Sport Billy 3 Μαίου 2014 #1 Share 3 Μαίου 2014 Καλησπέρα έχω εδώ και 1 εβδομάδα που έβαλα 10 δίσκους στο ενυδρείο μου το οποίο φιλοξενεί και άλλα ψάρια. Ενώ στην αρχή όλα πήγαιναν καλά εδώ και 2 μέρες οι δίσκοι μαζεύονται στις γωνίες του ενυδρείου και σήμερα αρκετές ώρες κάτω από την επιφάνεια πλαγιαστά. 2 - 3 από αυτούς έχουν αρχίσει και βγάζουν μια λευκή γλίτσα. 1-2 από αυτούς νομίζω ότι έχουν αρχίσει και μαυρίζουν (black disease?) ενώ ο 3ος που είναι πορτοκαλί απλά έχει αυτή τη γλίτσα. Επίσης το ένα αρσενικό ραμιρέζι κάθετε μέσα στα φυτά ακίνητος για πολύ ώρα Όλοι τους τρώνε κανονικά και κατά διαστήματα είναι πολύ δραστήριοι. Τι μπορεί να είναι μήπως να ξεκινήσω διαδικασίες καραντίνας (έχω 120 λίτρων) και φαρμακευτικές αγωγές? Παρακαλώ όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ας μου πείτε φάρμακα αντιβιωτικά Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 150 x 50 x 65 cmΣυνολικά Λίτρα: 450ΟργανισμοίΦυτά: Anubias barteri nana,Ψάρια: Cardinal tetra x 20, Ροδόστομοι x 10, Αρλεκίνοι x 10, Corydoras x 12, Ramirezi x 4Άλλα είδη: -Διακοσμητικά υλικάΦόντο: -Πέτρες : Διάφορες μη ασβεστολιθικές Ξύλα: Ριζα RedmoorΆλλα διακοσμητικά : -Υπόστρωμα: Μαυρη χαλαζιακη άμμοςΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 4 x 54w φθορισμούΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: JBL 1501 & JBL 1901Θέρμανση/ Ψύξη: 2 x 500wΔιατροφή: Tetra Discus, Seachem Chlorela, Καρδιά γαλοπούλας, Τροφή για κιχλίδες Ιχνοστοιχεία: ΚΕΝΤ Discus Essential Βιταμίνες: ΚΕΝΤ ΖοeΠαράμετροιpH:7,0Γενική σκληρότητα (GH): 6Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 5 ppmΜέση Θερμοκρασία (°C):29ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 10% κάθε βδομάδαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Αντιχλωρίο Prime και βακτηρια της Seachem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 3 Μαίου 2014 Author #2 Share 3 Μαίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Μαίου 2014 #3 Share 3 Μαίου 2014 Μου θυμίζει κάτι παρόμοιο που είχα αντιμετωπίσει εγώ πριν λίγο καιρό. Δες λεπτομέρειες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/92846-dhnuaecia-iaa-aessoeioo/ Πάντως οι δίσκοι σου δείχνουν πολύ καταπονημένοι και αδύνατοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 3 Μαίου 2014 #4 Share 3 Μαίου 2014 οξυγονωνεται καλα το ενυδρειο?για δισκους που μαυριζουν ektozon.τρωνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 3 Μαίου 2014 Author #5 Share 3 Μαίου 2014 Τρώνε γενικά κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο μέρα παρά μέρα το τελευταίο τους γεύμα είναι η καρδιά γαλοπούλας. Δεν έχω εμπειρία ως προς το ταλαιπωρημένοι κ το αδύνατοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Μαίου 2014 #6 Share 3 Μαίου 2014 Τρώνε γενικά κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο μέρα παρά μέρα το τελευταίο τους γεύμα είναι η καρδιά γαλοπούλας. Δεν έχω εμπειρία ως προς το ταλαιπωρημένοι κ το αδύνατοι... Τι εννοείς μέρα παρά μέρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 3 Μαίου 2014 #7 Share 3 Μαίου 2014 (edited) οι δισκοι σου τσιμπησαν βακτηριακη,,,,,,πρεπει να δρασεις αμεσα,,,,,,,,,στην θεση σου θα αρχιζα αμεσα θεραπεια με γενκο αντιβιωτικο σαν το εσα 2000 και βλεπουμε,,,,και μαλιστα σε διπλη δοση,,,σε ολο το ενυδρειο,,,, προσοχη μην ανεβασεις θερμοκρασια επισης θα εβγαζα τα υπολοιπα ψαρακια απο το ενυδρειο και θα τα εβαζα καραντινα μιας και θα χρειαστουν ολοι οι δισκοι θεραπεια,,,,αν με esha δν δεις αποτελεσμα μετα την θεραπεια(τουλαχιστον τα πτερυγια τους να ειναι ορθια και να μειωθει η βλεννα )τοτε πρεπει να προχωρησεις σε αλλα φαρμακα να χτυπησεις το βακτηριο,,,,καλη συνεχεια Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2014 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 3 Μαίου 2014 #8 Share 3 Μαίου 2014 απεφυγε για λιγο καιρο το ταισμα με κατεψυγμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 3 Μαίου 2014 Author #9 Share 3 Μαίου 2014 Όχι κάθε μέρα, κάθε 2η μέρα αυτό εννοώ. Σκεφτόμουν να μεταφέρω τους δίσκους στο 120 λίτρο κ να κάνω εκεί τη θεραπεία χωρίς διακόσμηση κ φωτισμό για λιγότερες ώρες. Νομίζω ότι συμφέρει από όλες τις αποψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Μαίου 2014 #10 Share 3 Μαίου 2014 Όχι κάθε μέρα, κάθε 2η μέρα αυτό εννοώ. Σκεφτόμουν να μεταφέρω τους δίσκους στο 120 λίτρο κ να κάνω εκεί τη θεραπεία χωρίς διακόσμηση κ φωτισμό για λιγότερες ώρες. Νομίζω ότι συμφέρει από όλες τις αποψεις Δηλαδή ταΐζεις τους δίσκους σου κάθε δεύτερη ημέρα ενώ όλοι οι υπόλοιποι ταΐζουμε μέχρι και 5-7 φορές την ημέρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 3 Μαίου 2014 #11 Share 3 Μαίου 2014 Οχι φιλε μου δεν συμφερει γιατι θα στρεσαριστουνωακομη περισσοτερο οι δισκοι σου. Εγω παντως ακομα δεν καταλαβα τι ενοεις μερα παρα Ταιζεις.μερα παρα μερα δηλαδη??? Κανονικα πρεπςι να κανεις τουλαχιστον 3 ταισματα την ημερα. Εγω προσωπικα κανω 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 3 Μαίου 2014 #12 Share 3 Μαίου 2014 Όχι ρε Παναγιώτη μάλλον εννοεί ο φίλος πως κάθε 2η μέρα το τελευταίο γεύμα των ψαριών είναι κατεψυγμένη!!!Ή τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα εγώ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Μαίου 2014 #13 Share 3 Μαίου 2014 Όχι ρε Παναγιώτη μάλλον εννοεί ο φίλος πως κάθε 2η μέρα το τελευταίο γεύμα των ψαριών είναι κατεψυγμένη!!! Ή τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα εγώ !!! Μακάρι να είναι έτσι Αργύρη αλλά από την εικόνα των δίσκων δεν το βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 3 Μαίου 2014 Author #14 Share 3 Μαίου 2014 Ταιζω καθημερινά 4 γεύματα με ξηρή τροφή της TETRA Και SEACHEM Κ Κάθε 2η μέρα το τελευταίο γεύμα είναι η γαλοπουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Μαίου 2014 #15 Share 3 Μαίου 2014 Ταιζω καθημερινά 4 γεύματα με ξηρή τροφή της TETRA Και SEACHEM Κ Κάθε 2η μέρα το τελευταίο γεύμα είναι η γαλοπουλα ΟΚ τώρα είναι σαφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 3 Μαίου 2014 #16 Share 3 Μαίου 2014 Το melafix δεν θα κάνει δουλειά ? Ρωτάω γιατί εμένα ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν έχω προσωπική εμπειρία ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 3 Μαίου 2014 #17 Share 3 Μαίου 2014 (edited) λοιπον,,,οταν αναφερω στο κυριως ενυδρειο το λεω για το καλο των ψαριων,,η θεραπεια που θα εκανα κραταει 3 μερες και οχι ωρες,,,,τωρα αμα θες εσυ να βαλεις 10 δισκους σε 120 λιτρα για θεραπεια δικο σου θεμα αργυρη το μελαφιξ ειναι για πολυ ηπια πραγματα,,,,τα ψαρια θελουν αμεσα θεραπεια γιατι καθε μερα θα χειροτερευουν,,,,δεν εχει σημασια αν τρωνε η οχι Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2014 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 3 Μαίου 2014 Author #18 Share 3 Μαίου 2014 (edited) Το να βγάλω τα υπόλοιπα ψάρια μέσα από το ενυδρείο είναι αδύνατο εκεί θα δημιουργήσω τρελό στρες άρα Πάμε σε όλο το ενυδρειο τα φάρμακα δεν επηρεάζουν τα φιλτρα? Κ σε τι δοσολογία να βάλω τα φάρμακα που μου λέτε. Ήδη έχω διαβάσει για ektozon, εσα 2000, κ τα φάρμακα του Panagreco Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2014 - Sport Billy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Μαίου 2014 #19 Share 3 Μαίου 2014 Το melafix δεν θα κάνει δουλειά ? Ρωτάω γιατί εμένα ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν έχω προσωπική εμπειρία ! Το melafix είναι πολύ ήπιο. Μάλλον δεν θα τον καλύψει σε αυτό το στάδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 3 Μαίου 2014 Author #20 Share 3 Μαίου 2014 Mod έχεις την καλοσύνη να μου πεις περισσότερες πληροφοριες Το φάρμακο από φαρμακείο η πετ στοπ Δοσολογία Αλλαγές νερού Φωτισμός Στο τέλος ανθρακα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 3 Μαίου 2014 #21 Share 3 Μαίου 2014 (edited) οπως νομιζεις θα πραξεις,,,,,εγω στην θεση σου σου ειπα τι θα εκανα,,,,,,, ξεκινα αμεσα θεραπεια με εσα 2000 σε διπλη δοση,,,,οχι αλλαγες νερου,,,,ελαχιστο ταισμα ,,,το εσα δεν επηρεαζει βιολογια,,,,,αν τα πραγματα χειροτερεψουν θα πρεπει να πας σε κατι πολυ πιο δυνατο που ισως επηρεασει κ βιολογια τυπου bactopur υγ θα πας σε ενα πετ σοπ και θα παρεις το esha 2000 κανει περιπου 6-7 ευρω,(καλο θα ηταν να παρεις 2 μπουκαλακια),,,θα διαβασεις επακριβως τις οδηγιες ,,,,θα ριξεις διπλη δοση απο αυτην που αναφερουν οι οδηγιες,,,για να μην πω τριπλη,,,,εγω ειχα δει σε βακτηριακη καλα αποτελεσματα με τριπλη δοση Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2014 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 3 Μαίου 2014 #22 Share 3 Μαίου 2014 (edited) Να κανεις οτι σου λεει ο mod και τα ψαρια θα επανελθουν. Κατι ακομα ασχετο οι τροφες που ταιζεις ειναι πολυ λιγες πρεπει να τους εχεις ποικιλια. Δεν μιλαω για τωρα μιλαω γενικα τωρα πρεπει να τους ταιζεις λιγο Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2014 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 3 Μαίου 2014 #23 Share 3 Μαίου 2014 αντωνη,,,,δεν ξερω αν θα επανελθουν τα ψαρια,,,,,ποτε δεν εισαι σιγουρος ,,απλα επειδη το εσα ειναι γενικο αντιβιωτικο καλο ειναι να αρχιζεις με αυτο που ειναι κ πιο ηπιο,,,,ασχετα οτι δουλευει σε διπλη και τριπλη δοση,,,παντως τα ψαρακια θελουν αμεσα θεραπεια,,,αυτο ειναι σιγουρο,,,και σιγουρα πριν την βλεννα εδειξαν οτι δεν παει κατι καλα μαζευοντας τα πτερυγια ,,,κοπαδιαζοντας και εχοντας γρηγορες αναπνοες Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 3 Μαίου 2014 #24 Share 3 Μαίου 2014 Ενοω να ακουσει εσενα οχι οτι σιγουρα θα σωθουν με το εσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 3 Μαίου 2014 Author #25 Share 3 Μαίου 2014 Ναι η αλήθεια είναι ότι κοπαδιαζαν αλλά... έλλειψη εμπειρίας βλέπεις... οι τροφές Α εμπλουτίστουν. .. είναι βλέπεις στην 1Η εβδομάδα ακόμα.... αν υπάρξει 2η. Θα το κάνω από αύριο κιόλας σ ευχαριστώ πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος