Jin Kazama 9 Απριλίου 2014 #1 Share 9 Απριλίου 2014 (edited) Σκέφτομαι σοβαρά να βελτιώσω - αντικαταστήσω τον τωρινό - εργοστασιακό μου φωτισμό με την τοποθέτηση εξωτερικού φωτιστικού της Glo . Γνωρίζω ότι τα ενυδρεία πρέπει να έχουν καπάκι και ότι κάποια ψάρια δύναται να πηδήξουν από το νερό . Υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα guppies ή κάποια από τις amano , fire red να βρεθούν εκτός ενυδρείου ; Πιθανές λύσεις ώς ακολούθως : Α) Αναβάθμιση του φωτισμού αλλά και τοποθέτηση κάποιου φυτού επιφανείας όπως κερατόφυλλο . Β) Αναβάθμιση του φωτισμού και προσθήκη τζαμιού σύμφωνα με το πάχος μου ως καπάκι . Με την πρώτη λύση φαντάζομαι ότι οι γαρίδες θα τρώνε και από τις ( ρίζες ) του φυτού , αλλά με φυτό στην επιφάνεια δεν θα είναι και πάλι μειωμένος ο φωτισμός ; Με την δεύτερη λύση αντιλαμβάνομαι ότι το τζάμι με την πάροδο του χρόνου θα γεμίσει στάμπες και άλατα τα οποία δεν καθαρίζουν εύκολα . Ποιά η καλύτερη λύση λοιπόν ; Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2014 - Jin Kazama Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 9 Απριλίου 2014 #2 Share 9 Απριλίου 2014 εγώ έχω γκαπυ και amano σε ανοικτό και δεν έχουν τάσεις για να πηδήξουν πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 9 Απριλίου 2014 #3 Share 9 Απριλίου 2014 Kαπακι με μεταλικη σιτα?κατασκευη diy Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 9 Απριλίου 2014 #4 Share 9 Απριλίου 2014 δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι καπάκι για τα συγκεκριμένα ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 9 Απριλίου 2014 #5 Share 9 Απριλίου 2014 Ενώ δεν συνηθίζεται, παλιότερα μετά από μια αλλαγή νερού που έκανα έψαχνα να βρω μια θηλυκιά. Κοίταξα παντού, λέω βρες μπας και πήδηξε και την βλέπω στο πάτωμα δίπλα στο ενυδρείο. Την έπιασα και την έβαλα πάλι μέσα ,ευτυχώς δεν την έλιωσα και είχε κανα 2λεπτο έξω!! Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα ,είναι σπάνιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Απριλίου 2014 #6 Share 10 Απριλίου 2014 (edited) Σκέφτομαι σοβαρά να βελτιώσω - αντικαταστήσω τον τωρινό - εργοστασιακό μου φωτισμό με την τοποθέτηση εξωτερικού φωτιστικού της Glo . Γνωρίζω ότι τα ενυδρεία πρέπει να έχουν καπάκι και ότι κάποια ψάρια δύναται να πηδήξουν από το νερό . Υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα guppies ή κάποια από τις amano , fire red να βρεθούν εκτός ενυδρείου ; Πιθανές λύσεις ώς ακολούθως : Α) Αναβάθμιση του φωτισμού αλλά και τοποθέτηση κάποιου φυτού επιφανείας όπως κερατόφυλλο . Β) Αναβάθμιση του φωτισμού και προσθήκη τζαμιού σύμφωνα με το πάχος μου ως καπάκι . Με την πρώτη λύση φαντάζομαι ότι οι γαρίδες θα τρώνε και από τις ( ρίζες ) του φυτού , αλλά με φυτό στην επιφάνεια δεν θα είναι και πάλι μειωμένος ο φωτισμός ; Με την δεύτερη λύση αντιλαμβάνομαι ότι το τζάμι με την πάροδο του χρόνου θα γεμίσει στάμπες και άλατα τα οποία δεν καθαρίζουν εύκολα . Ποιά η καλύτερη λύση λοιπόν ; Οι γαριδες τι θα τρωνε απο τις ριζες του κερατοφυλλου? Αν βαλεις φυτο επιφανειας θα κοβεις τον φωτσμο,οπωτε τζαμπα θα τον αλλαξεις. Αν βαλεις τζαμι θα γεμισει αλατα και θα σου κοβει φως. Δεν ξερω αν τα ψαρια σου πηδανε,παντως θα σου πω πως οι γαριδες πηδανε εξω,ειχα βρει μερικες εξω απο το γαριδαδικο μου.. Φτιαξε ενα καπακι με σιτα για να εισαι σιγουρος. Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 10 Απριλίου 2014 #7 Share 10 Απριλίου 2014 Γιατί δεν φτιάχνεις ένα νέο καπάκι και να προσαρμόσεις εκεί τον καινούργιο φωτισμό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 10 Απριλίου 2014 Author #8 Share 10 Απριλίου 2014 Σίτα με inox υλικό ώστε να μην σκουριάσει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Απριλίου 2014 #9 Share 10 Απριλίου 2014 Η πλαστικη σιτα... Και εμενα κατι αμανο ειχαν πηδηξη απ εξω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 10 Απριλίου 2014 #10 Share 10 Απριλίου 2014 Μπορείς να φτιάξεις καπάκι με αλουμινένια σίτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 10 Απριλίου 2014 #11 Share 10 Απριλίου 2014 Η σίτα ανάλογα την απόσταση που θα έχει από τα φώτα μπορεί να σου κάνει σκιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 11 Απριλίου 2014 #12 Share 11 Απριλίου 2014 Εμενα οι αμανο δν ειχαν ποτε τασεις φυγης (εχω κενα στο πλαι που ακουμπαει τι γυαλινο καπακι) και το καπακι πιανει αλατα ,αλλα με εβδομαδιαιο καθαρισμα ειναι τζαμι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 11 Απριλίου 2014 #13 Share 11 Απριλίου 2014 Εμενα οι αμανο δν ειχαν ποτε τασεις φυγης (εχω κενα στο πλαι που ακουμπαει τι γυαλινο καπακι) και το καπακι πιανει αλατα ,αλλα με εβδομαδιαιο καθαρισμα ειναι τζαμι.. και οι δικές μου δεν έχουν τέτοιες τάσεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος