klaz 19 Απριλίου 2014 #26 Share 19 Απριλίου 2014 πρεπει οπωςδηποτε να εχω co2 για να βαλω ph controller η μπορω καο μονο του?αν θελεις να εχεις τοσο χαμηλα το πεχα ναι, ειναι απαραιτητα και τα 2 Μπορειτε να μου προτεινεται καποιο που να εχει καλη τιμη αλλα να εχει και καλο ηλεκτροδιο? Αμα παρω αυτο που μου προτεινε ο φιλος και παρω μετα καλα ηλεκτροδια συμφερει? ενα καλο ηλεκτροδιο απο μονο του εχει περιπου 40 ευρω. για πεχα κοντρολερ κανε ερευνα αγορας.πολυ καλοονομ εχουν και οι μιλγουωκι κοντρολερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 19 Απριλίου 2014 #27 Share 19 Απριλίου 2014 Καπου στο 4.50 ελεγα. Ειναι το αγαπημενο ειδος απο τους δισκους και γενικα απο ψαρια. Ph controller ειναι ακριβοι Αλλοι τροποι για να ριξεις το ph χωρις co2 και τυρφη ειναι τα alder cones. Αν κάνεις εναν συνδυασμο, alder cones ,catapa και υπόστρωμα ενεργο τυπου ada , akadama θα σου κατεβάσει το ph. Αν τρεχεις μονο οσμωση στο ενυδρειο, τι kh εχεις με τα μινεραλ που χρησιμοποιεις? Εμενα μου φαινεται σαν βομβα αυτο που πας να κάνεις με το co2. Σκεψου και στην αλλαγη το σκαμπανεβασμα του ph, μιας και απο οσο γνωριζω οι δισκοι θελουν συχνα αλλαγη νερου. Απο φιλτρανση πως τα πάς, εχε υποψιν σου οτι οσο κατεβαινουμε το ph τοσο περισσότερα βιολογικά υλικά χρειάζομαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Απριλίου 2014 #28 Share 19 Απριλίου 2014 βομβα δεν ειναι αν χρησιμοποιησει σωστα την μπουκαλα διοξειδιου μαζι με τον κοντρολλερ και το κανει αργα και σταδιακα. ολοι οι αλλοι τροποι δεν εμπνεουν ουτε σιγουρια ουτε σταθεροτητα,και σιγουρα δεν κανουν για δισκοενυδρειο το οποιο θελει σταθερες συνθηκες παντου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 19 Απριλίου 2014 #29 Share 19 Απριλίου 2014 Βόμβα είναι όταν χρησιμοποιούμε co2 χωρίς κοντρολερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Απριλίου 2014 #30 Share 19 Απριλίου 2014 Βόμβα είναι όταν χρησιμοποιούμε co2 χωρίς κοντρολερ Πολύ σωστό. Σε έμένα έχει ΄΄σκάσεί΄ μια τέτοια ΄΄βόμβα΄΄ και παραλίγο να χάσω όλους τους δίσκους μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Απριλίου 2014 #31 Share 21 Απριλίου 2014 Βόμβα είναι όταν χρησιμοποιούμε co2 χωρίς κοντρολερ Μην το λές, εγω ειμαι της αποψης καλυτερα συνεχομενο με σταθερη ροη, παρά με ph controller... Δεν τα εμπιστευομαι, και εχω δοκιμάσει αρκετα. Το συνεχόμενο co2 δεν το προτεινω σε καποιον, που δεν εχει ασχοληθει καθολου γιατι ευκολα γινεται το λάθος θέλει προσοχη. Ακομη και με Ph controller , μπορει να κολλησει η μαγνητική και να ριχνει συνεχομενα co2 (εξαρταται την μαγνητικη) Οποτε αν ασχοληθει ο φιλος με co2 ,καλυτερα να παει με controller.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Απριλίου 2014 #32 Share 21 Απριλίου 2014 βομβα δεν ειναι αν χρησιμοποιησει σωστα την μπουκαλα διοξειδιου μαζι με τον κοντρολλερ και το κανει αργα και σταδιακα. ολοι οι αλλοι τροποι δεν εμπνεουν ουτε σιγουρια ουτε σταθεροτητα,και σιγουρα δεν κανουν για δισκοενυδρειο το οποιο θελει σταθερες συνθηκες παντου. οκ δεν εχω ασχοληθει καθολου με δισκους. Απλα ειναι πιο φυσικοι τροποι για την μειωση του ph, χωρίς να μειωνουμε την περιεκτηκοτητα του oξυγονου στο νερο. Σε τι kh τρεχουν τα ενυδρεια με τους δισκους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Απριλίου 2014 #33 Share 21 Απριλίου 2014 Δυστυχως τις περισσοτερες φορες αρκετα χαμηλα καθως ειτε δεν ασχολουνται ειτε δεν μετρανε καν.εχω δει και νουμερα απο 2-3 που ειναι ιδιαιτερα χαμηλα νουμερα και πολυ επικινδυνα για το πεχα.οσο το κραταμε στο 5 και πανω ειμαστε σε ασφαλεια. Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 21 Απριλίου 2014 #34 Share 21 Απριλίου 2014 Μην το λές, εγω ειμαι της αποψης καλυτερα συνεχομενο με σταθερη ροη, παρά με ph controller... Δεν τα εμπιστευομαι, και εχω δοκιμάσει αρκετα. Το συνεχόμενο co2 δεν το προτεινω σε καποιον, που δεν εχει ασχοληθει καθολου γιατι ευκολα γινεται το λάθος θέλει προσοχη. Ακομη και με Ph controller , μπορει να κολλησει η μαγνητική και να ριχνει συνεχομενα co2 (εξαρταται την μαγνητικη) Οποτε αν ασχοληθει ο φιλος με co2 ,καλυτερα να παει με controller.. ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα που πρεπει να γινει για το ποιο ειναι καλυτερο , παντως εαν εγω εστηνα ενα ενυδρειο με προτεραιοτητα τα φυτα θα προτιμουσα το συνεχομενο , επειδη ομως στην πλειοψηφια των ενυδρειων φιλοξενουμε ψαρια θεωρω οτι ο κοντρολερ ειναι μονοδρομος για να αποφυγουμε δυσαρεστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 21 Απριλίου 2014 #35 Share 21 Απριλίου 2014 Σε 2 χρονια, αλλαγες μονο με α/ο ειχα πεσει στο 3.9....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Απριλίου 2014 #36 Share 21 Απριλίου 2014 Δυστυχως τις περισσοτερες φορες αρκετα χαμηλα καθως ειτε δεν ασχολουνται ειτε δεν μετρανε καν.εχω δει και νουμερα απο 2-3 που ειναι ιδιαιτερα χαμηλα νουμερα και πολυ επικινδυνα για το πεχα.οσο το κραταμε στο 5 και πανω ειμαστε σε ασφαλεια. Mobile klaz speaking... Οσο αφορά το ph το χαμηλότερο που εχω φθασει ειναι το 5.8 σε φυτεμενο ενυδρειο με kh 3, και τα ψάρια ασφαλές. Με alder cones εχω φθασει στο 4.5 ph σε μικράκι ενυδρειο, οπου και γενησανε τα ψάρια, hemigramus bleheri. Σημασια μεγάλη εχει το kh οπου κρατας το ενυδρειο, σε 0 kh οπου εχω τις crs , με χρηση mineral για να αναιβάζει την gh, ειχα κοντα στο 6 ph, με χρηση co2 , αλλα μια φυσαλιδα ανα 3 δευετολεπτα, ισα ισα που εβγαζε, οπου παλι με χρηση του καταληλου υποστρωματος σταμάτησα και το co2. Τωρα με τους δισκους , αν και οπως ειπα δεν ειχα ποτε απο τα λιγα που ξέρω, οσο καιρο ασχολουμε, ph κατω απο το 6 θέλει πολλα φίλτρα... μιας και δεν αναπτυσονται ευκολα τα βακτηρια. Αν τους κρατάει σε νερο οσμωσης , δηλαδη 0 kh, το ph θα εχει σκαμπανεβάσματα, Το κακό με τον ph contrloller ειναι οτι η ζωη το ψαριων εξαρταται απο ενα μηχανημα, το οποιο αν δεν το διατηρησεις σωστά δεν θα τα καταφέρουν. Το ηλεκτροδιο περισσοτερο απο χρονο δεν κραταει, θελει αλλαγη! Μπορει να καλιμπραρεται σωστα και να μετράει λάθος το ph! (ειχα ανοιξει ενα θεμα παλαιοτερα) Αν κρατάς σε νερο με kh 1 , το 0,2 0,4 λάθος της μετρησης εχει μεγάλη μεταβολή στο co2 , που υπαρχει στο νερό... αν Αν πουμε οτι ο γνωστος πινακας ph kh co2 ισχυει , θα δεις οτι υποθετικά δεν μπορεις να φθάσεις στο ph 4,5! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Απριλίου 2014 #37 Share 21 Απριλίου 2014 ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα που πρεπει να γινει για το ποιο ειναι καλυτερο , παντως εαν εγω εστηνα ενα ενυδρειο με προτεραιοτητα τα φυτα θα προτιμουσα το συνεχομενο , επειδη ομως στην πλειοψηφια των ενυδρειων φιλοξενουμε ψαρια θεωρω οτι ο κοντρολερ ειναι μονοδρομος για να αποφυγουμε δυσαρεστα Εγω ανακγαστηκά προτιμώ το συνεχομενο. Αν ειχαα καλά μανομετρα, τα οποια οταν τα κλεινεις και τα ανοιγεις να παρεχουν την ιδια ποσοτητα co2 ,σε φυτεμένο μιλάμε, θα προτιμουσα , co2 επάνω σε χρονοδιακοπτη πριν ανοιξουν τα φωτα. Μιας και εχω κινεζια , απο ebay μανομετρα κατεληξα στο συνεχομενο.... Οπως ειπα και παραπάνω δεν εμπιστευομαι τον controller ,η μάλλον το ηλεκτροδιο! Με 3 διαφορετικά ηλετκροδια ιδιας εταιρειας ,και συγκεκριμενα american marine, ενω καλιμπραρονται σωστα , μετράνε λάθος ! Συνηθως το μετρησιμο Ph για καλη μας τυχη ειναι χαμηλότερο απο το πραγματικο, οποτε και λιγότερο co2 στο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος