KostasXatz 13 Μαρτίου 2014 #1 Share 13 Μαρτίου 2014 έβλεπα στο Internet εναν χονδρεμπορο τροπικων θαλασσινων ψαριων απο Μαλβιδες να λέει οτι μονο ένα 10% των ψαριών που στελνωνται στα καταστηματα πεθαίνει.Ναι αλλα δε ξέρει οτι η θνησιμότητα στον χομπιστα ανεβαίνει στο 70-80% ?ποσα λεφτα εχουμε χάσει ολοι μας στα ψάρια τοσα χρονια..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Μαρτίου 2014 #2 Share 13 Μαρτίου 2014 Δεν ειναι μονο 10% η θνησημοτητα στα μαγαζια.ειναι πολυ μεγαλυτερη.ιδιαιτερα οι εισαγωγες απο ινδονησια και οχι τοσο αυτες απο ευρωπη.γιαυτο και οι τιμες στις ευρωπαικες εισαγωγες ειναι ταιμπημενεα προς τα πανω λογω του οτι οι ευρωπαικοι οικοι εχουν καραντινες ενω οι φιλιππινες,ινδονησια κλπ απολυτως τιποτε. Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 13 Μαρτίου 2014 #3 Share 13 Μαρτίου 2014 Για τα δικά μας ενυδρεία και τους θανάτους ευθυνόμαστε εμείς και μόνο εμείς. Δεν αναφέρομε στις συνθήκες διαβίωσης των ψαριών στο ενυδρείο μας, αλλά στην κουταμάρα που κάνουν αρκετή και με το που ανακοινώσει ένα κατάστημα παραλαβή ψαριών τρέχουν να προλάβουν το κελεπούρι. Πόσοι έχουν χάσει ψάρια μέσα στην εβδομάδα από την ημέρα αγοράς τους και πόσοι εκτός των καινούρια ψάρια έχασαν και ψάρια που είχαν για χρόνια με αιφνίδιους θανάτους και μετά από προσθήκη νέων ψαριών. Προσωπικά όλα μου τα ψάρια τα έχω αποκτήσει από συνχομπίστες είτε γιατί αλλάξαν ψαροσύνθεση είτε από γέννες. Από κατάστημα θα πάρω ψάρια μόνο αν γνωρίζω το μαγαζί ή ψάρια που τα έχει πολύ καιρό στο μαγαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 13 Μαρτίου 2014 Author #4 Share 13 Μαρτίου 2014 το καλύτερο είναι να πάρει κανείς ψάρι από χομπιστα γιατί το ψάρι είναι στρωμένο. .αλλά αυτό πόσες φορές θα γίνει. .?γι αυτό τσεκάρω το ψάρι πριν το αγοράσω αν τρώει πως κινηται αλλά και πάλι δεν είσαι σίγουρος. .το καλύτερο μετα τον χομπιστα είναι τα ψάρια που μένουν πολυ καιρό σε ένα κατάστημα. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakosR21 14 Μαρτίου 2014 #5 Share 14 Μαρτίου 2014 Για τα δικά μας ενυδρεία και τους θανάτους ευθυνόμαστε εμείς και μόνο εμείς. Δεν αναφέρομε στις συνθήκες διαβίωσης των ψαριών στο ενυδρείο μας, αλλά στην κουταμάρα που κάνουν αρκετή και με το που ανακοινώσει ένα κατάστημα παραλαβή ψαριών τρέχουν να προλάβουν το κελεπούρι. Πόσοι έχουν χάσει ψάρια μέσα στην εβδομάδα από την ημέρα αγοράς τους και πόσοι εκτός των καινούρια ψάρια έχασαν και ψάρια που είχαν για χρόνια με αιφνίδιους θανάτους και μετά από προσθήκη νέων ψαριών. Προσωπικά όλα μου τα ψάρια τα έχω αποκτήσει από συνχομπίστες είτε γιατί αλλάξαν ψαροσύνθεση είτε από γέννες. Από κατάστημα θα πάρω ψάρια μόνο αν γνωρίζω το μαγαζί ή ψάρια που τα έχει πολύ καιρό στο μαγαζί. Συμφωνώ εν μέρη.. Και ένα ψάρι που ζεί στις συνθήκες του μαγάζιου (συνήθως όχι τόσο καλές ) το ενυδρείο σου θα είναι παράδεισος. Αλλά πόσες φορές πέρνεις ψάρι σούπερ υγιέστατο και καιρό από μαγαζί και αντιδρά έτσι που πεθαίνει από στρες ανεξήγητα ενώ το σύστημα σου είναι τέλειο! Συμβαίνει και αυτό και εκεί δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά...η φύση... Είναι ζωντανό και μπορεί να χαθεί ανεξήγητα! Ή επίσης να αρρωστήσει.... Και στις θάλασσες αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Άσε που εκεί τα τρώνε μεγαλύτερα ψάρια! Στις περισσότερες περιπτώσεις φταίμε εμείς αλλά όχι και πάντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasXatz 14 Μαρτίου 2014 Author #6 Share 14 Μαρτίου 2014 έτσι είναι. ...Απλά σκέφτομαι καμιά φορά τα χρήματα που χάνονται και στεναχωριεμαι..αλλά και πάλι λέω. ..αφού μ'αρεσει αυτό που κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 14 Μαρτίου 2014 #7 Share 14 Μαρτίου 2014 Ακριβός έτσι είναι. Ιδικά στις τιμές που τα πωλούν. Μην ξεχνάμε ότι τα ψάρια στα καταστήματα είναι πάντα σε γυάλες χωρίς κρυψώνες, εκτεθειμένα πάρα πολλές ώρες στο φως και μόνιμα στρεσαρισμένα από μια απόχη που περνά από πάνω τους σε καθημερινή βάση Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 23 Μαρτίου 2014 #8 Share 23 Μαρτίου 2014 Επίσης να προσθέσω ότι 100% σίγουρα βοηθάει να διατηρεί ο χομπίστας μία καραντίνα. Από προσωπική εμπειρία μου, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα από ψάρι στο μεγάλο ενυδρείο μου, γιατί πάντα κράταγα τα νέα ψάρια τουλάχιστον ένα μήνα σε καραντίνα. Τώρα όσον αφορά την αγορά από τα μαγαζιά, επειδή μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, δεν ξέρω τι ακριβώς ορίζει η νομοθεσία ( μπορούμε φυσικά εύκολα να το μάθουμε ). Νομίζω ότι έχουν υποχρέωση να τα κρατάνε σε διαφορετικές εγκαταστάσεις από αυτές της έκθεσής τους για πώληση συγκεκριμένο διάστημα ως καραντίνα. Αλλά πόσα μαγαζιά το κάνουν αυτό ( ή έχουν τις ανάλογες εγκαταστάσεις ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος