dim84 23 Απριλίου 2014 #1 Share 23 Απριλίου 2014 Δεν ξέρω αν είμαι στη σωστή κατηγορία όμως έχω μια απορία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χώμα στο ενυδρείο μας αντί για άμμο? Δεν μιλάω για φυλλόχωμα κτλ άλλα για χώμα που μπορούμε να μαζέψουμε από κάποιο μέρος που ξέρουμε ότι είναι καθαρό. Χώμα που άμα βραχεί λασπώνει.Βασικά αν θέλουμε να προσομοιάσουμε έναν λασποβιότοπο (ποιός δεν θα θελε έναν ) πώς μπορούμε να το πετύχουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Απριλίου 2014 #2 Share 23 Απριλίου 2014 Για πες μας το σκεπτικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Απριλίου 2014 #3 Share 23 Απριλίου 2014 Δεν μας βοηθας..τι εννοεις χωμα?Απο χωραφι ας πουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 23 Απριλίου 2014 Author #4 Share 23 Απριλίου 2014 Βασικά θέλω να "στήσω" έναν μαγκρόβιο βάλτο. Το μεγαλύτερο μέρος του ενυδρείου θα είναι καλυμμένο με άμμο (λάσπη θέλω να γίνει) και θα έχει σημεία με νερό και μαγκρόβια φυτά ή ρίζες αν βρω. Οπότε μιλάμε για ένα υφάλμυρο ενυδρείο με λίγο νερό και περισσότερο στεριά. Για κατοίκους.. mudskippers τα οποία ζούν σε αυτά τα μαγκρόβια λασπο-μέρη. Κάτι σαν τις φωτο ας πούμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Απριλίου 2014 #5 Share 23 Απριλίου 2014 Βασικα εισαι σε λαθος κατηγορια,εδω ειναι για φυτεμενο ενυδρειο,εσυ θες για υφαλμηρο. Δεν ξερω πως θα κανεις κατι τετοιο προσωπικα,ισως με πολυ ψιλη αμμο που αν θα ειναι νωπη θα ειναι σαν λασπη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 23 Απριλίου 2014 Author #6 Share 23 Απριλίου 2014 Εννοώ χώμα πολύ λεπτό και που να λασπώνει όταν βρέχεται. Δεν ξέρω αν είναι απο χωράφι ή κάτι άλλο. Νομίζω πως η κλασική άμμος που χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία όσο λεπτή και αν είναι δεν μου φαίνεται να κάνει αυτή τη λάσπη που φαίνεται και στις φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cgrig1981 23 Απριλίου 2014 #7 Share 23 Απριλίου 2014 (edited) Εννοώ χώμα πολύ λεπτό και που να λασπώνει όταν βρέχεται. Δεν ξέρω αν είναι απο χωράφι ή κάτι άλλο. Νομίζω πως η κλασική άμμος που χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία όσο λεπτή και αν είναι δεν μου φαίνεται να κάνει αυτή τη λάσπη που φαίνεται και στις φωτο Πολυ ενδιαφερον και πρωτότυπο project μακαρι να το πετυχεις Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2014 - cgrig1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 23 Απριλίου 2014 Author #8 Share 23 Απριλίου 2014 Καλά το μυρίστηκα ότι είμαι σε λάθος κατηγορία. Αν γίνεται ας πάει στη σωστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Απριλίου 2014 #9 Share 23 Απριλίου 2014 Θα το στειλω αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει καποιος να σε βοηθησει σ αυτο που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 23 Απριλίου 2014 Author #10 Share 23 Απριλίου 2014 Οκ το πολύ πολύ να καταλήξω σε μια λεπτή κλασική άμμο που χρησιμοποιούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
cgrig1981 23 Απριλίου 2014 #11 Share 23 Απριλίου 2014 Οκ το πολύ πολύ να καταλήξω σε μια λεπτή κλασική άμμο που χρησιμοποιούμεΑμα βρεις χωμα με βαση τον αργυλο η πηλό δεν θα γινετε λασπωδη?βεβαια δεν ξερω εαν θα επηρεαζουν το νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 23 Απριλίου 2014 Author #12 Share 23 Απριλίου 2014 Ναι και γω το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά δεν έχω απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα και δεν θέλω να το ρισκάρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
cgrig1981 23 Απριλίου 2014 #13 Share 23 Απριλίου 2014 Ναι και γω το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά δεν έχω απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα και δεν θέλω να το ρισκάρω Αυτο το ειδες http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=134866 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cgrig1981 23 Απριλίου 2014 #14 Share 23 Απριλίου 2014 Ναι και γω το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά δεν έχω απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα και δεν θέλω να το ρισκάρω Παντως απο ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα στο google ολοι χρησιμοποιουνε αμμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cgrig1981 23 Απριλίου 2014 #15 Share 23 Απριλίου 2014 Ναι και γω το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά δεν έχω απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα και δεν θέλω να το ρισκάρω Δες και αυτο θα σε βοηθήσει αρκετα http://www.fishforums.net/index.php?/topic/177654-my-mudskipper-aquarium/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 23 Απριλίου 2014 Author #16 Share 23 Απριλίου 2014 Εχω κοιτάξει αρκετά σχετικά site που έχω βρει. Ετσι φαίνεται, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν άμμο αν και βρήκα σε κάποια να υπάρχει αντίστοιχο θέμα, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.. thanks για τα λινκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Απριλίου 2014 #17 Share 23 Απριλίου 2014 Δες και αυτο θα σε βοηθήσει αρκετα http://www.fishforums.net/index.php?/topic/177654-my-mudskipper-aquarium/ Αυτό είναι το ΑΖ ...στα αγγλικά! Καλή επιτυχία, μάλλον σε βλέπω να βρίσκεις την άκρη μόνος σου και να μας μαθαίνεις κι εμάς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 29 Απριλίου 2014 #18 Share 29 Απριλίου 2014 Πολυ καλη ιδέα. Τι ΡΗ θελουν αυτα? Αν έβαζες χωμα τυρφης? (χαμηλο ΡΗ - χωρις προσμιξεις στοιχειων). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 29 Απριλίου 2014 Author #19 Share 29 Απριλίου 2014 Το σκέφτηκα αυτό με την τύρφη αλλά δεν ξέρω. Ισως είναι καλή ιδέα για την δημιουργία λάσπης αλλά διστάζω για τις επιπτώσεις (ελεύθερη πτώση) στις τιμές του νερού. Το συγκεκριμένο είδος που θα βάλω θέλει Ph 7.5-8 Νομίζω πώς ένας συνδιασμός είναι η καλύτερη επιλογή. Βασικά σκεφτόμαι περισσότερο για αραγωνίτη και λεπτή σα πούδρα άμμο. Αλλά δεν έχω αποκλείσει και τύρφη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 29 Απριλίου 2014 #20 Share 29 Απριλίου 2014 Σε κάποιες ακτές υπάρχει η άμμος που ψάχνεις. Πολλοί την χρησιμοποιούν για λασποθεραπεία. Αν έχεις πάει ποτέ στο Αυλάκι τέρμα έχει σαν αυτή της φωτογραφίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex3 30 Απριλίου 2014 #21 Share 30 Απριλίου 2014 παρε αμμο ποταμισια απο μαντρα με οικοδομικα υλικα νακανεις την δουλεια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Απριλίου 2014 #22 Share 30 Απριλίου 2014 παρε αμμο ποταμισια απο μαντρα με οικοδομικα υλικα νακανεις την δουλεια σου Η ποταμισια αμμος πετρωνει ομως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gatilaras 30 Απριλίου 2014 #23 Share 30 Απριλίου 2014 Εαν ανακατεψει ελατοχωμα κοσκινισμενο κ απολυμασμενο κ αμμο ποταμισια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim84 30 Απριλίου 2014 Author #24 Share 30 Απριλίου 2014 Για ποταμίσια προορίζομαι, έχω βρει. Αυτό με το πέτρωμα δεν το είχα υπόψιν.. Γίνεται συμπαγές δηλαδή? Γιατί συμβαίνει αυτό? Το μεγαλύτερο τμήμα της άμμου θα είνα εκτός νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Μαίου 2014 #25 Share 1 Μαίου 2014 Εχουν χρησιμοποιησει πολυ χομπιστες ποταμισια αμμο και εχει πετρωσει μετα απο λιγο καιρο.Δεν ξερω να σου πω γιατι το παθαινει αυτο αλλα και εγω τετοια ειχα παρει για το ενυδρειο μου και παλι καλα δεν την εβαλα μετα απο αυτα που διαβασα. Η αμμο θα ειναι στεγνη η νωπη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος