mitsos3008 27 Απριλίου 2014 #1 Share 27 Απριλίου 2014 Εχω ενα 30λιτρο ενυδρειο με 2 μεγαλα γκαμπυ και 5 μικρα και απο φυτα μια ανουμπια. Σημερα παρατηρησα τα μεγαλα Γκαμπυ εχουν μια περιεργη συμπεριφορα και κολυμπανε σαν τρελα κ ξαφνικα σταματανε κ μενουν σε μια γωνια του ενυδρειου κ κρυβονται αναμεσα στα στολιδια. Χτες αλλαξα το νερο και εκανα κ τεστ νερου κ ηταν ολα μια χαρα! Τι μπορει να φταιει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Απριλίου 2014 #2 Share 27 Απριλίου 2014 Επειδή ειμαι απο κινητό , βρες και συμπλήρωσε τη φόρμα ασθενειών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #3 Share 27 Απριλίου 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Γκαμπυ εχουν μια περιεργη συμπεριφορα και κολυμπανε σαν τρελα κ ξαφνικα σταματανε κ μενουν σε μια γωνια του ενυδρειου κ κρυβονται αναμεσα στα στολιδια. Επίσης παρατήρησα οτι τα μικρά πάνε και τα "ενοχλούν" ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:30- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):1 χρόνο, τεστ νερού μια ημέρα πριν όλα εντάξει εκτός από PH που ηταν 8- Ψάρια (είδη και αριθμός):Γκάμπυ, 2 μεγάλα 5 μικρά- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Αλλαγή νερού και καθάρισμα φίλτρου κάθε μήνα, τάισμα κάθε βράδυΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:8- KH:8- GH:10- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):100- Θερμοκρασία:27ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Strips:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: Γκάμπυ μεγάλο- Ιστορικό Ψαριού: Τα έχω 15 μήνες περίπου- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):Έχει έντονη κινητικότητα μέχρι ξαφνικά σταματάει- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:Υπήρχαν κάποιες ασθένεις πριν από περίπου 1,0 χρόνο αλλά ήταν λόγο αποιρίας. Ξαναέστρωσα το ενυδρείο και αυτά ήταν τα μόνα ψάρια που είχα και πρινΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Χρησιμοποίησα μόνο Gastropex πριν 2 μηνες περιπου λογο σαλιγγαριων -Δοσολογία:2 σταγονες την ημερα-Χρόνος Χρήσης:6 ημέρες-Αναλυτική περιγραφή:Για καταπολέμηση σαλιγγαριών. Στο ενυδρείο υπάρχει και μία ανούμπια Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 27 Απριλίου 2014 #4 Share 27 Απριλίου 2014 Στρες λόγω αλλαγής ph. Έχεις κάνει πρόσφατα αλλαγές στη διακόσμηση η τη σύνθεση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #5 Share 27 Απριλίου 2014 (edited) Τοποθετησα ενα ακομα στολιδη πριν 5 βδομαδες περιπου!!! Οταν λες συνθεση εννοεις τα ψαρια? Αλλα μου κανει εντυπωση που πανε τα μικρα σαν να τα τσιμπανε!! Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2014 - mitsos3008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 27 Απριλίου 2014 #6 Share 27 Απριλίου 2014 Σίγουρα στρες , τωρα δε ξερω , ας πούνε οι παλιότεροι , πάντως σίγουρα τα ενοχλεί ο μικρός όγκος , η αύξηση πληθυσμού , και η διακόσμηση σε τόσο μικρό χώρο . Θεωρώ επίσης οτι έχεις ψηλό ph κςι ίσως να κρύβει κάτι αυτο το γεγονός Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #7 Share 27 Απριλίου 2014 Το ενα απο τα μεγαλα το εβαλα σε μια γεννηστρα για να μην το ενοχλουν τα αλλα...να το βγαλω???Η μηπως να τα βαλω σε μια γυαλα για λιγες μερες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 27 Απριλίου 2014 #8 Share 27 Απριλίου 2014 Το ενα απο τα μεγαλα το εβαλα σε μια γεννηστρα για να μην το ενοχλουν τα αλλα...να το βγαλω???Η μηπως να τα βαλω σε μια γυαλα για λιγες μερες?Οχι γυάλα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #9 Share 27 Απριλίου 2014 (edited) Αρα να τα αφησω κανονικα στο ενυδρειο? Θα βγαλω και ενα στολιδι αν ειναι να εχουν πιο πολυ χωρο Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2014 - mitsos3008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Απριλίου 2014 #10 Share 27 Απριλίου 2014 ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:8- KH:8- GH:10- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):100- Θερμοκρασία:27 Είσαι σίγουρος ???? Μετρας με υγρά ή με στικς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #11 Share 27 Απριλίου 2014 Με στικς...στο οριο δεν ειναι τα νιτρικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 27 Απριλίου 2014 #12 Share 27 Απριλίου 2014 Δε το είχα προσέξει . Αλλαγές κανεις ; Κανεις η οχι κανε τωρα μια μεγάλη 50% αν ισχύει τα 100 νιτρικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #13 Share 27 Απριλίου 2014 Χτες το αλλαξα το νερο!!! Αλλα το τεστ το εκανα πριν...μετα πρεπει να το κανουμε? Παντως στο τεστ λεει οτι πρεπει να ειναι απο 25-100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Απριλίου 2014 #14 Share 27 Απριλίου 2014 Αλλαγές κάθε εβδομαδα το 30%. Επίσης τα 30 λίτρα θα ειναι απαγορευτικά μόλις αρχίσουν οι γέννες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #15 Share 27 Απριλίου 2014 H μεγαλη μου απορεια ειναι τωρα η εξης!! Με τα 2 ψαρια τι κανω???Τα αφηνω στο ενυδρειο κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 27 Απριλίου 2014 #16 Share 27 Απριλίου 2014 Αλλαγές κάθε εβδομαδα το 30%. Επίσης τα 30 λίτρα θα ειναι απαγορευτικά μόλις αρχίσουν οι γέννες.Αναλάβε εσυ σα πιο παλιός . Εγω πιστεύω ειναι στρες λόγω όγκου και δε καταλαβαίνω το θεμα με τα νιτρικά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Απριλίου 2014 #17 Share 27 Απριλίου 2014 Αν σου πω να τα δώσεις όλα και να το κανεις μονομαχοενυδρείο , είσαι σε θέση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 27 Απριλίου 2014 #18 Share 27 Απριλίου 2014 Δεν ειμαι σιγουρος οτι τα νιτρικα ειναι το προβλημα για αυτη την συμπεριφορα αλλα τα φυσιολογικα ειναι 5-25 με ανωτατο οριο τα 50....ασχετα με το τι λεει για φυσιολογικο το τεστ που εχεις.... Καλυτερα εβδομαδιαιες αλλαγες.... Και τα δυο ψαρακια το ιδιο κανουν?Ή μονο το ενα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #19 Share 27 Απριλίου 2014 και τα 2 αλλα το ενα πιο εντανα...τα μικρα ειναι νορμαλ απλα πανε κ τσιμπανε τα μεγαλα!!! Δηλαδη να εχω μονο εναν μονομαχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 27 Απριλίου 2014 #20 Share 27 Απριλίου 2014 Αναλάβε εσυ σα πιο παλιός . Εγω πιστεύω ειναι στρες λόγω όγκου και δε καταλαβαίνω το θεμα με τα νιτρικά . +1 και από εμένα .... πολύ λίγα λίτρα για τα γκάπυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #21 Share 27 Απριλίου 2014 Αρα το βγαζω το αλλο απο την γεννηστρα που το εχω και τα αφηνω ετσι..θα προσθεσω κ λιγο νερο ακομα, γτ δεν το εχω γεμισει κ μεχρι πανω κ θα βγαλω κ κανενα στολιδι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 27 Απριλίου 2014 #22 Share 27 Απριλίου 2014 άνοιξε όσο χώρο μπορείς και βγάλτο από την γεννήτρα. σε δεύτερο χρόνο ή βρες μεγαλύτερο ενυδρείο ή πάντα στο pet όλα και πάρε έναν μονομάχο. κάνε και αλλαγή νερού αν μετρήσεις πάνω από 25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 27 Απριλίου 2014 #23 Share 27 Απριλίου 2014 Δε το είχα προσέξει . Αλλαγές κανεις ; Κανεις η οχι κανε τωρα μια μεγάλη 50% αν ισχύει τα 100 νιτρικά Αναλάβε εσυ σα πιο παλιός . Εγω πιστεύω ειναι στρες λόγω όγκου και δε καταλαβαίνω το θεμα με τα νιτρικά . Αφού σύμφωνα με το σκεπτικό σου τα νιτρικά δεν επηρεάζουν την συμπεριφορά-υγεία των ψαριών ποιος ο λόγος να κάνει 50% αλλαγή νερού?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #24 Share 27 Απριλίου 2014 Aπλα 2 απορειες!!Πρωτον μετα απο τοσο καιρο που τα εχω νοιωθουν λιγο τον χωρο?Και δευτερον, με την επιθετικη συμπεριφορα των μικρων δεν υπαρχει προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos3008 27 Απριλίου 2014 Author #25 Share 27 Απριλίου 2014 Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος