Jump to content

Πρόβλημα Με Νέους Δίσκους

Sport Billy

Recommended Posts

Μην ανχωνεσαι φιλε μου ολα καλα θα πανε αρκει να δρασεις γρηγορα και οχι βιαστικες κινησεις

Μακάρι το εύχομαι δεν απελπίζομαι έστω κ αυτές τις λίγες μέρες που τα έχω, έχω εντυπωσιαστεί όχι μόνο από τα χρώματα τους αλλά κυρίως από τη συμπεριφορά τους σας ευχαριστώ ολους

Η δισκοι αμα εχουν καθαρο νερο και ποικιλια τροφων σου δειχνουν απιστευτες συμπρειφορες και χρωματα.

σωστα σου λενε αλλα ξεκινα γρηγορα γιατι τα ψαρια σου ετσι οπως ειναι δεν τα βλεπω καθολου καλα.

Αύριο το πρωί θα πάω για το αντιβιωτικο σε 3πλη δόση και Ο θεος βοηθος

Έχω της Sera το Mycopur. Μήπως αξίζει να το βάλω από αποψε? Συγγνώμη για το ότι να ναι Αλλά καμια φορα Μπορεί να φανεί χρησιμο

ξεκινα με αυτα πουσου προτεινουν και βλεπεις.το mycopur οχι στην παρουσα φαση.

Καλησπέρα σε όλους, όπως είπε και ο mod η πρώτη δόση (τριπλή) έπεσε σήμερα στις 11:30, ήδη τα ψάρια ξεκόλλησαν από τις γωνίες και κάποια ανέβασαν και πτερύγια. Η ερώτησή τώρα: να κρατήσω τα φώτα του ενυδρείου κλειστά ή όχι. Σας ευχαριστώ πολύ όλους

Εγω θα τα αφηνα ανοιχτα νομιζω δεν παιζει ρολο στην θεραπεια

οχι δεν τα αφηνεις κλειστα....κανονικα τα φωτα.....συνεχισε θεραπεια σε τριπλη δοση ηια ενα τριημερο συμφωνως οδηγιων του esha

Έγινε επεξεργασία - mod

Όλα οκ μέχρι στιγμής και φώτα κανονικά. Τάισμα στις κανονικές ρουτίνες με Tetra Discus, αύριο και Seachem Chlorela και καθόλου κατεψηγμένη. Σε κάποια φαίνονται να έχουν μειωθεί αυτές οι βλένες που είχαν στο σώμα τους. Σε άλλα πάλι όχι. Ξέρω ότι είναι νωρίς και ίσως να μη σημαίνει τίποτα αλλά και μόνο το γεγονός ότι έχουν ξεκολλήσει από τις γωνίες και βολτάρουν ενίοτε το ενυδρείο εμένα μου δίνει μια ανακούφιση! Για να δούμε

αν δουμε βελτιωση μετα την 3 ημερη θεταπεια συνεχιζουμε με αλλαγες νερου κ καλα ταισματα..προσεχε την αμμωνια σου

Μοd δεν το ήξερα αυτό. Ανεβαίνει η αμμωνία με το αντιβιοτικό? Θα κάνω μέτρηση άμεσα.

Έγινε επεξεργασία - Sport Billy

Την αμμωνία την προσέχεις επειδή λόγο των δίσκων και του πλούσιου διαιτολογίου επιβαρύνεται το νερό .
Και λόγο του ότι τα άρρωστα ψάρια δεν τρώνε πολύ με αποτέλεσμα να μένει πάντα λίγο ή πολύ τροφή στο ενυδρείο .

συνεχισε την πορεια αυτη και υπομονη.κρατα μας ενημερουσ να μπορουμε να κανουμε κατι.

ΝΗ3 = 0

ΝΟ3= 10ppm

Όλα καλά φαίνονται μέχρι στιγμής, θα κάνω καθημερινούς ελέγχους. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον

η αμμωνια ανεβαινει επειδη πρωτον δεν κανεις αλλαγες λογω θεραπειας,,,λογω ταισματων και λογω βλεννας που βγαζουν,,,γ αυτο προσεξε,,,αν δεν δουμε αποτελεσμα με το esha θα παμε σε κατι πιο δραστικο,,θεραπεια, general cure με furan 2,,,η bactopur

Έγινε επεξεργασία - mod

Το αναφέρω για να έχουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Στο ενυδρείο μου έχω κάποια φυτά τα οποία ξέχασα να αναφέρω στην περιγραφή μου:

1. Anubias barteri nana,
  2. Microsorum
  3. Echinodorous Bleheri
  4. Eleocharis
  5. Ντοματιά (δεν ξέρω την επιστημονική ονομασία του)
  6. Σαν τη ντοματιά αλλά με πιο λεπτό φύλλωμα (ούτε γι' αυτό ξέρω την επιστημονική ονομασία του αλλά φαίνεται και στις φωτογραφίες)

Για τα 2 τελευταία αλλά κυρίως τη ντοματιά από την πρώτη μέρα οι δίσκοι δείχνουν ιδαίτερη εκτίμηση και αποτελεί μέρος του καθημερινού τους διαιτολογίου. Κυρίως μετά το γεύμα και ενώ περνούν από δίπλα τους ρίχνουν τσιμπιές.

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχω σοβαρά προβλήματα άλγης (καφέ πράσινη μαύρη) κυρίως πάνω στα ξύλα αλλά και στις πέτρες. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα βλέπω να αναπτύσσονται και πράσινες μικρές φουντίτσες πάνω στο τζάμι οι οποίες φεύγουν μόνο με ξύστρα.

Η μόνη μέτρηση που δεν έχω κάνει είναι για φωσφορικά. Λόγω τροφών αλλά και χρήσης Seachem Discus Buffer (το οποίο περιέχει φωσφορικά) πρέπει να είναι αρκετά υψηλά και υποψιάζομαι ότι ευθύνεται αυτό. Ο φίλος mediolanos θα μου δώσει τεστ μέσα στην εβδομάδα να το ελέγξω και αυτό.

Η βρύση μου βγάζει ph 8.0. Μετρήσεις με Tetra & API υγρά τεστ. Ήθελα να κατεβάσω το ph γιατί έχω ακούσει ότι παρόλο που όλα τα εκτροφής είναι μεγαλωμένα σε νερό βρύσης, αν πάει κοντά στο 7.0 και κάτω όσο γίνεται τότε αισθάνονται και πιο άνετα αλλά βγάζουν και καλύτερα χρώματα. Χρησιμοποίησα στην αρχή τα pellets τύρφης της JBL, τα οποία μου έδωσαν ένα ωραίο κιτρινωπό χρώμα στο ενυδρείο και μου είπαν ότι έχουν και τανίνες που αρέσουν στα ψάρια, γιατί ήθελα να μη βάλω χημικά στο νερό. Τζίφος με το ζόρι έπεφτε 0,5 της κλιμακας του ph. Έτσι εβαλα Discus Buffer το οποίο βοήθησε σε αυτό αλλά πολύ πιθανό δημιούργησε πρόβλημα με άλγες.

Το θέμα με το black water θα το αντιμετωπίσω με ένα ειδικό αντιχλώριο που μου είπε ο argirisp που δίνει και αυτό το χρωματισμό.

Το θέμα με τις άλγες να το αντιμετωπίσω με φάρμακα? (εκτός κι αν έχω φωσφορικά) ή να το αφήσω να πάρει το δρόμο του. Έτσι κι αλλιώς όλα τα ψάρια και οι δίσκοι τσιμπολογάνε κι από λίγο.

Τέλος σκέφτομαι να επαναφέρω το ph σιγά σιγά σε νερό βρύσης και να λήξει εκεί το ζήτημα.

Ξέρω ότι για κάποιους ίσως φάινεται βαρετό και χιλιοειπωμένο. Όσοι έχουν κουράγιο να γράψουν ας το συζητήσουμε.

Εγώ στα έχω πει και από κοντά .
Πολλοί όπως και εγώ παλιότερα κρατούσα τους δίσκους μου σε νερό βρύσης χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα εγώ προσωπικα αλλά πιστεύω και άλλοι φίλοι είχα γέννες και μάλιστα επιτυχημένες αυτή την περίοδο μεγαλώνω μωρά πάντα σε νερό βρύσης για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι πάντα σε δίσκους εκτροφής .
Θα πάνε όλα καλά φίλε μου και θα χαρείς τα ψαράκια σου !
Το προϊόν που ανέφερες παραπάνω είναι της sera το blackwater aquatan .

Φιλε μου ο mod σου εδωσε τη καλυτερη λυση... Χρηση του esha 2000 για 3η μερη θεραπεια. Μακαρι να ληξει το προβλημα σου με αυτο και να μη μπλεξεις με ισχυροτερα φαρμακα (general cure, furan κτλ). Τωρα για το θεμα αλγης τσεκαρε εκτως των αλλων το φωτισμο σου (kelvin, ωρες κτλ). Επισης προσεχε μηπως το βλεπει ηλιος το ενυδρειο σου... Με τακτικες αλλαγες θα την εξολοθρευσεις σιγα σιγα... Μη βαλεις χημικα ειδικα τωρα που ειναι στρεσαρισμενοι οι δισκοι. Επισης ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ μου αποψη μη μπλεκεις με buffer, τυρφες κτλ... Εκανες μια επενδυση σε δισκους οποτε μαζεψε σιγα σιγα λεφτα και παρε μια Αντιστροφη οσμωση.... Θα σου λυσει τα χερια... Δουλεψε την 50% ΑΟ και 50% νερο βρυσης και θα προσφερεις στους δισκους σου μιας καλης ποιοτητας μαλακο νερο με ph κατω του 7. Ελπιζω να σε βοηθησα. Οτι αλλο χρειαστεις στη διαθεση σου.

Φίλε με βοήθησες πολύ όπως όλοι σας

1) Ο φωτισμός είναι 4 χ 54 watt επί 8 ώρες, δεν το βλέπει ήλιος αλλά και από τις 4 μεριές είναι ελεύθερο δεν το εχω σε τοίχο

2) Για την ΑΟ έχω μια σοβαρή ένσταση. Τη θεωρώ άκρως αντιπεριβαλλοντική. Είναι τρομερά μεγάλο το ποσό του νερού που σπαταλιέται και δεν το θέλω. Εδώ με τις αλλαγές και προσπαθώ το νερό να το ποτίσω στα φυτά και να το χρησιμοποιώ αντί για καζανάκι αλλά και πάλι η επόμενη αλλαγή πάντα με προλαβαίνει ιδιαίτερα το χειμώνα που δεν έχω τόσα ποτίσματα. Από την άλλη θα μου πεις ρε φίλε οκ με 200watt επί 8 ώρες 2 χ 500watt θερμαστρες και 2 φίλτρα όλο το 24ωρο οκ και εκεί υπάρχει σπατάλη αλλά χωρίς αυτό δε μπορεις να είσαι στο χομπι.

Τέλοσπάντως είναι κόλλημα που έχω παρόλο που πολλοί είναι αυτοί που την προτείνουν

Για την άλγη τέλος φυσικά τώρα δεν κάνω κάτι. Αν όλα πάνε καλά θα το ξανασυζητήσουμε

• Like 1

Και εγώ πιστεύω πως με συχνές αλλαγές η άλγη θα εξαλειφθεί.
Αν σε ενδιαφέρει η ΑΟ πάντως να ξέρεις ότι υπάρχουν και κάποιες που δεν πετάνε πολύ νερό αλλά επίσης το νερό από την ΑΟ είναι πολύ καλό για τα φυτά , όμως μία τέτοια ΑΟ είναι και πολύ ακριβή .

Για την ΑΟ υπαρχει λυση ωστε να μη σπαταλας νερο αν και ανεβαινει σα κοστος η αρχικη επενδυση. Βαζεις 2 η 3 μεμβρανες σε σειρα αρκει να εχει πιεση το νερο σου... Εγω εχω 2 μεμβρανες 150gpd σε σειρα (θα βαλω και 3η μια και ειμαι τυχερος γιατι μενω σε ισογειο και η βρυση μου δινει 110psi πιεση) και σκεψου οτι στα 100 λιτρα χρησης τα 80 λιτρα βγαινουν καθαρα και τα 20 ειναι βρωμικο (που το μαζευω σε αλλο βαρελι και το χρησιμοποιω στο κηπο). Βεβαια αυτο το κανω εγω που εχω 5 αναπαραγωγικα ζευγαρια και θελω χαμηλο ph και πολυ σταθερες τιμες να μη στρεσαρονται τα μικρα.Εσυ μπορεις να κρατησεις τους δισκους χωρις ΑΟ αλλα μη χρησιμοποιεις buffer και χημικα γενικα.Αυτα τα σκευασματα επιβαρυνουν το νερο σου και δεν εχεις σταθερες τιμες με αποτελεσμα να στρεσαρεις τα ψαρια... Επισης η τυρφη καλο ειναι να μη μπαινει στο φιλτρο και να μη μενει μονιμα... Συνηθως την βαζουμε στο βαρελι προετοιμασιας νερου....

Tazz ευτυχώς δεν την έχω στο φίλτρο αλλά στο βαρέλι προετοιμασίας δεν εχω βρει τρόπο να την κάνω να ενεργοποιηθεί. Το βαρέλι το Προετοιμάζω απ το προηγούμενο βράδυ με αντιχλωριο κ μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία τότε κάνω την αλλαγή σε αυτές τις 16 ώρες η τύρφη δεν έχει κάνει τίποτα

για αγλες uv

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...