carvefish21 11 Μαρτίου 2014 #1 Share 11 Μαρτίου 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Μέσα σε 10 μέρες έχασα 2 ψάρια platyΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα: 60- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): αρκετό siporan και mini- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):- Ψάρια: 5 platy (2/3 αναλογία, είχα 2/5 αλλά θα βγάλω το 1 θηλυκό και θα μείνω με χαρέμι)- Ρουτίνες: τάισμα 1 φορά την ημέρα, εναλλάξ 3 διαφορετικές τροφές, ξεκίνησα βιταμίνες 1 φορά την εβδομάδα με το φαί, κυριακή νηστεία, αλλαγή νερού 1/3 εβδομαδιαιώςΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:7,5- KH:- GH:- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):10-15- Θερμοκρασία: 23 σταθερή με controllerΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: jbl-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού: platy- Ιστορικό Ψαριού:- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Τα αρχικά συμπτώματα ήταν μαζεμένα πτερύγια, 2 μέρες πριν πεθάνουν, δεν ήταν κινητικά και καθόντουσαν μόνα τους. Δεν φαινόταν κάτι περίεργο εξωτερικό, χρώμα κτλ κανονικά- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: oxiΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το ενυδρείο έχει επαρκή φίλτρανση και υπεραρκετή κυκλοφορία/ανατάραξη νερού (χρησιμοποιώ εξτρα κυκλοφορητή + αεραντλία). Τα συγκεκριμένα ψάρια ήταν από συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων, καθόλου αξιόπιστη και τα πήρα μάλλον άρρωστα. Φοβάμαι όμως μην έχουν κολλήσει και τα άλλα. Συνμπτώματα πέρα από τα μαζεμένα πτερύγια δεν υπήρχαν αλλά ανησυχώ γιατί κάποιες φορές πετυχαίνω καποιο πλάτυ να τα μαζεύει που σημαίνει ότι κάτι το ενοχλεί. Προληπτικά έβαλα άνθρακα μήπως δεν είναι αρρώστια και έχει πέσει κάτι στο νερό που δεν πρέπει, αλλά θα ήθελα να κάνω κάποια προληπτική θεραπεία. Έχετε να μου προτείνετε κάποια? Το ενυδρείο είναι φυτεμένο με ρίζα και πέτρα, δεν υπάρχουν πλαστικά κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 11 Μαρτίου 2014 #2 Share 11 Μαρτίου 2014 Μάλλον απο την ίδια αλυσίδα πρεπει κι εγω να αγόρασα άρρωστα platty Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 11 Μαρτίου 2014 Author #3 Share 11 Μαρτίου 2014 Μάλλον απο την ίδια αλυσίδα πρεπει κι εγω να αγόρασα άρρωστα platty pet...ity??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2014 #4 Share 11 Μαρτίου 2014 Παιδια καλυτερα να μην σχολιαζουμε! Βαλτε φωτο και οι δυο να δουμε τι εχουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαρτίου 2014 #5 Share 11 Μαρτίου 2014 Παιδια παρακαλω οχι σχολια για καταστηματα και ειδικα γι αυτα που δεν εχουν βημα εδω για να μπορουν να απαντησουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 11 Μαρτίου 2014 #6 Share 11 Μαρτίου 2014 Παραθέτω κάποιες . Ειναι αδύνατον να δείτε τα ασπράδια αλλα το έμπειρο σας μάτι κάτι θα καταλάβει . Σκεφτείτε ακριβώς οτι βλέπετε με μικρά ασπράδια στην ουρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2014 #7 Share 11 Μαρτίου 2014 Θα σε παρακαλεσω, ανοιξε δικο σου θεμα για να μη χανομαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 11 Μαρτίου 2014 Author #8 Share 11 Μαρτίου 2014 (edited) Φωτογραφίες των νεκρών δεν έχω να κάποιες των υπόλοιπων μήπως δείτε τίποτα. Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2014 - carvefish21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2014 #9 Share 11 Μαρτίου 2014 Στην πρωτη η κοκκινη μου φαινεται εγγυος κατα τα αλλα τιποτα! Στη δευτερη και τριτη βλεπω κανονικο χρωμα κοπρανων, Στην τεταρτη εχουμε ενα θεμα και στην πεμπτη δεν μπορω να καταλαβω! Ερωτηση και σε σενα, παρατηρεις ξεθωριασμα με γκρι ή γαλακτωδεις περιοχες στα ψαρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 11 Μαρτίου 2014 Author #10 Share 11 Μαρτίου 2014 (edited) Στην πρωτη η κοκκινη μου φαινεται εγγυος κατα τα αλλα τιποτα! Στη δευτερη και τριτη βλεπω κανονικο χρωμα κοπρανων, Στην τεταρτη εχουμε ενα θεμα και στην πεμπτη δεν μπορω να καταλαβω! Ερωτηση και σε σενα, παρατηρεις ξεθωριασμα με γκρι ή γαλακτωδεις περιοχες στα ψαρια; Και στη 5η έγκυος είναι αλλά έτσι όπως είναι στη photo δεν φαίνεται. Τι να σου πω, δεν παρατηρώ κάτι... Επειδή μόλις έκλεισε το φως του ενυδρείου θα προσπαθήσω να βγάλω πιο καλές photo αύριο και να τις ανεβάσω. 2-3 φορές έχω παρατηρήσει κάποια ψάρια να ξύνονται (όχι το μπλε, το πορτοκαλί και το ασπροκόκκινο αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν βλέπω κάποιο στίγμα ή κάτι. Μπορεί απλά να... ξύνονται. Θα ανεβάσω κιάλλες photo αύριο 'Οταν λες θέμα τι εννοείς? Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2014 - carvefish21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2014 #11 Share 11 Μαρτίου 2014 Τα πτερυγια που ειναι κολλημενα δεν μου αρεσουν! Βαλε αυριο οτι καλυτερο μπορεις και ξανασυζηταμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2014 #12 Share 11 Μαρτίου 2014 Α και βαλε την θερμοκρασια κανα 25αρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 11 Μαρτίου 2014 Author #13 Share 11 Μαρτίου 2014 α, το μόνο σύμπτωμα που έχω παρατηρήσει κιεγώ είναι. Κιαυτά που έχασα έτσι ήταν. 25 ε? νόμιζα ότι είχα καλή θερμοκρασία για τα πλάτυ. θα την ανεβάσω λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 12 Μαρτίου 2014 Author #14 Share 12 Μαρτίου 2014 Επειδη δεν βγάζω άκρη μς photo, όλες θαμπές βγαίνουν, να ένα βίντεο... : Έχω κάνει επεξεργασία να φτιάξει και να ισιώσει αλλά μάλλον θέλει χρόνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 12 Μαρτίου 2014 Author #15 Share 12 Μαρτίου 2014 (edited) Επειδη δεν βγάζω άκρη μς photo, όλες θαμπές βγαίνουν, να ένα βίντεο... : Έχω κάνει επεξεργασία να φτιάξει και να ισιώσει αλλά μάλλον θέλει χρόνο... Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2014 - carvefish21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Μαρτίου 2014 #16 Share 13 Μαρτίου 2014 Εγώ βλέπω και εντερικά προβλήματα αν δεν κάνω λάθος. Έχεις σκορδόζουμο να μουλιάσεις την τροφή ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 13 Μαρτίου 2014 Author #17 Share 13 Μαρτίου 2014 Εγώ βλέπω και εντερικά προβλήματα αν δεν κάνω λάθος. Έχεις σκορδόζουμο να μουλιάσεις την τροφή ; Εντερικά? Όχι δεν έχω σκορδόζουμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Μαρτίου 2014 #18 Share 13 Μαρτίου 2014 Ναι αυτά που προεξέχουν από τα ψαράκια σου . Και μάλιστα στο βίντεο διακρίνω στο ένα ψαράκι και ινώδη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 13 Μαρτίου 2014 Author #19 Share 13 Μαρτίου 2014 Ναι αυτά που προεξέχουν από τα ψαράκια σου . Και μάλιστα στο βίντεο διακρίνω στο ένα ψαράκι και ινώδη . να κάνω την ηλίθια ερώτηση πως φτιάχνω σκορδόζουμο? Διαισθάνομαι ότι έχει σχέση με σκόρδο/μπλέντερ/βράσιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 13 Μαρτίου 2014 Author #20 Share 13 Μαρτίου 2014 να κάνω την ηλίθια ερώτηση πως φτιάχνω σκορδόζουμο? Διαισθάνομαι ότι έχει σχέση με σκόρδο/μπλέντερ/βράσιμο? οκ βρήκα άρθρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Μαρτίου 2014 #21 Share 14 Μαρτίου 2014 Eγω λεω καλυτερα πηγαινε αγορασε να εχεις το κεφαλι οσυ ησυχο και να μη μπλεκεις! Εγω αυτο εκανα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 14 Μαρτίου 2014 Author #22 Share 14 Μαρτίου 2014 Eγω λεω καλυτερα πηγαινε αγορασε να εχεις το κεφαλι οσυ ησυχο και να μη μπλεκεις! Εγω αυτο εκανα! Αυτό θα κάνω μάλλον... Να παιδεύομαι για μερικές σταγόνες τη φορά δεν αξίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος