manos0000 28 Απριλίου 2014 #1 Share 28 Απριλίου 2014 ερωτηση.σημερα μετρησα ενα ενυδρειο ενοσ φιλου ο οποιοσ εχει 4 Vailtail και 2 black moor σε ενα 100 λιτρα ενυδρειο και βρηκα περιπου 60 νιτρικα νο2 ειναι μηδεν και αμμωνια μηδεν.τρεχει περιπου 8 χρονια. φυτα δεν εχει,πολλα ειναι λαθοσ απλα η απορια μου ειναι η εξησ.πριν απο τρεισ βδομαδεσ που ειχα ξαναμετρηση και ειχε κανει αλλαγη νερου πριν απο τρεισ ημερεσ βρηκα τα ειδια νιτρικα.δηλαδη περασανε τρεισ εβδομαδεσ και τα νιτρικα δεν ανεβηκανε πωσ γινεται αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 28 Απριλίου 2014 Author #2 Share 28 Απριλίου 2014 επισησ ξεχασα να πω οτι μετρησα με υγρα τεστ τησ JBL και η κλιμακα ειναι απο 40 μετα παει 80 το 60 που εβγαλα ειναι κατα προσεγγιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Απριλίου 2014 #3 Share 28 Απριλίου 2014 Βοήθησε μας αν θέλεις λίγο παραπάνω για να σε βοηθήσουμε . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Απριλίου 2014 #4 Share 28 Απριλίου 2014 Ποσο ταίζει; Πόσες φορες τη μέρα και πόση τροφη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Απριλίου 2014 #5 Share 28 Απριλίου 2014 Πάνο γι αυτό ακριβώς του πρότεινα να μας συμπληρώσει την φόρμα. Αν μας δώσει όλα αυτα τα στοιχεία που ζητάει η φόρμα συγκεντρωμένα οι ερωτήσεις μας θα είναι πιο λίγες και η απάντηση θα βρεθεί πιο ευκολα . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 28 Απριλίου 2014 Author #6 Share 28 Απριλίου 2014 μια φορα την ημερα με pelet.νομιζα οτι τα νιτρικα ανεβαινουν συνεχεια απο τη στιγμη που δεν εχει φυτα η δεν κανεισ αλλαγη νερου.το δικο μου ενυδρειο εχει 10 νιτρικα εχω φυτα και τα μισα χρυσοψαρα.δηλαδη μετα απο δυο μηνεσ χωρισ αλλαγη νερου που λεει ο λογοσ μη το παρεται τησ μετρητησ παλει 10 νιτρικα θα εχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Απριλίου 2014 #7 Share 28 Απριλίου 2014 Συμπλήρωσε τη φόρμα όπως λέει ο rastafari. Φίλε rastafari, έχεις απόλυτο δίκιο, μια γενική εικόνα μπορει να δώσει πιο εύκολα απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Απριλίου 2014 #8 Share 28 Απριλίου 2014 Yποθετικά δεν νομίζω οτι μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπέρασμα μιας και είναι πολλοί οι παραγοντες που παίζουν ρόλο για τα νιτρικά.πχ φυτομάζα-είδος,φιλτρανση,τάισμα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 28 Απριλίου 2014 Author #9 Share 28 Απριλίου 2014 παιδια δεν εχει κατι ιδιαιτερο.ψευτικα φυτα, χαλικι,6 χρυσοψαρα,ενα φωτιστικο 40 βαττ.αναβει 10 ωρεσ την ημερα.και ριχνει 20 μπαλακια pelet καθε μερα.και στον εναμιση μηνα αλλαζει το 70% του νερου.τα δυο ψαρια εχουν μηκοσ περιπου 10cm και τα αλλα 4 περιπου 5cm.και η ερωτηση ειναι οτι αφου πριν τρεισ βδομαδεσ ειχε 60 νιτρικα πωσ γινεται μετα απο τρεισ βδομαδεσ να εχει τα ιδια χωρισ να εχει κανει καμια αλλαγη νερου,εγω νομιζα οτι θα εχουν παει στον θεο.και τα ψαρια τα εχει χρονια και δεν εχουν παθει τιποτα?εμφανισιακα τουλαχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 28 Απριλίου 2014 Author #10 Share 28 Απριλίου 2014 και ενα εσωτερικο φιλτρο με 750 λιτρα την ωρα με ενα σφουγκαρακι μαυρο (μαλλον μηχανικο)και ενα φιλτρο ανθρακα που τρεχει περιπου τρεισ μηνεσ και το αλλαζει καθε 6 μηνεσ περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 28 Απριλίου 2014 Author #11 Share 28 Απριλίου 2014 Αξίζει να σημειωθεί πως ο πλήρης κύκλος του αζώτου συμπεριλαμβάνει και βακτήρια απονιτροποίησης, δηλαδή διάσπασης των νιτρικών αλάτων (ΝΟ3) με κατάληξη την απελευθέρωση του αζώτου (Ν2). Η απονιτροποίηση επιτυγχάνεται από τα αναερόβια βακτήρια όπου χρησιμοποιώντας οξυγόνο ανιόντων, οξειδώνουν οργανικές ύλες. Αναλυτικά, τα νιτρικά άλατα (ΝΟ3) διασπώνται σε διοξείδιο του αζώτου (ΝΟ2) και αυτά σε μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ), το οποίο με τη σειρά του διασπάται σε υποξείδιο του αζώτου (Ν2Ο) και στο τέλος απελευθερώνεται το άζωτο (Ν2). μαλλον μου απαντησα γιατι δεν πηγαν στο θεο τα νιτρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 29 Απριλίου 2014 Author #12 Share 29 Απριλίου 2014 μαλλον δεν μπορουνε να πανε παραπανω ετσι δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Απριλίου 2014 #13 Share 29 Απριλίου 2014 Υπάρχει και μια αλλη μέθοδο που λέει πως από την στιγμή που το ενυδρείο έχει στρωθεί καλά και αρκετό καιρό, δεν κάνουν αλλαγές νερού απλά συμπληρώνουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 29 Απριλίου 2014 #14 Share 29 Απριλίου 2014 μαλλον δεν μπορουνε να πανε παραπανω ετσι δεν ειναι? Αυτό το έχω διαβάσει σε αρκετά site στο net αλλά επειδή δεν μπορώ να στο εξηγήσω δεν στο θέτω και σαν επιχείρημα. Σημασία έχει,τουλάχιστον αν κατάλαβα καλά πως τα νιτρικά του 3 μέρες μετά την αλλαγή νερού είναι στο 60 και αυτό δεν είναι καλό και σίγουρα θα πρέπει να βρει την αιτία. Άνθρακα γιαί έχει μόνιμα στο φίλτρο του ?? Τον άνθρακα συνήθως δεν τον κρατάμε πάνω από μήνα στο φίλτρο μας γιατί μπορεί να "ξεράσει" τις βλαβερές ουσίες που έχει μαζέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 29 Απριλίου 2014 Author #15 Share 29 Απριλίου 2014 Τα λαθη ειναι πολλα, τωρα κοιταω να τον συμαζεψω λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 29 Απριλίου 2014 #16 Share 29 Απριλίου 2014 ερωτηση.σημερα μετρησα ενα ενυδρειο ενοσ φιλου ο οποιοσ εχει 4 Vailtail και 2 black moor σε ενα 100 λιτρα ενυδρειο και βρηκα περιπου 60 νιτρικα νο2 ειναι μηδεν και αμμωνια μηδεν.τρεχει περιπου 8 χρονια. φυτα δεν εχει,πολλα ειναι λαθοσ απλα η απορια μου ειναι η εξησ.πριν απο τρεισ βδομαδεσ που ειχα ξαναμετρηση και ειχε κανει αλλαγη νερου πριν απο τρεισ ημερεσ βρηκα τα ειδια νιτρικα.δηλαδη περασανε τρεισ εβδομαδεσ και τα νιτρικα δεν ανεβηκανε πωσ γινεται αυτο? Τα ψαράκια πόσο καιρό τα έχει; Το ίδιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 29 Απριλίου 2014 Author #17 Share 29 Απριλίου 2014 Αλλαξεσ φωτογραφια και τρομαξα να σε γνωρισω.τα εχει 5με 6χρονια,καπου εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 29 Απριλίου 2014 #18 Share 29 Απριλίου 2014 (edited) Είχε πρόβλημα και άλλαξε το φίλτρο; Άκυρο, τον άνθρακα εννοείς, οκ. Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2014 - eliasjuve Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 29 Απριλίου 2014 Author #19 Share 29 Απριλίου 2014 Δεν ειχε κανενα προβλημα,ετσι το εχει εδω και χρονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος