OCEANUS 25 Απριλίου 2014 #1 Share 25 Απριλίου 2014 γεια σας παιδια,οποιοι δουλευεται xalcium reactor,θα μπορουσατε να μου πειτε τι υλικα χρησιμοποιειται και με τι αναλογιες???καθως και τις παραμετρους που κρατατε(τιμες στο ενυδρειο ph ca mg kh)ποια ειναι η γνωμη σας για το υλικο της tropic eden,το εχει δοκιμασει κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Απριλίου 2014 #2 Share 25 Απριλίου 2014 (edited) Δουλευα παλαιοτερα calcium reactor και με σπασμενο κοραλι.Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι η εξωδος του λιωμενου υλικου και οχι η ποσσοτητα που θα εχεις μεσα στον αντιδραστηρα.Το μονο θεμα που θα εχεις ειναι στο mg μιας και σε αυτο δεν σου δινει σωστη αναλλογια η μεθοδος.Θα χρειαστει να βαλεις εξτρα υλικο μεσα στο αντιδραστηρα γι΄αυτο ή με μια δοσομετρικη αντλια να το προσθετεις.Οι παραμετρου που κραταμε σε ενα reef ενυδρειο ειναι ενδεικτικα πανω κατω οι εξης: ca 410-450, mg 1300-1350,kh 7-9+....Αυτο που πρεπει να κανεις για να αρχισει να λειτουργει το πραγμα,ειναι να ριξεις το ph στον αντιδραστηρα κατω απο το 6,8 και αναλογως στην συνεχεια το κατεβαζεις και πιο χαμηλα για να παρεις αυτο που θελεις.Καλη συνεχεια Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2014 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
OCEANUS 30 Απριλίου 2014 Author #3 Share 30 Απριλίου 2014 CLOYN σέυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου,μηπως θυμασαι τι υλικα χρησιμοποιουσες?ποιες εταιριες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 1 Μαίου 2014 #4 Share 1 Μαίου 2014 Δουλευα παλαιοτερα calcium reactor και με σπασμενο κοραλι.Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι η εξωδος του λιωμενου υλικου και οχι η ποσσοτητα που θα εχεις μεσα στον αντιδραστηρα.Το μονο θεμα που θα εχεις ειναι στο mg μιας και σε αυτο δεν σου δινει σωστη αναλλογια η μεθοδος.Θα χρειαστει να βαλεις εξτρα υλικο μεσα στο αντιδραστηρα γι΄αυτο ή με μια δοσομετρικη αντλια να το προσθετεις.Οι παραμετρου που κραταμε σε ενα reef ενυδρειο ειναι ενδεικτικα πανω κατω οι εξης: ca 410-450, mg 1300-1350,kh 7-9+....Αυτο που πρεπει να κανεις για να αρχισει να λειτουργει το πραγμα,ειναι να ριξεις το ph στον αντιδραστηρα κατω απο το 6,8 και αναλογως στην συνεχεια το κατεβαζεις και πιο χαμηλα για να παρεις αυτο που θελεις.Καλη συνεχεια Το τελευταίο υλικο που δούλεψα την εποχη που ειχα reactor και ειχα μείνει με καλές εντυπώσεις ηταν το Coralazarus της brigtwell... http://brightwellaquatics.com/products/coralazarust.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
OCEANUS 31 Μαίου 2014 Author #5 Share 31 Μαίου 2014 λοιπόν pρόσφατα διάβαζα για το coralazarus brightwell στο internet,λέω λοιπόν να του δώσω μια ευκαιρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 31 Μαίου 2014 #6 Share 31 Μαίου 2014 Σκέφτομαι καιρό τώρα την χρήση ριάκτορα κι εγώ παιδιά. Η αλήθεια είναι πως έχω μαύρα μεσάνυχτα για το πως θα μπορούσα να στήσω κάτι τέτοιο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Μαίου 2014 #7 Share 31 Μαίου 2014 λοιπόν pρόσφατα διάβαζα για το coralazarus brightwell στο internet,λέω λοιπόν να του δώσω μια ευκαιρία. Δεν το χρησιμοποιησα ποτε φιλε dimitros,οποτε αν εχεις χρονο και διαθεση,οταν εχεις τις πρωτες εντυπωσεις πες μας τα συμπερασματα σου Σκέφτομαι καιρό τώρα την χρήση ριάκτορα κι εγώ παιδιά. Η αλήθεια είναι πως έχω μαύρα μεσάνυχτα για το πως θα μπορούσα να στήσω κάτι τέτοιο..... Δεν ειναι κατι ιδιαιτερα δυσκολο κωστα,μην το φοβασαι. Λιγο στην αρχη θα σε παιδεψει,αλλα μολις τον σεταρεις ειναι πιο ευκολα τα πραγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 1 Ιουνίου 2014 #8 Share 1 Ιουνίου 2014 (edited) Ναι το πιστεύω κι εγώ αυτό Μιχάλη. Το καλό με τον ριάκτορα είναι πως δεν ρίχνεις χλώριο μέσα, όπως γίνετε με τις δοσομετρικές και τα ζουμιά τους. Έτσι κοτσάρεις επάνω μια μόνο δοσομετρική για το mg και καθάρισες. Απλά πρέπει να πάρω έναν σκασμό εξοπλισμό με μπουκάλες, μανόμετρα, ph controller κλπ..... Έγινε επεξεργασία 1 Ιουνίου 2014 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 1 Ιουνίου 2014 #9 Share 1 Ιουνίου 2014 Αν εχεις δοσομετρικες ηδη,αραξε εκει κωστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος