Jump to content

Εξωτερικό Φίλτρο Για Ενυδρείο Γλυκού Νερού 100 Λίτρων

Ragnar_Lothbrok

Recommended Posts

Καλησπέρα και συγνώμη εάν έχω κάνει κάποιο λάθος με το thread. (είναι η πρώτη φορά που γράφω).

Έχω ένα ενυδρείο 100 λίτρων και θέλω να βάλω neon και αν γίνεται ίσως και κάποιες red cherry.

Μόλις τέλειωσα το στήσιμο και έβαλα και τα φυτάκια μου (ζωντανά και εύκολα), και θέλω να αλλάξω το εσωτερικό φιλτρο που μου δώθηκε μαζί με το ενυδρείο, με κάποιο εξωτερικό.

Έχω λοιπόν κάποιες απορίες....

1. Υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού φίλτρου; (Εννοώ μπορώ να επιλέξω ότι θέλω; Κάνουν και τα 2 την ίδια δουλειά;). Θα προτιμούσα κάποιο εξωτερικό για εξοικονόμηση χώρου μέσα στο ενυδρείο.

2. Τι φίλτρο θα μου προτείνατε;

Νομίζω αυτά για αρχή...φαντάζομαι θα μου δημιουργηθούνε και αλλες απορίες αλλα θα μου τις λυσετε εσείς φαντάζομαι:)

Σας Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

ΥΓ: Θα προσπαθήσω να σας στείλω και φωτό με το ενυδρείο.

Εκτος απο την εξοικονομηση χωρου το εξωτερικο παιρνει και περισσοτερο βιολογικο υλικο

Σου προτεινω ενα απο τα fluval 205 η eheim 2213

Εκτος απο την εξοικονομηση χωρου το εξωτερικο παιρνει και περισσοτερο βιολογικο υλικο

Σου προτεινω ενα απο τα fluval 205 η eheim 2213

+1 για τα eheim δουλεύω 2, το ένα σε 100lt και το άλλο σε 125lt και είμαι πολύ ευχαριστημένος :)

Για τα fluval έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές, ειδικά από εδώ μέσα.

Σας ευχαριστω για τη βοηθεια...

Να ρωτησω και κάτι άλλο τώρα???:)

Τι υλικά χρειάζεται να βάλω μέσα;

Παίζει ρόλο η σειρά που θα τα βάλω;

οπως τα δινει ο κατασκευαστης για αρχη και μετα θα δεις και μονος σου πως θα σε βολεψει

κανε μια παρουσιαση με τι φυτα εχεις φωτισμο αν εχεις c02

τους εχινοδορους να τους βαλεις πισω γινονται τεραστιοι και με πολυ μεγαλες ριζες

Α αμα τα δινει ο κατασκευαστής έτοιμα τότε κομπλέ....

το fluval ναι, για το 2213 eheim δεν ξερω

Από φυτά έχω:

- Cabomba Caroliniana

- Anubias

- Echinodorus

- Eleocharis Parvula

- Java Moss

και 1-2 άλλα που δεν τα θυμάμαι να σου πώ την αλήθεια:)

CO2 δεν έχω ακόμα, προς το παρόν ψεκάζω ένα υγρο που πηρα από εκεί που πήρα τα φυτά...

Τα πήρα γιατί μου είπε ότι είναι εύκολα...

Έχω χρησιμοποιήσει το flourite χωρίς ταμπλέτες προς το παρόν.

Το background ειναι diy (με φελιζολ, τσιμέντωμα κ.τ.λ) και από φως έχω μία Τ8 30 watt...Αναλογα την αντίδραση των φυτών θα δω μήπως χρειαστεί να βάλω και άλλη....

Αυτά:) Αν ξέχασα κάτι πείτε μου...αναμένω συμβουλές και γνώμες...Ευχαριστώ

φως ισως και να χρειαστεις λιγο ακομα να πας περιπου στα 0,50w/lt οπτε μακροπροθεσμα θα σου συνιστουσα να παρεις ενα κανονικο συστημα c02 ειδικα αν προκειται να κινηθεις προς τα φυτεμενα

εδω θα ειμαστε να τα λεμε

Καλησπερα φιλε μου καλως ηρθες προσοπικα για μενα το ενυδριο σου μου αρεσει παρα πολυ το στισιμο του εκτος απο τους εχεινοδορους σιγουρα πρεπει να τους πας πισω και τον εναν 99% θα πρεπει να τον δοσεις επιδη μετα απο 3-4 μηνες δεν θα βλεπεις τιποτα!!!!.

Στο θεμα μας εγω θα σου προτινα ενα Fluval 205 εγω εχω το 206 και ειμαι τρομερα ευχαριστημενος!! + τον πιο πολυ χορο που εχει και την μεγαλυτερη ροη απο τα Eheim ε στην μεση μπορεις να βαλεις Siporax (Βιολογικο υλικο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...