Jump to content

Χρυσοψαρα

Recommended Posts

post-59047-0-77498500-1399108859_thumb.jpg αυτο ειναι το χρυσοψαρο μου μπορει καπιος να μου πει αν ειναι αγορι η κοριτσι?

:bow::bow: :icon_dance: :icon_dance: :icon_dance: :bigemo_harabe_net-122: επιτελους βρηκες το δρομο....

οχι δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε αν ειναι αρσενικο η θυληκο.οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες.

ισως επιδη ειναι ακομα μικρο αν μεγαλωσει θα φανουν καλητερα η διαφορες?

ισως επιδη ειναι ακομα μικρο αν μεγαλωσει θα φανουν καλητερα η διαφορες?

οτι ρωτας ηδη υπαρχει εδω μεσα.απλως χρειαζεται υπομονη και ψαξιμο.δες παρακατω.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79573-nooioeana-eoecea-anoaaieea/

εγραψε ενας οτι αν ο πρωκτος προεξεχει ειναι θυλικο και αν ειναι επιπεδος ειναι αρσενικο εσυ μπορεις να καταλαβεις πως ειναι γιατι εγω οχι!!!

Έγινε επεξεργασία - stellaTR

Εκτός από το φύλλο , έχεις σκεφτεί που θα το βάλεις το ψάρι ; :)

το εχω σε ενα μικρο ενυδριο αλλα οταν μεγαλωσει θα το βαλω σε πιο μεγαλο!! :)

Φιλτρο εχεις???

Το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο για το ψαρι πρεπςι να πας σε μεγαλυτερο αμεσα(60+λιτρα)

απο εκει που πειγα και το πειρα μου ειπε οτι το ενυδρειο που εχω ειναι καλο αλλα οταν μεγαλωσει να το βαλω σε πιο μεγαλο.Δεν εχει φιλτρο ειναι απλο αλλα το αλλο που εχω εχει!!!

ναι αλλα το αλλο δεν εχει ψαρι μεσα......

καλα τελος παντον εγω αλλο θελω να μαθω τωρα αν ειναι αγορι η κοριτσι εσυ μπορεις να καταλαβεις?

Συγνωμη για το αδιακριτο τις ερωτησης μου.

Ποσο ετων εισαι?

Σου εκανα αυτη την ερωτηση, γιατι αυτα που σου εξηγουν τα παιδεια ειναι πολυ απλα.

Δεν μπορει να διευκρινιστη το φυλο τους σε τοσο μικρη ηλικια και απο μια φωτογραφια.

Σου εδωσαν ενα λινκ με μια συζητηση σε ενα παρομοιο θεμα, πως μπορεις να το δεις, τουλαχιστον εσυ που το εχεις

μπροστα σου.

οκ κατι αλλο τωρα τα χρυσοψαρα εχουν ρατσα οι ολα τα λενε χρυσοψαρα?συγνωμη αν κανω βλακεις ερωτησεις αλλα ρωταω επιδη δεν ξερω απο ψαρια...

Μην ανησυχεις και εγω 16 ειμαι και τα παιδια στο φορουμ με βοηθησαν να μαθω παρα πολλα πραγματα (βασικα οσα ξερω) και αμα ψαξεις στο φορουμ ολα εχουν γραφτει σε παλιοτερα θεματα.

Θα σε βοηθησουν να φτιαξεις ενα ενυδρειο που θα το χερεσαι εσυ και το ψαρακι σου.

Απο χρυσοψαρα γνωσεις δεν εχω για να σε βοηθησω

για να φτιαξω ενυδρειο πρεπει να εχω λεφτα και ετσι οπως ειναι τωρα τα πραγματα δεν εχω!

Σωστο αλλα ειπες οτι εχεις ειδη ενα ενυδρειο μεγαλυτερο απο αυτο οποτε τα υπολοιπα δεν ειναι τοσο ακριβα και μπορει να βρεις οτι θες σε παρα πολυ καλη τιμη απο τις αγγελειες του φορουμ.

• Like 1

καλα μην φανταστεις κανενα τεραστιο ειναι λιγο πιο μεγαλο απο αυτο που εχω τωρα με την διαφορα οτι εκεινο εχει φιλτρο!

Δηλαδη ποσο ειναι???

Σιγουρα θα ειναι καλυτερα στο μεγαλυτερο. Μετεφερε το εκει μεχρι να μπορεσεις να παρεις καποιο μεγαλυτερο. Ψαξε για μπολι για το φιλτρο σου και καλυτερα να βγαλεις τα ψευτικα φυτα και το χρωματιστο χαλικι γιατι μπορει να βγαλουν βλαβερες ουσιες στο νερο σου

Μπορεις βεβαια να δωσεις σε καπου το χρυσοψαρο οχι σε petshop καλυτερα αν δεν μπιρεις να πας σε μεγαλυτερο.

Και βαζεις στο μεγαλυτερο ενυδρειο που εχεις ειδη εναν μονομαχο αφου πρωτα στρωθει το ενυδρειο

Έγινε επεξεργασία - antonium98
  • Like 1

Καλό ξεκίνημα με το ψαράκι!

Μπορώ να ρωτήσω γιατί σε απασχολεί το φύλο? Με τις τωρινές συνθήκες δεν νομίζω ότι θα προλάβει να ενηλικιωθεί για να το μάθεις.

Το ψάρι σου είναι ένα μωρό common (μπορεί και comet), δηλ. το είδος του χρυσόψαρου που μεγαλώνει περισσότερο απ΄όλα. Ιδανικά ζει σε λίμνη, αλλά κουτσοβολεύεται και σε ένα ενυδρείο 1 μέτρου+ και 70 καθαρών λίτρων για κάθε ψάρι. Επίσης χρειάζεται πολύ καλή φίλτρανση και συχνές αλλαγές νερού.

Για όσο καιρό μείνει στην κονσέρβα, τάιζέ το ελάχιστα και άλλαζε κάθε μέρα το μισό από το νερό με φρέσκο που θα αποχλωριώνεις πρώτα. Αν δεν μπορείς άμεσα να του πάρεις σωστό ενυδρείο και ενδιαφέρεσαι για την επιβίωσή του, βάλτο τουλάχιστον προσωρινά σε μία κούτα αποθήκευσης 30 - 40 λιτρ. (από ΙΚΕΑ, jumbo κλπ) με ένα φίλτρο το οποίο θα πρέπει να ""στρώσεις"".

• Like 1

Και βαζεις στο μεγαλυτερο ενυδρειο που εχεις ειδη εναν μονομαχο αφου πρωτα στρωθει το ενυδρειο

Το ενυδειάκι του φίλου μας δε φαίνεται μεγαλύτερο από 6-7 λίτρα. Αν είναι έτσι καλό είναι να μη βάλει τίποτα μέσα. Άλλως, αν τυχόν είναι πάνω από 20 λίτρα, σωστή η συμβουλή!

Φιλε μου νομιζω ειναι φιλη και οχι φιλος.

Λεω να βαλει μονομαχο στο μεγαλυτερο που εχει αλλα βεβαια εξαρταται και απο τα λιτρα και του μεγαλυτερου οπως ειπες και εσυ

Έγινε επεξεργασία - antonium98

Φιλε μου νομιζω ειναι φιλη και οχι φιλος.

Oops! Δίκιο έχεις . Sorry!

Στελλα , το ψαρακι δεν θα αντεξει για πολυ εκει... δυστυχως δεν θα προλαβει να μεγαλωσει για να το βαλεις σε μεγαλυτερο, γιατι θα παθει νανισμο και θα καταστραφουν τα οργανα του απο την αμμωνια..

αν δεν μπορεις να του παρεις μεγαλυτερο, καλυτερα ειναι να το δωσεις σε καποιον που εχει μεγαλο ενυδρειο, αλλιως θα ψοφισει βασανιστικα..

αν δεν μπορεις να παρεις ενυδρειο και θελεις να το κρατησεις, μπορεις να παρεις απο τα ΙΚΕΑ ενα πλαστικο κουτι τουλαχιστον 60 λιτρων για αρχη (10 ευρω εχει) και να βαλεις το φιλτρο που λες οτι εχεις..

για να στο πω απλα για να το καταλαβεις,το ψαρακι αυτην τη στιγμη κολυμπαει μεσα στα κατουρα του... τα οποια εχουν αμμωνια.. η αμμωνια αυτη του καταστρεφει τα νεφρα και τα υπολλοιπα οργανα, με αποτελεσμα να πεθαινει αργα και βασανιστικα..

μεσα στο φιλτρο αναπτυσσονται βακτηρια που "τρωνε" αυτην την αμμωνια, κι ετσι δεν επειρεαζει το ψαρακι.

η ρατσα του ειναι sarasa comet.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...