Jump to content

Βοηθεια Σε Αργοπορημένο

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Αγόρασα ενα μεταχειρισμένο ενυδρείο που είχε μεινει αδειο για καποιο καιρο, το εστησα, εβαλα το ιδιο βιολογικο που χρησιμοποιουσε ο προηγουμενος ιδιοκτητης το γεμισα νερο και αντιχλωριο καθως και υγρο βακτηρια, μετα απο δυο μερες

εβαλα τρεις ξιφοφορους οκτω νεον τετρα και δυο ασημενια δολλαρια δολλαρια. Αργοπορημενος ανακαλυψα το φορουμ και διαβαζοντας την διαδικασια καταλαβα οτι επρεπε να το αφησω καποιο καιρο χωρις ψαρια. Η μετρηση ΝΟ4 ειναι κατω απο

0,25 και τα ψαρια δεν δειχνουν σημαδια ανυσηχιας η οτιδηποτε αλλο, μαλιστα ειχα και την πρωτη μου γεννα απο τους ξιφοφορους την εκτη μερα δηλαδη εχθες απο την οποιοα εσωσα εφτα μικρα σε γεννηστρα. Υπαρχει περιπτωση να πηγαινουν ολα καλα και νε λειτουργει το προυπαρχον βιολογικο υλικο η χρειαζονται καποια μετρα οπως μπολι?Αυριο θα κανω την πρωτη αλλαγη νερου 30% και θα μετρησω και ΝΟ2 ΝΟ3

Έγινε επεξεργασία - takisworld

Φιλε μου καλως ηρθες!

Λιγα πραγματακια για να παρουμε μια εικονα.

Τι ενυδρειο ειναι ( μαρκα - λιτρα )?

Τι φιλτρο εχεις ( μαρκα - l/h )?

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο απο την ωρα που το ξεκινησες?

Με τη κανεις τις μετρησεις σου και τη μετρησεις εχεις?

Αν εβαζες και καμια φωτο ακομα καλητερα.

Αυτα προς το παρων και βλεπουμε!

Ενυδρείο PACIFIC 120lt αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Κυκλοφορητης mini-jet 606 με 695 lt/h.

Μετρήσεις με υγρά τεστ

Ph 8

Gh 8

Kh 7

NO 2 > 1mg

NO 3 > 75 mg /lt

NO 4 < 0,05

Το ενυδρείο τρέχει 7 ημέρες με 3 ξιφοφορους,

8 νέον τετρα 2 ασημένια δολλαρια. Έγινε άμεσα αλλαγή στο 44% του νερού και 12 ώρες μετά άλλο 22%. Στο νερό προστίθεται αντιχλωριο prime βιολογικό sera nitrivec και μπήκε ολοκαίνουργιο σφουγγάρι nitrate bioflow 8.0

Ο ένας ξιφοφορος παρουσίασε ich και μπήκε καραντίνα.

Μετά και τη σημερινή αλλαγή 22% μέτρησα NO 2 = 50%. Θα ξεκινήσω προληπτικό treatment για το ich και θα συνεχίσω τις καθημερινές αλλαγές νερού μέχρι να μετρήσω υψηλό ποσοστό ΝΟ 4 οπότε θα ξέρω ότι "δούλεψε" ο κύκλος.

Αυτες τις τακτικες αλλαγες γιατι τις εκανες ειχες ψηλες μετρισεις αμμωνιας?

Το ενυδρειο δεν εχει ακομα τη βιολογια του και σαν αρχη για το στρωσιμο του ειναι πολλα τα ψαρια.

Καλο θα ηταν να ειχες παρει μπολι απο την αρχη.

Ποσο ταιζεις?

Ακομα ομως δεν εχει στρωσει και αρχιζεις θεραπειες με φαρμακα? Ποιος στο πρωτινε?

Αυτο το διαστημα με τις αλλαγες ριχνεις καθολου βακτηρια?

Έγινε επεξεργασία - giorgosmarios

Ναι φίλε μου Ρίχνω την αναγραφόμενη στη συσκευασία ποσότητα βακτηρίων. Θεραπεία με sera costapur και αύξηση θερμοκρασίας στους 30c κάνω μόνο στο ενυδρείο καραντίνα που έχω βάλει το άρρωστο, σκεφτόμουνα για πρόληψη στο μεγάλο αλλά θα περιμένω εάν αρρωστήσει και άλλο ψαράκι. Ταΐσω μια φορά την ημέρα για τρία λεπτά βασική τροφή της sera.Οι μετρήσεις NO2&NO3 Παραμένουν υψηλές. Δεν μου πρότεινε κάποιος κάτι, και γι'αυτό ζητάω βοήθεια εδώ μέσα, Ναι έπρεπε να βάλω μπολι αλλά αυτό το κατάλαβα την έκτη μέρα που βρήκα το aquazone και ξεστραβωθηκα. Ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία - takisworld

Το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο και τα ψαρια σου δεν κανουν μεταξυ τους.

Παρε μπολι οσο πιο γρηγορα μπορεις και αποφασισε με τι ψαρια θα ασχοληθεις για να φτιαξεις κατι σωστο τωρα που ειναι αρχη ακομα.

Ναι φίλε μου Ρίχνω την αναγραφόμενη στη συσκευασία ποσότητα βακτηρίων. Θεραπεία με sera costapur και αύξηση θερμοκρασίας στους 30c κάνω μόνο στο ενυδρείο καραντίνα που έχω βάλει το άρρωστο, σκεφτόμουνα για πρόληψη στο μεγάλο αλλά θα περιμένω εάν αρρωστήσει και άλλο ψαράκι. Ταΐσω μια φορά την ημέρα για τρία λεπτά βασική τροφή της sera.Οι μετρήσεις NO2&NO3 Παραμένουν υψηλές. Δεν μου πρότεινε κάποιος κάτι, και γι'αυτό ζητάω βοήθεια εδώ μέσα, Ναι έπρεπε να βάλω μπολι αλλά αυτό το κατάλαβα την έκτη μέρα που βρήκα το aquazone και ξεστραβωθηκα. Ευχαριστώ.

Εν μερη με καθυσηχαζεις με αυτο.

Το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο και τα ψαρια σου δεν κανουν μεταξυ τους.

Παρε μπολι οσο πιο γρηγορα μπορεις και αποφασισε με τι ψαρια θα ασχοληθεις για να φτιαξεις κατι σωστο τωρα που ειναι αρχη ακομα.

Αν μπορεις ακολουθησε αυτο που σου λεει ο rastafarian ( Κωστας )

Επεισης αν μπορεις δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο.

Υποστρωμα, χαλικι, φωτισμο,φυτα η οχι και καμια φωτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...