Jump to content

Δύο Skimmer Ταυτόχρονα

dimtsok

Recommended Posts

Παίδες καλημέρα...πίνοντας τον πρωινό καφέ, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.

Έχει νόημα η χρήση δύο skimmer ταυτόχρονα σε ένα ενυδρείο;Για παράδειγμα αν

δουλεύεις ένα για 500 λίτρα και ένα για 300 λίτρα, η συνολική τους απόδοση όσον

αφορά το σκιμμάρισμα θα είναι εφάμιλλη σαν να είχες ένα skimmer των 800Lt;;;

Ευχαριστώ....

Καλημέρα και σε εσένα φίλε μου. Πολύ ενδιαφέρον ερώτηση έκανες. Κάτσε να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι να μας πουν την άποψη τους. Εγώ νομίζω πως αν το ένα είναι μεγαλύτερο του ενός,θα ακυρώνει το μικρό. Χωρίς ωστόσο να το έχω τεκμηριώσει αυτό και χωρίς να είμαι βέβαιος. Γι'αυτό ας περιμένουμε κάποια από τα παιδιά να μας διαφωτίσει! ;)

Θεωρητικά, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω, νομίζω ότι και τα δύο θα σκιμμάρουν σύμφωνα με τις

δυνατότητές τους.Ένα ανάλογο παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ- όχι ίδιο βέβαια- είναι σαν να

έχεις δύο αντλίες επιστροφής με διαφορετικά λίτρα ανά ώρα.Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το

άθροισμα και των δύο αντλιών.Ξαναλέω βέβαια ότι δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να μεταφερθεί και

στα σκίμμερ....

Ας περιμένουμε και τους άλλους να ξυπνήσουν και να μας πουν γιατί εγώ είμαι ήδη...στον δεύτερο

καφέ και κυρίως αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτό

Θεωρητικά, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω, νομίζω ότι και τα δύο θα σκιμμάρουν σύμφωνα με τις

δυνατότητές τους

καπου εκει παιζει η πραγματικοτητα,εκτος βεβαια περιπτωσεων οπου παμε να κανουμε οβερ σκιμαρισμα με καποιο θηριωδη για τα λιτρα μας σκιμμερ.εκει εννοειται πως καπελωνει τοι μικροτερο σκιμμερ και το κανει να υπολειτουργει.

θεωρω οτι μπορουν να δουλεψουν και τα δυο χωρις κανενα θεμα ,θεμα θα υπηρχε εαν το ενα ηταν τεραστιο σε σχεση με το αλλο

Δουλεύω εδώ και μια εβδομάδα δυο ταυτόχρονα.

To MCE 600 σε Dry και ένα TMC 120 σε Wet λόγο οτι φιλοξενώ κάποια επιπλέον ψάρια. Το Deltec δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό και το μικρό βγάζει ένα κυπελλάκι το 24ώρο. Λογικά παίζει ρόλο οτι βρίσκονται σε διαφορετικά διαμερίσματα του sump (1o -3o).

Δεν παίζει ρόλο αν βρίσκονται σε διαφορετικά διαμερίσματα την στιγμή που το νερό κυκλοφορεί παντού είναι το ίδιο με το ίδιο φορτίο σε όλο το ενυδρείο.

Αρκεί η κυκλοφορία να είναι σωστή.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Μόλις έβαλα το aquavie που έχω παρέα με το 9004. Θα το αφήσω καμιά εβδομάδα να στρώσει και μετά θα μπορέσω να σχηματίσω μια πιο σωστή γνώμη για το θέμα. Για να δούμε.....

Που το χωρεσες ρε θυριο;!

Συμφωνα με τη λογικη αν ειναι σε διαφορετικα σημεια του sump το ενα αναγκαστικα θα τραβαει και μερος του νερου που ηδη εχει περασει απο το πρωτο skimmer με αποτελεσμα το δευτερο να υπολειτουργει. Αν ειναι στο ιδιο διαμερισμα του sump ή ειναι και τα δυο κρεμαστα τοτε πιστευω πως θα εχουν εξισου καλη αποδοση.

Παιδεια εναι απλη λογικη.

Το πρωτο θα παρει τα χοντρα που λεμε και το δευτερο οτι θα εχει ξεφυγει, δεν υπολειτουργει.

Μια απο τα ιδια ειναι και στα φιλτρα του γλυκου, που ειναι οπως λεμε σε σειρα.

Απλα θα εχεις ενα πολυ καθαροτερο ενυδρειο.

Και εγώ αυτό πιστεύω που γράφει ο giorgosmarios.

Ας δούμε και τα παιδιά που τρέχουν ήδη δύο σκίμμερ, αν έχουν παρατηρήσει κάποια διαφορά,

με το μάτι ή και μετρήσιμη

Χρησιμοποιώ δύο deltec mce 600 σε 450 λίτρα είμαι ευχαριστημενος και τα δύο δουλεύουν με το ίδιο αποτέλεσμα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...