mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 #1 Share 17 Απριλίου 2014 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Λόγο πολύς δουλειάς το ενυδρείο μου το φρόντιζε η γυναίκα μου τις αλλαγές. ...πριν 4 μήνες πήρα φυτά από γνωστό που είχε την άλγη αλλά δεν το ήξερε και εγώ έχοντας δει το ενυδρείο του δεν τα απολυμανα γιατί φαίνονταν όλα ο.κ σήμερα που σχολασα νωρίτερα πήγα να κάνω αλλαγή και όλη η πλάτη είναι γεμάτη τούφες και τα πίσω φυτά. ..τι να κάνω έχω πολύ πράμα. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Απριλίου 2014 #2 Share 17 Απριλίου 2014 (edited) Χρονια σου πολλα.Για δοκιμασε το excel και θα ησυχασεις. Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2014 - niknik Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 17 Απριλίου 2014 #3 Share 17 Απριλίου 2014 Συμπληρώνεις σίγουρα Φόρμα Διαγνωσης Και Περιγραφής Προβλήματος Φυτεμένου Ενυδρείου και δεν ξεχνάς τις απαραίτητες φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #4 Share 17 Απριλίου 2014 170 λύτρα καθαρά περίπου πολλά φυτά 2φίλτρα 206 γεμάτα βιολογικό co2 μπουκάλα αλλαγές 30λυτρα την βδομάδα και λιπάσματα καλιο μαγνήσιο και σπάνια σίδηρο την μισή αναφερόμενη δόση. Φώτησμος7τ5λαμπες για 8 ώρες με χρόνο διακοπή που είναι μαζί και co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #5 Share 17 Απριλίου 2014 Το ενυδρείο τρέχει 4 χρόνια έχει 12 γκαμπι γαρίδες.τεστ ph 7,5 kh 5,5 αλλά τεστ δεν έχω φώτο δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ανεβάσω αύριο γιατί δεν τα καταφέρνω και αν μπορεί θα την ανεβάσω η γυναίκα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #6 Share 17 Απριλίου 2014 Excel στοχευμενα είναι δύσκολο γιατί είναι σε πολλά σημεία όπως και για οξυζενέ.η εννοείς φουλ δόση μέσα στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 17 Απριλίου 2014 #7 Share 17 Απριλίου 2014 Ας κάνει οτι καλύτερο μπορεί με τις φώτο για να μπορέσουμε να δούμε ποια ακριβώς άλγη είναι. Αν βρεις και κανα τεστάκι νιτρικών θα βοηθήσει λίγο παραπάνω.Είναι απαραίτητο για φυτεμένα ενυδρεία. Επίσης πόσα watt-kelvin είναι οι λάμπες σου και πόσες είναι ? Το co2 είπες κλείνει μαζί με τα φώτα και αν δεν κάνω λάθος το έχεις και αυτό 4 μήνες ?? Το excel και το οξυζενέ δεν "νικάει" όλες τις άλγες. . . Μην βιάζεσαι. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #8 Share 17 Απριλίου 2014 Εκτός από το κέρατο φύλλο δεν έχω άλλο φυτό που να το επηρεάζει το Excel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Απριλίου 2014 #9 Share 17 Απριλίου 2014 και φωσφορικα μαζι με νιτρικα να τσεκαρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Απριλίου 2014 #10 Share 17 Απριλίου 2014 και φωσφορικα μαζι με νιτρικα να τσεκαρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Απριλίου 2014 #11 Share 17 Απριλίου 2014 οταν ομως δινεις ηδη διοξειδιο μεσω μπουκαλας,το exel θελει προσοχη γιατι μιλαμε για overdose. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #12 Share 17 Απριλίου 2014 Εκτός από το κέρατο φύλλο δεν έχω άλλο φυτό που να το επηρεάζει το Excel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Απριλίου 2014 #13 Share 17 Απριλίου 2014 εχεις ομως ψαρια,και αν πεσει πολυ διοξειδιο θα τα παρεις στα χερια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #14 Share 17 Απριλίου 2014 Το co2 κάπου εκεί το έχω κλείνει μαζί με τα φώτα οι λάμπες είναι 7 t5 6500k 18 Wat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #15 Share 17 Απριλίου 2014 Να κλείσω την μπουκάλα; και να αρχίσω εχελ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Απριλίου 2014 #16 Share 17 Απριλίου 2014 (edited) βαλε μας φωτο,αφαιρεις οσο μπορεις με το χερι. μικρες αλλαγες νερου και παραλληλα συχνες. μετρας νιτρικα και φωσφορικα. αυτα σε πρωτη φαση. σταματας εντελως τα λιπασματα και ασε τα διοξειδια κατα μερος.μην ριξεις ακομη τιποτε.αστη τη μπουκαλα οπως την δουλευεις.μην ριξεις ακομη εξελ. Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2014 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #17 Share 17 Απριλίου 2014 Πάντως από φωτογραφίες που είδα με αλγες είναι σίγουρα μαύρη τριχοειδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #18 Share 17 Απριλίου 2014 Θα προσπαθήσω για τις φωτογραφίες παιδιά. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #19 Share 17 Απριλίου 2014 Καλά τεστ θα πάρω αύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #20 Share 17 Απριλίου 2014 Και τεστ ήθελα να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 17 Απριλίου 2014 #21 Share 17 Απριλίου 2014 Εννοείται οτι συμφωνώ με όσα είπε ο klaz αν και θα πρότεινα το co2 να το δουλέψεις σε 24ωρη βάση με πολύ μεγάλη προσοχή στην ροή του για να μην τα δεις όλα ανάσκελα. . . Από τάισμα πως πας ?Μήπως ρίχνεις πάρα πολύ τροφή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 17 Απριλίου 2014 Author #22 Share 17 Απριλίου 2014 Εξαφανίζεται ολη σε κλασματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Απριλίου 2014 #23 Share 17 Απριλίου 2014 Για την άλγη και την αντιμετώπισή της, δεν έχουμε να πούμε πολλά... Όλα είναι εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/topic/80879-seaaao-aeoeiy-iaaniy/?p=731581 Όσο αφορά το excel και τα CO2, νομίζω πως είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα που στοχεύουν στον ίδιο σκοπό. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ταυτόχρονη χρήση τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Απριλίου 2014 #24 Share 18 Απριλίου 2014 Αν ειναι bba η αλγη σου τοτε φταιει το co2,η ριχνεις λιγο η εχεις αυξομειωσεις επειδη το κλεινεις το βραδυ. Βαλε φωτογραφιες να δουμε και συμπληρωσε τη φορμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalhs+stella 21 Απριλίου 2014 Author #25 Share 21 Απριλίου 2014 Χρόνια πολλά σε όλους. Έκανα τα τεστ. No2 0mg. No3 10mg. Nh4-nh3 0mg τα τεστ είναι της sera. Παιδιά φώτο το πάλεψα δεν μπορώ. ..καθάρισα με το χέρι το τζαμί και φύγανε αρκετά όπως έβγαλα και από φυτά και μετά, από πολύ καιρό έβαλα σκούπα βυθού. Το co2 το έβαλα όλη την ημέρα 24ωρες ελατωνοντας το. Να βάλω Excel? Έβαλα σκούπα το μεγάλο Σάββατο και μέτρησα σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος