Safarpn 26 Απριλίου 2014 #1 Share 26 Απριλίου 2014 Καλησπέρα. όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ο βυθός μου (χαλαζιακή άμμος) έχει πιάσει σχεδόν σε όλη την έκτασή του καφέ άλγη. Στις πέτρες δε με απασχολεί αλλά στην άμμο με χαλάει οπτικά. Θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει ή πρέπει να την αντιμετωπίσω και πως; Έχω μέσα 4 nerite αλλά κάνουν δουλειά μόνο στις πέτρες και τα τζάμια. Διάβασα για την καφέ άλγη αρκετά άρθρα και μπερδεύτηκα στο εξής. Κάποιοι λένε οτι φταίει ο ελλειπής φωτισμός και κάποιοι οτι φταίει ο έντονος φωτισμός. Τι από τα δύο ισχύει λοιπόν; Εγώ, στο ενυδρείο με διαστάσεις 120*47*60 (338 lt) έχω μια λευκή λάμπα 39w, 14000K και μια ροζ αγνώστων watts και Kelvin (δε γράφει τίποτα πάνω), άλλη μια λευκή ίδια με την πρώτη που έχει ακόμα στο καπάκι, την έχω μόνιμα σβηστή. Φωτοπερίοδος 8 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Απριλίου 2014 #2 Share 26 Απριλίου 2014 Καλησπέρα. όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ο βυθός μου (χαλαζιακή άμμος) έχει πιάσει σχεδόν σε όλη την έκτασή του καφέ άλγη. Στις πέτρες δε με απασχολεί αλλά στην άμμο με χαλάει οπτικά. Θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει ή πρέπει να την αντιμετωπίσω και πως; Έχω μέσα 4 nerite αλλά κάνουν δουλειά μόνο στις πέτρες και τα τζάμια. Διάβασα για την καφέ άλγη αρκετά άρθρα και μπερδεύτηκα στο εξής. Κάποιοι λένε οτι φταίει ο ελλειπής φωτισμός και κάποιοι οτι φταίει ο έντονος φωτισμός. Τι από τα δύο ισχύει λοιπόν; Εγώ, στο ενυδρείο με διαστάσεις 120*47*60 (338 lt) έχω μια λευκή λάμπα 39w, 14000K και μια ροζ αγνώστων watts και Kelvin (δε γράφει τίποτα πάνω), άλλη μια λευκή ίδια με την πρώτη που έχει ακόμα στο καπάκι, την έχω μόνιμα σβηστή. Φωτοπερίοδος 8 ώρες. image.jpg image.jpg Λαθος κελβιν Παναγιωτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 26 Απριλίου 2014 #3 Share 26 Απριλίου 2014 Ακριβώς αυτό που λέει ο Κωστής. Πόσο καιρό τις έχεις τις λάμπες? Επίσης από μετρήσεις πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2014 Author #4 Share 26 Απριλίου 2014 Οι λάμπες είναι του ενυδρειου. Έχω μονο τη μια λευκη και τη ροζ και τις έχω όσο καιρό λειτουργεί το ενυδρειο, απο 15/12/2013. Πράγματι πολλα Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Απριλίου 2014 #5 Share 26 Απριλίου 2014 Ας ειναι πολλα τα κελβιν,παλι θα κανει κυκλο,απλα ισως αργησει παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2014 Author #6 Share 26 Απριλίου 2014 Οι άλλες Τ5 των 39w που κοιτάω, έχουν 6500 Κ, γιατί οι δικές μου είναι "στο Θεό";........(Κινέζοι....με τα ματάκια που έχουν (- -) που να δουν με 6500Κ, γι' αυτό τις έφτιαξαν με 14000, μετά έμαθαν πως όσα Κελβιν και να βάλεις, το ίδιο βλέπεις) Θα πάρω τη Δευτέρα άλλες λάμπες. Το θέμα με την καφέ άλγη ξεκίνησε πριν από ένα μήνα περίπου και θα έλεγα οτι έγινε απότομα. Λες να κάνει τον κύκλο της έ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 26 Απριλίου 2014 #7 Share 26 Απριλίου 2014 Όταν το είχες πρωτοστησει έβγαλες καφέ άλγη? Ρώτησα για τις λάμπες γιατί το είχα πάθει. Είχα βγάλει για 2η φορά καφέ άλγη.Αφού έτρεχε αρκετό καιρό το ενυδρείο. Μόλις άλλαξα τις λάμπες μετά από 2-3 μέρες έφυγε. Μπορεί να ήταν και τυχαίο, δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2014 Author #8 Share 26 Απριλίου 2014 Όταν το είχες πρωτοστησει έβγαλες καφέ άλγη? Ρώτησα για τις λάμπες γιατί το είχα πάθει. Είχα βγάλει για 2η φορά καφέ άλγη.Αφού έτρεχε αρκετό καιρό το ενυδρείο. Μόλις άλλαξα τις λάμπες μετά από 2-3 μέρες έφυγε. Μπορεί να ήταν και τυχαίο, δεν ξέρω. Οχι, είναι η πρώτη φορά που πιάνει καφέ άλγη. Είχα κυανό πριν λίγο καιρό αλλά με συσκότηση καθάρισε αμέσως, ήταν πολύ λίγο ευτυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Απριλίου 2014 Author #9 Share 26 Απριλίου 2014 .......αν άναβα και τη δεύτερη λάμπα, θα ήταν καλύτερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 27 Απριλίου 2014 #10 Share 27 Απριλίου 2014 Αφού είναι η πρώτη φορά, τότε το πιο πιθανό είνια να κάνει τον κύκλο της Παναγιώτη. Άστο όπως έχει και βλέπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Απριλίου 2014 Author #11 Share 27 Απριλίου 2014 Να μην αλλάξω λάμπες για να πέσουν τα κέλβιν; Ξέρω οτι τα πολλά κέλβιν δε δημιουργούν άλγες, σε κάτι άλλο επιρρεάζουν; Αν αλλάξω θα πέσω στα μισά. Εγω λέω να πάρω καινούριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Απριλίου 2014 #12 Share 27 Απριλίου 2014 Να μην αλλάξω λάμπες για να πέσουν τα κέλβιν; Ξέρω οτι τα πολλά κέλβιν δε δημιουργούν άλγες, σε κάτι άλλο επιρρεάζουν; Αν αλλάξω θα πέσω στα μισά. Εγω λέω να πάρω καινούριες. Αυτό δεν είνια και σίγουρο γιατί εμένα παλιότερα άλλαξα και εβαλά μια με 10,000 K και είχε ξεφύγει.Τελοσπάντων αστο ενυδρείο να τρέξει ,να γίνει ο κύκλος και ανάλογα μετά πράττεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Απριλίου 2014 Author #13 Share 27 Απριλίου 2014 Κάπως έτσι θα κανω. Σας ευχαριστώ όλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 28 Απριλίου 2014 #14 Share 28 Απριλίου 2014 Την καλημέρα μου Safarpn. Κάτι ανάλογο έχω και εγώ άλλα όχι σε αυτήν την έκταση. Εγώ έχω στα πλάγια αριστερά και ελάχιστα μπροστά. Σχετικά με το φως στην αρχή είχα τις λάμπες του rio 180 και πίστευα ότι είναι από εκεί , μετά έβαλα τις λεντοταινειες και πάλι τα ιδια. Στην δική μου περίπτωση έχω καταλήξει ότι πρέπει να φταίει το φως του ηλιου που μπαίνει από το παράθυρο που έχω αριστερά , αν και δεν το βλέπει άμεσα το ενυδρείο ο ηλιος άλλα μέσο της κουρτίνας έχω κατασταλάξει ότι πρέπει είναι από εκεί το πρόβλημα. Εγώ αυτό που κάνω είναι να καθαρίζω ελαφριά τα τζαμιά με ένα σφουγγαράκι δεν μου άρεσε η ιδέα του μαγνήτη και με μια οδοντόβουρτσα καθαρίζω μεταξύ τζαμιού και άμμου που δημιουργείτε το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Απριλίου 2014 Author #15 Share 28 Απριλίου 2014 Αυτό με την οδοντόβουρτσα δες το λίγο γιατι αν το κάνεις συχνά και βάζεις χέρια μέσα συνέχεια, στρεσσάρεις και τα ψάρια σου. Στα πιο πολλα άρθρα που έχω διαβάσει, για την καφε άλγη φταίει ο ελλειπής φωτισμός. Θα κάνει τον κύκλο της πιστεύω και θα φύγει νυπομονη θέλει. Όσο για το σημείο χαμηλα στο τζάμι που ειναι η άμμος, εμένα με έσωσαν τα zebra snails. Πεντακάθαρο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 28 Απριλίου 2014 #16 Share 28 Απριλίου 2014 Δεν βάζω κάθε μέρα χέρι μέσα, παρά μόνο όταν κάνω αλλαγή νερού. Ακόμα πρόβλημα με στρες δεν νομίζω να έχω ,τα ψαράκια μου όταν πλησιάσω είτε εγώ είτε τα παιδιά μου μπροστά στο ενυδρείο αρχίζουν να χορεύουν φάτσα κάρτα μπροστά κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση. Τώρα σχετικά με τα zebra snails είχα κάνει μια ερώτηση στο δικό μου θέμα άλλα δεν απάντησε κανείς γιατί λογικά δεν το είδε. Αν θες μου απαντάς στις απορίες μου και για να μην χαλάμε το θέμα σου στείλε μου μήνυμα αν είναι. Να κάνω μια ερώτηση αν βάλω ένα zebra snails από ότι έχω διαβάσει θα τρώει την άλγη ( βασικά στο τζάμι με ενδιαφέρει )και λογικά αφού θα είναι μόνο του δεν θα γενναει και αβγά. Τα λέω σωστά η όχι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος