cinelli 1 Μαίου 2014 #1 Share 1 Μαίου 2014 Θελω να βαλω στο ενυδρειο μου και μια Rotala rotundifolia αλλα εχω την εξης απορια. Πηγα να παρω το φυτακι απο ενα pet shop και μου εδωσε ενα φυτο με πρασινα στρογγυλα φυλλα καμια σχεση με το φυτο απο την φωτο εδω στο φορουμ. Ψαχνοντας στο δικτυο βρηκα το παρακατω http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=033 Το φυτο απο το pet shop ηταν σαν την τριτη φωτο. Ειναι το ιδιο; στην αρχη ειναι πρασινο και μετα γινεται λογχοειδες και κοκκινο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 1 Μαίου 2014 #2 Share 1 Μαίου 2014 θα γινει κοκκινο καπως εαν εχεις πολυ φως αλλιως θα μεινει πιο πρασινο , παντως ειναι ενα ωραιο και ευκολο φυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 1 Μαίου 2014 #3 Share 1 Μαίου 2014 (edited) Το εχω κιεγω...πολυ απαιτητικο σε φως και ευκολα σαπιζει η ριζα και χαλαει.... Εμενα παντως σε 0,7 βαττ ανα λιτρο δεν μου πηγε καλα και με διοξειδιο!! τωρα στο 1 βαττ ανα λιτρο θα δω.... Έγινε επεξεργασία 1 Μαίου 2014 - KOSTASGAVALAS Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Μαίου 2014 #4 Share 2 Μαίου 2014 Δεν ειναι καθολου απαιτητικο φυτο παιδια!Ειναι ευκολο,απλα καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο και σε καποιον μπορει να μη πιασει. Αν δεν εχεις αρκετο φως,δεν θα παρει το σωστο χρωμα αλλα θα μεινει πρασινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 2 Μαίου 2014 #5 Share 2 Μαίου 2014 Φιλε μου αυτο ειμαι το φυτο και ειναι ευκολο και με γρηγορη αναπτυξη. Αναλογως με τις συνθηκες που θα βρει στο ενυδρειο, θα αλλαξει το χρωμα του (σε καλο φως) αλλα και το σχημα των φυλων του.... το εχω δει με πιο μακροστενα φυλλα και με πιο στρογγυλα. (Το ιδιο φυτο) Παντως ειναι ομορφο και μη απαιτητικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 2 Μαίου 2014 #6 Share 2 Μαίου 2014 Κιεμενα γιατι με περιπου 0.6-0,7w/λιτρο ηταν γυμνο με πολλυ λεπτο κορμο μαλιστα με το παραμικρο εσπαγε και ειχε φυλλα μονο απο τη μεση και πανω?? Ποτε δεν θυμαμαι 2 φορες που το δοκιμασα τοτε να ειχε επιτυχια , ενω τωρα με περιπου 1 w / λιτρο δειχνει για πρωτη φορα καλα σημαδια...εχει ροζισει και νομιζω οτι αυτη τη φορα θα παει καλα... οι ρουτινες και το διοξειδιο ειναι το ιδιο που ηταν...Το μονο που αλλαξε ηταν απο τ8 σε τ5 ιδιος αριθμος λαμπων με σχεδον 30% επιπλεον φως!!! Απο 06-07 watt πηγα στο 1watt / λιτρο... Παντως με 0,5 watt δεν πιστευω οτι θα παει καλα εκτος και αν το ενυδρειο δεν εχει υψος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 3 Μαίου 2014 Author #7 Share 3 Μαίου 2014 Το φυτεψα τελικα στην μεση και πισω του ενυδρειου. Θα περιμενω να δω τι θα κανει και πως θα τα παει. Η λαμπα που εχω ειναι 10watt με περιπου 27lt μικτο-24 καθαρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαίου 2014 #8 Share 3 Μαίου 2014 Κιεμενα γιατι με περιπου 0.6-0,7w/λιτρο ηταν γυμνο με πολλυ λεπτο κορμο μαλιστα με το παραμικρο εσπαγε και ειχε φυλλα μονο απο τη μεση και πανω?? Ποτε δεν θυμαμαι 2 φορες που το δοκιμασα τοτε να ειχε επιτυχια , ενω τωρα με περιπου 1 w / λιτρο δειχνει για πρωτη φορα καλα σημαδια...εχει ροζισει και νομιζω οτι αυτη τη φορα θα παει καλα... οι ρουτινες και το διοξειδιο ειναι το ιδιο που ηταν...Το μονο που αλλαξε ηταν απο τ8 σε τ5 ιδιος αριθμος λαμπων με σχεδον 30% επιπλεον φως!!! Απο 06-07 watt πηγα στο 1watt / λιτρο... Παντως με 0,5 watt δεν πιστευω οτι θα παει καλα εκτος και αν το ενυδρειο δεν εχει υψος... Ετσι οπως μας τα γραφεις δεν μπορει να βγει συμπερασμα,θελουμε και μετρησεις του ενυδρειου αλλα καλυτερα να ανοιξεις ενα αλλο θεμα γιατι εδω χαλαμε το θεμα του φιλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 5 Μαίου 2014 Author #9 Share 5 Μαίου 2014 Το φυτεψα τελικα στην μεση και πισω του ενυδρειου. Θα περιμενω να δω τι θα κανει και πως θα τα παει. Η λαμπα που εχω ειναι 10watt με περιπου 27lt μικτο-24 καθαρο Εχουν περασει 4 μερες περιπου απο την μερα που την φυτεψα, σταθερη την βλεπω Για να βρουμε τα watt/lt διαιρουμε τα 27lt (litra mazi me χαλικι) με το 10w = 0.36w\lt ή 24lt (καθαρο χωρις το χαλικι) με το 10w 0.42w/lt H rotala θελει υψηλο φωτισμο (οπως λεει στο προφιλ της) και εγω εχω 0.3-0.6 W/Lt - Μέτριος ως υψηλός φωτισμός... Θα κανει δουλεια; ή θα επρεπε να βαλω μια λαμπα (4500 kelvin) ακομα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 5 Μαίου 2014 #10 Share 5 Μαίου 2014 Εχουν περασει 4 μερες περιπου απο την μερα που την φυτεψα, σταθερη την βλεπω Για να βρουμε τα watt/lt διαιρουμε τα 27lt (litra mazi me χαλικι) με το 10w = 0.36w\lt ή 24lt (καθαρο χωρις το χαλικι) με το 10w 0.42w/lt H rotala θελει υψηλο φωτισμο (οπως λεει στο προφιλ της) και εγω εχω 0.3-0.6 W/Lt - Μέτριος ως υψηλός φωτισμός... Θα κανει δουλεια; ή θα επρεπε να βαλω μια λαμπα (4500 kelvin) ακομα; Όπως και να το διαιρέσεις το ίδιο είναι.Άλλωστε ένας τυπικός μπούσουλας είναι η συγκεκριμένη διαίρεση και όπως βλέπεις και εσύ η διαφορά είναι μόλις 0.6 w/l Δεν έχεις 0.3-0.6 αλλά 0.3-0.4 είσαι χαμηλά δηλαδή!! Ή αλλάζεις την λάμπα που ήδη έχεις με κάποια με περισσότερα watt ή προσθέτεις άλλη μια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 5 Μαίου 2014 Author #11 Share 5 Μαίου 2014 Νομιζω σε αυτο το μηκος 361mm δεν μπορω να βρω περισσοτερα watt. Αρα θα βαλω αλλη μια λαμπα, στο αρθο λεει μια 6500κ και μια 4500κ ισχυει; ή να βαλω αλλη μια 6500κ ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαίου 2014 #12 Share 5 Μαίου 2014 Τωρα τι κελβιν εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 5 Μαίου 2014 Author #13 Share 5 Μαίου 2014 Τωρα τι κελβιν εχεις? Την αγορασα για 6500κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαίου 2014 #14 Share 5 Μαίου 2014 Δεν γραφει πανω? Αν εχεις 6500 τοτε πρεπει να βαλεις αλλη μια 4500Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 5 Μαίου 2014 Author #15 Share 5 Μαίου 2014 (edited) αυτη ας πουμε...http://uk.hagen.com/Aquatic/Lighting/Fluorescent-Bulbs/A1589 ; Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2014 - cinelli Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαίου 2014 #16 Share 5 Μαίου 2014 (edited) Δεν ξερω τι λενε αυτες οι λαμπες αυτης της μαρκας αλλα απο κελβιν καλα ειναι. Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 5 Μαίου 2014 Author #17 Share 5 Μαίου 2014 Δεν ξερω τι λενε αυτες οι λαμπες αυτης της μαρκας αλλα απο κελβιν καλα ειναι. Δεν θα εχει θεμα με αλγες το ενυδρειο αφου η μια θα ειναι 4500κ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 5 Μαίου 2014 #18 Share 5 Μαίου 2014 Αυτός ακριβώς είναι ο ζητούμενος συνδυασμός για φυτεμένο. 11.000 συν-πλην 500 Το αν θα έχει άλγες ή οχι το ενυδρείο σου είναι άλλο θέμα αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σίγουρα πάντως δεν θα τις έχεις αποκτήσει λόγο φωτισμού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαίου 2014 #19 Share 5 Μαίου 2014 Αυτός ακριβώς είναι ο ζητούμενος συνδυασμός για φυτεμένο. 11.000 συν-πλην 500 Το αν θα έχει άλγες ή οχι το ενυδρείο σου είναι άλλο θέμα αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σίγουρα πάντως δεν θα τις έχεις αποκτήσει λόγο φωτισμού . Βασιλη,δεν προσθετουμε ποτε τα κελβιν οπως τα βατ,μην μπερδευεσαι! Φιλε cinelli αφου διαβασες το αρθρο και λεει το ιδιο,αυτος ειναι ο συνδιασμος λαμπων που βαζΟΥΜΕ. Τωρα οι αλγες δεν ερχονται μονο απο το φως αλλα και απο αλλους παραγωντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 5 Μαίου 2014 #20 Share 5 Μαίου 2014 Εννοείται οτι δεν το πάω όπως τα watt. Απλά για να είναι "εντός ορίων" με 2 λάμπες πρέπει να κυμαίνεται στα 11.000 συν πλην 500. Με 3 λάμπες εννοείται δεν πάει έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαίου 2014 #21 Share 5 Μαίου 2014 Εννοείται οτι δεν το πάω όπως τα watt. Απλά για να είναι "εντός ορίων" με 2 λάμπες πρέπει να κυμαίνεται στα 11.000 συν πλην 500. Με 3 λάμπες εννοείται δεν πάει έτσι. Και παλι δεν ειναι σωστο Βασιλη,γιατι καποιος που θα το δει μπορει να βαλει λαθος συνδιασμο κελβιν αλλα να βγαζει συνολο 11000 πχ 8000Κ και 3500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 5 Μαίου 2014 #22 Share 5 Μαίου 2014 Έτρωγα και με έπιασε λόξυγκας Έχεις δίκιο το διατυπώνω λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαίου 2014 #23 Share 5 Μαίου 2014 Έτρωγα και με έπιασε λόξυγκας Έχεις δίκιο το διατυπώνω λάθος Καλη χωνεψη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 9 Μαίου 2014 Author #24 Share 9 Μαίου 2014 Να λοιπον και η ταλαιπωρημενη rotala. Εχθες καθως χαζευα το ενυδρειο ειδα το φυτακι στον κυκλο στην φωτο, αυτο μας λεει οτι παμε καλα; Του οποιου το χρωμα κοκκινιζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Μαίου 2014 #25 Share 10 Μαίου 2014 Το φυτο ειναι πολυ ταλαιπωρημενο και δεν ξερω αν θα επανελθει.Κανονικα πριν το φυτεψεις επρεπε να κουρεψεις αυτο το σημειο που ειναι χαλασμενο και να το φυτεψεις απο πιο πανω.Ξερω οτι θα κοντενε το φυτο αλλα ετσι θα φυτευες το υγειες σημειο του και οχι το χαλασμενο. Το φυτο που βγηκε απο διπλα ειναι νεο?Αν ναι ειναι καλο σημαδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος