Jump to content

Γιατί Θολώνει Το Νερό Στο Ενυδρείο?

Recommended Posts

Eντάξει, το κατάλαβα.....Ποτέ πλύσιμο .Απλά επειδή πρίν βάλω φίλτρο κ.τ.λ. το άδειαζα τελείως, το έπλενα με νερό και σφουγγάρι, και το ξανάστηνα...... :cigar:

Eντάξει, το κατάλαβα.....Ποτέ πλύσιμο .Απλά επειδή πρίν βάλω φίλτρο κ.τ.λ. το άδειαζα τελείως, το έπλενα με νερό και σφουγγάρι, και το ξανάστηνα...... :cigar:

Eπίσης, άλγη είναι η πρασινάδα απ ότι κατάλαβα....Το σφουγγάρι να είναι βρεγμένο με νερό ενυδρείου? Και φαντάζομαι ότι καθαρίζω το πλαινό μέρος του ενυδρείου, μέχρι κάτω, και ας έχει τα 2/3του νερού μέσα.Αλλιώς πως θα φύγει η άλγη από εκεί ?

Eπίσης, άλγη είναι η πρασινάδα απ ότι κατάλαβα....Το σφουγγάρι να είναι βρεγμένο με νερό ενυδρείου? Και φαντάζομαι ότι καθαρίζω το πλαινό μέρος του ενυδρείου, μέχρι κάτω, και ας έχει τα 2/3του νερού μέσα.Αλλιώς πως θα φύγει η άλγη από εκεί ?

Το σφουγγάρι όταν λες , εννοείς αυτό που χρησιμοποιούσες για να καθαρίσεις το ενυδρείο ;

Για να καθαρίζεις τα τζάμια, όταν χρειάζεται, μπορείς να πάρεις ειδικά μαγνητάκια που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Καλως ήρθες και από εμένα soulaki1.. Και εγώ έτσι ξεκίνησα και τώρα βρίσκομαι με δύο λίγο πιό μεγάλα ενυδρεία ....

Εγώ προσωπικά το σφουγγάρι του φίλτρου το ξεπλένω σε νερό απο το ενυδρείο όταν δώ την ροή του φίλτρου να έχει πέσει... Το δε βιολογικό δεν έχει χρειαστεί η ανάγκη να το καθαρίσω. Επειδή τα λίτρα σου είναι λίγα κάνε τις αλλαγές νερού όπως σου είπε o sammy βαλε στο φίλτρο βιολογικό υλικό, ρίξε βακτήρια και κοίτα τις αγγελίες του φόρουμ μπορεί να βρείς καλές ευκαιρείες...

Όσον αφορά το καθαρισμό των τζαμιών, βάλε σε μία λεκανίτσα το νερό που έχεις βγάλει από την αλλαγή και βρέξε το σφουγγάρι με αυτό το νερό και ξέπλενέ το εκεί.

Καλό είναι ότι χρησιμοποιήσεις για το ενυδρείο να είναι καινούργιο για να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με χημικά (ακόμα και απορρυπαντικό πιάτων) γιατί θα δεις τα ψαράκια σου να επιπλέουν ανάποδα και θα αναρωτιέσαι γιατί... Ούτως ή άλλως θα τα χρησιμοποιείς για τις ρουτίνες σου.

Γενικά και τα χέρια μας πρέπει να τα ξεπλένουμε καλά, για να μην υπάρχουν υπολείματα σαπουνιού ή οποιαδήποτε κρέμας ή χημικών. Μπορεί να είναι καταστροφικά για το ενυδρείο.

• Like 1

Σφουγγάρια για καθάρισμα ενυδρείου, πετσέτες κτλ κτλ καλό είναι να πάρεις καινούργια και να τα χρησιμοποιείς μόνο για το ενυδρειο! Πχ λεκάνες ποτήρια κτλ κτλ

Μου αρέσει που όλοι δίνεται συμβουλές πως θα στρώσει και πως θα καθαρίζει το ενυδρείο η κοπέλα. Ρε παιδιά σε ένα γυάλινο τάπερ 12 λίτρων με δυο χρυσόψαρα, πως θα διατηρηθεί σταθερή βιολογία; Μόλις τα ταΐσει θα χαλάει η βιολογία και μόλις κάνουν κακάκια τα ψαράκια μία από τα ίδια θα γίνετε. Χρυσόψαρα είναι δεν είναι γαρίδες !

Μου αρέσει που όλοι δίνεται συμβουλές πως θα στρώσει και πως θα καθαρίζει το ενυδρείο η κοπέλα. Ρε παιδιά σε ένα γυάλινο τάπερ 12 λίτρων με δυο χρυσόψαρα, πως θα διατηρηθεί σταθερή βιολογία; Μόλις τα ταΐσει θα χαλάει η βιολογία και μόλις κάνουν κακάκια τα ψαράκια μία από τα ίδια θα γίνετε. Χρυσόψαρα είναι δεν είναι γαρίδες !

Έτσι ακριβώς! Ας ξεκινήσει πρώτα με μεγαλύτερο ενυδρειο και μετά ακολουθεί τις συμβουλές που έλαβε παραπάνω.

Είναι σωστό αυτό που λες, αλλά τί θα έπρεπε να κάνουμε; Να της πούμε ότι μέχρι να πάρει ένα κατάλληλο ενυδρείο δεν θα της δίνουμε καμία συμβουλή;

Μέχρι να πάρει ένα σωστό ενυδρείο, είναι καλό να γνωρίζει κάποια πράγματα για να μην τα κάνει χειρότερα. Και η βιολογία μπορεί να μην είναι ούτε επαρκής, ούτε σταθερή σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο με τόσο ρυπογόνα ψάρια, αλλά ας υπάρχει τουλάχιστον!

Τώρα το αν θα επιζήσουν εκεί μέσα τα ψαράκια και για πόσο, δεν το ξέρουμε, αλλά καλό είναι να μάθει τι πρέπει να κάνει αν θέλει να τα προλάβει.

• Like 1

Οι προτάσεις που γίνονται , γίνονται και για το μέλλον και για τα υπόλοιπα μέλη που μπορεί να έχουν τις ίδιες απορίες.

• Like 2

Παιδιά έχουμε καταλάβει ότι το βασικό πρόβλημα είναι τα λίτρα και όχι η βιολογία. Από όλο το θέμα που διάβασα κατάλαβα πως η κοπελιά δεν έχει καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι τα λίτρα του ενυδρείου. Το ίδιο πιστεύω και όποιος άλλος θα διαβάσει αυτό το θέμα. Τι βιολογίες σφουγγάρια και μακαρόνια. Με καθημερινή αλλαγή του 50% + του νερού θα είναι εντάξει. Για 12 λίτρα νερό μιλάμε. Μην με κάνετε να τραβάω τις κοτσίδες μου και είμαι και φαλακρός…….

Οι πρώτες 3 απαντήσεις στο θέμα, μιλάνε για αγορά μεγαλύτερου ενυδρείου :)

Παιδιά έχουμε καταλάβει ότι το βασικό πρόβλημα είναι τα λίτρα και όχι η βιολογία. Από όλο το θέμα που διάβασα κατάλαβα πως η κοπελιά δεν έχει καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι τα λίτρα του ενυδρείου. Το ίδιο πιστεύω και όποιος άλλος θα διαβάσει αυτό το θέμα. Τι βιολογίες σφουγγάρια και μακαρόνια. Με καθημερινή αλλαγή του 50% + του νερού θα είναι εντάξει. Για 12 λίτρα νερό μιλάμε. Μην με κάνετε να τραβάω τις κοτσίδες μου και είμαι και φαλακρός…….

Είναι καλό που το επισημαίνεις, μερικές φορές παρασυρόμαστε σε ένα θέμα και ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες ενώ άλλα είναι αυτά που επείγουν. :)

Soulaki1, τα 2 common χρυσόψαρα που έχεις χρειάζονται 70 λίτρα το καθένα και καλή φίλτρανση γιατί:

1. μεγαλώνουν πολύ, φτάνουν τα 15, ακόμη και 30 εκατοστά.

2. παράγουν πολλές ακαθαρσίες σε σχέση με το μέγεθός τους

3. χρειάζονται χώρο για να κολυμπάνε

4. αν είναι σε λιγότερα λίτρα από όσα πρέπει, παθαίνουν νανισμό και αποκτούν προβλήματα υγείας

5. είναι ψάρια που τους αρέσει να είναι σε ομάδες, άρα θέλουν και τα λίτρα τους, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν παραπάνω.

• Like 1

Οι πρώτες 3 απαντήσεις στο θέμα, μιλάνε για αγορά μεγαλύτερου ενυδρείου :)

Έτσι ακριβώς!

Διαβάζοντας ένα θέμα για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, διαβάζουμε και της απαντήσεις που δίνει το άτομο που ανοίγει το θέμα. Εμένα να με συγχωρέσετε, αλλά από όλο το θέμα δεν βλέπω η φίλη μας να το έχει καταλάβει. Αντίθετα επικεντρώνεται στο στρώσιμο του φίλτρου. Σωστά επισημάνατε τις απαντήσεις των τριών πρώτων ποστ, αλλά από εκεί και κάτω το θέμα ξεφεύγει με την εξήγηση μιας διαδικασίας δώρων άδωρον στη προκειμένη περίπτωση. Σώζουμε το δέντρο και αφήνουμε το δάσος να καίγεται. Όλα αυτά τα θεωρώ περιττά για τα 12 λίτρα και όπως προ είπα με καθημερινές αλλαγές νερού το πρόβλημα θα λυνόταν προσωρινά μέχρι η φίλη μας να έκανε κάτι καλύτερο. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά χωρίς λόγο για να γινόμαστε κατανοητοί από όλους που μας διαβάζουν.

Διαβάζοντας ένα θέμα για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, διαβάζουμε και της απαντήσεις που δίνει το άτομο που ανοίγει το θέμα. Εμένα να με συγχωρέσετε, αλλά από όλο το θέμα δεν βλέπω η φίλη μας να το έχει καταλάβει. Αντίθετα επικεντρώνεται στο στρώσιμο του φίλτρου. Σωστά επισημάνατε τις απαντήσεις των τριών πρώτων ποστ, αλλά από εκεί και κάτω το θέμα ξεφεύγει με την εξήγηση μιας διαδικασίας δώρων άδωρον στη προκειμένη περίπτωση. Σώζουμε το δέντρο και αφήνουμε το δάσος να καίγεται. Όλα αυτά τα θεωρώ περιττά για τα 12 λίτρα και όπως προ είπα με καθημερινές αλλαγές νερού το πρόβλημα θα λυνόταν προσωρινά μέχρι η φίλη μας να έκανε κάτι καλύτερο. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά χωρίς λόγο για να γινόμαστε κατανοητοί από όλους που μας διαβάζουν.

Με συγχωρείς αλλά διαφωνώ κάθετα με την οπτική που το βλέπεις και το αντιμετωπιζεις! Δεν διαφωνώ ότι είναι το σημαντικότερο τα λίτρα του ενυδρείου όπως θα αναγνωρίσεις και εσύ ότι ήταν το πρώτο που αναφέραμε!

Με την δικιά σου λογική θα έπρεπε λοιπόν από την στιγμή που είπαμε ότι δεν φτάνουν τα λιτρα, και η κοπέλα δεν μας απάντησε ότι θα πάρει μεγαλυτερο να σταματαγαμε να γραφαμε-απανταμε ?

Με συγχωρείς αλλά εγώ τουλάχιστον δεν το θεωρώ σωστό

• Like 1

.Πιστεύω πως θα έπρεπε να δοθούν απαντήσεις με μεγαλύτερη βαρύτητα προς τα λίτρα και όχι προς την βιολογία . Με σωστά επιχειρήματα όπως διατύπωσε η Kalliroi στο ποστ 37. Καλός έγινε αναφορά προς το στρώσιμο του φίλτρου αλλά το θέμα επικεντρώθηκε εκεί και από πολλούς, ξεφεύγοντας από το κυρίως πρόβλημα κατά την άποψη μου.

• Like 1

.Πιστεύω πως θα έπρεπε να δοθούν απαντήσεις με μεγαλύτερη βαρύτητα προς τα λίτρα και όχι προς την βιολογία . Με σωστά επιχειρήματα όπως διατύπωσε η Kalliroi στο ποστ 37. Καλός έγινε αναφορά προς το στρώσιμο του φίλτρου αλλά το θέμα επικεντρώθηκε εκεί και από πολλούς, ξεφεύγοντας από το κυρίως πρόβλημα κατά την άποψη μου.

Όπως σου είπα δεν νομίζω να διαφωνει κανείς με τα λιτρα!

Έχουμε ως δεδομένο όμως ένα ενυδρείο με συγκεκριμένα λίτρα και διαστάσεις, δεν μεγαλώνει δεν μικραίνει!το επισημάναμε από κει και περα απαντήσαμε και σε αλλά ερωτηματα-δώσαμε και άλλες συμβουλές!

Ίσως θα έπρεπε να επιμείνουμε λίγο παραπάνω για τα λίτρα? Ίσως!

Νομίζω πως όλες οι απαντήσεις ήταν αρκετά σοβαρές και με βαρύτητα όπως λες!

Υγ είναι κρίμα να χαλάμε το θέμα!

Υγ ακόμη δεν κατάλαβα γιατί σχολιασες τους άλλους και δεν είπες την γνώμη σου η οποία είναι ίδια με όλους και αναφέρθηκε πρώτο πρώτο!

Υγ δεν θεωρώ απαντήσεις με βαρύτητα το να ρωτάει κάποιος κάτι και εγώ να του απαντάω δεν κάνει για το ενυδρείο σου!

Όπως σου είπα δεν νομίζω να διαφωνει κανείς με τα λιτρα!

Έχουμε ως δεδομένο όμως ένα ενυδρείο με συγκεκριμένα λίτρα και διαστάσεις, δεν μεγαλώνει δεν μικραίνει!το επισημάναμε από κει και περα απαντήσαμε και σε αλλά ερωτηματα-δώσαμε και άλλες συμβουλές!

Ίσως θα έπρεπε να επιμείνουμε λίγο παραπάνω για τα λίτρα? Ίσως!

Νομίζω πως όλες οι απαντήσεις ήταν αρκετά σοβαρές και με βαρύτητα όπως λες!

Υγ είναι κρίμα να χαλάμε το θέμα!

Υγ ακόμη δεν κατάλαβα γιατί σχολιασες τους άλλους και δεν είπες την γνώμη σου η οποία είναι ίδια με όλους και αναφέρθηκε πρώτο πρώτο!

Υγ δεν θεωρώ απαντήσεις με βαρύτητα το να ρωτάει κάποιος κάτι και εγώ να του απαντάω δεν κάνει για το ενυδρείο σου!

Σίγουρα χαλάμε το θέμα και το κλείνω εδώ από μέρος μου.

Διαβάζουμε, κατανοούμε τι γράφει ο συνομιλητής μας και απαντάμε.

Δεν είπα ποτέ και σε κανένα <<δεν κάνει το ενυδρείο σου και άντε γεια!>>

Επίσης να ζητήσω συγνώμη εκ το προτέρων αν κάποιος θίχτηκε προσωπικά από τα γραφόμενα μου.

Τελικά όλοι συμφωνούμε σε ενα πράγμα και το μέλος που άνοιξε το θέμα το έχει κατανοήσει.

Kαλησπέρα σε όλους.Να διευκρινήσω καταρχάς, ότι έχω καταλάβει, ότι τα λίτρα μου δεν κάνουν για τα ψαράκια μου.....Ο λόγος που ζητώ πληροφορίες ειναι για να τους κάνω τη ζωή πιο εύκολη για την ώρα, οπότε και στο νέο μου ενυδρείο να κάνω σωστά τη διαδικασία...Εκτιμώ πολύ την βοήθεια όλων σας, πραγματικά.Είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μέλος σε κάποιο ΄΄ φορουμ΄΄ και ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.Να στε καλά....

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν και χαίρομαι γι' αυτο, οτι έχεις σκοπό να αλλάξεις ενυδρειο. Με το καλό σου εύχομαι και όλα τα παιδια εδώ στο μεγαλύτερο ελληνικό φόρουμ (ευλογουμε και το σπίτι μας, έτσι; ) θα ειναι εδώ για να σε βοηθήσουν σε κάθε σου βήμα. Μέχρι τότε κανε αυτα που διάβασες παραπάνω αλλα να ξέρεις οτι πιθανόν να μη σε παίρνει και για παρα πολυ χρόνο. Καλη επιτυχία.

• Like 2

Soulaki1 μην ντραπείς να έρθεις και στην μηνιαία συνάντηση του φόρουμ κάθε δεύτερο Σάββατο... Άντε να πληθαίνουμε οι γυναίκες του φόρουμ!!

Ότι και να θέλεις να ρωτήσεις εδώ είμαστε!

• Like 1

Τι κάνουμε, βρε παιδιά όταν το ένα ψάρι κλέβει το φαγητό ? το άλλο το καημένο τρώει μόνο 1 η 2 μακαρονάκια......πήρα μακαρονάκια για να ελέγχω την ποσότητα.Με τα φυλαράκια...δύσκολο.Εν τω μεταξύ δεν θέλω να ρίξω παραπάνω για τους λόγους που προείπαμε.

Όπως είπαν και τα παιδιά, δεν το πλένουμε το ενυδρείο, ούτε το αδειάζουμε γιατί, το είπες κι εσύ, χαλάμε τη βιολογία του.

Το φίλτρο είναι αυτό που καθαρίζει το νερό. Κάθε εβδομάδα, που κάνουμε αλλαγή νερού 30% αλλάζουμε το ενυδρειακό βαμβάκι, και μόνο αν είναι λερωμένο, καθαρίζουμε το σφουγγάρι του. Όταν λέμε καθαρίζουμε, εννοούμε ότι απλά το ξεπλένουμε, να φύγουν τα χοντρά, δεν είναι απαραίτητο να λάμψει. Προσοχή! Καθαρίζουμε με νερό από το ενυδρείο, όχι με νερό βρύσης, γιατί το χλώριο θα σκοτώσει τα βακτήρια που κρατάνε τη βιολογία μας. Το βιολογικό υλικό καλό είναι να μην το πειράζουμε, αλλά αν βρωμίσει, μπορούμε να το ξεπλύνουμε απαλά.

Αν τα τζάμια του ενυδρείου ή άλλα μέρη του πιάνουν άλγη, την καθαρίζουμε με το χέρι, χρησιμοποιώντας ειδικά μαγνητάκια ή σφουγγαράκια. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ειδικά για ενυδρεία, μπορείς να βρεις κάποιο σφουγγαράκι ή άλλο εργαλείο αλλά θα πρέπει να είναι καινούριο, μην χρησιμοποιήσεις π.χ. κάτι που έχεις για να καθαρίζεις στο σπίτι και έχει έρθει σε επαφή με χημικά ή καθαριστικά.

Λίγη άλγη δεν πειράζει, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει ενυδρείο χωρίς άλγη. Απλά πρέπει να την κρατάμε υπό έλεγχο και να φροντίζουμε να μην υπάρχουν συνθήκες για έξαρσή της, έχοντας σωστό φωτισμό, λίπανση, κλπ. Εγώ ας πούμε μία πέτρα που έχω στο ενυδρείο, δεν την έχω καθαρίσει ποτέ, αυτή η "μπίχλα" που έχει το κάνει να δείχνει πιο φυσικό. :D

Στην υπογραφή του dpap έχει ένα link, κάνε κλικ και διάβασε τα άρθρα, έχει όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας αρχάριος. Και φυσικά μας ρωτάς ότι θέλεις, ή αν δεν κατάλαβες κάτι ή αν δεν είσαι σίγουρη. ;)

Πολύ καλό το link.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...