mary74 6 Ιουλίου 2014 Author #101 Share 6 Ιουλίου 2014 Ναι. Προς το παρόν κάνουμε δοκιμές για το πόσο γρήγορα πέφτει και ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα τα βάλουμε να λειτουργούν με χρονοδιακόπτη. Κοίταξα για κοντρόλερ στο ebay αλλά η εκτιμώμενη ημερομηνία άφιξης είναι τον Αύγουστο που θα λείπουμε. Λέμε μετά τις διακοπές να κοιτάξουμε πως θα βολέψουμε ένα εξωτερικό φίλτρο και την άνοιξη θα αγοράσουμε ένα κοντρόλερ. Όσο αφορά το φίλτρο κοιτάμε για το sun sun hw 302 ή για το fluval 206.... Είμαστε περισσότερο προς το sun sun λόγω τιμής και επειδή έρχεται με αρκετά υλικά μέσα. Όποιος θέλει να μας πει την άποψη του καλοδεχούμενη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 6 Ιουλίου 2014 #102 Share 6 Ιουλίου 2014 Δεν ξερω να σου πω ακριβως κατι για τα φιλτρα περαν του οτι το sun sun μου ακουγεται κινεζια (αν και εγω θα το εψαχνα). Δεν ξερω ακομη αν πραγματικα καποιο υπερτερει του αλλου σε καποιο τομεα, αλλα θα προτεινα η αγορα να γινει με πολλαπλο γνωμονα. Δλδ, οχι μονο θεμα τιμης, αλλα πχ και θεμα ανταλακτικων και εγγυησης...καλο ψαξιμο παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 6 Ιουλίου 2014 Author #103 Share 6 Ιουλίου 2014 Απ' όσο έχω ψάξει στο διαδίκτυο γενικά έχει αρκετά καλές κριτικές (για κινέζικο δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια) και προφανώς υπερτερεί κυρίως στην σχέση ποιότητας - τιμής, είναι αθόρυβο (λένε οι περισσότερες γνώμες) και θα αγοραστεί από ελληνικό μαγαζί οπότε θα συνοδεύεται και με την εγγύησή του. Να σου πω την αλήθεια αυτό που θέλω να ρωτήσω ακόμα είναι αν περιέχει και όλα αυτά τα υλικά που έχω δει στο youtube ότι περιλαμβάνει. Ανησυχώ μήπως η ελληνική αντιπροσωπεία "φροντίζει" να τα ελαφρύνει λίγο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 6 Ιουλίου 2014 #104 Share 6 Ιουλίου 2014 Απ' όσο έχω ψάξει στο διαδίκτυο γενικά έχει αρκετά καλές κριτικές (για κινέζικο δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια) και προφανώς υπερτερεί κυρίως στην σχέση ποιότητας - τιμής, είναι αθόρυβο (λένε οι περισσότερες γνώμες) και θα αγοραστεί από ελληνικό μαγαζί οπότε θα συνοδεύεται και με την εγγύησή του. Να σου πω την αλήθεια αυτό που θέλω να ρωτήσω ακόμα είναι αν περιέχει και όλα αυτά τα υλικά που έχω δει στο youtube ότι περιλαμβάνει. Ανησυχώ μήπως η ελληνική αντιπροσωπεία "φροντίζει" να τα ελαφρύνει λίγο.... Ένας φίλος που το πήρε ήταν άδειο και έδωσε και πολλά χρήματα για να το γεμίσει.....μεγαλύτερο φιλτρο βεβαια από αυτό που θα πάρεις εσύ. Εγω που παρήγγειλα απο Γερμανία το SUSUN HW 303, έρχεται φουλ από υλικά και το πήρα 60 ευρώ μαζί με μεταφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 6 Ιουλίου 2014 #105 Share 6 Ιουλίου 2014 Τα fluval ειναι γεματα παντως με υλικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 6 Ιουλίου 2014 Author #106 Share 6 Ιουλίου 2014 (edited) Θα ρωτήσω και στο κατάστημα και θα δούμε... Πανο αν επιτρέπεται από έκανες την παραγγελία? Εγγύηση εντός Ελλάδας παρέχεται? Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2014 - mary74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Ιουλίου 2014 #107 Share 6 Ιουλίου 2014 Εγω εχω το sun sun HW 304 a , μια χαρα φιλτρο ειναι. Ομως να σου πω μερικα για να ξερεις. Πρωτον ειναι κινεζια και φαινεται. Δυτερον μου ηρθε αδειο απο υλικα. Τριτον λιγο θορυβο τον κανει αλλα το δικο μου ειναι μεγαλο και δεν ειναι κλεισμενο σε ντουλαπι. Τεταρτον μου εβγαλε την ψυχη να το βαλω μπροστα! Πεμπτον καιει ρευμα! Μαλλον ο Παναγιωτης πιο πανω σε μενα αναφερεται μιας και το συζηταγαμε προσφατα. Δεν ειναι ασχημο σαν φιλτρο. Απλα υπαρχουν καλυτερα με ελαχιστη διαφορα σε χρηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 6 Ιουλίου 2014 Author #108 Share 6 Ιουλίου 2014 Προς το παρόν το ψαχνουμε για την αγορά μετά τις διακοπές. Πάντως το σκεφτόμασταν αυτό. Αν είναι να δώσουμε και ένα σκασμό λεφτά για να το γεμίσουμε και να μας έρθει τελικά μία ή άλλη τότε καλύτερα να πάμε κατευθείαν στο fluval να τελειώνουμε. Το fluval περιέχει υλικά μέσα έτσι δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Ιουλίου 2014 #109 Share 6 Ιουλίου 2014 Ναι περιεχει. Θα χρειαστει βεβαια να συμπληρωσεις κι αλλο βιολογικο, λογικα, εκει που ειναι ο ανθρακας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Ιουλίου 2014 #110 Share 7 Ιουλίου 2014 Goodmorning. Υπαρχει και η λυση μεταχειρισμενο. Οι αγγελιες στο forum ειναι γεματες. Βεβαια το συζηταμε κι ολας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 7 Ιουλίου 2014 #111 Share 7 Ιουλίου 2014 (edited) Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου. Μηπως το ψαρακι εχει φυματιωση??? Μπορεις να μας βαλεις καποια φωτο κοντινη?? Αμα ειναι φυματιωση καλυτερα μην βαζεις χερια μεσα γιατι ειναι κολητικη και στον ανθρωπο Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου 2014 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 7 Ιουλίου 2014 Author #112 Share 7 Ιουλίου 2014 Μάλλον για το fluval 206 θα πάμε.... Τα ψαράκια υποφέρουν από την ζέστη τελικά. Αντώνη έπαθα συγκοπή το πρωί. Άνοιξα τα φώτα για να κάνω την αλλαγή νερού. Ολα ωραία και όλα καλα. Βάζω το νερό, ανοίγω φίλτρα και εκεί που αρχίζω να μαζεύω λάστιχα, σφουγγάρια κλπ. βλέπω την Στραβούλα και δυό - τρία ακόμα να έχουν ασπρίσει σχεδόν εντελώς!!! Ίσα που φαίνονταν η γραμμούλα τους. Πάει λέω θα αρχίζω να μαζεύω πτώματα.... αλλά ευτυχώς κολυμπούσαν ακόμα κανονικά. Πήρα τηλέφωνο στο πετ σοπ που τα πήρα (ευτυχώς είναι από τους λίγους που είναι σωστοί επαγγελματίες και αγαπάνε το χόμπι) και μου είπε ότι την έπαθε και αυτός από την ζέστη. Άναψε τα κλιματιστικά και συνήλθαν. Έτσι και εμείς βάλαμε από εχτές τα ανεμηστίρια μας (ευτυχώς) και bactopur (σήμερα) για να γλιτώσουμε πιθανή μόλυνση (αφού τελικά το μικρούλι το χάσαμε από την ζέστη). Τώρα το απόγευμα που γύρισα φαίνονται μιά χαρά και έχουν αποκτήσει το χρώμα τους. Πήρα πάντως μία τρομάρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 7 Ιουλίου 2014 #113 Share 7 Ιουλίου 2014 Κριμας για το ψαρακι αλλα τουλαχιστον δεν εχασες και τα υπολοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Ιουλίου 2014 #114 Share 7 Ιουλίου 2014 Μάλλον για το fluval 206 θα πάμε.... Τα ψαράκια υποφέρουν από την ζέστη τελικά. Αντώνη έπαθα συγκοπή το πρωί. Άνοιξα τα φώτα για να κάνω την αλλαγή νερού. Ολα ωραία και όλα καλα. Βάζω το νερό, ανοίγω φίλτρα και εκεί που αρχίζω να μαζεύω λάστιχα, σφουγγάρια κλπ. βλέπω την Στραβούλα και δυό - τρία ακόμα να έχουν ασπρίσει σχεδόν εντελώς!!! Ίσα που φαίνονταν η γραμμούλα τους. Πάει λέω θα αρχίζω να μαζεύω πτώματα.... αλλά ευτυχώς κολυμπούσαν ακόμα κανονικά. Πήρα τηλέφωνο στο πετ σοπ που τα πήρα (ευτυχώς είναι από τους λίγους που είναι σωστοί επαγγελματίες και αγαπάνε το χόμπι) και μου είπε ότι την έπαθε και αυτός από την ζέστη. Άναψε τα κλιματιστικά και συνήλθαν. Έτσι και εμείς βάλαμε από εχτές τα ανεμηστίρια μας (ευτυχώς) και bactopur (σήμερα) για να γλιτώσουμε πιθανή μόλυνση (αφού τελικά το μικρούλι το χάσαμε από την ζέστη). Τώρα το απόγευμα που γύρισα φαίνονται μιά χαρά και έχουν αποκτήσει το χρώμα τους. Πήρα πάντως μία τρομάρα.... Γιατι εβαλες bactopur; Ποια μολυνση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 7 Ιουλίου 2014 Author #115 Share 7 Ιουλίου 2014 Αν τα έβλεπες θα με καταλάβαινες... Σαν τα albino cory είχαν γίνει!! Αν είχαν και μουστάκια θα νόμιζα ότι βλέπω άλλο ενυδρείο!! Επειδή κάποια ήταν στα πρόθυρα και ακόμα δεν έχουν συνέλθει καλά καλά και μετά απο το τελευταίο ψαράκι που έφυγε άσπρο - άσπρο φοβήθηκα ότι δεν θα είχαμε καλή κατάληξη... Δεν έβγαλα φωτογραφίες το πρωί γιατί έτρεχα πανικόβλητη αφού έπρεπε να φύγω για δουλειά. Πάντως δεν νομίζω ότι θα πάθουν κάτι από το bactopur. Ούτως ή άλλως δεν έχω βάλει ποτέ φάρμακα ούτε θα έβαζα αν δεν τρόμαζα τόσο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Ιουλίου 2014 #116 Share 7 Ιουλίου 2014 Mα τι μπορει να κανει το baktopur; θεραπευει την ασπριλα; Γιατι δεν εβαλες ας πουμε flagelol ή omnipur ή esha 2000; ή ενα οποιοδηποτε αλλο φαρμακο; Θελω να πω πως εβαλες ενα φαρμακο μεσα στο ενυδρειο που ειναι και ψιλοβαρυ και υπαρχει περιπτωση να επιρρεασει την βιολογια σου. Ξερεις γιατι το εβαλες ή αυτο βρηκες και αυτο εριξες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 8 Ιουλίου 2014 #117 Share 8 Ιουλίου 2014 Ισως ενα ελαφρυ ευρεως φασματος σκευασμα πχ esha2000 να ειναι καταλληλοτερο για τετοοες περιπτωσεις, δεδομενου οτι δεν εχουμε επιβεβαιωμενη καποια αεθενεια και δεν μας επιβαρυνει ην βιολογια μας. Παντως πρεπει ξα τρελλενεσαι με το ενυδρειο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 8 Ιουλίου 2014 Author #118 Share 8 Ιουλίου 2014 Προσπαθώ να μην τρελένομαι αλλά όταν βλέπω τα ψαράκια να γίνονται λευκά αλλάζει το πράγμα.... Μπήκε η πρώτη μέρα θεραπείας γιατί δεν ξέραμε πως θα εξελιχθεί. Αν υπήρχαν θάνατοι μέχρι να γυρίσω, μάλλον θα ήθελε απολύμανση όλο το ενυδρείο. Δεν θα βάλω την δεύτερη μέρα θεραπείας και θα κάνω αλλαγή σε 48 ώρες. Είπα αυτή τη φορά να προσεγγίσω διαφορετικά το θέμα ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιουλίου 2014 #119 Share 8 Ιουλίου 2014 Ωπα ωπα για να μην χασουμε την μπαλα! Λεμε οτι τα ψαρακια την ακουσαν απο την ζεστη σωστα; Τι θεραπειες λοιπον; Θεραπευει το baktopur ή οποιοδηποτε αλλο φαραμκο τη ζεστη; Και απολυμανση απο τι, απο τη ζεστη; Παιδια μην πετατε οτι να ναι μεσα στο ενυδρειο κακο κανετε καλο δεν κανετε! Χωρις παρεξηγηση ετσι και παντα φιλικα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 9 Ιουλίου 2014 #120 Share 9 Ιουλίου 2014 (edited) Μηπως μιλαει για ασθενεια που θα μπορουσε να εχει η στραβουλα. Εγω πιστευω οτι ειχε φυματιωση. Αλλα αμα ηταν θα εκανα κατι αλλο οπως τετρακυκλίνη ή KanaPlex ή στην πιο απλή περίπτωση flagyl και φυσικά τα χεράκια έξω από το ενυδρείο αμα εβλεπα τα ιδια και σε αλλο ψαρι Έγινε επεξεργασία 9 Ιουλίου 2014 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Ιουλίου 2014 #121 Share 9 Ιουλίου 2014 Μηπως μιλαει για ασθενεια που θα μπορουσε να εχει η στραβουλα. Εγω πιστευω οτι ειχε φυματιωση. Αλλα αμα ηταν θα εκανα κατι αλλο οπως τετρακυκλίνη ή KanaPlex ή στην πιο απλή περίπτωση flagyl και φυσικά τα χεράκια έξω από το ενυδρείο αμα εβλεπα τα ιδια και σε αλλο ψαρι Από τα λίγα που γνωρίζω.. δεν πιστεύω να είναι φυματίωση γιατί καταρχάς δεν είναι σύνηθες σε ψάρια Αμερκανικης καταγωγής (είναι πιο συχνό φαινόμενο στα Ασιατικά κ κυρίως στις αναβατίδες π.χ γκουράμι) κ δεύτερον.. συνήθως έχει πολύ εμφανή σημάδια σαν έλκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 9 Ιουλίου 2014 #122 Share 9 Ιουλίου 2014 Ναι αλλα εμφανιζεται και στα αμερικανικα. Εγω το ψαρι δεν το ειχα δει απο κοντα οποτε δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος το ειδα μονο για δευτερολεπτα στο βιντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 9 Ιουλίου 2014 Author #123 Share 9 Ιουλίου 2014 Λοιπόν δεν ήρθε και η καταστροφή του σύμπαντος επειδή έριξα μία δόση bactopur!!! Τί σας κάνει να πιστεύεται ότι όλα τα άλλα φάρμακα όπως η flagyl ή το esha2000 ή ακόμα και το μέλαφιξ είναι πιό ελαφριά? παραμένουν φάρμακα... Στο τέλος φάνηκε ότι η αυξημένη θερμοκρασία προκάλεσε στα ψάρια την αλλαγή του χρώματος προς το απόλυτο λευκό. Εγώ πάντως εκείνη τη στιγμή έπρεπε να κάνω κάτι. Τα ανεμιστηράκια δούλευαν ήδη 24 ώρες στο ενυδρείο με την θερμοκρασία να έχει πέσει στους 28 - 27 βάθμους το βράδυ. Με την προοπτική να γυρίσω και να τα βρώ όλα να επιπλέουν επρεπε να πάρω κάποια απόφαση. Ή θα δεν θα έριχνα τίποτα και ο θεός βοηθός ή θα έριχνα κάτι. Αποφάσισα να ρίξω bactopur για τον απλό λόγο ότι δεν μπορείς να ξέρεις τί μπορεί να γίνει στη φάση αυτή. Με πεσμένο ανοσοποιητικό και ταλαιπωρημένο οργανισμό θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε. Ακόμα και να τα χάσω όλα. Δεν πιστεύω ότι σε τέτοια περίπτωση το "ελαφρύ" φάρμακο θα μπορούσε να είχε την ίδια δραστικότητα με ένα πιό "δυνατό". Είναι πιο λογικό να τα παίρνεις με την σειρά (από το πιό ελαφρύ στο πιό βαρύ) όταν βλέπεις κάτι να ταλαιπωρεί τα ψάρια, αλλά είναι επίσης λογικό τις επείγουσες ανάγκες να τις αντιμετωπίζεις διαφορετικά. Αν ήμουν "τόσο" υστερική με τα ψαράκια που έχω χάσει χωρίς προφανή αιτία τότε θα έπρεπε να έιχα ρίξει μέσα στο ενυδρείο ότι φάρμακο υπάρχει στα πετ σοπ. Στο μονομάχο που είχαμε δοκιμάσαμε τα πάντα με την λογική από το ήπιο στο πιό δυνατό... Στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν το ψαράκι στην γλάστρα. Εκ των υστέρων βέβαια και βλέπωντας τα αποτελέσματα αναρωτιέμαι τί θα είχε γίνει αν είχα ρίξει ένα δυνατό στην αρχή? Φιλικά πάντα.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 9 Ιουλίου 2014 #124 Share 9 Ιουλίου 2014 Θεωρώ ότι η Μαίρη είναι ψαγμένο άτομο που προσέχει τα ψαράκια της κ δεν νομίζω να της ξέφευγε αν είχε κάποιο εμφανές σημάδι στο σώμα του! Μόνο η στραβή ράχη δεν μου λέει κάτι.. Κ εγώ αγόρασα έναν αρλεκίνο με στραβή ράχη (το όνομα αυτού "γιωτάς").. που έχει την καλύτερη ανάπτυξη από όλους εδώ κ πάρα πολύ καιρό! Φτου του το καμάρι μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Ιουλίου 2014 #125 Share 9 Ιουλίου 2014 Λοιπόν δεν ήρθε και η καταστροφή του σύμπαντος επειδή έριξα μία δόση bactopur!!! Τί σας κάνει να πιστεύεται ότι όλα τα άλλα φάρμακα όπως η flagyl ή το esha2000 ή ακόμα και το μέλαφιξ είναι πιό ελαφριά? παραμένουν φάρμακα... Στο τέλος φάνηκε ότι η αυξημένη θερμοκρασία προκάλεσε στα ψάρια την αλλαγή του χρώματος προς το απόλυτο λευκό. Εγώ πάντως εκείνη τη στιγμή έπρεπε να κάνω κάτι. Τα ανεμιστηράκια δούλευαν ήδη 24 ώρες στο ενυδρείο με την θερμοκρασία να έχει πέσει στους 28 - 27 βάθμους το βράδυ. Με την προοπτική να γυρίσω και να τα βρώ όλα να επιπλέουν επρεπε να πάρω κάποια απόφαση. Ή θα δεν θα έριχνα τίποτα και ο θεός βοηθός ή θα έριχνα κάτι. Αποφάσισα να ρίξω bactopur για τον απλό λόγο ότι δεν μπορείς να ξέρεις τί μπορεί να γίνει στη φάση αυτή. Με πεσμένο ανοσοποιητικό και ταλαιπωρημένο οργανισμό θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε. Ακόμα και να τα χάσω όλα. Δεν πιστεύω ότι σε τέτοια περίπτωση το "ελαφρύ" φάρμακο θα μπορούσε να είχε την ίδια δραστικότητα με ένα πιό "δυνατό". Είναι πιο λογικό να τα παίρνεις με την σειρά (από το πιό ελαφρύ στο πιό βαρύ) όταν βλέπεις κάτι να ταλαιπωρεί τα ψάρια, αλλά είναι επίσης λογικό τις επείγουσες ανάγκες να τις αντιμετωπίζεις διαφορετικά. Αν ήμουν "τόσο" υστερική με τα ψαράκια που έχω χάσει χωρίς προφανή αιτία τότε θα έπρεπε να έιχα ρίξει μέσα στο ενυδρείο ότι φάρμακο υπάρχει στα πετ σοπ. Στο μονομάχο που είχαμε δοκιμάσαμε τα πάντα με την λογική από το ήπιο στο πιό δυνατό... Στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν το ψαράκι στην γλάστρα. Εκ των υστέρων βέβαια και βλέπωντας τα αποτελέσματα αναρωτιέμαι τί θα είχε γίνει αν είχα ρίξει ένα δυνατό στην αρχή? Φιλικά πάντα.... Σε κάποιες περιπτώσεις κάνεις ήπια αγωγή, ενώ ίσως χρειαζόταν δυνατή. Σε άλλες περιπτώσεις κάνεις δυνατή αγωγή ενώ χρειαζόταν ήπια. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να έχεις απώλειες. Το ερώτημα είναι ποια είναι κριτήρια για την αγωγή κάθε φορά. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δε μπορούμε πάντα να ξέρουμε τι θα είχε γίνει αν είχαμε ακολουθήσει κάτι διαφορετικό. Το σημαντικό είναι ότι τα ψαράκια σου επανήλθαν. Θεωρώ ότι η Μαίρη είναι ψαγμένο άτομο που προσέχει τα ψαράκια της κ δεν νομίζω να της ξέφευγε αν είχε κάποιο εμφανές σημάδι στο σώμα του! Μόνο η στραβή ράχη δεν μου λέει κάτι.. Κ εγώ αγόρασα έναν αρλεκίνο με στραβή ράχη (το όνομα αυτού "γιωτάς").. που έχει την καλύτερη ανάπτυξη από όλους εδώ κ πάρα πολύ καιρό! Φτου του το καμάρι μου!!! Κι εγώ έχω ένα χρυσόψαρο oranda red cap "στραβούλα" και κολυμπάει αντάξια του common άντρα της, μέχρι και μάνα έγινε και μας έκανε πολλά χρυσοψαρο-κουτσούβελα! Να φτιάξουμε μία "Disabled Fish Team"! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος