Levani Talakhadze 26 Απριλίου 2014 #1 Share 26 Απριλίου 2014 Γεια σας. Έχω ένα ενυδρείο εδώ και περίπου 40 μέρες.Είναι 60 λίτρα, με ένα κοινό και ένα fancy Χρυσόψαρο(ξέρω πως δεν επιτρέπεται να τα έχω μαζί σε τόσο λίγο χώρο κτλ.. έχω διαβάσει αρκετά πάνω στο θέμα.. αλλά μου κάνανε δώρο το άλλο και το κράτησα αναγκαστικά. θα τα έχω εδώ όσο είναι μικρά και μετά θα πάρω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο.. τώρα δεν μπορώ). Λοιπόν σκέφτηκα να βάλω 1-2 ζωντανά φυτά. Θα ήθελα την άποψη σας. Αν είναι συνετό να γεμίσω ακόμα παραπάνω ένα τόσο μικρό ενυδρείο και αν τέλος πάντων αντέχει, τι διαδικασίες έχω να κάνω. Θα ήθελα να βάλω 2 ανούμπιες, μίας και είναι εύκολα φυτά. (διάβασα σχετικά θέματα για τα ανούμπιας κτλ.. αλλά θα ήθελα για την περίπτωσή μου συγκεκριμένα να μάθω τι χρειάζομαι). Δηλαδή ο 60 λίτρα, 2 χρυσόψαρα. 11w φωτισμός(ο,τι είχε το ενυδρείο όταν το πήρα). Μεσαίο χαλίκι. Μερικές πέτρες και ένα ψεύτικο φυτό έχω μέχρι στιγμής. Έχω ένα εσωτερικό φίλτρο με σφουγγάρι και παροχή οξυγόνου(ή πως το λέμε ) + βιολογικό υλικό.Δηλαδή θα ήθελα να ρωτήσω αν πάρω 2 ανούμπιες, απλώς τις στερεώνω στο βυθό σε μία πέτρα ή ξύλο και τέλος; Χρειάζομαι λίπασμα, άλλο φωτισμό, η κάτι άλλο;Ευχαριστώ από τα πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Απριλίου 2014 #2 Share 26 Απριλίου 2014 τιποτα δεν χρειαζεσαι.το λιγο φως που εχεις αρκει.ουτε λιπασματα κλπ. πιαστες με λιγη πετονια σε ενα ξυλο,μια πετρα και τελος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 26 Απριλίου 2014 #3 Share 26 Απριλίου 2014 Οι ανουμπιες Levani ειναι ευκολα φυτα και δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτισεις γνωμη μου ειναι ομως να μην τα βαλεις γιατι το ενυδριο σου ειναι παρα πολυ μικρο για να στριμωξεις και αλλο τα ψαρια σου τα οποια χρειαζωνται 40 με 50 λιτρα νερου το καθενα Επισης η ανουμπια μεγαλωνει πολυ γρηγορα Φιλικα παρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levani Talakhadze 26 Απριλίου 2014 Author #4 Share 26 Απριλίου 2014 τιποτα δεν χρειαζεσαι.το λιγο φως που εχεις αρκει.ουτε λιπασματα κλπ. πιαστες με λιγη πετονια σε ενα ξυλο,μια πετρα και τελος. οκ, σ'ευχαριστώ πολύ. Μου έδωσες το απαραίτητο θάρρος, γιατί έχω ήδη ενοχές για το ενυδρείο μου και δεν τολμούσα εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Απριλίου 2014 #5 Share 26 Απριλίου 2014 τι ενοχες βρε?προχωρα λεμε.ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levani Talakhadze 26 Απριλίου 2014 Author #6 Share 26 Απριλίου 2014 (edited) Οι ανουμπιες Levani ειναι ευκολα φυτα και δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτισεις γνωμη μου ειναι ομως να μην τα βαλεις γιατι το ενυδριο σου ειναι παρα πολυ μικρο για να στριμωξεις και αλλο τα ψαρια σου τα οποια χρειαζωνται 40 με 50 λιτρα νερου το καθενα Επισης η ανουμπια μεγαλωνει πολυ γρηγορα Φιλικα παρης. αυτό κατά βάση με απασχολούσε.. δηλαδή έλεγα αν βάλω μια ανούμπια να βγάλω το ψεύτικο φυτό. Λες να βγάλω το ψεύτικο φυτό έτσι κ αλλιώς έ. (θα γίνει ακόμα πιο άχαρο το ήδη άχαρο ενυδρείο που έχω αλλά όκ αν χρειάζεται) ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Klaz- ενοχές λόγω του ότι τα έχω σε πολύ μικρό χώρο.. :/ Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2014 - Levani Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 26 Απριλίου 2014 #7 Share 26 Απριλίου 2014 Τουλαχιστων βγαλε το ψευτικο φυτο και βαλε μονο μια Ανεβασε και καμια φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 26 Απριλίου 2014 #8 Share 26 Απριλίου 2014 Φιλε μου οταν λες μεχρι να μεγαλωσουν τι εννοεις???? Αμα περιμενεις να μεγαλωσουν νομιζω οτι μπορει να παθουν και νανισμο και να μεινουν τοσα η ακομα και να πεθανουν.Αμα εχω λαθος ας με διορθωσει καποιος που γνωριζει καλυτερα απο χρυσοψαρα μιας και δεν ειχα ποτε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Machlis 26 Απριλίου 2014 #9 Share 26 Απριλίου 2014 +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Απριλίου 2014 #10 Share 26 Απριλίου 2014 Οι ανουμπιες Levani ειναι ευκολα φυτα και δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτισεις γνωμη μου ειναι ομως να μην τα βαλεις γιατι το ενυδριο σου ειναι παρα πολυ μικρο για να στριμωξεις και αλλο τα ψαρια σου τα οποια χρειαζωνται 40 με 50 λιτρα νερου το καθενα Επισης η ανουμπια μεγαλωνει πολυ γρηγορα Φιλικα παρης. Αυτο ειναι λαθος..οι ανουμπιες ειναι φυτα αργης αναπτυξης,οχι γρηγορης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levani Talakhadze 26 Απριλίου 2014 Author #11 Share 26 Απριλίου 2014 Φιλε μου οταν λες μεχρι να μεγαλωσουν τι εννοεις???? Αμα περιμενεις να μεγαλωσουν νομιζω οτι μπορει να παθουν και νανισμο και να μεινουν τοσα η ακομα και να πεθανουν.Αμα εχω λαθος ας με διορθωσει καποιος που γνωριζει καλυτερα απο χρυσοψαρα μιας και δεν ειχα ποτε. Δεν εννοούσα προφανώς να γίνουν 15 εκατοστά και μετά.. λέω σε μερικούς μήνες.. γιατί το πήρα για το ένα χρυσόψαρο που μου είχαν κάνει δώρο χωρίς να με ρωτήσουν και μόλις το πήρα η μάνα μου το πήρε και το δεύτερο.. λέει τόσο μεγάλο ενυδρείο για ένα μόνο ψαράκι; Δεν μου είπε και από που το πήρε να το γυρίσω πίσω... μετά πέρασε καιρός και δεν μπορώ να το δώσω τώρα.. από το χέρι το ταίζω κάθε μέρα επειδή δεν προλαβαίνει να φάει... λόγω του Κόμον... Έτσι δεν έχω αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να πάρω ξανά ένα άλλο 110-120 λιτρων.. :/ Τουλαχιστων βγαλε το ψευτικο φυτο και βαλε μονο μια Ανεβασε και καμια φωτο όκ μάστερ έτσι θα κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Απριλίου 2014 #12 Share 26 Απριλίου 2014 Βαλε μια αγγελια και χαρισε το σε καποιον χομπιστα απο εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 26 Απριλίου 2014 #13 Share 26 Απριλίου 2014 δεν εχει και πολυ σημασια , κατα ποσο ειναι 1 ή 2 τα ψαρακια..αρα μην τρελενεσαι.. οι αλλαγες σου θα πρεπει να ειναι πιο συστηματικες απλα.. σημασια εχει το μηκος του ενυδρειου, αυτο ειναι το κυριοτερο.. ειτε 1 ειτε 2 , το ιδιο μηκος θα εχουν,, πες μου λιγο τι φιλτρο εχεις , το ειδος και το μεγεθος των ψαριων, καθως και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο.. φυτα μπορεις να βαλεις βαλισνεριες που δεν θα πιανουν πολυ χωρο, το ψευτικο φυτο, βγαλτο ομως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levani Talakhadze 27 Απριλίου 2014 Author #14 Share 27 Απριλίου 2014 (edited) δεν εχει και πολυ σημασια , κατα ποσο ειναι 1 ή 2 τα ψαρακια..αρα μην τρελενεσαι.. οι αλλαγες σου θα πρεπει να ειναι πιο συστηματικες απλα.. σημασια εχει το μηκος του ενυδρειου, αυτο ειναι το κυριοτερο.. ειτε 1 ειτε 2 , το ιδιο μηκος θα εχουν,, πες μου λιγο τι φιλτρο εχεις , το ειδος και το μεγεθος των ψαριων, καθως και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο.. φυτα μπορεις να βαλεις βαλισνεριες που δεν θα πιανουν πολυ χωρο, το ψευτικο φυτο, βγαλτο ομως.. Είναι 60 εκατοστά. Το φίλτρο μου είναι ένα εσωτερικό με σφουγγάρι. Λέει πως είναι για ενυδρεία από 10 μέχρι 120 λίτρα. Λέει στο κουτί πως η κυκλοφορία είναι 400L/H Τα ψάρια μου είναι ένα Common Goldfish, και ένα Black Moor. (Ξέρω πως δεν ταιριάζουν.. το Μαύρο δεν προλαβαίνει να τρώει, αλλά εγώ κανονίζω ώστε να παίρνουν την ίδια ποσότητα τροφής) Τους ταϊζω από δυο φυλλαράκια το καθένα δυο φορές την ημέρα. Μια ημέρα νηστεία και μια φορά σε 2 εβδομάδες από ένα μπιζέλι στο καθένα 2 φορές. Το ενυδρείο τρέχει εδώ και 40 μέρες. Δεν είχα κάποια προβλήματα, μόνο που είχαν ich επειδή το καινούργιο ψαράκι το δεύτερο το έριξα μαζί με το νερό του στο ενυδρείο και έφερε την αρρώστια, αλλά τα θεράπευσα με το exit. Και τώρα εδώ και ένα μήνα είμαστε οκ. Οι βαλισναρίες είναι το ίδιο εύκολες όπως οι ανούμπιες; δηλαδή απλώς τα τα βάλω και αυτά.. ή χρειάζομαι και κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. α, ξέχασα να αναφέρω το μέγεθος των ψαριών.. δεν ξέρω πως να τα μετρήσω.. χαχα, τα κυνήγησα αρκετά λεπτά με ένα μέτρο.. και νομίζω το Common είναι 5-6 εκατοστά και το Black Moor 7. Βαλε μια αγγελια και χαρισε το σε καποιον χομπιστα απο εδω. χμμ, τα έχω συνηθίσει πλέον.. και κάνουν και καλή παρέα βλέπω.. αν έδινα έπρεπε να δώσω το Common γιατί αυτό θέλει μεγαλύτερο ενυδρείο.. :| Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2014 - Levani Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Απριλίου 2014 #15 Share 28 Απριλίου 2014 Είναι 60 εκατοστά. Το φίλτρο μου είναι ένα εσωτερικό με σφουγγάρι. Λέει πως είναι για ενυδρεία από 10 μέχρι 120 λίτρα. Λέει στο κουτί πως η κυκλοφορία είναι 400L/H Τα ψάρια μου είναι ένα Common Goldfish, και ένα Black Moor. (Ξέρω πως δεν ταιριάζουν.. το Μαύρο δεν προλαβαίνει να τρώει, αλλά εγώ κανονίζω ώστε να παίρνουν την ίδια ποσότητα τροφής) Τους ταϊζω από δυο φυλλαράκια το καθένα δυο φορές την ημέρα. Μια ημέρα νηστεία και μια φορά σε 2 εβδομάδες από ένα μπιζέλι στο καθένα 2 φορές. Το ενυδρείο τρέχει εδώ και 40 μέρες. Δεν είχα κάποια προβλήματα, μόνο που είχαν ich επειδή το καινούργιο ψαράκι το δεύτερο το έριξα μαζί με το νερό του στο ενυδρείο και έφερε την αρρώστια, αλλά τα θεράπευσα με το exit. Και τώρα εδώ και ένα μήνα είμαστε οκ. Οι βαλισναρίες είναι το ίδιο εύκολες όπως οι ανούμπιες; δηλαδή απλώς τα τα βάλω και αυτά.. ή χρειάζομαι και κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. α, ξέχασα να αναφέρω το μέγεθος των ψαριών.. δεν ξέρω πως να τα μετρήσω.. χαχα, τα κυνήγησα αρκετά λεπτά με ένα μέτρο.. και νομίζω το Common είναι 5-6 εκατοστά και το Black Moor 7. χμμ, τα έχω συνηθίσει πλέον.. και κάνουν και καλή παρέα βλέπω.. αν έδινα έπρεπε να δώσω το Common γιατί αυτό θέλει μεγαλύτερο ενυδρείο.. :| Το φιλτρο μονο με σφουγγαρια δεν κανει δουλεια και ειδικα με τετοια ψαρια.Πρεπει να προσθεσεις και βιολογικο υλικο μεσα στο φιλτρο σου. Καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου?Μετρησεις εχεις κανει καθολου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος