όμορφο με το νεο φωτισμό! Για τις άκρο οτι ειπαν τα παιδιά, βρες άλλο αλατόμετρο να μετρήσεις την αλατότητα και τσεκαρε το ασβέστιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 22 Απριλίου 2015 Author #610 Share 22 Απριλίου 2015 Κανε μου μια χαρη και μετρα το ασβεστιο με ενα αλλο τεστ. Πάνο και σε μένα έχει ξεκινήσει ένα αντίστοιχο θέμα στις άκρο μου. Στο καφεδάκι το σάββατο ο Μιχάλης με υποψίασε σχετικά με τα καβουράκια που ζούνε πολλές φορές μαζί με τις άκρο. Δεν είναι όλα καλά. Ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω είδα ότι στην προβληματική άκρο είχα ένα από τα κακά "μαλιαρά" καβουράκια το οποίο φυσικά πήρε πόδι με συνοπτικές διαδικασίες! Βλακία μου που δεν το έβγαλα πρώτα μια φωτό να στο δείξω. Αλλά ήταν σαν αυτό στη φωτό. Χθές το έβγαλα και θα περιμένω να δω πως θα πάει η άκρο τώρα. Δεν κοιτάς και εσύ μήπως υπάρχει κάτι παρόμοιο? Λουκα αυτο τον μαλλιαρο καβουρακο ειχα εντοπισει κι εγω αφου πρωτα μου ειχε κλαδεψει για τα καλα μια ακροπορα. Αφου τον εβγαλα το κοραλι επανηλθε. Αργησε λιγο αλλα οκ. Τα λευκα μικρα μικρα καβουρακια ειναι τα ωφελιμα για τις ακροπορες. Ομως ο Πανος λεει πως το ασπρισμα το εχει και σε αλλου ειδους sps. Φιλε τσεκαρε επισης μηπως καποια απο τα τεστ εχει προβλημα (προταση niknik) ή μετρα αλατοτητα με αλλο οργανο... θα checkarω ασβέστιο και αλατότητα με διαφορετικά μέσα για να δώ αν υπάρχει διαφορά. καβουράκια σίγουρα δεν έχω αλλα τα λευκά όντως δεν ια ήταν πρόβλημα. Φιλαράκι, πολυ όμορφο με το νεο φωτισμό! Για τις άκρο οτι ειπαν τα παιδιά, βρες άλλο αλατόμετρο να μετρήσεις την αλατότητα και τσεκαρε το ασβέστιο. να σε καλά θεοδωρή! αυτό θα κάνω, να δω τη ακρη θα βγάλω! αντε να δούμε, θα το χαρώ το φωτιστικό?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 22 Απριλίου 2015 Author #611 Share 22 Απριλίου 2015 χθες είχα την χαρά να έρθουν για καφέ απο το σπίτι ο Πέτρος (petran halen) με τη Χριστίνα καθώς και ο Πάυλος (Paulasty). Να τους ευχαριστήσω πολύ και απο εδώ για τα δωράκια τους και για την παρέα τους!! είχαμε και τη συζήτηση για το πρόβλημα με τις νεκρώσεις στα κοράλλια και με προβλημάτισαν για το ύψος του φωτιστικού.. τον Dimtsok, δεν το αναφέρω μιας και είναι του σπιτιού Η έκπληξη, εχω να πώ, πως ήταν ο Παύλος τον οποίο και γνώρισα πρώτη φορά. Ο μικρός είναι ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη στο χόμπυ. Oποιος απο τους συνχομπίστες δεν έχει την χαρά να τον γνωρίσει, απο την εικόνα του ενυδρείου του και μόνο αποκλείεται να καταλάβει το νεαρό της ηλικίας του! αυτό το παιδί στη δική μου ηλικία θα είναι MASTER! :) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 22 Απριλίου 2015 #612 Share 22 Απριλίου 2015 Φίλε πανό εύχομαι να βρεις γρήγορα τι φταίει και να το αντιμετωπίσεις ανάλογα,καλη συνεχεία!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Απριλίου 2015 #613 Share 22 Απριλίου 2015 χθες είχα την χαρά να έρθουν για καφέ απο το σπίτι ο Πέτρος (petran halen) με τη Χριστίνα καθώς και ο Πάυλος (Paulasty). Να τους ευχαριστήσω πολύ και απο εδώ για τα δωράκια τους και για την παρέα τους!! είχαμε και τη συζήτηση για το πρόβλημα με τις νεκρώσεις στα κοράλλια και με προβλημάτισαν για το ύψος του φωτιστικού.. τον Dimtsok, δεν το αναφέρω μιας και είναι του σπιτιού Η έκπληξη, εχω να πώ, πως ήταν ο Παύλος τον οποίο και γνώρισα πρώτη φορά. Ο μικρός είναι ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη στο χόμπυ. Oποιος απο τους συνχομπίστες δεν έχει την χαρά να τον γνωρίσει, απο την εικόνα του ενυδρείου του και μόνο αποκλείεται να καταλάβει το νεαρό της ηλικίας του! αυτό το παιδί στη δική μου ηλικία θα είναι MASTER! :) Το μονο που φοβάμαι ειναι οτι κανει παρέα μαζι σας! Δεν του έφτανε ο Πετρος , γνώρισε και εσενα ! Θα τον αποτρελανεται ! Φυσικά ο γιατρος εξαιρείται! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 22 Απριλίου 2015 Author #614 Share 22 Απριλίου 2015 Το μονο που φοβάμαι ειναι οτι κανει παρέα μαζι σας! Δεν του έφτανε ο Πετρος , γνώρισε και εσενα ! Θα τον αποτρελανεται ! Φυσικά ο γιατρος εξαιρείται! καλώς το παιδίιιι.. :p ρε συ, ήθελα να ρωτήσω.. περίσσεψε κανένα ledακι για να το βάλω στο ποδήλατο που κάηκε??? χαχααχαχαχαχαχα παντως ναι, εχεις δίκιο.. ο γιατρος εξαιρείτε.. είναι "του γιατρού"!! ο νεαρός είναι σε πάρα πολύ καλά χερια! αλλα έχει και μαθήματα, μην τον ξεμυαλίζουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Απριλίου 2015 #615 Share 22 Απριλίου 2015 καλώς το παιδίιιι.. :P ρε συ, ήθελα να ρωτήσω.. περίσσεψε κανένα ledακι για να το βάλω στο ποδήλατο που κάηκε??? χαχααχαχαχαχαχα παντως ναι, εχεις δίκιο.. ο γιατρος εξαιρείτε.. είναι "του γιατρού"!! ο νεαρός είναι σε πάρα πολύ καλά χερια! αλλα έχει και μαθήματα, μην τον ξεμυαλίζουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Απριλίου 2015 #616 Share 22 Απριλίου 2015 Ε ρε, με κάτι χαβαλέδες που έμπλεξα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Απριλίου 2015 #617 Share 22 Απριλίου 2015 Πανο οι παρατηρησεις και οι συμβουλες των παιδιων παραπανω ειναι πολυ σημαντικες! Τσεκαρε τα και αυτα οπωσδηποτε!Ειδικα την αλατοτητα που ανεφερθηκε! Τα ασπρισματα στις ακρες των sps εχουν συνηθως 3 αιτιες 1.Υπερβολικο φως και αποτομα 2.Σκαμπανεβασματα kh 3.Αν παιζεις σε περιβαλλον χαμηλων θρεπτικων(μηδενικες τιμες) με βοτκα,pellet κτλ κτλ και για καποιο λογο το kh ανεβει περα των -9+ μοναδων. Εαν αυτο το παρατηρεις απο το σαββατο που εβαλες το φωτιστικο τοτε φταιει 100% το φως.Καινουργιες λαμπες και πολυ πολυ δυνατοτερος φωτισμος σε σχεση με αυτον που ειχες πριν.Η λυση σε αυτο ειναι ευκολη...οπως ειπε ο νικος απλα ανεβασε το λιγο πιο ψηλα.Κοψε τις καμμενες μυτες και θα ξαναμεγαλωσουν μια χαρα και γρηγορα αν εχει το νερο σου σε καλη ποιοτητα. Εαν ειναι φαινομενο που παρατηρουσες απο πριν με τα led τοτε ειναι κατι απο τ'αλλα δυο. Στρη θεση σου θα εκανα μια μεγαλη αλλαγη νερου(επειδη με προβληματιζουν οι μαζεμενοι πολυποδες που αναφερεις),θα αφηνα το kh να πεσει στο 7 ωστε να παρατηρησω αν θα υπαρξει καποια αλλαγη στην εικονα των κοραλιων σε αυτη την τιμη και θα εκοβα τις καμμενες μυτες. Τα λευκα καβουρακια(bandit) ειναι τρομερα και σημαντικα για την υγεια των acro παιδες,τα υπολοιπα ειναι σαταναδες και συνηθως τα "εργα" τους τα παρατηρουμε στην μεση των κορμων των σκληρων η' σε τυχαια σημεια αναμεσα στα σημεια που ενωνονται τα "κλαδια" τους. κανε και τα τεστακια μια φορα ακομα και αν μπορεις με αλλα τεστ! Ολα καλα θα πανε πανο 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Απριλίου 2015 #618 Share 22 Απριλίου 2015 χθες είχα την χαρά να έρθουν για καφέ απο το σπίτι ο Πέτρος (petran halen) με τη Χριστίνα καθώς και ο Πάυλος (Paulasty). Να τους ευχαριστήσω πολύ και απο εδώ για τα δωράκια τους και για την παρέα τους!! είχαμε και τη συζήτηση για το πρόβλημα με τις νεκρώσεις στα κοράλλια και με προβλημάτισαν για το ύψος του φωτιστικού.. τον Dimtsok, δεν το αναφέρω μιας και είναι του σπιτιού Η έκπληξη, εχω να πώ, πως ήταν ο Παύλος τον οποίο και γνώρισα πρώτη φορά. Ο μικρός είναι ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη στο χόμπυ. Oποιος απο τους συνχομπίστες δεν έχει την χαρά να τον γνωρίσει, απο την εικόνα του ενυδρείου του και μόνο αποκλείεται να καταλάβει το νεαρό της ηλικίας του! αυτό το παιδί στη δική μου ηλικία θα είναι MASTER! :) Σουπερ το παρεακι,ενας και ενας Ρε τι εχει τραβηξει ο δημητρης μ'εσενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 22 Απριλίου 2015 #619 Share 22 Απριλίου 2015 χθες είχα την χαρά να έρθουν για καφέ απο το σπίτι ο Πέτρος (petran halen) με τη Χριστίνα καθώς και ο Πάυλος (Paulasty). Να τους ευχαριστήσω πολύ και απο εδώ για τα δωράκια τους και για την παρέα τους!! είχαμε και τη συζήτηση για το πρόβλημα με τις νεκρώσεις στα κοράλλια και με προβλημάτισαν για το ύψος του φωτιστικού.. τον Dimtsok, δεν το αναφέρω μιας και είναι του σπιτιού Η έκπληξη, εχω να πώ, πως ήταν ο Παύλος τον οποίο και γνώρισα πρώτη φορά. Ο μικρός είναι ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη στο χόμπυ. Oποιος απο τους συνχομπίστες δεν έχει την χαρά να τον γνωρίσει, απο την εικόνα του ενυδρείου του και μόνο αποκλείεται να καταλάβει το νεαρό της ηλικίας του! αυτό το παιδί στη δική μου ηλικία θα είναι MASTER! :) τωρα σας περιμενω εγω για καφεδακη ενυδρειο και γελια!!!!! για το φως , η αποψη μου ειναι πως η αλλαγη απο λεντ σε τ5 στην εκανε.. και οσο για τον μικρο παυλο...απλα... ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 22 Απριλίου 2015 #620 Share 22 Απριλίου 2015 Το μονο που φοβάμαι ειναι οτι κανει παρέα μαζι σας! Δεν του έφτανε ο Πετρος , γνώρισε και εσενα ! Θα τον αποτρελανεται ! Φυσικά ο γιατρος εξαιρείται! προσεχε λεντακιαααααααααααααα!!! ερχεται η σειρα σου να ολοκληροθει το γελιο !!!!!!!!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristina Rosie 22 Απριλίου 2015 #621 Share 22 Απριλίου 2015 τωρα σας περιμενω εγω για καφεδακη ενυδρειο και γελια!!!!! για το φως , η αποψη μου ειναι πως η αλλαγη απο λεντ σε τ5 στην εκανε.. και οσο για τον μικρο παυλο...απλα... ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ!!! όποτε θέλετε να έρθετε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 22 Απριλίου 2015 #622 Share 22 Απριλίου 2015 Πανο οι παρατηρησεις και οι συμβουλες των παιδιων παραπανω ειναι πολυ σημαντικες! Τσεκαρε τα και αυτα οπωσδηποτε!Ειδικα την αλατοτητα που ανεφερθηκε! Τα ασπρισματα στις ακρες των sps εχουν συνηθως 3 αιτιες 1.Υπερβολικο φως και αποτομα 2.Σκαμπανεβασματα kh 3.Αν παιζεις σε περιβαλλον χαμηλων θρεπτικων(μηδενικες τιμες) με βοτκα,pellet κτλ κτλ και για καποιο λογο το kh ανεβει περα των -9+ μοναδων. Εαν αυτο το παρατηρεις απο το σαββατο που εβαλες το φωτιστικο τοτε φταιει 100% το φως.Καινουργιες λαμπες και πολυ πολυ δυνατοτερος φωτισμος σε σχεση με αυτον που ειχες πριν.Η λυση σε αυτο ειναι ευκολη...οπως ειπε ο νικος απλα ανεβασε το λιγο πιο ψηλα.Κοψε τις καμμενες μυτες και θα ξαναμεγαλωσουν μια χαρα και γρηγορα αν εχει το νερο σου σε καλη ποιοτητα. Εαν ειναι φαινομενο που παρατηρουσες απο πριν με τα led τοτε ειναι κατι απο τ'αλλα δυο. Στρη θεση σου θα εκανα μια μεγαλη αλλαγη νερου(επειδη με προβληματιζουν οι μαζεμενοι πολυποδες που αναφερεις),θα αφηνα το kh να πεσει στο 7 ωστε να παρατηρησω αν θα υπαρξει καποια αλλαγη στην εικονα των κοραλιων σε αυτη την τιμη και θα εκοβα τις καμμενες μυτες. Τα λευκα καβουρακια(bandit) ειναι τρομερα και σημαντικα για την υγεια των acro παιδες,τα υπολοιπα ειναι σαταναδες και συνηθως τα "εργα" τους τα παρατηρουμε στην μεση των κορμων των σκληρων η' σε τυχαια σημεια αναμεσα στα σημεια που ενωνονται τα "κλαδια" τους. κανε και τα τεστακια μια φορα ακομα και αν μπορεις με αλλα τεστ! Ολα καλα θα πανε πανο Ευτυχώς ο Μιχάλης μου άνοιξε τα μάτια με το θέμα των καβουριών. Η μια άκρο μου, έχει καλό άσπρο καβουράκι και πάει τρένο! Η άλλη όμως με τα ασπρίσματα είχε αυτό το μαλλιαρό και μου τη ψιλοτσάκισε... Ελπίζω τώρα που πήρε πόδι να στρώσει το κοράλι. Μιχάλη ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 22 Απριλίου 2015 #623 Share 22 Απριλίου 2015 Ευτυχώς ο Μιχάλης μου άνοιξε τα μάτια με το θέμα των καβουριών. Η μια άκρο μου, έχει καλό άσπρο καβουράκι και πάει τρένο! Η άλλη όμως με τα ασπρίσματα είχε αυτό το μαλλιαρό και μου τη ψιλοτσάκισε... Ελπίζω τώρα που πήρε πόδι να στρώσει το κοράλι. Μιχάλη ευχαρπα παντα θελει προσοχη τη βαζουμε μεσα...εκτος των deeparismaton μας προσοπικα )σκαναρω για μερικα τετιου ειδουσ καβουρια αλλα με μια παλια οδοντοβουρτσα κσινο πολυ καλα της βασεις των κοραλλιων.. μετα ερχονται και τα wrasse που μολις μπει κατι μεσα πεφτουν και το χτενιζουν για κανα μισαωρο.. μετα κολημα.. και παλι..φοβαμε!!! κυκλοφορουν πολλα και διαφορα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Απριλίου 2015 #624 Share 23 Απριλίου 2015 Η γνωμη ειναι οτι το ασπρισμα ειναι απ την αλλαγει φωτιστηκου, αλλο φασμα και ενταση τα λεντ και αλλο οι Τ5, προσαρμογει κανεις ή μπααα;; Αυτο το λεω γιατι πολυ χομπυστες δεν λαμβανουν υποψην την σοββαροτητα της ομαλης αλλαγεις απο λεντ σε Τ5 μεχρι που βλεπουν stn η και μια φορα rtn... Βεβαια υπαρζουν και περιπτωσεις που δεν εγινε τιποτα αλλα ειναι ολες θα ελεγα 50-50.... Εαν δεις οτι εχεις μικροτερες καταναλωσεις σε Kh σημαινει οτι εχει στρεσαρει τα κοραλλια και θα πρεπει να κανεις τις αναλογες ρυθμισεις στην δοσομετρικη για να μην ξεφυγουν οι τιμες και καουν τα κοραλλια... Κανε στο ασβεστειο ενα τσεκ μπας και.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 23 Απριλίου 2015 Author #625 Share 23 Απριλίου 2015 βάζω και μερικές φώτος απο τα κοράλλια που χάνω μήπως κάποις καταλάβει κάτι παραπάνω.. για τα μόνα που είμαι σίγουρος οτι έκαψε το φώς είναι τα plates.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος