nikos damigos 1 Μαίου 2014 #1 Share 1 Μαίου 2014 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό, Αφρική Λίμνες, Αφρική ποτάμια, Αμαζόνιος, Νότια Αμερική γενικά, Ασία - Ωκεανία, Δίσκοι, Κρύου νερού, Ασπόνδυλα, Φυτεμένο τοπίου, άλλη κατηγορία)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):100X40X60Συνολικά Λίτρα:240Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά:NAIΨάρια:3 albino 3 labido 12 demasoniΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο:blueΠέτρες:βιολογικες πετρες ΣαντορινηςΞύλα:οχιΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός:ασπρη ψυλη αμμοΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):μια led ταινια 1 μετροΔιάρκεια φωτισμού:8 ωρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:eheim 2213 basicΘέρμανση/ Ψύξη:eheim 200w lager 3617Λίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:φιλαρακια για κιχλιδες bunaΠαράμετροιpH:7.6Γενική σκληρότητα (GH):Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):10Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C):26.5ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:καθε 20 ημερεςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα:Άλλες ρουτίνες συντήρησης: ΦωτογραφίεςΒίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Μαίου 2014 #2 Share 1 Μαίου 2014 Τα αλπίνο ποιό είδος ειναι; Δε μας γράφεις. Το 2213 δε νομίζω οτι σε καλύπτει τόσο λόγω λίτρων όσο και επειδή έχεις αφρικάνες και όχι γκαπάκια αλλα και οτι έχεις πολλά ψάρια. Εχε υπόψη σου οτι οι αφρικάνες ειναι αρκετά ρυπογόνες. Σε όλο αυτο δε, δεν σε βοηθάει και η αλλαγή κάθε 20 μέρες. Κάθε εβδομάδα ειναι καλύτερα να κάνεις αλλαγή νερού και εσυ τη χρειάζεσαι τόσο συχνά. Θα πρότεινα να πας σε μεγαλύτερο φιλτρο για αρχή. Όσο για τα ψάρια.....στα λίτρα και τις διαστάσεις αυτές τα θεωρώ πολλά. Με τα Ντεμασόνι που έχεις μέσα τα αλλα ψάρια σύντομα θα την ακούσουν γιατι ειναι διάβολοι πραγματικοί. Με δυο χαρέμια (1-5) πιστεύω θα ήσουν άρχοντας ή με μια μεγάλη ομάδα Ντεμασόνι (13-14 άτομα). Το aquascape μου αρεσει αλλα θέλεις περισσότερες απο τις πολυ όμορφες πέτρες που έχεις επιλέξει. Τα ψάρια σου έτσι όπως ειναι μέσα αυτή τη στιγμή, θέλουν παααααρα πολλες κρυψώνες, πίστεψέ με. Είναι η άποψή μου και είμαι ειλικρινής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #3 Share 1 Μαίου 2014 φιλε μου σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου με βοηθουν πολυ.Και ναι εχεις δικιο για το φιλτρο εχω σκοπο να το αλαξω με μεγαλυτερο.Οσο για τα ψαρια ναι ειναι πολλα το οριο για αυτες τις διαστασεις ειναι 15 και εχω 18 τα demasoni ειναι 12 αλλα 3 με 4 ποντους τα εβαλα πριν 4 ημερες σκεπτομενος οτι μεχρι να φθασουν τους 9 ποντους μπορει να εχω και απωλειες.τα albino ειναι ασπρα με κοκκινα ματια. και τα ειχα βαλει μαζι με τα labido 3 kai 3 για το λογο οτι μου αρεσει να εχω και αλλα χρωματα ψαριων μεσα. Τωρα θα προσπαθησω να ανεβασω και βιντεο δες το σε παρακαλω και πες μου ισως σε βοηθησει περισοτερο κοιταξε της πετρες καλυτερα και πες μου αν τελικα χρειαζεται περισοτερες. σε ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Μαίου 2014 #4 Share 1 Μαίου 2014 Τα αλπίνο ποιό είδος ειναι; Πάλι δε μας λες. Ποιος σου είπε όμως οτι το όριο για τα λίτρα αυτα ειναι 15 ψάρια; Το όριο ειναι σχετικό και παει ανάλογα τα ψάρια, τις συνθήκες κτλ. Όπως και να 'χει η ψαροσύνθεση θέλει λίγο διορθωσούλα. Ποτέ μη ξεκινάς με το σκεπτικο οτι μπορει να έχεις απώλειες ψαριών. Κανε το καλυτερο γι' αυτα για να μην έχεις. Δε θα ειναι ευχάριστο για σένα και θα το δεις. Περιμένουμε βίντεο και να μας πεις τα αλπίνο τι ψάρια ειναι. Αλπίνο δεν ειναι είδος ψαριού αλλα έτσι ονομάζονται όλα τα είδη του ζωτικούς βασιλείου που παρουσιάζουν το λευκό χρωμα και τα κόκκινα (στα ζώα) ματιά. Ειναι κάτι σα πάθηση λόγω έλλειψης κάποιων "στοιχείων" του οργανισμού, μελανίνης πχ. στον άνθρωπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #5 Share 1 Μαίου 2014 socolofi albino. Οσο για το οριο το διαβασα μεσα απο το φορουμ δεν θυμαμε απο ποιον αλλα οχι μονο απο εναν και συγκεκριμενα εγραφε για 240 λιτρα ενυδρειο και για ψαρια 8 εως 10 ποντους ανωτερο οριο εως 15 ψαρια.Πες μου τωρα ετσι οπως εχουν τα πραγματα αυτη την στιγμη τη θα εκανες στην θεση μου.και κατι αλλο για αρχη θα μου αρεσε να εβλεπα μια γεννα στο ενυδρειο μου τη λες αλλοι μου λενε να βαλω μεσα ενα σινοδοντη για να μου τρωει τα μωρα γιατι μετα την γεννα θα πελαγωσω απο τα πολλα ψαρια και δεν ειναι ευκολο να βγουν μετα απο μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Μαίου 2014 #6 Share 1 Μαίου 2014 Τα sokolofi ειναι επίσης διάβολοι. Στη θέση σου θα κρατούσα τα λαμπιντο (1-5) και θα έβαζα ενα χαρέμι Acei ή Maingano για να έχω το χρωμα που ζητάς. Αλλιώς θα έβαζα μια ομάδα απο 12-13 Demasoni και τίποτα άλλο. Θα προτιμουσα τον πρώτο συνδυασμό που σου είπα όμως. Σινοδοντη να βάλεις; Όχι φίλε μου να μη βάλεις. Έχεις ήδη φορτωμένο το ενυδρειο σου, μη κάνεις τέτοιο λάθος. Γέννες θα έχεις αλλα μη νομίζεις οτι κάθε φορα θα γεμίζεις με μωρά. Καλώς ή κακώς θα έχεις και μωρα και τότε θα πρεπει να δεις τι θα τα κάνεις κι όλας. Εγω έχω μωρά και περιμένω να μεγαλώσουν λίγο για να βρω τροπο να τα βγάλω. Μη νομίζεις οτι ειναι εύκολο να διατηρεί πως ενα ενυδρειο μάθε ενα έχει τις δυσκολίες του να εχουν και οι αφρικάνες λοιπόν. Αυτο πάντως που διάβασες για τα λίτρα και τον αριθμο των ψαριών δεν ισχύει. Τα ψάρια εχουν διαφορετικές ανάγκες το ενα απο το άλλο, έτσι δεν ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #7 Share 1 Μαίου 2014 λοιπον θα κοιταξω να πραγματοποιησω εναν απο τους δυο συνδιασμους που μου λες.τωρα οσο για το βιντεο δεν με αφηνε να ανεβασω στο φορουμ κανενα βιντεο γιατι τα εβρισκε ολα μεγαλα.Ανεβασα ενα στο you tube γραψε my buna malawi και θα το δεις ειναι πρωτο με κοκκινες πετρες και πες μου εντυπωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Μαίου 2014 #8 Share 1 Μαίου 2014 (edited) Ψάξε κι άλλους συνδυασμούς ψαριών, μη περιορίζεται σε αυτα που σου είπα εγω. Υπάρχουν κι αλλα όμορφα ψάρια και ιδιάιτερα. Δες τα προφίλ τους και αποφάσισε. Είδα το βίντεο. Έχεις που ωραίες πέτρες. Εγω θα έβαζα περισσότερες και θα τις έφερνα ελαφρώς προς το κέντρο και τις δυο ντάνες. Βάλε λίγες ακόμα. Όπως τις έχεις τωρα ειναι στενές και ψηλές οι ντάνες και φαίνονται σα πυραμίδες. Φτιάξεις ενα πιο φυσικό στήσιμο βλάβες τη μια ντανα ας πούμε πιο "γεμάτη" απο την άλλη, δώσε λίγο διαφορά. Το στήσιμο δεξιά λίγο επίφοβο το βλέπω ή κανω λάθος; Έγινε επεξεργασία 1 Μαίου 2014 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #9 Share 1 Μαίου 2014 Moυ αρεσουν πολυ τα demasoni και θελω να τα κρατησω αλλα οχι μονα τους μπορεις να μου πρωτηνεις καποιο αλλο ψαρακι ωραιο που μπορει να συνηπαρξει με αυτα οσο για το στυσημο της πετρας δεν μπορεις να φανταστεις τη εχουν τραβηξει αυτα τα ψαρια απο τις πολλες αλαγες που αχω κανει με λιγα λογια να εκανα ενα στυσημο σαν το δικο σου? μου αρεσει παντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 1 Μαίου 2014 #10 Share 1 Μαίου 2014 Φιλε να σου ζησουν!Συμφωνω με οσα λεει ο Παναγιωτης παραπανω.Η αμμος ειναι πανεμορφη!Ειναι αγορασμενη ή την μαζεψες απο καπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #11 Share 1 Μαίου 2014 φιλε μου καλησπερα και καλο μηνα.η αμμος ειναι αγορασμενη απο pet shop και ειναι φθηνη περιεχει οστρακα τριμενα και την χρησιμοποιουν κυριως για πουλια αοιδους αλλα εδω και χρονια ξερω πολους που τη βαζουν στα ενυδρεια τους εφοσον πρωτα της κανουν 2 με 3 νερα ξεβγαλμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 1 Μαίου 2014 #12 Share 1 Μαίου 2014 δεν εχω να συμπληρωσω κατι ο safa σε εχει ενημηρωσει πληρως και συμφωνω μαζι του! μελοντικα θα εχεις θεματα (οταν τα ψαρια μεγαλωσουν) η γνωμη μου ειναι αφου εχεις και μικρο μηκος ειναι μια ομαδα ντεμασονι η ενα χαρεμι σαουλοσι(ειναι διμορφικα) τα λευκα ειναι οντως σοκολοφι αλμπινο αλλα κατα καιρο υς τα petshop τα λενε albino η snow cichlids Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #13 Share 1 Μαίου 2014 ρε φιλαρακι οταν ειδα τη φοτο σου με στηλες μολις διαβαζα για τον sena.Παμε στο θεμα για πες μου τα demasoni δεν μπορουν να συνηπαρξουν με αλλα ψαρια? Γιατι θα μου αρεσε και αλλο ειδος μεσα να σπαει η μονοτονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Μαίου 2014 #14 Share 1 Μαίου 2014 ρε φιλαρακι οταν ειδα τη φοτο σου με στηλες μολις διαβαζα για τον sena.Παμε στο θεμα για πες μου τα demasoni δεν μπορουν να συνηπαρξουν με αλλα ψαρια? Γιατι θα μου αρεσε και αλλο ειδος μεσα να σπαει η μονοτονια Μπορούν αλλά σε περισσότερα λίτρα και πιο μεγάλο σε μήκος ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #15 Share 1 Μαίου 2014 οποτε εαν θελω να εχω demasoni σε αυτο το ενυδρειο πρεπει να ειναι μονα τους αυτο μου λες? δεν εχω αλλη επιλογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 1 Μαίου 2014 #16 Share 1 Μαίου 2014 Σωστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Μαίου 2014 #17 Share 1 Μαίου 2014 Στην Αφρική μετράει το μήκος του ενυδρείου περισσότερα από τα λίτρα ίσως, βεβαια ο συνδυασμός των δύο θα ήταν το ιδανικότερο. Το ένα μέτρο είναι πολύ περιοριστικό για αφρική δυστυχώς. Ακόμα κι εγώ που έχω 1,20 μήκος και 340 λίτρα, ρίσκαρα και εβαλα 3 χαρέμια και μάλιστα τα δύο από τα πιο ήρεμα mbuna. Για Demasoni ναι, αν τα θέλεις πρέπει να τα βάλεις μόνα τους. Μπαίνουν πάντα σε μεγάλη ομάδα για να μοιράζεται η επιθετικότητά τους καθόσον είναι ζόρικα ψάρια. Αν βάλεις ας πούμε ενα χαρέμι μικρό, 4 άτομα ας πούμε, ο κυρίαρχος συντομα θα αφανισει τα υπόλοιπα με τον Α ή Β τρόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #18 Share 1 Μαίου 2014 οποτε θα βγαλω τα labido kai ta socolofi και θα κρατησω τα 12 denasoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 1 Μαίου 2014 #19 Share 1 Μαίου 2014 Και γω αυτο θα σου προτεινα μιας και ειναι πανεμορφα τα ντεμασονι(αν και δεν τα φιλοξενησα ποτε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 1 Μαίου 2014 Author #20 Share 1 Μαίου 2014 Σας ευχαριστω παιδια ολους για τις πληροφοριες. καληνυχτα και τα λεμε παλι απο αυριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 1 Μαίου 2014 #21 Share 1 Μαίου 2014 Τα αφρικανικα είναι πολύ επιθετικά και περιοχικα ψάρια, άρα έχουμε ένα δύσκολο και θανάσιμο συνδυασμό ! Για αυτο χρειαζονται μήκος , για να πάρει το καθένα την μεριά του και να έχει τον χώρο του αλλά και την ελευθερία να φύγει μακριά! Λόγω μήκους προτείνω μια ομάδα ντεμασονι , τα 2 χαρεμια τα φοβάμαι όταν ενηλικιωθουν! Υγ ο άγγελος είναι παντού Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Μαίου 2014 #22 Share 2 Μαίου 2014 Καλως ηρθες στην ομορφη παρεα Νικολα Επιτελους αποφασισες να παρουσιασεις το ομορφο ενυδρειο σου Οπως βλεπεις ,εδω μεσα,μονο προθυμοι φιλοι,για να φτιαξεις ενα σωστο ενυδρειο υπαρχουν.Οποτε οτι θελεις πλεον,ρωτας εδω μεσα,και θα παρεις την σωστη απαντηση.Αλλα θα ακουσεις και κρητικη για τα λαθη που κανει καθε νεος χομπιστας,που ξεκινα,αυτο το ομορφο χομπι,για να μην επαναλλαμβανονται. Για να βοηθησω την κουβεντα ,να πω οτι τα αλπινο ειναι λαμπιντο,και ειναι ενημερος οτι θα υβριδησουν με τα κιτρινα.Αλλα ξερει οτι δεν πρεπει να διαδωσει υβριδια ψαρια. Επισης ,τα ψαρακια του ειναι πολυ μικρα,για να δημιουργουν μεγαλους ρηπους,με το φιλτρο που εχει,θα το δει και ο ιδιος,οτι τον χειμωνα θα χρειαστει ενισχυση. Το ενυδρειο τρεχει αρκετους μηνες με λαθος ψαροσυνθεση,και με κακους συμβουλατορες,(μαγαζια)που κλασσικα για να φαμε λεφτα ,η αγνοια,και οτι κατσει. Θα ηθελα πολυ,αν το επιθυμει και ο Νικος,να μας αναφερει εδω,για τις συμβουλες που δεχτηκε απο επαγγελματιες,της επαρχιας,για να καταλαβουν μερικοι,οτι ποτε με αρχαριους,δεν πρεπει να ειμαστε αυστηροι,ειδικα,οταν ειναι απο επαρχια. Οσο για το ενυδρειο,πιστευω στα λιτρα του οτι οριακα,και με πολλες πετρες αργοτερα,θα μπορεσει να κρατησει τα 2,5 ειδη.(κρατοντας 1 αρσενικο απο τα λαμπιτο,βεβαια. Νικολα,επειδη εδω ειμαστε πολυ κουτσομπολιδες για τα ενυδρεια μας,λεμε τα παντα οσα τα αφορα . Οποτε πες που βρηκες τα φυτα,κτλ,γιατι θα νομισουν οτι εδω βρισκουμε τα παντα,ακομα και και φυτα Οποτε στο εξης,οτι θελεις ,ρωτας εδω μεσα,και θα παρεις πολλες,διαφορετικες,αλλα παντα σωστες απαντησης. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 2 Μαίου 2014 #23 Share 2 Μαίου 2014 Ωραίο φίλε μου το ενυδρείο σου και να το χαίρεσαι. Για τα ψάρια και το φίλτρο στα έχουν πει τα παιδιά. Και εγώ από μεριά μου θα ήθελα και άλλες πέτρες. Εγώ στο rio 180 είχα βάλει 34-35 κιλά και πρόσθεσα και άλλα 5 ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos damigos 2 Μαίου 2014 Author #24 Share 2 Μαίου 2014 οκ συγουρα θα βαλω και αλλες πετρες.τα φυτα μου τα εδωσε ο συναδελφος Ηλιας τον ξερει ο Βασιλης και κατι αλλο ο συναδελφος Mιχαλης μου προτεινε να βγαλω τουλαχιστον τα 3 socolofi albino η (labido) οπως λεει και ο Βασιλης και να εχω μονο 2 ειδη γιατι τα 3 ειδη ειναι πολλα για της διαστασεις του ενυδρειου τη λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Μαίου 2014 #25 Share 2 Μαίου 2014 Αφού το είπαμε αυτό βρε Νίκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος