Sturm 10 Μαίου 2014 #26 Share 10 Μαίου 2014 Το θέμα που ανοίγεις είναι μεγάλο, σηκώνει πολύ κουβέντα και μάλλον δε θα καταλήξει κάπου. Έχει γίνει παλιότερα συζήτηση στο forum. Δε θέλω να συνεχιστεί εδώ η κουβέντα, αλλά επειδή πρέπει να έχουμε πιο ευρύ πνεύμα και ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις, ας διαβάσουμε λίγο για το c.a.r.e.s. preservation program που απευθύνεται σε χομπίστες. Και εδώ τα ψάρια με τα οποία ασχολούνται Για το παραπάνω πρόγραμμα έχει γίνει αναφορά στο ΑΖ εδώ και πολύ καιρό... Θοδωρα εριξα μια ματια ρε συ στα λινκ αλλα δεν καταλαβα πως λειτουργει το συστημα! Μηπως ξερεις εσυ; Δηλαδη δηλωνουμε συμμετοχη σαν φορουμ; κατα μονας; πως γινεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 13 Μαίου 2014 #27 Share 13 Μαίου 2014 Αγαπητοί συνάδελφοι σταματήστε τις βλακείες!!!! Δεν ξέρω πώς βγάλατε απο το μυαλό σας τέτοιες κοτσάνες. F0 = Wild Caught Πάει και τελείωσε......Αυτό και τίποτε άλλο.... Κάπου γράφτηκε οτι F2 x F2 βγάζουν F1!!!!!!ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ???????? Λοιπον για πάρτε το αλλιώς.... Αφήστε με να απολαύσω τον καφέ μου στην συνάντηση του Ακουαζον και θα τα πουμε με λεπτομέρειες αργότερα.... Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Επειδή εγώ το έγραψα αυτό και ξέρω πολύ καλά τι γράφω ΝΑΙ είμαι σοβαρός. Προφανώς εσύ είσαι άσχετος από γενετική μια και εάν γνώριζες δεν θα έγραφες ότι τα βγάζουμε από το μυαλό μας αλλά θα έβαζες την βιβλιογραφική πηγή που θα υποστήριζε το αντίθετο. Από την άλλη εάν γνωρίζεις από γενετική ξέρεις πολύ καλά τότε ότι αυτό που έγραψα ισχύ πάντα ακριβώς έτσι όπως το έγραψα. Λαμβάνω το σχόλιο σου ως προσβολή και ζητώ να ανακαλέσεις. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσει έγραψα "Όπως και δυο ψαρια F2 με διαφορετικο γενεολογικο δεντρο μας δινουνε F1 μικρα" και για εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να μην γράφεις σχόλια που σε εκθέτουν προσπάθησε να κατανοήσεις λίγο το παρακάτω… F1 που σημαίνει first filial είναι η πρώτη γενιά απογόνων, δηλαδή όλα τα αδέλφια από συγκεκριμένους γονείς π.χ. Α και Β που προέρχονται από διαφορετικό γενεαλογικό δέντρο, δηλαδή μεταξύ τους δεν έχουν στοιχεία αιμομιξίας από κοινούς γονείς. F2, που σημαίνει second filial, είναι η γενιά που προέρχεται αποκλειστικά από το ζευγάρωμα μεταξύ των ατόμων F1 του Α και Β. Δηλαδή εγγόνια των Α και Β από αιμομιξία. F3, που σημαίνει third filial, είναι η γενιά που προέρχεται αποκλειστικά από το ζευγάρωμα μεταξύ των ατόμων F2, τα εγγόνια του Α και Β. Δηλαδή δισεγγόνια των Α και Β από αιμομιξία. F4 , F5... Fν, όπου σε κάθε περίπτωση η διασταύρωση είναι μόνο μεταξύ των ατόμων της κάθε filial γενιάς και είναι πάντα προϊόν αιμομιξίας. Αν έχουμε λοιπόν την δυνατότητα να διατηρήσουμε μια σειρά από ενυδρεία για κάθε γενιά filial μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα γενετικής επιλογής όπου όσο πιο μεγάλο αριθμό F έχουμε, π.χ. F8 τόσο μικρότερη η γονιδιακή και φαινοτυπική παραλλακτικότητα και τόσο πιο σταθερή η ομογένεια στο πληθυσμό μας. Το παραπάνω αν το κάνουμε για τα ψάρια Α και Β, εννοείτε ότι μπορούμε να το κάνουμε και για τα ψάρια Γ και Δ, όπου τα ψάρια Α, Β, Γ και Δ όλα προέρχονται από διαφορετικά γενεαλογικά δέντρα του ίδιου είδους. Τότε, και εδώ δώσε προσοχή για να το καταλάβεις… Τα F2 από τα ψάρια Α και Β αν τα ζευγαρώσουμε με τα F2 από τα ψάρια Γ και Δ τότε θα έχουμε F1 από τα ΑΒ και ΓΔ. Δηλαδή: "δυο ψαρια F2 με διαφορετικο γενεολογικο δεντρο μας δινουνε F1 μικρα" Στην επιστήμη η αλήθεια είναι μόνο μία… ενώ στους χώρους του καφέ μπορούμε να λέμε πολλά διάφορα για να εντυπωσιάζουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 13 Μαίου 2014 #28 Share 13 Μαίου 2014 Είχα (ακόμα μου είναι θολό) την εντύπωση όντας άσχετος με την γενετική πως όσο αφορά στην ενυδρειακή κατάσταση όταν πάρεις 2 ψάρια απο τον Αμαζόνιο θεωρούνται F0. Αν τα ψάρια αυτά γεννήσουν ΜΕΣΑ σε ενυδρείο τα μωρά τους γίνονται F1 και όταν αυτά γεννήσουν θα δώσουν F2 μωρά. Μήπως για ενυδρείακούς καθαρά λόγους το F έχει να κάνει με το που γεννιούνται τα ψάρια και όχι τόσο το γενετικό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 13 Μαίου 2014 #29 Share 13 Μαίου 2014 Παιδιά, για να ηρεμήσουμε λίγο τα πνεύματα, είναι αυτό που λέμε πάντα, ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε εύκολα... Φίλε lingistiw αυτό που πολύ πιθανόν να κατάλαβε ο husky_jim (και δεν σου κρύβω πως με μια γρήγορη ανάγνωση, χωρίς να το αναλύσω, κι εγώ το ίδιο κατάλαβα) είναι πως αν διασταυρώσουμε τους F2 απογόνους μεταξύ τους, γυρνάμε στον γονότυπο των F1 (γονέων των F2)..... Από την άλλη, με μιά ποιό προσεκτική ανάγνωση, μετά πήγε το μυαλό μου σε αυτό που ανέλυσες, ότι η διασταύρωση των F2 απογόνων, δύο διαφορετικών ζευγαριών μεταξύ τους, μας δίνει την δικιά τους F1 γενιά, μιας και θεωρούμε τα διασταυρωμένα ζευγάρια F2=F1=Ρ για την νέα γενια που θα πάρουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 2 Ιουνίου 2014 #30 Share 2 Ιουνίου 2014 Δηλαδη οι γονοι δυο wc ψαριων(οχι αδερφια)ειναι φ0;ρωταω συμφωνα μ αυτο που ειπες οτι δυο ψαρια φ1 με διαφορετικο γενεολογικο δεντρο μας δινουνε φ1 μικρα; Sent from my iPad using Tapatalk αν οι γονεις των φ1 ειναι φο τοτε τα ψαρια θα ειναι το ιδιο φανταστικα.... αν τα φ1 ειναι απο γονεις φ6 -φ7 - φ8 και βαλε τοτε μην περιμενεις να δεις τα ιδια χρωματα... γιαυτο οι χομπιστες σκανε πολλα λευτα για φ0 και φ1 απο γονεις φ0 .... βεβαια το πως ξερουμε εμεις αν ειναι οντος φ0 το ψαρι απο το καταστημα που αγοραζουμε ειναι αλλη ιστορια.... παιζουν πιστοποιητικα γνησιοτιτας αλλα αφου τα υπογραφουν τα ιδια καταστηματα ψαξε γυρευε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 2 Ιουνίου 2014 #31 Share 2 Ιουνίου 2014 Σε αυτο που λεει ο φιλος lingistis εχει δικιο, δεν το υπεραναλυω το ανελυσε μια χαρα. Σκεφτειτε απλα το εξης.. η γεννα απο Φ0 ειναι Φ1 ΠΡΩΤΗΣ γενιας. Επαναλαμβανω.... ΠΡΩΤΗΣ γενιας. Τα εγραψα και πιο πανω δε ξανα σπαω τη κουτρα μου και νομιζω το εχω κανει αρκετα σαφες το κειμενακι. Εαν κατσουμε και αναλυσουμε το τι και πως μπορει να γινει, αστα να πανε.. Ανουσιο πραγματικα. Φιλε Husky το Φ0 δεν ειπε νομιζω κανενας οτι δεν ειναι WC, αλλα εχει μια βασικη διαφορα... Τον τοπο στον οποιο πιαστηκε το ψαρι. Ειναι κατασκευασμενος ορος για τα ψαρακια που πιανονται σε ΙΔΙΑ η ΠΑΡΟΜΟΙΑ περιβαλλοντα με τα ενδημικα τους. ΟΧΙ ομως το original περιβαλλον τους και ο ορος χρησιμποποιειται για αυτον ακριβως τον λογο για να ξεχωριζονται τα ψαρια. Το ξαναεγραψα.. αν και το ειχα κανει σαφες τη πρωτη φορα γιατι βλεπω υπηρξε παρεξηγηση. Φιλικα παντα μαγκες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος