thanosthan90 29 Απριλίου 2014 #1 Share 29 Απριλίου 2014 Καλησπερα, αγορασα προσφατα ενα ενυδρειο 60 λιτρων μαζι με φιλτρο, θερμοστατη και 5 κιλα αμμο η οποια δεν ξερω τι αμμος ακριβως ειναι... Το φιλτρο ειναι το ecofilter 300... εχει κυκλοφορια 300 l/h και του εχω βαλει siporax mini μαζι με το σφουγγαρι που ειχε... το γεμισα χθες με την αμμο αφου την επλυνα και εριξα 15 ml aquatan και 25 ml bionitrivec... εβαλα και τον θερμοστατη στους 26 βαθμους για την πιο γρηγορη αναπτυξη των βακτηριων... εχω παραγγειλεi και το σετ με τα υγρα τεστ της api απο το ebay και τα περιμενω για τις πρωτες μετρισεις... ακομα δεν εχω αποφασισει τι ψαρια θελω να βαλω αλλα πιστευω εχω λιγο καιρο μεχρι να στρωσει το φιλτρο. θα πρεπει να ριχνω τροφη για να στρωσει πιο γρηγορα; τι ψαρια μπορω να βαλω εκτος απο χρυσοψαρα και μονομαχο; θελω να εχω τουλαχιστον 2 διαφορετικα ειδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #2 Share 29 Απριλίου 2014 Καλως ηρθες στο φορουμ μας. Το φιλτρο σου το βλεπω μικρο για το ενυδρειο που εχεις. Οσον αφορα τα ψαρια,σε τοσα λιτρα δεν μπορεις να εχεις 2 ειδη ψαριων γιατι το ενυδρειο σου ειναι μικρο. Ομως για να σε συμβουλεψουμε θα πρεπει να μας πεις αν θες να ριχνεις απλα νερο βρυσης η αν θα επεξεργαζεσαι το νερο για να γινετε πιο μαλακο γιατι της βρυσης ειναι σκληρο.Αλλα ψαρια μπαινουν σε μαλακο και αλλα σε σκληρο (βρυσης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanosthan90 29 Απριλίου 2014 Author #3 Share 29 Απριλίου 2014 (edited) θα προτιμουσα για αρχη να χρησιμοποιω απλο νερο βρυσης και να μην μπλεξω με ph μιας και ειναι το πρωτο μου ενυδρειο... προς το παρων θα το αφησω με αυτο το φιλτρο και σιγουρα αργοτερα θα αγορασω ενα μεγαλυτερο εξωτερικο φιλτρο... Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2014 - thanosthan90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #4 Share 29 Απριλίου 2014 Ωραια λοιπον,αφου θες νερο βρυσης οι δικες μου προτασεις ειναι οι παρακατω. Ενα χαρεμι απο guppy μαζι με μερικες γαριδες red cherry Ενα χαρεμι απο platy μαζι με μερικες γαριδες red cherry Μια ομαδα απο cpd μαζι με μερικες γαριδες red cherry Μια ομαδα απο χαρεμια pseudomugil gertrudae μαζι με μερικες γαριδες red cherry Μια ομαδα απο χαρεμια pseudomugil furcatus μαζι με μερικες γαριδες red cherry Μια ομαδα απο cherry barbs. Μια ομαδα απο iriatherina werneri μαζι με μερικες γαριδες red cherry Νανοκιχλιδες της λιμνης Τανγκανικα. Μπορει να υπαρχουν και αλλα ειδη,απλα τωρα αυτα μου ηρθαν στο μυαλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanosthan90 29 Απριλίου 2014 Author #5 Share 29 Απριλίου 2014 Νομιζω οτι οι νανοκιχλιδες μου φαινονται πολυ καλες! δεν ηξερα οτι υπαρχουν και μικρες! μου αρεσουν πολυ οι μεγαλες αλλα τα λιτρα μου ειναι απαγορευτηκα! ποσες μπορω περιπου να βαλω στα 60 λιτρα;; μπορω να συνδυασω καποια ειδη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #6 Share 29 Απριλίου 2014 (edited) Στα λιτρα σου μπορεις να βαλεις ενα ειδος μονο και αυτο σε χαρεμι η ζευγαρι (αναλογα το ειδος) Διαβασε εδω πληροφοριες για το πως μπορεις να φτιαξεις το ενυδρειο αλλα και για τα ειδη που μπορεις να βαλεις. Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanosthan90 29 Απριλίου 2014 Author #7 Share 29 Απριλίου 2014 Τελικα αποφασισα να βαλω ενα χαρεμι νανοκιχλιδες αλλα ακομα δεν ξερω τι ακριβως. θα τις δω στο πετ σοπ και θα αποφασησω εκει... ελπιζω να εχει 2-3 ειδη τουλαχιστον σε καποιο στην πατρα για να διαλεξω! Ποσα ψαρακια μπορω να βαλω; επειδη μενω κοντα σε θαλασσα μπορω να βρω και πετρες και αμμο οποτε ειμαι ενταξει απο αυτα... σαλιγκαρια ολο και καπου θα βρω... μπορω να βαλω την αμμο πανω απο αυτην που εχω ηδη στο ενυδρειο ή υπαρχει προβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #8 Share 29 Απριλίου 2014 Επειδη πας για Αφρικη,ανοιξε ενα θεμα στην κατηγορια της Αφρικης για να σε βοηθησουν οι γνωστες της κατηγοριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanosthan90 29 Απριλίου 2014 Author #9 Share 29 Απριλίου 2014 οκ! σ ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος