vag12 30 Απριλίου 2014 #1 Share 30 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, Αλλάζοντας σιγά σιγά το τοπίο στο ενυδρείο δεν μου βγαίνει να βάλω αρκετά ξύλα ώστε να δέσω την java moss η οποία είναι αρκετή μεγάλη (3 κομμάτια πιο μεγάλα απο γροθιά). Τα έχω αφήσει προς το παρόν στο χαλίκι και κάθονται βυθισμένα. Μάλιστα τις τιμήσαμε και οι red fire δεόντος. Μπορώ να τις αφήσω στο χαλίκι σαν θαμνακια, θα μεγαλώνουν κανονικά; Το έχει κάνει κάποιος; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Απριλίου 2014 #2 Share 30 Απριλίου 2014 Δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα ποτε ετσι,αλλα γιατι δεν την δενεις σε καποια πετρα? Φοβαμαι πως αν την αφησεις ετσι θα σου διαλυσει και θα γεμισεις παντου κομματακια μοςς,ασε που μπορει να σου μπουκωσουν και το φιλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag12 30 Απριλίου 2014 Author #3 Share 30 Απριλίου 2014 Οι πέτρες που θα βάλω Κώστα ειναι κάτι μικρά κομμάτια ξυλόπετρας φαντάσου το σε στυλ iwagumi χοντρά χοντρά, μην περιμένεις τπτ ουάου. Οι πέτρες θα εξέχουν λίγο και δεν θέλω να τις καλύψω. Προτείνεις να παίξω διχτάκι σε όσα ξύλα μπορώ να βάλω και να την αφήσω δεμένη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Απριλίου 2014 #4 Share 30 Απριλίου 2014 Αν την αφησεις ετσι θα διαλυσει οπως λεει ο Κωστας! Ακομη και σε μια μικρουλα πετρα να την βαλεις παλι καποια στιγμη θα ξεχειλησει. Επισης αν την δεσεις καπου και δεν την κλαδευεις συχνα ή δεν την δενεις ξανα και ξανα παλι θα σκορπισει. Εγω να φανταστεις τη δικια μου την εχω δεσει ήδη 3 φορες σε ενα χρονο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Μαίου 2014 #5 Share 1 Μαίου 2014 Βαλτη με διχτυ πανω σε ξυλο,θα δειξει και πιο ομορφη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 1 Μαίου 2014 #6 Share 1 Μαίου 2014 +1 στον sturm. Αυτο το φυτο παντα μεγαλωνει και παντα χρειαζεται δεσιμο....αν σκορπισει απο το φουντωμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillyD 26 Οκτωβρίου 2014 #7 Share 26 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα, μια σχετικη απορια και απο μενα, εχω δεσει ανουμπια σε ξυλο και παει μια χαρα επειδη ομως ειναι αρκετα μεγαλο λεωνα βαλω λιγη moss στο κατω μερος του. Υπαρχει θεμα να μεγαλωσει τοσο πολυ και ναμου πνιξει την ανουμπια? Φυσικα θα πρεπει να κλαδευω συχνα αλλα γενικα εχουν θεμα τα υπολοιπα φυτα αν βαλεις moss? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 26 Οκτωβρίου 2014 #8 Share 26 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα, μια σχετικη απορια και απο μενα, εχω δεσει ανουμπια σε ξυλο και παει μια χαρα επειδη ομως ειναι αρκετα μεγαλο λεωνα βαλω λιγη moss στο κατω μερος του. Υπαρχει θεμα να μεγαλωσει τοσο πολυ και ναμου πνιξει την ανουμπια? Φυσικα θα πρεπει να κλαδευω συχνα αλλα γενικα εχουν θεμα τα υπολοιπα φυτα αν βαλεις moss? Καλησπέρα Τα περισσότερα είδη moss αναπτύσσονται γρήγορα και ακανόνιστα Ειναι δύσκολο να πετύχεις ιδανικό σχήμα - παρά μόνο αν κλαδεύεις συχνά και έχεις αρκετή υπομονή Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 26 Οκτωβρίου 2014 #9 Share 26 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα, οπως ειπε ο απο πανω θελει προσοχη μια που οι μοςς ειναι γρηγορα ααπτυσσομενα φυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillyD 26 Οκτωβρίου 2014 #10 Share 26 Οκτωβρίου 2014 Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Οκτωβρίου 2014 #11 Share 26 Οκτωβρίου 2014 Εγω οι αυτη το δέσιμο της moss ποτε δε το κατάλαβα. Ποσο να την τυλίξεις με πετονιά; Πάλι θα σου φεύγει και θα σκορπίζει. Με ενα δυχτάκι γίνεται η δουλειά σου εύκολα (αναλόγως βέβαια και την επιφάνεια στην οποια πρεπει να τη βάλεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 26 Οκτωβρίου 2014 #12 Share 26 Οκτωβρίου 2014 Εγω παλι ειμαι της αποψης, να μην την δενεις την μοςς... Την αφηνεις σε μια γωνια σκιερη, και οταν θελεις να την κλαδεψεις, να της μειωσεις το μεγεθος απλά την βγαζεις εξω απο το νερο. Αν κλαδεψεις μεσα και σου φυγουνε κομματακια, θα γεμισεις μοςς παντου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillyD 27 Οκτωβρίου 2014 #13 Share 27 Οκτωβρίου 2014 Γεια χαρα σε ολους. Πηγα να παρω λιγο κερατοφυλλο και λιγη moss αλλα το μονο που βρηκα ηταν moss σε μπαλακι. Την πηρα, και εχω ερωτηση, εγω θα ηθελα νατην βαλω πανω στο ξυλο που εχω αλλα ο nicpapa μου εβαλε αμφιβολιες. Μηπως να δεσω το μπαλακι οπως ειναι πανω στον βραχο και ναμην το χαλασω? Παντως οι γαριδες μου το εκτιμησαν δεοντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 27 Οκτωβρίου 2014 #14 Share 27 Οκτωβρίου 2014 Γεια χαρα σε ολους. Πηγα να παρω λιγο κερατοφυλλο και λιγη moss αλλα το μονο που βρηκα ηταν moss σε μπαλακι. Την πηρα, και εχω ερωτηση, εγω θα ηθελα νατην βαλω πανω στο ξυλο που εχω αλλα ο nicpapa μου εβαλε αμφιβολιες. Μηπως να δεσω το μπαλακι οπως ειναι πανω στον βραχο και ναμην το χαλασω? Παντως οι γαριδες μου το εκτιμησαν δεοντος. Καλησπέρα Αν εννοείς marimo balls, όντως στις γαρίδες αρέσουν αλλά ταυτόχρονα θεωρούνται ύποπτες για εμφάνιση άλγης στα ενυδρεία Ειναι ωραίες, αλλα προσωπικά πλέον τις αποφευγω. ρισμένοι τις ανοιγουν και τις κάνουν κατι σαν χαλί...αλλά και πάλι ο κίνδυνος υπάρχει...και μάλιστα πιο αυξημένος! Κερατοφυλλο μην κάνεις το λάθος και πας να αγοράσεις! Αρκετοι το πετανε μεσα σε κουβάδες! Βάλε μια αγγελία και όλο και κάτι θα βρεθεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Οκτωβρίου 2014 #15 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Γεια χαρα σε ολους. Πηγα να παρω λιγο κερατοφυλλο και λιγη moss αλλα το μονο που βρηκα ηταν moss σε μπαλακι. Την πηρα, και εχω ερωτηση, εγω θα ηθελα νατην βαλω πανω στο ξυλο που εχω αλλα ο nicpapa μου εβαλε αμφιβολιες. Μηπως να δεσω το μπαλακι οπως ειναι πανω στον βραχο και ναμην το χαλασω? Παντως οι γαριδες μου το εκτιμησαν δεοντος. Αυτο που πηρες δεν ειναι μοςς,ειναι ενα ειδος αλγης και ειναι το χειροτερο..Εγω δεν θα το εβαζα στο ενυδρειο μου παντως,γιατι αν σου βγει αυτη η αλγη στο ενυδρειο σου,σε βλεπω να το ξεστηνεις ολο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Οκτωβρίου 2014 #16 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Επισης το χειροτερο που μπορεις να κανεις για την εξαπλωση κλαδοφορας ειναι να κοψεις σε μικροτερα κομματια ή να μαδησεις την μπαλα,τοτε σιγουρα θα γεμησεις κλαδοφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillyD 28 Οκτωβρίου 2014 #17 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Μετα απο ψαξιμο ειδα οτι λεγετεJAVA MOSS PORTION - TAXIPHYLLUM BARBIERI , ελπιζω ναμην εχω τα προβληματα που αναφερατε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Οκτωβρίου 2014 #18 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Kάπου μπερδεύεσαι φίλε μου . . . Taxyphyllum Barbieri (Java Moss) Cladophora Algae(Moss Ball) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillyD 28 Οκτωβρίου 2014 #19 Share 28 Οκτωβρίου 2014 http://i46.photobucket.com/albums/f106/Vassilis_Dafillis/196-333-thickbox_zps0b7568f4.jpg Αυτο που μου εδωσε ο πετσοπας ειναι ιδιο με αυτο απλα ηταν πιασμενο με πετονια σε ενα μικρο μπαλακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Οκτωβρίου 2014 #20 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Αυτή είναι Java Moss . . . Λεπτομέρειες για τον τρόπο τοποθέτησης της στο ενυδρείο στο παραπάνω link Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillyD 28 Οκτωβρίου 2014 #21 Share 28 Οκτωβρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2014 #22 Share 29 Οκτωβρίου 2014 Επειδη προσωπικα δεν εχω καταλαβει τι εχεις τελικα,μπορεις να το βγαλεις μια φωτο να το δουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος