Jump to content

Υπερχειληση

Recommended Posts

στην αρχη ελεγα να μην εχω sump ουτε φιλτρο στο ενυδρειο μου(και αφου ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν ειναι και τοσο αναγκη να εχω ) πηρα την αποφαση να ειναι σκετο το ενυδρειο,,,

επειδη εχει ομως πολυ βρωμα και εδω και καιρο δεν το χαίρομαι σαν ενυδρειο εχω 3 λυσεις

1)να το ξαναγυρισω στο γλυκο και να μην σας ζαλιζω (δυσκολο δεν τα παραταω ευκολα)

2)αγορα φιλτρο (αλλα αν ειναι να αγορασω φιλτρο γιατι να μην κανω sump που εχει ολα τα πλεονεκτηματα )

3)να κανω ενα sump

δεν ξερω αν ολο αυτο το θεμα της βρομας εχει να κανει με το γεγονος οτι κανω αλλαγες 1 φορα το μηνα (πρεπει πιο συχνα να κανω) και να την βγαζω την βρομα με την σκουπα βυθου????

σκεφτηκα μια φτηνη και καλη μαλλον λυση για υπερχειληση ....εκανα μια ζωγραφια για το πως θα ειναι ......θα ειναι σααν να εκανα τρυπα στο τζαμι

στη φοτο δειχνει πως θα κατεβαινει το νερο ......στην αλλη μερια του ενυδρειο θα ειναι η σωληνα επιστροφης (δεν το σχεδιασα) οσο νερο θα ανεβαινει τοσο θα κατεβαινει

post-10574-0-97842100-1399382257_thumb.jpg

Για υπερχειλιση η τρυπας το ενυδρειο, η πας σε ετοιμη λυση π.χ. tunze 1074

Aυτο στο σχεδιο δεν ειναι υπερχειλιση

Δες εδω μερικες:

https://www.google.gr/search?q=over+flow&client=firefox-a&hs=YX4&rls=org.mozilla:el:official&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lwxpU5jXG8aS0QWXs4H4Ag&ved=0CEAQsAQ&biw=1024&bih=461#channel=fflb&q=overflow&rls=org.mozilla:el:official&spell=1&tbm=isch

ελεγα να κανω κατι σαν την 1 και 2 φοτο

παρολου αυτα ομως πειτε μου λιγο ρε παιδια γιατι δεν μπορω να το καταλαβω

πως μπορει να κατεβεί το νερο στην 3 και 4 φοτο ,,,και να ρουφιξεις οπως κανεις σε ενα φιτρο δεν βλεπω πως θα αρχισει να κατεβαινει

μετα ειπα να κανω μια σαν αυτη http://www.aquazone.gr/forums/topic/94171-dhueaassoae-odhaanaassecoc/?hl=%F5%F0%E5%F1%F7%E5%DF%EB%E9%F3%E7

ευκολο φαινεται αλλα ειναι αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως θα κατεβαινει το νερο

post-10574-0-45808200-1399397944_thumb.png

post-10574-0-53212600-1399397952_thumb.gif

post-10574-0-18228600-1399398547_thumb.jpg

post-10574-0-56469700-1399398608_thumb.gif

πολυ καλο και ευκολο αλλα ειδα κι αυτο του αιολου http://www.aquazone.gr/forums/topic/43537-aaiuoaaneeth-odhaanaasseeoc/

κι αυτο ευκολο

απλα δεν μπορω να καταλαβω πιοα η διαφορα απο ολα αυτα απο ενα λαστιχο (οπως το φιλτρο ) που θα ειναι μισο δαχτυλο μεσα στο νερο και θα κατεβαζει το νερο κατω και σε περιπτωση διακοπης ρευματος θα κατεβασει 10 λιτρα κατω και θα σταματησει μετα

πολυ καλο και ευκολο αλλα ειδα κι αυτο του αιολου http://www.aquazone.gr/forums/topic/43537-aaiuoaaneeth-odhaanaasseeoc/

κι αυτο ευκολο

απλα δεν μπορω να καταλαβω πιοα η διαφορα απο ολα αυτα απο ενα λαστιχο (οπως το φιλτρο ) που θα ειναι μισο δαχτυλο μεσα στο νερο και θα κατεβαζει το νερο κατω και σε περιπτωση διακοπης ρευματος θα κατεβασει 10 λιτρα κατω και θα σταματησει μετα

Σωστά αλλά όταν επιστρέψει το ρεύμα τι θα γίνει; Η υπερχείλιση κρατάει το νερό μέσα και όταν η αντλία στείλει νερό από το sump ανεβαίνει η στάθμη στο ενυδρείο και το νερό ξανακυλά από την υπερχείλιση χωρίς καμιά παρέμβαση. Αν το κάνεις με απλό λάστιχο όταν η αντλία ξαναστείλει το νερό πάνω θα αδειάσει το sump μέσα στο ενυδρείο και το sump θα μείνει άδειο. Το απλό λάστιχο δεν θα ξαναρίξει νερό κάτω στο sump. Δες πάλι το βίντεο και το εξηγεί παρακάτω.

σωστο αυτο που λες αλλα το λαστιχο U που εχει ο αιολος γιανα πηγαινει το νερο απο το ενυδρειο στην υπερχειληση δεν αδιαζει και πρεπει να ξανα κανεις την διαδικασια εκκινησης???

Αυτό που έχει κάνει ο Αίολος είναι διαφορετικό. Απ'ότι διάβασα μόνο όταν πέσει η στάθμη από αλλαγή νερού κάνεις εκκίνηση. Αν κοπεί το ρεύμα δεν αδειάζει το U αλλά μένει γεμάτο. Ο σωλήνας καθόδου που καθορίζει την στάθμη του νερού( αυτός που είναι πιο ψηλά στο κουτάκι), όταν πέσει η στάθμη με την διακοπή θα φτάσει στο ίδιο επίπεδο με την στάθμη του ενυδρείου και θα σταματήσει η ροή. Το κουτάκι παραμένει γεμάτο καθώς και το U. Μόλις επιστρέψει το ρεύμα έρχεται νερό από το sump ανεβαίνει η στάθμη στο ενυδρείο μαζί και στο κουτάκι και ο σωλήνας καθόδου βρίσκεται κάτω από το νερό οπότε και ξεκινά η ροή προς τα κάτω. Πάρα πολύ έξυπνο!

σωστα εχεις δικαιο ,,,καταλαβα πως λειτουργει,,,ευχαριστω κατι τετοιο θα κανω αλλα πειραζει που θα το εχω στο πλαι του ενυδρειου γιατι πισω δεν εχω χωρο

Όπου θέλεις κάν'το το ίδιο είναι. Αν μπει ένα "ποτηράκι" στην υπερχείλιση από τη μέσα μεριά του ενυδρείου εκεί που τραβάει νερό στο ίδιο ύψος με το εξωτερικό κουτάκι δεν θα χρειαστεί εκκίνηση ξανά. Θα είναι συνέχεια γεμάτο και δεν θα παίρνει και αέρα. Τέλος πάντων πειραματίσου και θα τo βρεις!! Καλή επιτυχία! :)

γιατι αυτο αφου ειτε εχεις ποτηρακι ειτε οχι το ιδιο δεν ειναι???

Ναι λέω αν βάλεις ένα ποτηράκι από τη μέσα μεριά σαν να είναι μια ζυζαριά το σύστημα φαντάσου, θα έχουν και τα δύο νερό μέχρι τη στάθμη που είναι ο σωλήνας καθόδου. Αν κοπεί το ρεύμα ή κάνεις αλλαγή νερού τα κουτάκια ή ποτηράκια θα είναι πάντα γεμάτα χωρίς να τρέχει νερό στο sump. Μόλις έρθει νερό και ανέβει η στάθμη πιο πάνω από το σωλήνα καθόδου θα ξεκινήσει η διαδικασία χωρίς να κάνεις εκκίνηση.

μπραβο ρε φιλε ποτε δεν σκεφτομαι το παραγοντα να κοπει το ρευμα γιαυτο δεν το καταλαβαινα

ευχαριστω πολυ

• Like 1

τωρα πρεπει να δουμε ποσα λιτρα πρεπει να ειναι το sump

καμια 15 λιτρα αερα πρεπει να εχει σε περιπτωση που κοπει το ρευμα (θα ειναι αυτο που θα κατεβει απο το ενυδρειο)

]

αλλα εχω και την αναπληρωση καμια 20 λιτρα

συνολο 35 λιτρα

εγω μπορω να κανω μεχρι 68 λιτρα μαλλον 40*40*40

Παρόμοιου τύπου υπερχείλιση και μάλιστα καλύτερη, είχε κατασκευάσει και ο FotisGT, γιατί από την μεριά του ενυδρείου υπήρχε ένα διαμέρισμα με χτένι που εμπόδισε τη συσσώρευση φυσαλίδων στον σωλήνα U. Γενικά ήταν πιο επαγγελματική !!! (δεν μπόρεσα να βρω το θέμα)

Επίσης υπάρχει και αυτού του τύπου.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/70517-diy/?hl=%F5%F0%E5%F1%F7%E5%DF%EB%E9%F3%E7

βαλλελη κριμα που δεν μπορεσες να το βρεις/////

καλη κι αυτη την εχω δει ...τωρα βλεπω ποια ειναι πιο ευκολη στην κατασκευη ωστε να εχω καλυτερα αποτελεσματα

στο βιντεο το πρωτο περιπου στο 15:50 δειχνει την ταχυτητα που κατεβαινει το νερο....ειναι καλη ????θελει ποιο μεγαλη σωληνα για να παει πιο γρηγορα???αυτος ο κυλοφοριτης αρκει γιαυτη την ταχυτητα???http://www.petcumulus.gr/shop-products/psaria-antlies-kukloforites-hydor/hydor-compact-pump-pico-evolution-1150 απιστευτη τιμη

βαγγελη η δικια σου κανει πιο θορυβο??ξερεις σαν να σταζει βρυση η σαν να βρεχει

Έγινε επεξεργασία - mageiras293

Το αν στάζει σαν βρύση ή καταρράκτης έχει να κάνει με την αντλία επιστροφής και την διατομή των σωλήνων της υπερχείλισης.

Η αντλία που δείχνεις θα έκανε δουλειά σε μικρά ενυδρεία, για το δικό σου θέλεις κάτι ποιο δυνατό και με μεγαλύτερη υψομετρική ικανότητα (Hmax)

δηλαδη περιπου 2000λιτρα /ωρα καλα ειναι για κυκλοφοριτη??η στα 1500λιτρα/ωρα

http://www.petcumulus.gr/shop-products/antlies-kukloforites-aquael/circulator-2000-4033

http://www.petcumulus.gr/shop-products/psaria-antlies-kukloforites-sicce/sicce-syncra-20

παντως οσο και να βαλω θα μπορεσει οποια και να βαλω υπερχειληση να το κατεβασει το νερο

βαγγελη καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου εσυ???

H διατομή των σωλήνων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορούν να κατεβάζουν περισσότερο νερό απ΄ότι μπορεί να ανεβάσει μια αντλία.

Αυτή του δεύτερου λινκ είναι πιο κατάλληλη

Αλλαγή κάνω κάθε εβδομάδα 40 λίτρα από τα 430 που είναι το ενυδρείο μου.

εγω εχω 240 λιτρα δηλαδη καθε εβδομαδα 20 λιτρα ειναι καλα???

αυτες οι 2 υπερχηλησεις θα με καλυπτουν με αυτον τον κυκλοφοριτη??

Έγινε επεξεργασία - mageiras293

Εξαρτάται και από τους οργανισμούς (τι και πόσους) έχεις μέσα.....

Aν ακολουθείς κάποια μέθοδο για να προσθέτεις στο νερό συμπληρώματα (ΚΗ, Ga, Mg)....

Σε γενικές γραμμές μια αλλαγή 20% την εβδομάδα, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...