Seadog 29 Απριλίου 2014 #1 Share 29 Απριλίου 2014 Γεια σας, και καλώς σας βρήκα. Έχω ξεκινήσει να στρώνω ένα ενυδρείο 60lt περίπου. Το μοντέλο είναι ένα Aquapor με τον σχετικό εξοπλισμό. Έχω κάνει το υπόστρωμα, βγήκε περίπου 4-5 cm. Και το γέμισα έβαλα αντί-χλώριο (Prime, Seachem) και βακτήρια (Stability, Seachem). Μόλις το έχω ξεκινήσει. Μια μέρα το έχω βάλει σε λειτουργία. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί δεν θέλω να ταλαιπωρήσω κανένα ζωντανό κτλ. Θέλω να το κάνω βιοτοπικο Αμαζονίου (δεν ξέρω αν γίνεται λόγω των λίτρων). Έχω προγραμματίσει να βάλω μέσα από φυτά Cabomba, Echinodorus (Red Special) και Eleocharis (parvula). Θα ήθελα να μου πείτε πότε να τα βάλω γιατί έχω ψιλό μπερδευτεί. Ως αναφορά στα ψάρια θέλω να βάλω 6 Black Fantom και 2 Armored Catfish. Σε αυτό το κομμάτι θα θελα να μου πείτε αν είναι υπερβολικός ο αριθμός( ο τελικός).Από το μαγαζί που το πήρα μου λέει να βάλω 2-3 ψάρια πρώτα μέσα στις 3 μέρες αλλά εγώ το θεωρώ επίφοβο και ίσως λίγο βασανιστικό για τα ψάρια αφού δεν έχει τίποτα μέσα ακόμα. Του είπα να βάλω πρώτα κανένα φυτό όπως είχα δει εδώ, αλλά μου λέει να μην βάλω. Ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 29 Απριλίου 2014 #2 Share 29 Απριλίου 2014 Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες!! Θέλω να πιστεύω οτι έχεις ρίξει μια ματιά σε αυτό το ενδιαφέρον θεματάκι Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. . . Τι υλικά έχει το φίλτρο σου μέσα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #3 Share 29 Απριλίου 2014 Ναι το έχω διαβάσει. Αρκετά μπορώ να πω. Το Φίλτρο είναι μαμά. Θέλω να του προσθέσω βιολογικό μέσα εννοείται. Δεν έχω κάνει τίποτα το ιδιαίτερο και ήθελα να πάρω κάποια συμβουλή από δω γιατι έτσι όπως τα είπε ο φίλος στο μαγαζί δεν με συγκίνησε. Δηλαδή με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #4 Share 29 Απριλίου 2014 Το βιολογικό έλεγα να το βάλω μετά το τριήμερο. Το σφουγγάρι έχει μέσα δηλαδή μόνο, όπως ήταν που το αγόρασα. Αν είναι λάθος και πρέπει να το βάλω άμεσα να πάω να πάρω αύριο γιατί είμαι στην αρχή. Κι εκτός αυτού το ρώτησα και στο μαγαζί και μου είπε δεν χρειάζεται ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #5 Share 29 Απριλίου 2014 (edited) Γεια σας, και καλώς σας βρήκα. Έχω ξεκινήσει να στρώνω ένα ενυδρείο 60lt περίπου. Το μοντέλο είναι ένα Aquapor με τον σχετικό εξοπλισμό. Έχω κάνει το υπόστρωμα, βγήκε περίπου 4-5 cm. Και το γέμισα έβαλα αντί-χλώριο (Prime, Seachem) και βακτήρια (Stability, Seachem). Μόλις το έχω ξεκινήσει. Μια μέρα το έχω βάλει σε λειτουργία. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί δεν θέλω να ταλαιπωρήσω κανένα ζωντανό κτλ. Θέλω να το κάνω βιοτοπικο Αμαζονίου (δεν ξέρω αν γίνεται λόγω των λίτρων). Έχω προγραμματίσει να βάλω μέσα από φυτά Cabomba, Echinodorus (Red Special) και Eleocharis (parvula). Θα ήθελα να μου πείτε πότε να τα βάλω γιατί έχω ψιλό μπερδευτεί. Ως αναφορά στα ψάρια θέλω να βάλω 6 Black Fantom και 2 Armored Catfish. Σε αυτό το κομμάτι θα θελα να μου πείτε αν είναι υπερβολικός ο αριθμός( ο τελικός). Από το μαγαζί που το πήρα μου λέει να βάλω 2-3 ψάρια πρώτα μέσα στις 3 μέρες αλλά εγώ το θεωρώ επίφοβο και ίσως λίγο βασανιστικό για τα ψάρια αφού δεν έχει τίποτα μέσα ακόμα. Του είπα να βάλω πρώτα κανένα φυτό όπως είχα δει εδώ, αλλά μου λέει να μην βάλω. Ευχαριστω... Καλως ηρθες στο φορουμ μας. Καταρχην θα ξεκινησω απο τα ψαρια σου,για τα λιτρα σου θα κρατησεις μονο τα black fantom και τιποτα αλλο.Ομως,θα πρεπει να εχεις μαλακο νερο γι αυτα τα ψαρια και οχι βρυσης. Παμε τωρα στα φυτα που ζητας,θα σου ελεγα να μη βαλεις εχινοδορο γιατι μεγαλωνει αρκετα και θα σου πνηξει το ενυδρειο. Τι φωτισμο εχεις στο ενυδρειο σου? (βατ και κελβιν).Σε ρωταω γιατι η eleocharis θελει αρκετο φως αλλα και co2. Οταν λες υποστρωμα?Εννοεις για φυτα η χαλικι/αμμο? Οσο για το ποτε θα βαλεις ψαρια,θα πρεπει να ακολουθησεις τις οδηγιες του σκευασματος,δεν ειναι ολα τα ιδια.Επισης θα χρειαστεις τεστ για μετρησεις αμμωνιας,νο2 και νο3 για αρχη. Το βιολογικο πρεπει να μπει αμεσα στο φιλτρο σου. Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #6 Share 29 Απριλίου 2014 Το σκευασμα λεει οτι μπορω να τα βαλω οποιαδηποτε στιγμη αρκει να διατηρειται η δοσολογια για 7 μερες. Η λαμπα ειναι 13W/4000 Kelvin. Το υποστρωμα εβαλα χαλικι κατω επανω εστρωσα το για φυτα και μετα παλι χαλικι. Και θα παρω τεστ για μετρησεις. Απλα ακομα δεν εχω προλαβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #7 Share 29 Απριλίου 2014 Το σκευασμα λεει οτι μπορω να τα βαλω οποιαδηποτε στιγμη αρκει να διατηρειται η δοσολογια για 7 μερες. Η λαμπα ειναι 13W/4000 Kelvin. Το υποστρωμα εβαλα χαλικι κατω επανω εστρωσα το για φυτα και μετα παλι χαλικι. Και θα παρω τεστ για μετρησεις. Απλα ακομα δεν εχω προλαβει. Εχεις κανει λαθος βυθο..Κατω βαζουμε το υποστρωμα (το χωμα για τα φυτα) σε παχος 2-3εκ και απο πανω βαζουμε χαλικι σε παχος 4-5εκ,θελουμε συνολο 7-8εκ βυθου.Το χαλικι που εχεις τι κοκκομετρια εχει?Ειναι ψιλο η χοντρο? Την λαμπα θα την αλλαξεις και θα βαλεις μια που θα ειναι 6500Κ. Να σου πω επισης οτι ο φωτισμος που εχεις ειναι παρα πολυ χαμηλος αναλογα με τα λιτρα σου και τα φυτα που ζητας δεν θα τα καταφερουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #8 Share 29 Απριλίου 2014 (edited) Το χαλικι ειναι ψιλο.1.Ας ξεκινήσουμε από το υπόστρωμα. Πρώτα θα στρώσουμε λίγη άμμο ή χαλίκι (ανάλογα με τις ανάγκες), στη συνέχεια από πάνω υπόστρωμα για τα φυτά (όπως π.χ. λατερίτης) και τέλος άλλο ένα στρώμα άμμου ή χαλικιού. Όλο αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 με 7 εκατοστά.Αυτο εκανα που ελεγε εδω στο Σημαντικά βήματα για το στήσιμο ενός ενυδρείου Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2014 - Seadog Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #9 Share 29 Απριλίου 2014 Τα εχεις βαλει με λαθος σειρα και εχεις και ρηχο βυθο,δεν ξερω κατα ποσο θα πιασουν καλα τα φυτα σου ετσι.Σιγουρα ομως μ αυτον το φωτισμο που εχεις δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα,θα πρεπει να τον αναβαθμισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #10 Share 29 Απριλίου 2014 Κοιτα διαθεση εχω να κανω κατι καλο και να μην ταλαιπωρισω οτιδηποτε βαλω μεσα. Οποτε καλυτερα να το ξαναρχισω. Αρχη ειναι ακομα. Και γι αυτο τον λογο εστειλα εδω. Γιατι δεν ειμαι γνωστης ακομα. Ευχαριστω παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #11 Share 29 Απριλίου 2014 Παντως να ξερεις οτι το βιοτοπικο Αμαζονιου δεν εχει χαλικι αλλα αμμο.Ομως αμμο με υποστρωμα δεν μπαινει.Οπωτε αυτο που θες να κανεις εσυ δεν ειναι βιοτοπικο.Αυτο πληροφοριακα για να το ξερεις. Με το νερο της βρυσης σου,εχεις σκοπο να το επεξεργαζεσαι και να το μαλακωνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #12 Share 29 Απριλίου 2014 (edited) Ευχαριστω και παλι. Ναι θελω να το μαλακωνω. Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2014 - Seadog Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #13 Share 29 Απριλίου 2014 Εχεις σκεφτει με ποιον θα το κανεις? Αν θες να δωσεις εναν τονο απο Αμαζονιο θα πρεπει να επεξεργαζεσαι το νερο της αλλαγης με τυρφη ωστε να παρει το νερο την αποχρωση του τσαγιου,να γινει λιγο κιτρινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #14 Share 29 Απριλίου 2014 (edited) Να σου πω την αληθεια δεν εχω καποιον εδω κοντα και το μονο που κανω ειναι να παιρνω συμβουλες και να διαβαζω. Οποτε παλι απο την αρχη παω τωρα. Το να το επεξεργαστω με τυρφη για να δωσω χρωμα στο νερο ειναι και κατι το οποιο πιστευω, ειναι τελευταιο σταδιο. Πρωτα πρεπει να εχεις Κατι να πατησεις πανω. Αν εισαι διατεθημενος να με βοηθησεις παντως δεν θα ελεγα οχι. Αυριο ξεστηνω παντως και παλι απο την αρχη. Θελω να το κανω σωστα. Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2014 - Seadog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #15 Share 29 Απριλίου 2014 Ααα και κατι αλλο εισαι απο την περιοχη μου. Κι εγω Μενιδι μενω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Απριλίου 2014 #16 Share 29 Απριλίου 2014 Μα και βεβαια θα σε βοηθησουμε να το φτιαξεις σωστα! Οι συνθικες νερου θα γινουν στο τελος,απλα εγω το αναφερω απο τωρα για να μας πεις αν θες να το κανεις η οχι. Αφου εισαι κοντα μας,θα σου δοσουμε μπολι να ξεκινησεις το ενυδρειο σου με ψαρια αμεσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 29 Απριλίου 2014 Author #17 Share 29 Απριλίου 2014 Εισαι αρχοντας. Ευχαριστως. Θα επικοινωνισουμε ξανα τοτε. Ευχαριστω πολυ το Forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Απριλίου 2014 #18 Share 29 Απριλίου 2014 Σε αυτα τα λιτρα φιλε μου ουτε τα φαντομ θα βαζα! Γενικα για κοπαδοψαρα ειναι δυσκολο γιατι θελουν μηκος και χωρο να κολυμπησουν! Ενα ζευγαρι απιστογραμα ή nanacara θα ηταν μια καλη επιλογη ή ενα μικρο κοπαδι κορυντορας! Για τα συγκεκριμα ψαρια καλο θα ηταν να πας σε ψιλη αμμο! Γενικα οπως σου ειπε κι ο ραστα πιο πανω ο Αμαζονιος εχει στα περισσοτερα σημεια ψιλη αμμο! Επισης μην το πολυφορτωσεις με φυτα. Παιξε πιο πολυ με φυτα Αμζονιου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seadog 30 Απριλίου 2014 Author #19 Share 30 Απριλίου 2014 Σε αυτα τα λιτρα φιλε μου ουτε τα φαντομ θα βαζα! Γενικα για κοπαδοψαρα ειναι δυσκολο γιατι θελουν μηκος και χωρο να κολυμπησουν! Ενα ζευγαρι απιστογραμα ή nanacara θα ηταν μια καλη επιλογη ή ενα μικρο κοπαδι κορυντορας! Για τα συγκεκριμα ψαρια καλο θα ηταν να πας σε ψιλη αμμο! Γενικα οπως σου ειπε κι ο ραστα πιο πανω ο Αμαζονιος εχει στα περισσοτερα σημεια ψιλη αμμο! Επισης μην το πολυφορτωσεις με φυτα. Παιξε πιο πολυ με φυτα Αμζονιου! Ναι φιλε το καταλαβα. Πιστευα οτι τα 60 lt θα ηταν καλη αρχη. Τεσπα θα δω τι να κανω. Ευχαριστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Απριλίου 2014 #20 Share 30 Απριλίου 2014 Σε αυτα τα λιτρα φιλε μου ουτε τα φαντομ θα βαζα! Γενικα για κοπαδοψαρα ειναι δυσκολο γιατι θελουν μηκος και χωρο να κολυμπησουν! Ενα ζευγαρι απιστογραμα ή nanacara θα ηταν μια καλη επιλογη ή ενα μικρο κοπαδι κορυντορας! Για τα συγκεκριμα ψαρια καλο θα ηταν να πας σε ψιλη αμμο! Γενικα οπως σου ειπε κι ο ραστα πιο πανω ο Αμαζονιος εχει στα περισσοτερα σημεια ψιλη αμμο! Επισης μην το πολυφορτωσεις με φυτα. Παιξε πιο πολυ με φυτα Αμζονιου! Θοδωρα σιγουρα θα ειναι καλυτερα σε μεγαλητερο ενυδρειο γιατι εκτος απο μεγαλητερο χωρο θα μπορουσε να εβαζε και περισσοτερα ψαρια. Αλλα και στο 60αρι μπορει να βαλει 6 ατομα,κοιτα τι λεει και το προφιλ τους εδω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Απριλίου 2014 #21 Share 30 Απριλίου 2014 Το χω διαβασει το προφιλ Κωστα. Αυτο που εχω βαλει λινκ ειναι ετσι κι αλλιως! Απλα επειδη τα ειχα τα ψαρακια και επειδη οπως το ξερεις κι εσυ καμια σχεση δεν εχουν με τοσο μικρο κοπαδι απ οτι με μεγαλυτερο αλλα και ουτε οι συμπεριφορες ειναι ιδιες! Εξαλλου το προφιλ λεει κατ ελαχιστο αν δεν κανω λαθος οχι ιδανικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Μαίου 2014 #22 Share 1 Μαίου 2014 Βρε μια χαρα θα πανε τα ψαρακια και στο 60αρι.Σιγουρα θα ηταν καλυτερα σε μεγαλητερο ενυδρειο και σε ποιο πολλα ατομα αλλα θα ειναι τα μοναδικα ψαρια σ αυτο το ενυδρειο και θα εχουν και το νερακι που χρειαζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος