Jump to content

Diy Sump 60L

christos tse

Recommended Posts

Καλησπερα!Εχω ενα ενυδρειο 200l φυτεμενο με δισκους,περιπου στον ενα χρονο.Χρησιμοποιω 2 φιλτρα eheim eco pro 200 και στο ενα εχω συνδεσει UV λαμπα 5w.Θελω να κατασκευασω ενα sump περιπου 60l και να το συνδεσω με τα δυο φιλτρα.Πως;Το sump θα ειναι αναμεσα στα φιλτρα.Το ενα φιλτρο θα ρουφαει νερο απο το ενυδρειο και θα το ριχνει στο sump,ενω το αλλο θα ρουφαει απο το sump και θα το επιστρεφει στο ενυδρειο.Θελω την γνωμη σας εαν μπορει να γινει αυτο;Το sump το φανταστηκα καπω ετσει.post-51022-0-52703400-1398699000_thumb.jpg

Δεν νομιζω να γινεται αυτο φιλε μου, αν χαλασει ενα απο τα φιλτρα; η μπουκωσει το ενα απ τα δυο;;;

Πρεπει να εχουν την ιδια ροη με ακριβεια 100%

Ακου κι αλλες γνωμες...

θα βρεις το μπελα σου με το να συνδεσεις τα φιλτρα σε sump γιατι απλα δεν θα εχουν οπως λεει και ο disc-postman την ιδια ροη οποτε το να πλημυρισεις θα ειναι θεμα χρονου

Βασικα αυτο ειναι μονο το προβλημα;Σοβαρο μεν,αλλα πιστευω πως θα βρω μια λυση με ενα ηλεκτρονικο φλοτερ η το φιλτρο να ρουφαει νερο απο υπερχειλιση.

ναι αυτο ειναι το βασικο θεμα

μπορεις να μου εξηγησεις γιατι θες να μπεις σε τετοια διδικασια με τα φιλτρα

Για να αποφυγο την επιπλεων αντλια(που θα χρειαστει αγορα)και το κοστο μιας ακομα συσκευης στο ρευμα.Το ξερω οτι θα μπορουσα να βρω μεταχειρισμενες σε καλες τιμες αλλα........Τες πα θα το δοκιμασω και θα φανει.Παντως θα το μελετησω καλα πριν το κανω.

δε ξερω .....με υλικα μεσα στα φιλτρα θα πλημμυρίσεις σιγουρα ....τωρα εαν εβαζες τα υλικα στο sump και τα φιλτρα τα αφηνες κενα και τα λειτουργουσες ως αντλιες και μονο ακομα και χωρις τον καδο τους ( δεν ξερω πως μπορει να γινει αυτο ...αν γινεται ) τοτε ισως και να εβγαζες ακρη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...