Jump to content

Nano Reef Project 60L

Hlias21

Recommended Posts

στην τελευται φωτο πρεπει να ειναι caulerpa βγαλτην αλγη ειναι τρωει νιτρικα και φωσφορικα απλα πολλαπλασιαζετε ευκολα και μπορει να γεμισεις,τωρα στην δευτερη φωτο δεν βγαζω ακρη στην πρωτη μην σε ανχωνει αστην εκει,αλγη επισεις φυκι καλη συνεχεια.

Έγινε επεξεργασία - niknik

εβαλα το πρωτο μου κοραλι,ενα zoanthus,απο συνχομπιστα,να ναι καλα το παλικαρι.

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ακριβως ποιο ειναι...Μπορει καποιος να μου πει την ονομασια του? :)

Πως το βλεπετε?Ειναι μικρο ακομα,αλλα ευχομαι να μεγαλωσει....

Δεν του εκανα καποιο dip,βλακεια μου το γνωριζω,αλλα ηταν τοση η καψα μου,που το εκανα μπλουμ αμεσως,μετα απο 2ωρη προσαρμογη.

Δεν ειχα και καποιο φαρμακο.......δικαιολογιες να χουμε να λεμε.... :whistling:

post-56104-0-40980200-1396536560_thumb.jpg

post-56104-0-42957300-1396536653_thumb.jpg

post-56104-0-32569600-1396536694_thumb.jpg

post-56104-0-86897600-1396536757_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Hlias21

Πανέμορφα είναι! Να ξέρεις πως ΜΟΝΟ τα ζωανθάκια μπορείς να τα κάνεις DIP σε οξυζενέ. 100 μλ νερό, 10 μλ οξυζενέ και καθάρισες. Τα κουνάς καλά να κλείσουν και τα κάνεις βουτιά για κανένα τρίλεπτο. Ότι έχουν επάνω θα την ακούσει στέρεο.

Πολυ ωραιο !! εγω ακομη μαζευω τα χρηματα για ενα 60ρι η 100 οποτε σε παρακολουθω να δω πως θα παει !!!

Πανέμορφα είναι! Να ξέρεις πως ΜΟΝΟ τα ζωανθάκια μπορείς να τα κάνεις DIP σε οξυζενέ. 100 μλ νερό, 10 μλ οξυζενέ και καθάρισες. Τα κουνάς καλά να κλείσουν και τα κάνεις βουτιά για κανένα τρίλεπτο. Ότι έχουν επάνω θα την ακούσει στέρεο.

ευχαριστω πολυ Κωστα.Αν το κανω τωρα,αφοτου τα εβαλα.θα κανει τπτ?Η τωρα δεν παιζει ρολο?Ξερεις να μου πεις,ποια ειναι τα συγκεκριμενα?

Πολυ ωραιο !! εγω ακομη μαζευω τα χρηματα για ενα 60ρι η 100 οποτε σε παρακολουθω να δω πως θα παει !!!

Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου.Σου ευχομαι ολοψυχα να στησεις ενα,οπως το θελεις :)

• Like 1

Έχω ένα 60 λίτρο και κάθεται !με μπριζοσες:D

Όμορφο ενυδρείο

και το σκεφτεσε?

Έχω ένα 60 λίτρο και κάθεται !με μπριζοσες :D

Όμορφο ενυδρείο

Επρεπε να εχεις αρχησει ηδη :D

Επανερχομαι με ενα μικρο update,καθοτι πηρα δυο ακομα κοραλακια,μια euphyllia και μια αποικια zoanthids.

Οι μετρησεις σημερινες ειναι:

pH: 8,1
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 2,5
Ασβέστιο (Ca)
Μαγνήσιο (Mg)
Φωσφορικά (Po4) 0,01
Μέση Θερμοκρασία (°C): 26

Ακολουθει φωτορεπορταζ,πειτε σας παρακαλω τη γνωμη σας για το στησιμο,καθως και τι αλλο κοραλλι θα μπορουσα να ταιριαξω.... :thumbsu:

post-56104-0-60976200-1396688836_thumb.jpg

post-56104-0-56943100-1396688984_thumb.jpg

post-56104-0-38969300-1396688996_thumb.jpg

post-56104-0-34057700-1396689341_thumb.jpg

post-56104-0-56951100-1396689641_thumb.jpg

post-56104-0-54841400-1396689845_thumb.jpg

post-56104-0-32909100-1396689805_thumb.jpg

post-56104-0-22814300-1396689993_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Hlias21

παιδια,μολις ανακαλυψα αυτο πανω στα τζαμια.Βασικα ειναι καμια δεκαρια,ισως και παραπανω.

Βγαινουν μολις σβησω τα φωτα,οταν τα αναψω,πανε και κρυβονται,συνηθως στις γωνιες που κανουν τα τζαμια.

Τι ειναι και τι κανω?Ειναι περιπου μισο εκατοστο,οταν τα ζουλας βγαζουν αιμα.... :sword:

post-56104-0-69894100-1396694810_thumb.jpg

Πολύ ωραίο

Και με τα κοραλια έδειξε

Μπορείς να βάλεις caulastrea,catalaphyllia και πολλά

αλλα κοραλια

παιδια,μολις ανακαλυψα αυτο πανω στα τζαμια.Βασικα ειναι καμια δεκαρια,ισως και παραπανω.

Βγαινουν μολις σβησω τα φωτα,οταν τα αναψω,πανε και κρυβονται,συνηθως στις γωνιες που κανουν τα τζαμια.

Τι ειναι και τι κανω?Ειναι περιπου μισο εκατοστο,οταν τα ζουλας βγαζουν αιμα.... :sword:

για δες εδω. http://www.lionfishlair.com/hitchhiker/hitchhiker.shtml

Σημερα παρατηρησα στα κλοουν,μαυρα στιγματα σε διαφορα σημεια του σωματος τους,το ενα εχει 2-3 και το αλλο 5-6.Διαβασα καποια αρθρα,αλλα ξεκαθαρη απαντηση δεν πηρα,μπορει να ειναι απο ζωανθους ή εφυλειες,αλλα μπορει να ειναι και black ick.

Ποια ειναι η γνωμη σας?

Να προσθεσω οτι τα ψαρακια ειναι ιδιαιτερα κινητικα,αλλα και φαγανα.

post-56104-0-19273400-1397137436_thumb.jpg

post-56104-0-77332600-1397137419_thumb.jpg

post-56104-0-67571900-1397137466_thumb.jpg

• 2 months later...

Ειπα να επανελθω κι εγω με ενα μικρο update....

Καταρχιν οι μετρησεις μου ειναι:

pH: 8,2
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 0,1
Ασβέστιο (Ca)
Μαγνήσιο (Mg)
Φωσφορικά (Po4) 0
Μέση Θερμοκρασία (°C): 26-27

Αλλαγες κανω 15% καθε 15 μερες με αλλατι Tropic Marin Pro coral.

Επειτα απο μεγαλη ταλαιπωρια με τις αλγες,ο βραχος ειχε βγαλει ΟΛΩΝ των ειδων τις αλγες,ειπα να δρασω και αφου ξεστησα ολο το ενυδρειο,εβρασα το βραχο και το ξαναεστησα,Τουλαχιστον τωρα δειχνει να πηγαινει καλυτερα.Αγορασα βεβαια πρωτα α/ο τριων σταδιων...Πιστευω και διαπιστωσα απο πρωτο χερι,οτι στο νερο της βρυσης οφειλονται τα περισσοτερα κακα που εχουμε στα ενυδρεια μας,γι αυτο θελω να δωσω μια συμβουλη στους νεοεισερχομενους στο χωρο,να αγοραζουν παντοτε α/ο πριν ξεκινησουν οτιδηποτε,για να μην την πατησουν οπως εγω...

Μονο διατομικη εχω,που δειχνει σιγα σιγα να υποχωρει.

Εφτιαξα και ενα samp,χωρις χωρισματα,για να αυξησω τα λιτρα μου,αλλα και να κρυψω τον εξοπλισμο.

Η υπερχειληση ειναι diy,με 25αρι σωληνα,οπως με συμβουλεψε και ο Αγγελος,και τον ευχαριστω πολυ.Δουλευει μια χαρα,πρεπει να κατεβαζει γυρω στα 800λ/ωρα.Η αντλια ειναι eheim 1000 και τη δουλευω λιγο πριν το full.

Λογω εξατμισης,αγοαρασα και μια αναπληρωση με διπλο controller της Haquoss.Το μονο αρνητικο ειναι οτι οι controllers ειναι με βεντουζες,και ενα φοβο τον εχω,αν και δειχνουν κα βεντουζαρουν καλα.Αν εχει κανεις καμια πατεντα νε μαγνητες,ας δωσει τα φωτα του.

Μεσα στο samp εχω,φιλτρο 500λ/ωρα με ανθρακα/αντιφωσφορο,skimmer,αναπληρωση,βραχο.......και δυο σαλιγκαρια trochus.Θα μου πειτε γιατι εβαλα τα σαλιγκαρια στο samp....

Γιατι τα αναθεματισμενα,ειχαν φαγωθει να πηγαινουν και να αραζουν στην εισοδο της αναπληρωσης......δυο φορες το προλαβα στο τσακ να εχουμε πλυμμηρα....

Πηρα και ενα clam Tridaca Maxima,να δουμε πως θα παει,ξερω οτι ειναι δυσκολο μαλακο,αλλα μου αρεσε πολυ.

Μου εδωσαν δυο τροφες,την Phytogolds-S της Brightwell Aquatics και την Pro-coral reef snow της Tropic Marin.Μου ειπαν να ριχνω εναλλαξ καθημερινα.Τι λετε?

Η Pro-coral reef snow δεν λεει δοσολογια,ξερει κανεις ποσο να ριχνω?Γραφει εναμιση κουταλακι σε 100 ml α/ο.Δεν ειναι πολυ?

Αυτα για την ωρα....

Ακολουθουν λιγες φωτο...

post-56104-0-40520000-1402594885_thumb.jpg

post-56104-0-24980600-1402594897_thumb.jpg

post-56104-0-46924200-1402594911_thumb.jpg

post-56104-0-02838000-1402594929_thumb.jpg

post-56104-0-90718200-1402594942_thumb.jpg

post-56104-0-78666600-1402594959_thumb.jpg

post-56104-0-28830800-1402595227_thumb.jpg

post-56104-0-04283700-1402595100_thumb.jpg

post-56104-0-92829900-1402595367_thumb.jpg

ps:προσεξτε το "ψαρακι" που εχει φτιαξει η κορη μου για να κανει παρεα στο ενυδρειο,με tang μοιαζει...

Λετε να θελει να μου πει κατι....?

post-56104-0-72320600-1402595251_thumb.jpg

Πολυ καλη εξεληξει βλεπω!!! Μπραβο για την επιμονη σου και για τις δρασης και μετρα που πηρες!!

Παλιοτερα την ειχα πατησει και εγω με αλγες και ξενερωσα σε σημειο που το ξεστησα και το παρατησα το θαλασσινο, αλλα μετα απο ενα χρονο και ξαναγυρησα :)

Μην με ευχαριστης, το AquaZone ειναι ενας χωρος ανταλαγης αποψεων-γνωσεων και οχι μονο!!!

Για τανγκ δεν σε βλεπω ομως γιατι γινονται μεγαλα και θελουν λιτρα και χωρο, παιξε με νεμο-γκοπις-γαριδες-καβουρες και κανα μανδαρινο(αλλα θελει δυο-τρια πραγματακια πριν τον παρεις)....

Για την αναπληρωσει δεν εχω να σου προτηνω κατι γιατι δεν εχω κανα αναπληρωσει, βαζω οσο χρειαζεται με το χερι γιατι "επενδυω" ακομα σε αλλα κομματια εξοπλισμου για την ωρα....

Πανεμορφο το αποτελεσμα και βλεπω να πηγαινει καλα!!!

Υγ: θελω φραγκ απ την κοκκινη εφυλια(εφυλια δεν ειναι;;)

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Αγγελε σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το γνωρίζω ότι δεν μπαίνει τανγκ λόγω χώρου. Νεμο έχω δύο αλλά δεν βγήκαν στη φώτο γτ ντρέπονται.

Λέω να πάρω κάποιο γκομπι, να μου καθαρίζει και τον αραγωνιτη.

Εφυλια είναι με τρία κεφαλια.αλλα για να κανω εγω το φραγκ δεν το βλέπω. Εσυ όμως είσαι ευροσδεκτος οπότε θέλεις να έρθεις σαλαμινα να κόψεις το φραγκ και να το συνδυάσεις με μπανακι στις γυρω παραλίες. Εγω τον καφε τον κερναω...

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κατσε να βγαλει 2-3 κεφαλια ακομα και το συνδιαζουμε και ετσι εαν ειναι :)

Θα κατεβεις στο swap;;

Πολυ καλη δουλεια φιλε μου. Νομιζω οτι ξερω απο που πηρες την εφυλια και το κλαμ. Το κλαμ πανεμορφο αλλα προσεχε μην επιβαρυνεις το νερο σου με ολα αυτα που σου ειπαν να ριχνεις. Δυστυχως μικρα κλαμ ειναι γενικα επιφοβα να πανε καλα. Ευχομαι να σου παει τελεια και να γινει διπλασιο.

Την ευφυλια την ζαχαρωνα αλλα ηταν ακριβη για τα βαλαντια μου. Ελπιζω να την πηρες σε καλυτερη τιμη.

Μεγαλη προσοχη με τις βεντουζες για αναπληρωση...!!!

Πολύ ωραία η εφυλλια

και το calm φοβερό

Καλή συνέχεια

Και εγώ στην αρχή

είχα ξεκινήσει χωρίς ΑΟ

Αλλά μετά αγόρασα γιατι δεν παλευοταν

Μπραβο ηλια,πολυ ομορφο γινεται σιγα σιγα φιλε μου!

Μπραβο σου και για την επιμονη σου και για το οτι δεν το παρατησες :thumbsu:

Πολυ καλη κινηση η αγορα α/ο,θα σε βοηθησει πολυ!

Η διατομικη θα φυγει σιγα σιγα,μην σε ανησυχει.

Μεγεια και το sump,ωραια τα εχεις τοποθετησει.

Θα συμφωνησω και με τον αντωνη για τις βεντουζες,ειναι ενα ρισκο.

Μια ψευτοπατεντα που ειχα κανει ηταν να δεσω με tire up(μετα οταν ειδα πως δουλευει με υγρη κολλα) τον controller σε ενα μαγνητη καθαρισμου που μου περισσευε.

"Ψιλοκαγκουρια" και προχειρο αλλα ειναι πιο ασφαλες.

Αν ειναι και δυνατος ο μαγνητης ακομα καλυτερα γιατι δεν θ'ανησυχεις αν το ακουμπησεις κατα λαθος μηπως αλλαξει η θεση του.

Αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να φτιαξεις και ενα πλεγμα με eggcrate η' κατι τετοιο ωστε να μην πηγαινουν τα σαλιγκαρακια.

Μεγεια τα κοραλακια,ειναι πανεμορφα :jig:

Ειναι πολλα τα 100ml,ξεκινα με 20 ανα 4-5 μερες και βλεπεις στις τιμες(αυτες που ενεφερες παραπανω ειναι πολυ καλες) και ποιοτητα του νερου σου αν μπορεις να ριξεις περισσοτερο :thumbsu:

Αν ανεβασει τα νιτρικα/φωσφορικα σου τοτε και αυτα θα ειναι πολλα.Αν μεινουν σταθερα εκει που εισαι ειναι μια χαρα!

Δωσε και μια μεγαλη αγκαλια στη μικρη σου.....πανεμορφο και συγκινητικο αυτο που σου εφτιαξε :jig:

Πολυ καλη εξεληξει βλεπω!!! Μπραβο για την επιμονη σου και για τις δρασης και μετρα που πηρες!!

Παλιοτερα την ειχα πατησει και εγω με αλγες και ξενερωσα σε σημειο που το ξεστησα και το παρατησα το θαλασσινο, αλλα μετα απο ενα χρονο και ξαναγυρησα :)

Μην με ευχαριστης, το AquaZone ειναι ενας χωρος ανταλαγης αποψεων-γνωσεων και οχι μονο!!!

Για τανγκ δεν σε βλεπω ομως γιατι γινονται μεγαλα και θελουν λιτρα και χωρο, παιξε με νεμο-γκοπις-γαριδες-καβουρες και κανα μανδαρινο(αλλα θελει δυο-τρια πραγματακια πριν τον παρεις)....

Για την αναπληρωσει δεν εχω να σου προτηνω κατι γιατι δεν εχω κανα αναπληρωσει, βαζω οσο χρειαζεται με το χερι γιατι "επενδυω" ακομα σε αλλα κομματια εξοπλισμου για την ωρα....

Πανεμορφο το αποτελεσμα και βλεπω να πηγαινει καλα!!!

Υγ: θελω φραγκ απ την κοκκινη εφυλια(εφυλια δεν ειναι; ;)

+1!!!! :thumbsu::thumbsu:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...