Jump to content

60 Λιτρα

Recommended Posts

post-20480-0-82627000-1399138094_thumb.jpg

Προτάσεις παιδια ;; :D :D

Δώσε λίγες πληροφορίες (λιπάσματα,φωτισμός,ψαροσύνθεση). Εγώ πάντως θα το έκανα φυτεμένο με κάποιο γρασιδάκι μπροστά και ψηλά φυτα στις γωνίες και πίσω

Απο λιπάσματα εχω 2 γενικα λιπάσματα της sera και της seachem. Φωτισμός 15 watt με ανακλαστηρα.

Φυτεμένο με γρασιδάκια κτλ μάλλον πρέπει να το ξεχάσεις γιατί ο φωτισμός σου είναι λίγος.

Τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις?

Νερό βρύσης ή . . . ???

Νερό βρύσης ph 7,5-8

Ευκολα φυτα και ενα χαρεμι γκαπυ... :)

Προσωπικα δεν μου αρεσουν οι πετρες που εχεις χρησιμοποιησει,θα εβρησκα αλλες.

Τα white cloud ειναι καλη επιλογη αλλα θα εχεις θεμα το καλοκαιρι μια και ειναι ψαρια κρυου νερου.

Τις πετρες μπορω να τις αλλάξω απλα είχαν περισσέψει απο το στήσιμο του αφρικανικού και τις εχω αφήσει ετσι για τη φωτο.

Μου αρέσουν πολυ αυτες του βιντεο θα ηθελα δηλαδη εναν βράχο μεγαλη πέτρα ξέρετε που μπορω να βρω ;;

Στο καπάκι υπαρχουν 4 ανεμιστήρακια που μπορούν να κρατησουν την θερμοκρασια χαμηλα αλλα θελουν αλλαγη.

Μπορω να κανω και επεξεργασία του νερου με τυρφη και φυλλα catappa.

Αλλες επιλογές ;; :) :)

Αν μας πεις τι νερο θες να εχεις μπορουμε να σου κανουμε μερικες προτασεις.Θες μαλακο νερο η βρυσης?

Τα καταπα δεν κανουν και πολυ δουλεια,οπωτε αν θες μαλακο νερο θα πρεπει να πας σε τυρφη.

Θα προτιμούσα βρύσης για να μην εχω επεξεργασία αλλα και με τυρφη μπορω να κατεβάζω το ph στο νερο. Επισης ενα θεμα ειναι η φιλτρανση επειδη μετέφερα το εξωτερικο fluval 206 στο μεγαλύτερο ενυδρειο τωρα εδω δεν εχω. Μου εχει περισσέψει ενα κρεμαστο fluval αλλα εχω θεμα στο καπάκι του ενυδρειου δεν χωράει στο πισω μέρος ή πλαγια, τελοςπαντων το θεμα φιλτρο θα λυθεί.

Μερικες προτασεις για τα ιδια λιτρα και σε νερο βρυσης. http://www.aquazone.gr/forums/topic/94760-dhnioaoaaeo-aea-iaai-aaioaenaaei/?p=937280

Ενα χαρεμι πλατυ,ομορφα ψαρια,νερο βρυσης.

Μετα υπαρχει η επιλογη για ζευγαρι ραμι, αλλα σκεφτομουν κρυστάλλινο νερο....

Μετα υπαρχει η επιλογη για ζευγαρι ραμι, αλλα σκεφτομουν κρυστάλλινο νερο....

Γι αυτο θα χρειαστεις οσμωση ομως.

Για το κρυστάλλινο νερο ή τα ραμι ;;

Για τα ραμ.

Αλλα και για το κρυσταλινο νερο γιατι με την τυρφη δεν θα ειναι,θα ειναι κιτρινο.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Μπραβο ραστα. Μαρεσουν πολυ τα cherry barbs. Στη φυση ειναι σε μαλακο και ελαφρως οξυνο νερο αλλα πρεπει να ειναι οκ και σε νερο βρυσης.

Μου αρεσει το σχημα τους και το ''μυτερο'' που κανουν μπροστα στη φατσα τους.

Ειναι ''επιθετικα'' ψαρια?

Έγινε επεξεργασία - stratigos24

Τα ειχα παλαιότερα, δεν ειναι καθολου επιθετικά με τα αλλα ψαρακια. Κλασσικα στη περίοδο αναπαραγωγής τα αρσενικα κυνηγούν τα θυληκα αλλα κατα τ αλλα ειναι πολυ φιλήσυχα. :) :)

τελικα προσανατολιζομαι σε endlers χαρεμακι ή ζευγαρι απο gourami, αν ειναι καλα φυτεμενο το ενυδρειο πιστευετε πως μπορει να συντηρηθει χωρις φιλτρο ??

Αλλαγή σχεδίου παιδια.

Λοιπον εχουμε και λεμε, θα γινει φυτεμενο με seachem χαλικι black και JBL manado. Απο φωτισμο θα χρησιμοποιηθεί το κρεμαστο φωτιστικο 2χ24 watt

http://www.petsupermarket.gr/3128/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/glo-t5-ho-linear-lighting-system-2x-24watts-%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%82:-61cm.html

Φιλτρανση fluval 206 ή 106

Ποια φυτα προτείνεται ; Επισης απο ψαρακια σκέφτομαι ενα ζευγαρι apistogramma cacatuoides μόνα τους, ή ενα κοπάδακι cardinal tetra. Το ph θα ειναι απο το δίκτυο της πατρας που εχει χαμηλότερο ph απο της Αθηνας γύρω στο 7-7,5 αν κάποιος μένει εκει και εχει κανει μετρήσεις ας γράψει εδω για να ξερω γιατι δεν εχω τεστ αυτη τη στιγμη μονο αμμωνιας.

Δες εδω για φυτα και πες μας ποια σου αρεσουν και τι σκεφτεσαι να κανεις.

Λοιπον σκέφτομαι τα : 1) Echinodorus 'rubin' 2) Cabomba Caroliniana 3) Hygrophila Polysperma 4) Microsorum Pteropus 5) valisneria 6) java moss

Και θα ηθελα και καποιο κόκκινο φυτο για να κανει αντίθεση. Μπορω να χρησιμοποιώ υγρα λιπάσματα και excel.

Σκέφτομαι πισω στις άκρες να ειναι υπεριψομενα βουναλακια απο το χαλικι ετσι ώστε τα φυτα να φαίνονται πιο ψηλα απο τα μπροστα, εκει λεω βαλω τον εχινοδορο rudin, και τις valisneries και σταδιακά προς τα κατω η cabomba και το polysperma. Πανω σε ριζες στο κεντρο ή στα πλαγια java moss και java fern ή σε πετρες δεμένα.

Ξεκιναω απο τα βασικα,vallisneria και excel δεν πανε μαζι,θα σου καψει το φυτο,οπωτε διαλεξε κατι αλλο.

Εχινοδορο και ειδικα αυτον μη βαλεις,θα σου κλεισει ολο το ενυδρειο μια και γινετε και μεγαλος αλλα και φαρδυς.Στα προφιλ γραφονται οι διαστασεις του καθε φυτου αλλα και αν κανει για μικρα ενυδρεια,να τα κοιτας και αυτα.

Για κοκκινο μπορεις να βαλεις Ludwigia repens 'Rubin'

Εγώ δεν κατάλαβα πως θα συνδυάσεις χαλικι black της seachem και JBL manado.

Το manado μπαίνει πάνω από κάτι άλλο (JBL Aqua Base ή κάτι αντίστοιχο) ή ακόμα και μόνο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...