nickst 4 Μαρτίου 2014 #51 Share 4 Μαρτίου 2014 φιλε vasilis213 εγω προσωπικα οτι μου ειπαν πολιτικοι μηχανικου λεω οχι κατι ανευθυνο μην παρεξηγηθουμε κιολας. απο οσο μου ειπαν ο νομος πλεον λεει οτι τα δαπεδα πρεπει να αντεχουν 1τονο/τμ.τωρα αυτον τον νομο αν κανεις δεν τον παιρνει στα σοβαρα και δεν τον ακολουθει και ολοι λαδονωνονται και περνα το δικο τους ειναι αλλο θεμα.και εναν σεισμο οπως ειπαν και αλλοι δεν προκειται να ανοιξει τρυπα αν πεσει η οικοδομη σιγα μην νοιαστω για το ενυδρειο και εγω αλλα και ολοι οι συγκατικοι της οικοδομης.και δεν πιστευω απο ενα ενυδρειο βαρους 800 κιλων συνολικα σε επιφανεια 170Χ55 πχ να ριξει ολοκληρη οικοδομη σε περιπτωση σεισμου. αν ηταν ετσι ολες οι οικοδομες θα επεφταν με τον παραμικρο σεισμο λογου ντουλαπιων με χιλια δυο πραγματα στοιβαγμενα και αλλων βιβλιοθηκων κτλ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 4 Μαρτίου 2014 #52 Share 4 Μαρτίου 2014 αυτα που λες με τις διαστασεις τι δειχνουν δλδ οτι δεν αντεχει το δαπεδο Βασιλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Μαρτίου 2014 #53 Share 4 Μαρτίου 2014 Η ασφαλεια κατα σεισμου και τα λοιπα ειναι κατι σαν στοιχημα, διοτη δεν μπορεις να το μαντεψεις και δεν ξερεις τι συνεπειες θα εχει, αρα δεν νομιζω η ασφαληστικη να σου πει οτι δεν σε πληρωνει γιατι ειχες ενυδρειο γιατι ασφαληζεις κατι για ΑΝ θα γινει μια φυσικη καταστροφη και ΑΝ θα εχει ζημιες μονο ή ΑΝ θα πεσει το σπιτι.... Δεν ειμαι ασφαλιστης, απλα ολο αυτο μπορει να ερωτηθει σε μια ασφαλιστηκη να εχουμε μια εικονα... Εμενα η γνωμη μου ειναι να βρεθει ενα συνχομπυστας πολιτηκος μηχανικος να λυση ολες της αποριες, γιατι εκεινος θα το εχει ξεκοκαλησει το θεμα γιατι τον νοιαζει οπως και εμας, απλα εχει τα βιβλια και τα μεσα να μαθει πιο ευκολα εστω τι γινεται στο ολο θεμα.... Μου αρεσει οπως παει η κουβεντα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #54 Share 4 Μαρτίου 2014 Μπορει καποιος να ανατρεξει στη βιβλιογραφια του κτιριοδομικου κανονισμου και να δει τι αναφερει για τα φορτια πλακων.Δεν ειπα οτι θα πεσει,ειπα οτι ειναι εξω απο τα ορια ασφαλειας με αποτελεσμα οταν το κτιριο δοκιμαστει απο μια φυσικη καταστροφη να μην συμπεριφερθει οπως σχεδιαστηκε γιατι καποιος στον ενα οροφο εχει ενα ενυδρειο στον αλλο οροφο μια τεραστια βιβλιοθηκη,αλλος ενα τεραστιο τζακι ενα μπαρμπεκιου στο μπαλκονι και παει λεγονταςΚαι μιλαμε για κτιρια που η μελετη εφαρμοστηκε αν δεν εφαρμοστηκε εκει δεν σηκωνει συζητηση 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #55 Share 4 Μαρτίου 2014 αυτα που λες με τις διαστασεις τι δειχνουν δλδ οτι δεν αντεχει το δαπεδο Βασιλη? Λεω απλως οτι ειναι εκτος μελετης και εκτος συντελεστη ασφαλειας.Σε μια δουλεια που ειχα κανει παλια ο μηχανικος ειχε υπολογισει απο την αρχη ολα τα μεγαλα φορτια και τις θεσεις που επρεπε να εχουν στο κτιριο,πχ οπου ειχε τζακια ο οπλισμος πυκνωνε και εμπαιναν εσωτερικα δοκαρια στη πλακα.Οταν ο ιδιοκτητης αποφασισε μετα την κατασκευη του σκελετου να αλλαξει θεσεις στα τζακια ο μηχανικος δεν τον αφησε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2014 #56 Share 4 Μαρτίου 2014 Μπορει καποιος να ανατρεξει στη βιβλιογραφια του κτιριοδομικου κανονισμου και να δει τι αναφερει για τα φορτια πλακων.Δεν ειπα οτι θα πεσει,ειπα οτι ειναι εξω απο τα ορια ασφαλειας με αποτελεσμα οταν το κτιριο δοκιμαστει απο μια φυσικη καταστροφη να μην συμπεριφερθει οπως σχεδιαστηκε γιατι καποιος στον ενα οροφο εχει ενα ενυδρειο στον αλλο οροφο μια τεραστια βιβλιοθηκη,αλλος ενα τεραστιο τζακι ενα μπαρμπεκιου στο μπαλκονι και παει λεγονταςΚαι μιλαμε για κτιρια που η μελετη εφαρμοστηκε αν δεν εφαρμοστηκε εκει δεν σηκωνει συζητηση Να κανω μια ερωτηση? Πιστευεις οτι αν εγω εχω ενα ενυδρειο 800 λιτρων στον 3ο οροφο μια πολυκατοικιας και κανει ενα σεισμο θα πεσει η πλακα στον 2ο η θα πεσει ολη η πολυκατοικια απο τον σεισμο?Πιστευεις δηλαδη οτι θα εχουν φτιαξει καλες κολωνες και τις πλακες θα τις εχουν κανει τσιγαροχαρτο? Εγω προσωπικα πιστευω οτι η ολα θα ειναι σωστα η τιποτα.Οπωτε και πιστευω πως σε ενα σεισμο αν μια πολυκατοικια ειναι λαθος φτιαγμενη θα ερθει τουμπα ολη ειχα δεν ειχα εγω ενυδρειο 800 λιτρων στο 3ο οροφο. Και ξαναλεω γιατι η κουβεντα παει αλλο,σε ενα σεισμο σε νοιαζει το ενυδρειο η το κτηριο η να σωθεις εσυ και η οικογενεια σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 4 Μαρτίου 2014 #57 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) ναι και επειδη ολοι μας ξερουμε τι γινεται στην Ελλαδα αρα κανεις πολιτικος μηχανικος δεν θα ειναι σιγουρος απο αυτα που θα σου πει.απλα θα σου πει κατι πιο παραπανω απο το επιτρεπτο οριο που θα επρεπε και ισως ετσι εχει κατασκευαστει το κτηριο ωστε να ειναι καλυμμενος.εκτος αν καθησει απο την αρχη και σου κανει την μελετη και ψαξει και δει τι υλικα μπηκαν και κανει τους υπολογισμους του κτλ πραγμα που θα χρειαστουνε λεφτα.εγω σε πολλα φορουμ που εχω ψαξει αλλα και εδω δεν βρεθηκε πολιτικος μηχανικος.εξω ομως βρηκα και ρωτησα για τι δικο μου κτηριο και μου ειπε αυτα που ανεφερα.οι νομοι αλλαζουν δεν ειναι ιδιοι μια ζωη.στο θεμα μετρα ασφαλειας ενος κτηριου εννοω. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - nickst Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #58 Share 4 Μαρτίου 2014 Ενα ενυδρειο δεν ριχνει ενα κτιριο η μια πλακα απλως δημιουργει ενα μικρο κενο ασφαλειας που σε συγκεκριμενη στιγμη δεν θα θελαμε να υπαρχει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 4 Μαρτίου 2014 #59 Share 4 Μαρτίου 2014 ναι και επειδη ολοι μας ξερουμε τι γινεται στην Ελλαδα αρα κανεις πολιτικος μηχανικος δεν θα ειναι σιγουρος απο αυτα που θα σου πει.απλα θα σου πει κατι πιο παραπανω απο το επιτρεπτο οριο που θα επρεπε και ισως ετσι εχει κατασκευαστει το κτηριο ωστε να ειναι καλυμμενος.εκτος αν καθησει απο την αρχη και σου κανει την μελετη και ψαξει και δει τι υλικα μπηκαν και κανει τους υπολογισμους του κτλ πραγμα που θα χρειαστουνε λεφτα.εγω σε πολλα φορουμ που εχω ψαξει αλλα και εδω δεν βρεθηκε πολιτικος μηχανικος.εξω ομως βρηκα και ρωτησα για τι δικο μου κτηριο και μου ειπε αυτα που ανεφερα.οι νομοι αλλαζουν δεν ειναι ιδιοι μια ζωη.στο θεμα μετρα ασφαλειας ενος κτηριου εννοω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2014 #60 Share 4 Μαρτίου 2014 Εγω ξερω οτι αν ειναι να πεσει το κτηριο λογο κατοτεχνιας θα πεσει ειτε εχεις 1 ενυδρειο,ειτε 5,ειτε κανενα.Στις καινουριες πολυκατοικιες και μετα το σεισμο του 99 αλλαξαν πολλοι νομοι δομισης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #61 Share 4 Μαρτίου 2014 επιτρεπεται να κανω copy paste ενα ποστ απο φορουμ μηχανικων η να βαλω το λινκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #62 Share 4 Μαρτίου 2014 Η ασφαλεια κατα σεισμου και τα λοιπα ειναι κατι σαν στοιχημα, διοτη δεν μπορεις να το μαντεψεις και δεν ξερεις τι συνεπειες θα εχει, αρα δεν νομιζω η ασφαληστικη να σου πει οτι δεν σε πληρωνει γιατι ειχες ενυδρειο γιατι ασφαληζεις κατι για ΑΝ θα γινει μια φυσικη καταστροφη και ΑΝ θα εχει ζημιες μονο ή ΑΝ θα πεσει το σπιτι.... Δεν ειμαι ασφαλιστης, απλα ολο αυτο μπορει να ερωτηθει σε μια ασφαλιστηκη να εχουμε μια εικονα... Εμενα η γνωμη μου ειναι να βρεθει ενα συνχομπυστας πολιτηκος μηχανικος να λυση ολες της αποριες, γιατι εκεινος θα το εχει ξεκοκαλησει το θεμα γιατι τον νοιαζει οπως και εμας, απλα εχει τα βιβλια και τα μεσα να μαθει πιο ευκολα εστω τι γινεται στο ολο θεμα.... Μου αρεσει οπως παει η κουβεντα.... Η ασφαλειου σεισμού αποζημιώνει όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν από σεισμό! Από έναν τοίχο μέχρι ολόκληρο το σπίτι! Οι όροι ενός συμβολαίου γράφουν πως η ασφαλιστική θα πληρώσει το ποσο που χρειάζεται για να έρθει η οικία στην προηγούμενη κατασταση πριν επέλθει ο κινδυνος(σεισμος) Υγ με απλά λόγια το έγραψα για να πιάσουμε το νόημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #63 Share 4 Μαρτίου 2014 ενυδρειο 2Χ0,50Χ0,70 ειναι περιπου 700 λιτρα συν βαση συν γυαλα συν χαλικι πετρες παταει πανω σε 1μ2 ενυδρειο 1Χ0,50Χ 0,60 300 λιτρα συν τα παραπανω παταει σε μισο μ2 Συμφωνώ απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι το βάρος απλώνεται σε 2 τετραγωνικά! Στην θεωρία μιλάω ,αν υποθέσουμε το τετραγωνικό είναι 1χ1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #64 Share 4 Μαρτίου 2014 θα βαλω το λινκ και αν δεν ειναι στους κανονισμους ας σβηστει,ζητω εκ των προτερων συγνωμη αλλα νομιζω ειναι χρησιμο http://www.michanikos.gr/topic/26337-%CE%A6%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%BF/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2014 #65 Share 4 Μαρτίου 2014 Μεχρι την 5η σελιδα που διαβασα οι περισσοτεροι λενε οτι δεν εχει θεμα το ενυδρειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #66 Share 4 Μαρτίου 2014 Μεχρι την 5η σελιδα που διαβασα οι περισσοτεροι λενε οτι δεν εχει θεμα το ενυδρειο.. Ακριβως ουτε αυτοι δεν μπορουν να συμφωνησουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2014 #67 Share 4 Μαρτίου 2014 Μεχρι το τελος που διαβασα ο αλλος μιλαει για 1800 κιλα ενυδρειο και του λεει βαλτο. Επισης αν δεις καποιος λεει οτι 1 τονος νερο ειναι λιγοτερα κιλα απο μια μπαλετα με τσιμεντο.. Αν κρινεις απο τις απαντησεις των περισσοτερων ειναι οκ να βαλεις ενα τετοιο ενυδρειο,εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 4 Μαρτίου 2014 #68 Share 4 Μαρτίου 2014 τα παιδια εκει μιλανε για 1 τονου ενυδρειο Βασιλη που αν βαλεις τα 900 κιλα νερο τα 200κ ισως κιλα γυαλας και τα 160-200 κιλα βασης που θα μπει το ενυδρειο παμε σε τρελα κιλα.το παλικαρι μιλησε για 600 κιλα συνολικα αν θυμαμαι σωστα αρα δεν βλεπω καποιο προβλημα να υπαρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonistt 4 Μαρτίου 2014 #69 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) το διακωμωδώ λίγο... απο τον 6ο μέχρι το ισόγειο ανοίγει παραπέντε? στο θέμα μας.... πολύ το έγραψαν και παραπάνω... πιστεύω πως κανένας μηχανικός δεν θα σου πει βάλτο ... οπως προ είπα βάσει συζήτησης με μηχανικό δεν θα έπρεπε να εχω ψυγείο ντουλάπα στον 6ο ουτε εγω ουτε κανείς άλλος ψυγεία ντουλάπα σε ισόγεια χωρίς υπόγειο !! Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - antonistt Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonistt 4 Μαρτίου 2014 #70 Share 4 Μαρτίου 2014 απο την άλλη ενας σεισμός που θα φτάσει την στατικότητα του κτιρίου στα όρια .... δεν θα έχει ρίξει κάτω την γυάλα να την κάνει κομμάτια με αποτέλεσμα το φορτίο να εξαφανιστεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #71 Share 4 Μαρτίου 2014 απο την άλλη ενας σεισμός που θα φτάσει την στατικότητα του κτιρίου στα όρια .... δεν θα έχει ρίξει κάτω την γυάλα να την κάνει κομμάτια με αποτέλεσμα το φορτίο να εξαφανιστεί?+1Απλά φαντάζομαι μιας και μιλάμε υποθετικά, ότι παίρνουμε σαν δεδομένο πως δεν θα φύγει η γυάλα από το τραπέζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonistt 4 Μαρτίου 2014 #72 Share 4 Μαρτίου 2014 +1 Απλά φαντάζομαι μιας και μιλάμε υποθετικά, ότι παίρνουμε σαν δεδομένο πως δεν θα φύγει η γυάλα από το τραπέζι το σίγουρο όμως είναι οτι θα έχεις φύγει εσυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #73 Share 4 Μαρτίου 2014 Παιδια σε πολυκατοικια παιζουνε πολλα,αυτο που θεωρω οτι ειναι σωστο οτι πριν τοποθετησουμε τετοια φορτια στο σπιτι μας,και ειδικα αν ειναι παλιας κατασκευης να συμβουλευτουμε ενα μηχανικο,οχι στο κουβεντιαστο,να ερθει να δει η να δει εστω το σχεδιο και υπευθυνα να απαντησει ναι η οχι και η απαντηση του να ειναι γραπτη.Τωρα τι μας λες θα πειτε ποιος να το κανει αυτο,αυτο ομως θεωρω οτι ειναι το σωστο και αυτο θα μας καλυψει και νομικα και ψυχολογικα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #74 Share 4 Μαρτίου 2014 Αυτό το παίρνουμε σαν δεδομένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonistt 4 Μαρτίου 2014 #75 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) Παιδια σε πολυκατοικια παιζουνε πολλα,αυτο που θεωρω οτι ειναι σωστο οτι πριν τοποθετησουμε τετοια φορτια στο σπιτι μας,και ειδικα αν ειναι παλιας κατασκευης να συμβουλευτουμε ενα μηχανικο,οχι στο κουβεντιαστο,να ερθει να δει η να δει εστω το σχεδιο και υπευθυνα να απαντησει ναι η οχι και η απαντηση του να ειναι γραπτη.Τωρα τι μας λες θα πειτε ποιος να το κανει αυτο,αυτο ομως θεωρω οτι ειναι το σωστο και αυτο θα μας καλυψει και νομικα και ψυχολογικα αν καταφέρεις να πάρεις υπογραφή απο μηχανικό για στατική τοποθέτηση πορτ-μπεμπε στο υπόγειο τοτε ίσως να αναθεωρήσω.. "έχτισα" ενα βιομηχανικό κτίριο με 2 υπόγεια ισόγειο και 2 ορόφους. ολες οι στατικές μελέτες έγιναν με βάσει συγκεκριμένες απαιτήσεις οι οποίες αποτυπώθηκαν σε kg/m2... πχ. ήθελα η πλάκα ισογείου να σηκώνει επικαθήμενο φορτηγό φορτωμένο κοινώς 40.000kg συνολικό βάρος με σημειακό σε 10 τροχούς με αποτέλεσμα 4.000kg/m2 οπου και έχω την στατική μελέτη. οταν η ασφαλιστική μου ζήτησε συγκεκριμένη αναφορά στον τύπο των φορτηγών και όχι σε kg/m2 τοτε ξέρετε τι πήρα απο το ίδιο μηχανικό??? γενικά ολα τα επαγγέλματα οπου έχουν σχέση με ασφάλεια και αστάθμητους παράγοντες "κρύβονται" πίσω απο την ασάφεια Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - antonistt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος