rastaman 30 Μαίου 2014 #176 Share 30 Μαίου 2014 Kαλημέρα και πάλι.Καιρό είχαμε να τα πούμε .Εχθές που έκανα την καθιερωμένη ρουτίνα στο ενυδρείο, προσπάθησα με το σφουγγαράκι που χρησιμοποιώ γι αυτή την δουλειά , να αφαιρέσω, αυτή την θολούρα στο τζάμι, στο κάτω μέρος , που βλέπετε και στην φωτό.Δεν κατάφερα τίποτα όμως Είναι απο μέσα και το νοιώθω κάπως τραχύ, όταν το τρίβω με το σφουγγάρι.Ξέρει κανείς κανένα κολπάκι, να το αφαιρέσω ? Τηλεκάρτα,πιστωτική,visa,mastercard κτλ κάνουν θαυματα. . . και είναι και τσάμπα Εννοείται πως ξεκολάς το τσιπάκι αν έχει . . . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 30 Μαίου 2014 Author #177 Share 30 Μαίου 2014 Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Θα το κάνω σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 31 Μαίου 2014 Author #178 Share 31 Μαίου 2014 Τηλεκάρτα,πιστωτική,visa,mastercard κτλ κάνουν θαυματα. . . και είναι και τσάμπα Εννοείται πως ξεκολάς το τσιπάκι αν έχει . . . Λοιπόν.Το έκανα.Κάνει όντως δουλειά........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 31 Μαίου 2014 Author #179 Share 31 Μαίου 2014 Αν θυμάστε, κάποια στιγμή παλιότερα, έβαλα ένα κερατόφυλλο, μέσα στο ενυδρείο μου, αλλά μαράθηκε.( με 25 νιτρικά, παρακαλώ) Υπάρχει κανένα άλλο εύκολο φυτάκι να του βάλω ? κατά προτίμηση επιφανείας ? να χει να παίζει.......το μωράκι μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 31 Μαίου 2014 #180 Share 31 Μαίου 2014 Δοκίμασε ξανά κερατόφυλλο. Νομίζω οτι όταν το είχες , δεν είχε στρώσει ακόμα το φίλτρο σου και δεν είχες τοσα πολλά νιτρικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 1 Ιουνίου 2014 Author #181 Share 1 Ιουνίου 2014 Δοκίμασε ξανά κερατόφυλλο. Νομίζω οτι όταν το είχες , δεν είχε στρώσει ακόμα το φίλτρο σου και δεν είχες τοσα πολλά νιτρικά. Οk. Θα το δώ ξανά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 14 Ιουνίου 2014 Author #182 Share 14 Ιουνίου 2014 Eχω μια ερωτησούλα, επίκαιρη, λόγω ζέστης, και επειδή περιμένουμε και παραπάνω άνοδο θερμοκρασίας.Πως μπορώ να ρίξω την θερμοκρασία νερού του ενυδρείου μου ?είμαι σους 28, και φοβάμαι ότι θα ανέβει κι άλλο.Να θυμήσω είναι 25 λτ. καθαρά, με καπάκι που έχει σχισμές για να αερίζεται.Φοβάμαι να το έχω ανοιχτό μην πηδήξει έξω το ψάρι.Σκέφτηκα να προσθέτω κρύο νεράκι, αλλά δεν ξέρω.Τι λέτε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 14 Ιουνίου 2014 #183 Share 14 Ιουνίου 2014 Μπορείς να βάλεις ενα ανεμιστηράκι, έχουν τα ενυδρειακά καταστήματα. Επίσης αν δε φοβάσαι μη σου πηδήξει, άνοιξε το καπάκι. Εγώ τον έχω μόνιμα χωρίς καπάκι, αλλά με τη στάθμη του νερού όχι πολύ ψηλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 14 Ιουνίου 2014 Author #184 Share 14 Ιουνίου 2014 Μπορείς να βάλεις ενα ανεμιστηράκι, έχουν τα ενυδρειακά καταστήματα. Επίσης αν δε φοβάσαι μη σου πηδήξει, άνοιξε το καπάκι. Εγώ τον έχω μόνιμα χωρίς καπάκι, αλλά με τη στάθμη του νερού όχι πολύ ψηλά. Ωραία, βάζω ανεμιστηράκι.Αυτό προυποθέτει να ειναι ανοιχτό το καπάκι μου ?Επίσης σκέφτομαι να βγάλω τελείως τον θερμοστάτη.Τι λές ? και μέχρι ποιά θερμοκρασία σου ανεβαίνει εσένα το καλοκαίρι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 14 Ιουνίου 2014 Author #185 Share 14 Ιουνίου 2014 Και κάτι άλλο βρέ παιδιά.Διάβασα στις οδηγίες του υγρου για τα κουνούπια, ότι πρέπει να σκεπάζουμε τα ενυδρεία μας,γιατί επηρεάζει τα ψάρια.Ισχύει ?πρώτη φορά ακούω κατι τέτοιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Ιουνίου 2014 #186 Share 14 Ιουνίου 2014 Ο θερμοστατης δεν χρειαζεται αυτη την εποχη! Αν ειναι βεβαια σωστα ρυθμισμενος δεν θα αναβει ετσι κι αλλιως! Τα ανεμιστηρακια θελουν μια προσοχη. Αφενος θα εχεις πολυ εξατμιση και αφετερου μποριε να σου ριξει πολυ την θερμοκρασια ( λιγο δυσκολο το τελευταιο )! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 14 Ιουνίου 2014 Author #187 Share 14 Ιουνίου 2014 Ο θερμοστατης δεν χρειαζεται αυτη την εποχη! Αν ειναι βεβαια σωστα ρυθμισμενος δεν θα αναβει ετσι κι αλλιως! Τα ανεμιστηρακια θελουν μια προσοχη. Αφενος θα εχεις πολυ εξατμιση και αφετερου μποριε να σου ριξει πολυ την θερμοκρασια ( λιγο δυσκολο το τελευταιο )! Οντως, ο θερμοστάτης δεν άναβε πιά.Τον έβγαλα πριν από λίγο.Για τα εντομοαπωθητικα μπρίζας, ξέρει κανείς τίποτα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Ιουνίου 2014 #188 Share 14 Ιουνίου 2014 Δεν υπαρχει λογος να τον βγαλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 14 Ιουνίου 2014 Author #189 Share 14 Ιουνίου 2014 Δεν υπαρχει λογος να τον βγαλεις! To έκανα γιατί έτσι κι αλλίώς δεν κατεβαίνει κάτω από 26 με τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Ιουνίου 2014 #190 Share 14 Ιουνίου 2014 Φροσντισε να αφησεις τον χωρο του κενο! Γενικα καλο ειναι να μην βαζεις βγαζεις πραγματα απο μεσα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Ιουνίου 2014 #191 Share 15 Ιουνίου 2014 Οντως, ο θερμοστάτης δεν άναβε πιά.Τον έβγαλα πριν από λίγο.Για τα εντομοαπωθητικα μπρίζας, ξέρει κανείς τίποτα ? Ο θερμοστάτης είναι πιο ασφαλής μέσα στο ενυδρείο. Εκτός ενυδρείου μπορεί να χαθεί, να σπάσει. Απλά τον βγάζεις από την πρίζα. Για τα εντομοαπωθητικά το είχα διαβάσει κι εγώ πέρυσι, ότι βλάπτουν τους υδρόβιους οργανισμούς. Εννοείται δεν ψεκάζω τίποτα πια στα δωμάτια που έχω τα ενυδρεία, αλλά εντομωαπηθητικό και σε ταμπλέτα και σε υγρό, χρησιμοποιήσα κανονικά στον χώρο που έχω τα ενυδρεία, με ανοιχτό καπάκι, και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 15 Ιουνίου 2014 Author #192 Share 15 Ιουνίου 2014 Ο θερμοστάτης είναι πιο ασφαλής μέσα στο ενυδρείο. Εκτός ενυδρείου μπορεί να χαθεί, να σπάσει. Απλά τον βγάζεις από την πρίζα. Για τα εντομοαπωθητικά το είχα διαβάσει κι εγώ πέρυσι, ότι βλάπτουν τους υδρόβιους οργανισμούς. Εννοείται δεν ψεκάζω τίποτα πια στα δωμάτια που έχω τα ενυδρεία, αλλά εντομωαπηθητικό και σε ταμπλέτα και σε υγρό, χρησιμοποιήσα κανονικά στον χώρο που έχω τα ενυδρεία, με ανοιχτό καπάκι, και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Ωραία, γιατί έχουν βγεί κάτι κουνούπια, σκέτα θηρία μιλάμε.Και έχω κάτι καντήλες στα πόδια......έλεος.Ευχαριστώ Καλιρόη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 15 Ιουνίου 2014 Author #193 Share 15 Ιουνίου 2014 Φροσντισε να αφησεις τον χωρο του κενο! Γενικα καλο ειναι να μην βαζεις βγαζεις πραγματα απο μεσα! Εννοείτε, δεν σκοπεύω να βάλω τίποτα μέσα......άσε να χει χώρο το ψαράκι μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 23 Ιουνίου 2014 Author #194 Share 23 Ιουνίου 2014 Kαταρχάς, καλησπέρα σε όλους.Το θεματάκι με την θερμοκρασία λύθηκε και είναι όλα οκ.Επειδή όμως το νεράκι μας εξατμίζεται λόγω ζέστης, του προσθέτω περίπου 1 ποτηράκι την εβδομάδα 250 ml.Αυτό να το προετοιμάζω κάπως ? π.χ. να βάζω λίγο αντιχλώριο , ή το ρίχνω όπως είναι ? ( για να πω την αλήθεια αυτό κανω, - όπως είναι το βάζω - αλλά είναι το σωστό ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 23 Ιουνίου 2014 #195 Share 23 Ιουνίου 2014 Kαταρχάς, καλησπέρα σε όλους.Το θεματάκι με την θερμοκρασία λύθηκε και είναι όλα οκ.Επειδή όμως το νεράκι μας εξατμίζεται λόγω ζέστης, του προσθέτω περίπου 1 ποτηράκι την εβδομάδα 250 ml.Αυτό να το προετοιμάζω κάπως ? π.χ. να βάζω λίγο αντιχλώριο , ή το ρίχνω όπως είναι ? ( για να πω την αλήθεια αυτό κανω, - όπως είναι το βάζω - αλλά είναι το σωστό ? ) Καλησπέρα Προσθέτοντας νερο για να αναπληρώσεις την εξάτμιση, ανεβάζεις τη σκληρότητα του νερού στο ενυδρείο (και στον μονομάχο δεν αρέσει). Εφόσον το κάνεις και χωρίς αντιχλώριο...δις χειρότερα Καλύτερα να αφηνεις τη στάθμη να πέφτει και να κάνεις λίγο πιο συχνά τις αλλαγές στο νερό (πχ αντί για μια βδομάδα να την κάνεις ανά 5 μέρες). Το νερό της αλλαγής πρέπει να έχει αντιχλώριο και να είναι στην ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου. Η αλλαγή όσο το δυνατόν πιο αργα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Ιουνίου 2014 #196 Share 23 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα Προσθέτοντας νερο για να αναπληρώσεις την εξάτμιση, ανεβάζεις τη σκληρότητα του νερού στο ενυδρείο (και στον μονομάχο δεν αρέσει). Εφόσον το κάνεις και χωρίς αντιχλώριο...δις χειρότερα Καλύτερα να αφηνεις τη στάθμη να πέφτει και να κάνεις λίγο πιο συχνά τις αλλαγές στο νερό (πχ αντί για μια βδομάδα να την κάνεις ανά 5 μέρες). Το νερό της αλλαγής πρέπει να έχει αντιχλώριο και να είναι στην ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου. Η αλλαγή όσο το δυνατόν πιο αργα... Πολυ σωστα. Ενταξει ας μην υπερβαλουμε τωρα το καλοκαιρι και ειδικα σε τοσο μικρο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 24 Ιουνίου 2014 #197 Share 24 Ιουνίου 2014 Πολυ σωστα. Ενταξει ας μην υπερβαλουμε τωρα το καλοκαιρι και ειδικα σε τοσο μικρο ενυδρειο! Καλησπέρα Ο κανόνας που έγραψα είναι γενικός Αρκετές φορές κάποια θέματα δεν διαβάζονται απ την αρχή μέχρι το τέλος απ όλους με αποτέλεσμα να μένουν λάθοςεντυπώσεις (αν πχ κάποιος δεν δει τα ml της αλλαγής ή τα λίτρα του ενυδρείου...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 24 Ιουνίου 2014 Author #198 Share 24 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα Προσθέτοντας νερο για να αναπληρώσεις την εξάτμιση, ανεβάζεις τη σκληρότητα του νερού στο ενυδρείο (και στον μονομάχο δεν αρέσει). Εφόσον το κάνεις και χωρίς αντιχλώριο...δις χειρότερα Καλύτερα να αφηνεις τη στάθμη να πέφτει και να κάνεις λίγο πιο συχνά τις αλλαγές στο νερό (πχ αντί για μια βδομάδα να την κάνεις ανά 5 μέρες). Το νερό της αλλαγής πρέπει να έχει αντιχλώριο και να είναι στην ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου. Η αλλαγή όσο το δυνατόν πιο αργα... Ωραία αυτό θα κάνω.Αλλαγή γραμμής πλεύσης......λοιπόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 5 Ιουλίου 2014 Author #199 Share 5 Ιουλίου 2014 Με τις διακοπές ρεύματος τι γίνεται ? έγινε τις προάλες μία αλλά ήταν πολύ σύντομη.Μέχρι πόσες ώρες είμαστε οκ ? και τι μπορώ να κάνω αν διαρκέσει πολύ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 5 Ιουλίου 2014 #200 Share 5 Ιουλίου 2014 Ups? Γεννητρια? δεν μ ερχετε κατι αλλο αυτη την στιγμη! Το ups παντως ειναι μια καλη λυση ! Για το ποσες ωρες αντεχει η βιολογια δεν το ξερω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος