Jump to content

Καθημερινα Νυκτικη Κυστη

Recommended Posts

Παιδια εχω ενα χρυσοψαρο υβριδιο το οποιο εχει καθημερινα νυκτικη κυστη...Ειναι συνεχως αναποδα..τι να κανω? υπαρχει περιπτωση να μην ειναι νυκτικη κυστη?

Απο συμπεριφορα ολα ενταξει ειναι..το βραδυ κολυμπαει κανονικα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ολη μερα εκτος απο το βραδυ κοιταει το καπακι

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 60

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):800λ/ωρα εσωτερικο βιολογικο της fluval

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):απο ιουλιο 2013

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 2 κομμον και το υβριδιο

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): μια φορα το πρωι,αλλαγες 30-40% καθε 2 εβδομαδες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,5

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία: 25

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: τετρα

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: υβριδιο...shubunkin και οραντα χωρις καπελο

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή

Εκτος οτι εχεις πολλα ψαρια γι αυτο το ενυδρειο,κανεις και πολυ αρεες αλλαγες.

Μετρησεις αλλες δεν εχεις?Γιατι ειναι δυσκολο να σου πει καποιος κατι χωρις να ξερει τις μετρησεις σου.

Με τι τροπο ταιζεις τα ψαρια?

Φωτογραφια?

Την τροφή πρέπει να την μουλιάζεις σε νερό από το ενυδρείο ώστε να μην επιπλέει στην επιφάνεια. Όταν τα ψάρια τρώνε την τροφή τους από την επιφάνεια καταπίνουν και αέρα και αυτό προκαλεί την ασθένεια της νηκτικής κύστης. Τάιζέ το με μουλιασμένη τροφή και μία φορά την εβδομάδα δίνε του ένα μπιζέλι αρακά βρασμένο χωρίς τη φλούδα. Το εσωτερικό από τον αρακά κόβε το σε μικρά κομματάκια για να μπορεί να το τρώει. Επίσης αντί να το ταίζεις μία φορά την ημέρα, σπάσε την ποσότητα της τροφής σε 2 ή 3 φορές την ημέρα και δίνε του ποικιλία τροφών, όχι την ίδια συνέχεια. Αν έρθεις στην επόμενη συνάντηση έχω να σου δώσω ένα μπουκαλάκι με βιταμίνες της Sera να του δίνεις μία φορά την εβδομάδα. ;)

• Like 2

παιδια τα ταιζω απο μια κανονικη ποσοτητα το πρωι και ακομα και μουλιασμενη ενα φυλλαρακι τρωι και το παθαινει

καποιες νερες δινω και pellet σπασμενα...και bloodworms κατεψυγμενα

Την τροφή πρέπει να την μουλιάζεις σε νερό από το ενυδρείο ώστε να μην επιπλέει στην επιφάνεια. Όταν τα ψάρια τρώνε την τροφή τους από την επιφάνεια καταπίνουν και αέρα και αυτό προκαλεί την ασθένεια της νηκτικής κύστης. Τάιζέ το με μουλιασμένη τροφή και μία φορά την εβδομάδα δίνε του ένα μπιζέλι αρακά βρασμένο χωρίς τη φλούδα. Το εσωτερικό από τον αρακά κόβε το σε μικρά κομματάκια για να μπορεί να το τρώει. Επίσης αντί να το ταίζεις μία φορά την ημέρα, σπάσε την ποσότητα της τροφής σε 2 ή 3 φορές την ημέρα και δίνε του ποικιλία τροφών, όχι την ίδια συνέχεια. Αν έρθεις στην επόμενη συνάντηση έχω να σου δώσω ένα μπουκαλάκι με βιταμίνες της Sera να του δίνεις μία φορά την εβδομάδα. ;)

στις συναντησεις δεν ερχομαι λογο ηλικιας!! :P

Απαγορεύονται οι ανήλικοι στις συναντήσεις; :huh: Ελα με κάποιον δικό σου! ;) Κάνεις νηστεία μια φορά την εβδομάδα και μετά αρακα; Αν δεν είναι από την τροφή μπορεί να είναι σύμπτωμα ασθενείας...

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

υβριδιο, δεν υπαρχει...

το ψαρι ειναι oranda,με χρωματισμο shubunkin ή διασταυρωση shubunkin με oranda (κατα 99 % ειναι το πρωτο)..

Αυτα που σου ειπε η Kalliroi ισχυουν... ταιζε το για 2-3 μερες μονο αρακα βρασμενο (χωρις τον φλοιο) μεχρι να δεις βελτιωση..

Απαγορεύονται οι ανήλικοι στις συναντήσεις; :huh: Ελα με κάποιον δικό σου! ;) Κάνεις νηστεία μια φορά την εβδομάδα και μετά αρακα; Αν δεν

είναι από την τροφή μπορεί να είναι σύμπτωμα ασθενείας...

εννοω ότι μένω εεξω από Αθήνα και δεν μπορώ να έρχομαι στις συναντησεις

Tsala το ψάρι δεν εχει "καπέλο" όπως τα οραντα ,είναι στρουμπουλο και εχει χρωματισμό σουμπουνκιν

Δεν εχουν ολα τα οραντα wen (καπελο) .. απ οτι θυμαμαι δεν ειναι ryukin το ψαρακι σου..

ή οραντα ειναι ή fantail , βαλε μια φωτο..

νομιζω ειναι fantail .. μια πιο κοντινη θα βοηθουσε.. αν και ειμαι κατα 90% σιγουρος.

tsala τωρα που ειδα πως ειναι τα fantail νομιζω και εγω πως ειναι fantail... ο χρωματισμος ππως προεκυψε?

Λογικά από διασταύρωση (αν χρησιμοποιώ τη σωστή λέξη). Τα δικά μου μωρά από πάνω μοιάζουν common με κίτρινο χρώμα και από κάτω έχουν στρουμπουλή άσπρη κοιλιά όπως το oranda red cap! :D

τελοσπαντων...τωρα εχει συνελθει και δεν το παθαινει τοσο συχνα... :D

Υπαρχει περίπτωση να είναι έγκυος;;; :D γιατί είναι θυληκο και από κάτι φωτογραφίες της Καλλιροης παίρνει κάτι περίεργες στάσεις όπως το οραντα της

Η δικιά μου κάθεται όρθια η στο πλάι επειδή την στρεσαρει ο αρσενικός η ξεκουράζεται αλλά κολυμπάει κανονικά. Το δικό σου όταν το παθαίνει αυτό μπορεί να κολυμπάει κανονικά; :)

παιδια το ταισα σημερα αρακα και μονο τα common εφαγαν....το εβαλα και μεσα στην αποχη μαζι με κομματι αρακα και ουτε προσπαθεια να φαει δεν εκανε

Δηλαδή κολυμπάει κανονικά αλλά το πετυχαίνεις σε περίεργες στάσεις; Αν το "σκουντήξεις" κολυμπάει κανονικά ή παλεύει; Την φόρμα διάγνωσης ασθένειας την έχεις συμπληρώσει; Βάλε και φωτογραφίες και αν μπορείς κανένα βίντεο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...