black cat 23 Απριλίου 2014 #1 Share 23 Απριλίου 2014 Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου 61x31x42 Συνολικά Λίτρα: 60 : Οργανισμοί, nerite snail Φυτά: 1 anubia, 3 cryptocorines, vallisneria Ψάρια: μονομαχος Άλλα είδη: -- Διακοσμητικά υλικά Φόντο: μαυρο χαρτονι Πέτρες: -- Ξύλα: 3 Άλλα διακοσμητικά : --- Υπόστρωμα: -- Βυθός: λευκο 4-6μμ χαλικη Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λαμπα 15 watt Διάρκεια φωτισμού: 9 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: φιλτρο juwel με βιολογικο υλικο, πρασινο σφουγκαρι και ενυδρειακο βαμβακι Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης juwel Λίπανση: -- Παροχή CO2: συντομα Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: 1 φορα την ημερα jbl nanobetta Παράμετροι pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): >7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):5d Αμμωνία (ΝΗ3): -- Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10 Φωσφορικά (PΟ4):-- Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 Συντήρηση Αλλαγές νερού:1 την βδομαδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλωριο Άλλες ρουτίνες συντήρησης: ---- -------------το ενυδρειο τρεχει κοντα 1 μηνα τωρα πια ολα πανε καλα. Ακομα εχει βεβαια μερικες αλαγες οπως θα μπει ενας ancistrus sp3, μερικες ακομα κρυψονες, μερικα ακομα φυτα μπροστα δεξια και πισω δεξια.θα μπει αλλη μια λαμπα 15 watt και c02, πειτε μου γνωμες πως το βλεπετε ? εμενα προσωπικά μου αρεσει και οι φοτο το αδικούν 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaspelasgos 23 Απριλίου 2014 #2 Share 23 Απριλίου 2014 Ομορφο ενυδρειο και τυχερος ο μονομαχος !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Απριλίου 2014 #3 Share 23 Απριλίου 2014 Πανεμορφο ενυδρειο και πανεμορφο ψαρι! Μπραβο αδερφε που επελεξες ενα 60αρι για να βαλεις τον μονομαχο σου και οχι σε ενα κουτι! Αν θες αυξησε την διατροφη του σε λιγοτερο φαι αλλα περισσοτερες φορες την ημερα. Καλο θα ηταν να το αφησεις μονο του το ψαρι και να μην βαλεις αλλο οπως ο ανσιστρους που αναφερεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 23 Απριλίου 2014 Author #4 Share 23 Απριλίου 2014 αυτο με την τροφη σωστο ακουγετε θα το εφαρμοσω απλα επειδή ειχα και στο παρελθον ancistrus και μονομαχο δεν ειχαν κανενα απολυτος προβλημα. τωρα λεω να το κανω δοκιμαστικά και να δω, και με μπολικα φυτα και κρυψονες αν εχει και ηρεμο ταπεραμεντο ο μονομαχος δεν νομιζω να εχω θεμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 23 Απριλίου 2014 Author #5 Share 23 Απριλίου 2014 ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Απριλίου 2014 #6 Share 23 Απριλίου 2014 Ομορφο το εχεις φτιαξει,μπραβο σου. Θα πρεπει να δινεις περισσοτερες τροφες μιας και ο μονομαχος βαριεται ευκολα την ιδια τροφη,αλλα ειναι και καλο να υπαρχουν διαφορες τροφες. Προσωπικα θα προσθετα μερικα φυτα ακομα και φυτα επιφανειας. Απ οτι βλεπω εχεις και προβλημα με αλγη ΒΒΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 23 Απριλίου 2014 #7 Share 23 Απριλίου 2014 πολύ όμορφο άχροντα τον εχεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Απριλίου 2014 #8 Share 23 Απριλίου 2014 Πολυ ομορφο!!! Θα βαλεις co2?Γιατι αν πας μονο σε ευκολα φυτα δεν ειναι απαραιτητο....αν παλι πας σε μετρια ή και δυσκολα φυτα θες και παραπανω φωτισμο....και λιπασματα.... Εγω βεβαια θα προτιμουσα λευκη αμμο παρα λευκο χαλικι αλλα γουστα ειναι αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 23 Απριλίου 2014 Author #9 Share 23 Απριλίου 2014 (edited) η αλγη bba ειναι απο το προηγουμενο ενυδρειο και τωρα πια αρχιζει και φευγει.ναι θα μπουνε και καποια πιο δυσκολα φυτα, και μια δευτερη λαμπα 15 watt γιαυτο και το c02οσο για αυτο με τις τροφες δεν το γνωριζα θα του παρου αλλες 2 να εχει Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2014 - black cat Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 23 Απριλίου 2014 #10 Share 23 Απριλίου 2014 Πολυ ωραιο ενυδρειο βασιλειας ο μονομαχος σου Δοκιμασε να βαλεις την anubias που εχεις πισω αριστερα μπροστα στην ριζα και προσθεσε καποιο φυτο επιφανειας (πχ Limnobium laevigatum) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Απριλίου 2014 #11 Share 23 Απριλίου 2014 Πανέμορφο ενυδρείο! Σίγουρα το απολαμβάνει ο μονομάχος σου! Για την προσθήκη ή όχι ancistrus δε μπορώ να πω κάτι γιατί δε γνωρίζω. Από λίτρα πάντως είσαι ΟΚ. Εγώ προσωπικά δε θα έβαζα τόσο άσπρο χαλικάκι. Με ξενίζει κάπως και είναι αρκετά έντονο. Μήπως παλιώνοντας πάει προς το καφέ και φαίνεται λερωμένο το ενυδρείο; Θα προτιμούσα ενα μπεζ ψηλό χαλικάκι. Επίσης θα βύθιζα με προσοχή λίγο ακόμα τα ξύλα μέσα στο χαλίκι για να φαίνεται περισσότερο σα να βγαίνουν μέσα από αυτό και όχι σα να κάθονται επάνω του. Δες επίσης μήπως οι κρυπτοκορίνες είναι πολλές και πολύ κοντά φυτεμένες η μία στην άλλη και όταν μετά από λίγους μήνες μεγαλώσουν αρκετά σου γεμίσουν όλο εκείνον τον χώρο. Και είναι μεγάλη ανακατωσούρα για τον βυθό να αφαιρέσεις μια κρυπτοκορίνα που έχει αναπτυχθεί καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 25 Απριλίου 2014 Author #12 Share 25 Απριλίου 2014 (edited) UPDAAAAAATE ! μπήκε 1 ancistrus μικρο και 2 apple snail.ο μονομάχος όταν τον πρωτοείδε πήγε κοντά του και τσίτωσε την ουρά και τα βράχια άλλα χωρίς να κάνει επίθεση και μετά από 1-2 λεπτά που κατάλαβε οτι ο κύριος ancistrus τον γράφει και απλα ηρέμησε και απο τοτε δεν του δινει σημασία καν **ειναι ενα 24ορο μαζι** χωρις το παραμικρο προβλημα * ο ancistrus ειναι 4 εκ. περιπου *άλλαξα λιγο και το aquascape οπως μου πρότεινε και ο theodor 72 και ολα μια χαραΜΟΝΟ 1 ΠΡΟΛΗΜΑΤΑΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ το 1 apple snail εχει θέμα με το κέλυφος *πριν μπει στο ενυδρείο μου* ********* μου γιατί δεν το προσεξα οταν το αγόρασα, απο οτι διαβασα φταίει η σκληροτητα του νερού.τωρα επειδή το νερό μου ειναι 5-6 d περίπου τι να κάνω για να την ανεβάσω λιγο ? τοσο ωστε να μην εχουν θεμα betta και ancistrus ΑΛΛΑ να ειναι κομπλε και τα apple ?? καπου στο 12 δηλαδηαπό οτι ξέρω ενας εύκολος τροπος ειναι η τοποθέτηση ασβεστολιθικης πετρας. ΑΛΛΑ ποσο ? 1-2 βοτσαλακια ή 1 κοτρονα ? αν ξερει κάποιος πιο έμπειρος να βοηθήσει Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Απριλίου 2014 #13 Share 26 Απριλίου 2014 Δυστυχος δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα,μιας και ο μονομαχος αλλα και ο ανσιστρους θελουν μαλακο νερο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 26 Απριλίου 2014 Author #14 Share 26 Απριλίου 2014 ναι το ξερω. απλα θελω να το σκληρηνω λιγο. να βρω μια χρυση τομη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 26 Απριλίου 2014 #15 Share 26 Απριλίου 2014 Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να αποχωριστείς το σαλιγκάρι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 27 Απριλίου 2014 Author #16 Share 27 Απριλίου 2014 κοιτα τα apple snail μου αρεσουν παρα πολυ και τωρα να τα αποχωριστω θα ηταν η εσχατη λυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Απριλίου 2014 #17 Share 27 Απριλίου 2014 Ναι αλλα σκληρενοντας το νερο θα κανεις κακο στο μονομαχο αλλα και στο ancistrus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 27 Απριλίου 2014 Author #18 Share 27 Απριλίου 2014 http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/GH: 4-12°dGH (Ιδανικά: 5-8°dGH) http://www.aquazone.gr/forums/topic/36765-ancistrus-cf-cirrhosus/GH: 4-15 °dGH (Ιδανικά: <9°dGH)δεν λεω να το παω 15 αλλα καπου 10- 12.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 28 Απριλίου 2014 #19 Share 28 Απριλίου 2014 Βαλε και μια φωτο μετα απο τις αλλαγες που εκανες Παντως καλο ειναι να βγαλεις τα σαλλιγκαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 29 Απριλίου 2014 Author #20 Share 29 Απριλίου 2014 το ενυδρειο οπως ειναι τωρα θα μπουν μερικα φυτα ακομα φυσικα αλα σιγα σιγα η ρωμη δεν χτίστηκε σε μια μερα....η μια φοτο δειχνει την συνύπαρξη betta με ancistrus...Υ.Γ.ξερει κανεις τι ancistrus ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 29 Απριλίου 2014 #21 Share 29 Απριλίου 2014 Μια χαρα σε βρισκω! Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
black cat 29 Απριλίου 2014 Author #22 Share 29 Απριλίου 2014 ευχαριστω φιλε !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος