WhiteTang 27 Μαρτίου 2014 #1 Share 27 Μαρτίου 2014 Γεια και χαρα στην ομαδα του AquaZone! Εχω μια σχετικα χαζη ερωτηση. Το ενυδρειο μου εχει 2 canister filter. Ενα δεξια και ενα αριστερα εκει που επιστρεφει το νερο απο το κυριως ενυδρειο στο πισω μερος (sump). Αυτα ειναι αρκετα μικρα και περνουν συγκεκριμενα σφουγγαρακια καρβουνου, φωσφορου. Σκεφτομαι λοιπον να τα ξεφορτωθω και να τα αντικαταστισω με media bags. Στο ενα σακουλι μονο καρβουνο και στο αλλο phosguard. Ενοειτε πως θα εχω και floss πριν φτασει στο καρβουνο και phosguard για να πιανω το detritus. Ειναι οκ ετσι ή το νερο ειναι καλυτερο να περναει πρωτα απο καρβουνο και μετα απο phosguard? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Μαρτίου 2014 #2 Share 27 Μαρτίου 2014 Λόγω ότι ο ενεργός άνθρακας όσο και καλός να είναι περιέχει ποσότητα φωσφορικών καλό είναι ο αντιφώσφορος να τοποθετείται μετά τον άνθρακα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 27 Μαρτίου 2014 #3 Share 27 Μαρτίου 2014 Λόγω ότι ο ενεργός άνθρακας όσο και καλός να είναι περιέχει ποσότητα φωσφορικών καλό είναι ο αντιφώσφορος να τοποθετείται μετά τον άνθρακα....Οντως ισχυει αυτο. Σε πολυ καλες ποιοτητες ειναι σχεδον ελαχιστα τα φωσφορικα, σε αντιθεση με τις ποιο φτωχες ποιοτητες που ειναι ολιγον ... Θανατος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Μαρτίου 2014 #4 Share 27 Μαρτίου 2014 Diskooooooooooooooooo πρότεινε κάποιον από τους πολύ καλούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 27 Μαρτίου 2014 #5 Share 27 Μαρτίου 2014 Αυτον που κατεληξα ηταν ο Seachem. Παντα τον επαιρνα στη μεγαλη συσκευασια. Δεν χαλαει ετσι και αλλιως αν μεινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteTang 27 Μαρτίου 2014 Author #6 Share 27 Μαρτίου 2014 Ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια! Και αλλη μια ερωτηση! Μιας και σε καμια βδομαδα θα ξεκινησω το cycling στο ενυδρειο... Τι τεστ χρειαζομαι? Απο αυτα που εχω διαβασει κατεληξα στα εξης: PH Ammonia Nitrite Nitrate Απλα δεν ειμαι σιγουρος για το nitrate. Μηπως ειναι υπερβολη? A! και κατι ακομη. Εσεις με τα στρωμενα ενυδρεια καθε ποτε κανετε τεστ και ποια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Μαρτίου 2014 #7 Share 27 Μαρτίου 2014 Καλή ιδέα είναι και ένα φωσφορικών... για την δευτερη περίπτωση εξαρτάται το τι κοράλλια και τι απαιτήσεις έχουν και αν ρίχνεις ζουμιά...πάντως MG, ΚΗ και Ca πρέπει να τα έχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος