Jump to content

Βιταμινες: Jbl Atvitol Ή Sera Fishtamin?

Recommended Posts

Βρισκω κοντα μου της Jbl που ειναι 50ml σε τιμουλα 7 ευρω ενω πιο μακρια βρισκω τα 15ml της Sera στα 5 ευρω. Ξερει κανεις ποια ειναι προτιμοτερη?

Fishtamin:

Βιταμίνη Α 500I.U.
Βιταμίνη Β1 2mg
Βιταμίνη Β6 2mg
Βιταμίνη Β12 2mg
Βιταμίνη C 55mg
Βιταμίνη D3 100I.U.
Βιταμίνη Ε 5mg
Βιταμίνη Κ3 1mg
Νικοτινικό οξύ 10mg
Παντοθεϊκό ασβέστιο 5mg
Φολικό οξύ 0.5mg
Αποσταγμένο νερό ανά 1ml
Atvitol:
Amino acids
Na-glutamate 2500 mg
DL-Methionine 10 mg
Leucine 35 mg
Minerals and trace elements
Ca-lactate 10000 mg
Lysin 35 mg
Vitamins, provitamins and other chemically defined substances with a similar effect (per 1000 g)
Vitamin A 1000000 I. E.
Vitamin B1 500 mg
Vitamin B2 625 mg
Vitamin B6 750 mg
Vitamin B12 5000 mcg
Vitamin C(stable) 10000 mg
Vitamin D3 10000 I. E.
Vitamin E 500 mg
Biotin 7500 mcg
K3 125 mg
Folic acid 15 mg
Nicotine amide 2500 mg
Cholinchloride 2500 mg
Inosite 500 mg

Sera festamin

Αυτες ξερω, αυτες εμπιστευομαι!

Γενικά η JBL φαίνεται να συμφέρει και για μένα έχει πιο ποιοτικά προιόντα από τη Sera.

χωρις να θελω να υποβαθμισω τα προϊοντα...μια ερωτηση.υπαρχει ακομα κοσμος που δινει λεφτα για βιταμινες που (μαλλον) δεν προσφερουν τιποτα;και αν βγει καποιος και μου πει πώς ξερω αν κανουν ή δεν κανουν τιποτα,η απαντηση μου εινα,ι πως περιμενω, να μου πει ο ιδιος το ΤΙ προσφερουν

Απο οτι εχω διαβασει μεχρι στιγμης, κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια οτι κανουν δουλεια ή οτι δεν κανουν (ακομα και εμπειροι χομπιστες). Αυτο φανταζομαι για να το δει καποιος, θα πρεπει να εχει 2-3 ακριβως ιδια ενυδρεια (ιδια ψαρια, ιδιες τροφες, ιδια ρουτινα ταισματος...ολα ιδια) και σε καποιο να κανει χορηγηση βιταμινων και να δει αν θα υπαρξει καποια διαφορα στα ψαρια μακροπροθεσμα ή βραχυπροθεσμα.

Ανοιξα το θεμα, διοτι πηρε φιλος κατι ευαισθητα ψαρακια και τωρα που ειναι αρχη σκεφτηκαμε οτι καλο θα ηταν να τους δωσει και καμια βιταμινη για σιγουρια (δινει και 4 διαφορετικες τροφες για ποικιλια εννοειται) ωστε να τα τονωσει. Τελικα πηρε της microbe lift το Vitamins & amino acids (freshwater).

Έγινε επεξεργασία - stratigos24

χωρις να θελω να υποβαθμισω τα προϊοντα...μια ερωτηση.υπαρχει ακομα κοσμος που δινει λεφτα για βιταμινες που (μαλλον) δεν προσφερουν τιποτα;και αν βγει καποιος και μου πει πώς ξερω αν κανουν ή δεν κανουν τιποτα,η απαντηση μου εινα,ι πως περιμενω, να μου πει ο ιδιος το ΤΙ προσφερουν

Οσο σιγουροι ειμαστε οτι περιεχουν οι τροφες που αγοραζουμε για τα ψαρια αυτα που γραφουν

αλλο τοσο σιγουροι ειμαστε και για τις βιταμινες.

Οσο σιγουροι ειμαστε οτι περιεχουν οι τροφες που αγοραζουμε για τα ψαρια αυτα που γραφουν

αλλο τοσο σιγουροι ειμαστε και για τις βιταμινες.

αρα που καταληγουμε;τζαμπα λεφτα.τουλαχιστον τις τροφες τα βλεπουμε να τις τρωνε και τα ΄΄κραταν΄΄ και ζωντανα στην τελικη

Ε οκ.καταληγουμε πως προσπαθουμε να εμπιστευτουμε οσα ολα μας λενε οι εταιρειες. Για το καλο των ψαριων μας τα μισα απο αυτα που λενε να ειναι αληθεια,εγω δεν θα χρειαζομουν κατι αλλο.

Mobile klaz speaking...

• Like 1

Εσυ πως εισαι τοσο σιγουρος οτι ειναι πεταμενα λεφτα?

Και για τα βακτηρια λενε καποιοι το ιδιο αλλα κανουν δυστυχος λαθος..

Ε οκ.καταληγουμε πως προσπαθουμε να εμπιστευτουμε οσα ολα μας λενε οι εταιρειες. Για το καλο των ψαριων μας τα μισα απο αυτα που λενε να ειναι αληθεια,εγω δεν θα χρειαζομουν κατι αλλο.

Mobile klaz speaking...

συμφωνω απολυτα.εγω προσωπικα χρησιμοποιω το ενα απ τα δυο παραπανω προϊοντα.απλα θελω να καταλαβουν, ολοι οσοι μπορει ακομη και αυτο το ποσον να μην τους περισσευει,πως δεν το χρειαζονται τοσο αμεσα

"Τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου" οπως λεει και ο λαος...

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Το βασικο που χρειαζονται ειναι ποικιλια τροφων (και να ειναι φρεσκιες...απο οτι διαβαζω καθε 3-4 μηνες θα πρεπει να αλλαζουμε τροφες διοτι χανουν τις βιταμινες τους) αναλογα με αυτο που ζηταει το καθε ειδος σαν διατροφη. Απο εκει και περα, οπως λεει ο Klaz και συμφωνω μαζι του, οποιος θελει, μπορει να παρει και κατι εξτρα (εννοειται αν του το επιτρεπει η τσεπη του ή η νοοτροπια του) που πιστευει οτι μπορει να προσφερει εστω και 1% κατι παραπανω στο συστημα του, ψαρια του κλπ.

Γενικα: Απο οτι βλεπω στα συστατικα, αυτες οι βιταμινες δεν περιεχουν μονο βιταμινες αλλα και αλλα στοιχεια. Αυτα μπορει να ειναι απαραιτητα? Μπορει να μην υπαρχουν ή να υπαρχουν σε μικρη ποσοτητα στο ενυδρειο ή να εχουν χαθει απο το ενυδρειο μας με τον καιρο?

Πχ στο προιον της Microbe lift που πηρε ο φιλος λεει περα απο τις βιταμινες οτι περιεχει:

• Amino Acids:Alanine, Arginine, Asparagine, Aspartic Acid, Citrulline, Cystine, Dihydroxy- Phenylalanine, Glutamic Acid, Glycine, Histidine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Norleucine, Norvaline, Ornithine, Phenylalanine, Proline, Serine, Threonine, Tryptophan, Tyrosine, Valine,
  • with Sodium Azide
Έγινε επεξεργασία - stratigos24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...