Jump to content

Φωτισμός Για 30 Λιτρα

Recommended Posts

Γεια σας παιδια, ποιο φωτιστικο θα προτείνατε για ενα ενυδρειο με διαστάσεις 30χ30χ35 στα 30 λιτρα.

Μιλαμε για φουλ φυτεμενο με λιπάσματα και υγρό co2. Μέτριας δυσκολίας φυτα.

Έχει καπάκι το ενυδρείο?Θα έχει?

Πως το έχεις σκεφτεί?

Τα 30 cm ίσως είναι λίγο περιοριστικά οπότε θα πρέπει να δεις πόσα watt είναι οι λάμπες σε αυτό το μήκος . . .

Θα εχει καπάκι αλλα σκέφτομαι να μην το χρησιμοποιήσω, εχω ενα παρόμοιο με αυτο http://dennerle.com/de/produkte/nano-aquaristik/beleuchtung/nano-light-11-w με λαμπα στα 9 watt ενας συνδυασμός των 2 φωτιστικών δηλαδη φωτισμός στα 20 watt ειναι καλα ;

Σκέφτομαι μαυρο χαλικι κατω με υψομετρική διαφορα δηλαδη πισω αρκετό και μπροστα λιγότερο για να φαίνονται τα φυτα ψηλότερα πισω.

Έγινε επεξεργασία - hms

Μπορεις να βαλεις και ενα φωτιστικο με λαμπα οικονομιας οσα βατ θες και με 6500Κ

Απλα το φωτιστικο ας πούμε γραφείου θα χαλασει το design που σκέφτομαι.

Τι να σου πω τοτε..εγω ετσι δουλευα ενα 40αρι και τωρα το δουλευω με 2 τετοια..

Κατι αλλο, πως θα καταφέρω να μην πιασει αλγες ; Σε καθε ενυδρειο που εχω φτιαξει τους πρώτους μήνες γινεται χαμος απο αλγες μεχρι να περάσει κάποιος καιρος. Τι μπορω να κανω ετσι ώστε να μην πιασει καθολου αυτο ;;

Δεν μπορει κανεις να σου εγγυηθει τιποτα..ολα τα φυτεμενα εχουν αλγες.

Αν εχεις σωστο φωτισμο,co2,κανεις τακτικες αλλαγες νερου και ριχνεις τα λιπασματα με μετρο θα ελαχιστοποιησεις τις πιθανοτητες αλγης αλλα ποτε δεν ξερεις.

Επίσης ας μην ξεχνάμε πως ένα νεοστημένο ενυδρείο μέχρι να βρει τις ισορροπίες του περνάει κάποιες άλγες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...