Jump to content

360Lt Ενυδρειο ... Αφρικανικη Βοήθεια!

kakofonix

Recommended Posts

Αυτές τις πέτρες θα επέλεγα. Πρόσεξε μόνο να μη βάλεις στο ενυδρειο πέτρα που την έχεις δοκιμάσει με ακουαφόρτε.

Δεν φαίνεται η επιλογη σου...

Ασβεστολιθικο κι αυτό... φανταζομαι μετα το τεσταρισμα αν πλυθουν καλα δεν θα έχουν προβλημα... σωστα;

post-15902-0-04409500-1397044805_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - kakofonix

Ακριβώς !τώρα σε πέτρα ότι σ'αρέσει !

Σκέψου θα έχεις μπεζ αμμο , δεν ξέρω αν θα βάλεις πλάτη ,και οι πέτρες θα πιάσουν και αλγη , οπότε θα πρασινισουν, θα σκουρηνουν

Αυτές που θα έβαζα ειναι εκείνες που απεικονίζονται στη δεύτερη φωτογραφία που ανέβασες, οι κόκκινες. Την πέτρα που θα δικιμάσεις δε θα τη βάλεις μέσα. Αν θέλεις σπάσε ενα μικρό κομμάτι και δοκίμασε αυτο. Μετα το πετάς και την υπόλοιπη πέτρα τη ρίχνεις στο ενυδρειο. Μη ρισκάρεις με τέτοια δηλητήρια.

Απο αμμο τι κανουμε??? ... τι χρωμα για να φαίνονται τα ψαράκια , τι κοκκομετρια..??? ...αγοραζω αμμο θαλασσης απο μάντρα? ...κανω μειξη χαλαζιακης αμμου με αραγωνιτη???

Επισης καπου βρηκα κ αμμο ποταμισια..

http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=5177

Κ ειναι οικονομική..

Για μενα η θαλασσινη δειχνει ομορφοτερη αν και εγω εχω λημνησια .Απο πετρες εγω θα εβαζα της 2ες που ποσταρες με της ωραιες κορυφες της λευκες, που οταν πιασουν αλγη θα ειναι super

Απο αμμο τι κανουμε??? ... τι χρωμα για να φαίνονται τα ψαράκια , τι κοκκομετρια..??? ...αγοραζω αμμο θαλασσης απο μάντρα? ...κανω μειξη χαλαζιακης αμμου με αραγωνιτη???

Επισης καπου βρηκα κ αμμο ποταμισια..

http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=5177

Κ ειναι οικονομική..

Άμμο θα πρότεινα χαλαζιακή που ειναι και φθηνή, σε ανοιχτόχρωμο μπεζ χρωμα. Ο αραγωνίτης ειναι τσιμπιμενα στην τιμή και αν έχεις σκληρό νερο στην περιοχή σου, δε βλέπω λόγο να τον βάλεις. Η ποταμίσια δε θα μου άρεσε γιατί πετρώνει. Άμμο θαλάσσης επίσης μπορείς να βάλεις, ειναι σχεδόν ίδια με τη χαλαζιακή. Κοκκομετρία στο 1-2mm.
  • Like 1

το νερο της βρυσης μου ειναι 10 dGH ...αρκει να βαλω μονο ασβεστολιθικες πετρες μαζι με την ουδετερη χαλαζιακη αμμο για να εχω σωστο ph κ GH?

Αμμο θέλει λεπτοκοκη διότι την τρώνε και την βγάζουν από τα βραγχια για να τα καθαρίζουν!

Από θάλασσα και ποτάμι παίζει με τον καιρο να πετρωσει! Επίσης επειδή μπορεί να μεταφέρουν το οτιδήποτε θέλουν παρά πολύ καλό πλύσιμο ! Αραγωνιτη και λόγω κόστους χαλαζιακη

Απο την θαλασσα η αμμος δεν πετρωνει ποτε Ηλια,απο το ποταμι ναι.

Φιλε,να ξερεις οτι αμμο θαλασσης δεν θα βρεις πουθενα και σε καμια μαντρα,οταν εφτιαχνα το δικο μου εψαχνα και μου ειπαν ολοι οτι καταργηθικε και εχουν μονο ποταμισια που δεν σου κανει γιατι πετρωνει.Αν θες θαλασσης πηγαινε σε μια παραλια με αμμο και μαζεψε.

Εγω ο ανωμαλος παντος (που ειμαι απο κοζανη αρα θαλασσα δεν υπαρχει) καθε καλοκαιρι οπου παω κουβαλαω και μια σακουλα πισω με αμμο, εχω παρει απο παξους (best of the best) , χαλκιδικη, Κω, και καποτε υφαιστειακη απο σαντορινη που δεν ειναι ακριβω αμμος αλλα σε φυτεμενο με σκαλαρια ηταν super

Έγινε επεξεργασία - argentinos

Και ενας κολλητος που πηγε dubai να χαρη των ερωτα με την αρραβωνιαστικια του με εβρισε οταν με ρωτισε τη ηθελα να μου φερει....καταλαβαινετε τη ζητησα...τοση ερημος εκει...

• Like 1

Αμμο θέλει λεπτοκοκη διότι την τρώνε και την βγάζουν από τα βραγχια για να τα καθαρίζουν!

Από θάλασσα και ποτάμι παίζει με τον καιρο να πετρωσει! Επίσης επειδή μπορεί να μεταφέρουν το οτιδήποτε θέλουν παρά πολύ καλό πλύσιμο ! Αραγωνιτη και λόγω κόστους χαλαζιακη

Λιάκο να πούμε και κάτι για να μην μένουν λάθος ή μερικός σωστές πληροφορίες.

Επειδή δεν έχει αποδειχτεί οτι αυτή η συμπεριφορά γίνεται για τον καθαρισμό των βράγχιων, η επικρατέστερη άποψη ειναι οτι την άμμο την περνάν από τα βράχια για να την φιλτράρουν για υπολείμματα τροφών(στη φύση το κάνουν αυτό για να βρουν κωπήποδα και γενικά μικροοργανισμούς). :D

Έγινε επεξεργασία - adlib

Λιάκο να πούμε και κάτι για να μην μένουν λάθος ή μερικός σωστές πληροφορίες.

Επειδή δεν έχει αποδειχτεί οτι αυτή η συμπεριφορά γίνεται για τον καθαρισμό των βράγχιων, η επικρατέστερη άποψη ειναι οτι την άμμο την περνάν από τα βράχια για να την φιλτράρουν για υπολείμματα τροφών(στη φύση το κάνουν αυτό για να βρουν κωπήποδα και γενικά μικροοργανισμούς). :D

Και πολύ καλά κάνεις Στάθη !

Και είναι και ένα θέμα προς μελέτη !

Έχω διαπιστωσει καθώς έχω φιλοξενήσει και με αμμο ψιλη αλλά και αμμο χοντρή( ψιλό χαλίκι)

Στην πρώτη περίπτωση κάνουν ότι γνωρίζουμε (τρωνε, βγάζουν από βραγχια )

Στην δεύτερη περίπτωση τρώγανε, και φτυνανε!

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως τον βυθό θα το βάλουνε στο στόμα τους, και για τον λόγω αυτόν προτιμάμε αμμο διότι όπως έχουμε παρατηρήσει κάνουν επιπλέον μια διεργασία, τώρα ο λόγος αν τους αρέσει η σε τι εξυπηρετει , νομιζω πως με ασφάλεια και σαφήνεια δεν μπορούμε να πούμε!

Εκτός αν κάποιος γνωρίζει η έχει διαβάσει κάτι που είναι εμπιστοσύνης :D

Υγ για φιλτράρισμα τροφών που αναφέρεις , έχω να πω , πως και χοντρή αμμο που δεν βγαίνει από τα βραγχια να έχεις, θα κάνουν αυτό που ανέφερα, βάζουν στο στόμα , μασάνε, φτύνουν! Δεν λέω ότι δεν το κάνουν για αυτό που αναφέρεις , αλλά μπορεί και για άλλους λόγους εκτός αυτου!

Έγινε επεξεργασία - samilias21

Έτσι είναι Ηλία και για αυτό είπα και "μερικός σωστές πληροφορίες" και δεν είπα λάθος.

Με σιγουριά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε οτι ο κυριότερος λόγος που το κάνουν αυτό είναι για φιλτράρισμα της άμμου.

Από εκεί και πέρα μπορεί να παίζουν πολλά. Σε ενα φόρουμ του εξωτερικού(αν θυμάμαι καλά ήταν στο cichlid-forum.com) είχαν πει οτι μέχρι και λίγη από την άμμο καταπίνουν γιατί τους βοηθάει στην χώνεψη.

Έτσι είναι Ηλία και για αυτό είπα και "μερικός σωστές πληροφορίες" και δεν είπα λάθος.

Με σιγουριά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε οτι ο κυριότερος λόγος που το κάνουν αυτό είναι για φιλτράρισμα της άμμου.

Από εκεί και πέρα μπορεί να παίζουν πολλά. Σε ενα φόρουμ του εξωτερικού(αν θυμάμαι καλά ήταν στο cichlid-forum.com) είχαν πει οτι μέχρι και λίγη από την άμμο καταπίνουν γιατί τους βοηθάει στην χώνεψη.

Οπότε το μόνο που μένει είναι τα ρωτήσουμε!

Το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα ρωτήσω τον κύριο λαμπιντο :D

Οπότε το μόνο που μένει είναι τα ρωτήσουμε!

Το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα ρωτήσω τον κύριο λαμπιντο :D

χαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχα!!!

:thumbsu::thumbsu::thumbsu::thumbsu:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...