Akridas66 4 Μαρτίου 2014 #26 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) Ψαξε για μηχανικο ενυδρειακια, αυτος συγουρα ξερει Τι να πουνε και τα μαγαζια παντως, που εχουν τα ενυδρεια βιβλιοθηκες σε ολο μαγαζι καμια φορα και δεν γινεται τπτ, με ολα τα υπολοιπα συν οπως τροφες-κλουβια-σαμπουν-ραφια-σπιτακια κτλπ κτλπ,... Οοο!!! Θυμηθηκα και εναν φιλο που ειχε σε ενα χαμοσπιτι της κακιας ωρας ενα ανουμπιας 350ρι και το εχει απο 5τια, και η πλακα του σπιτιου ειναι σαν τσιγαροχαρτο και το εχει γυριση σε ολο το σπιτι, καθε φορα που το αλλαζε του αλλαζε και θεση και στον οροφο ετσι και στο ισογειο εχει αλλα δυο 60 και 120 λιτρα..... Αυτο επρεπε να εχει μηνει αστεγος πριν ακομα ριξει αντιχλωριο! Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 4 Μαρτίου 2014 #27 Share 4 Μαρτίου 2014 Ναι, οκ δεν ειναι το ιδιο αλλα γενικώς αυτη η συζητηση ειναι περιεργη. Οπως ειπε και ο συνφορουμιτης ΑΙΟΛΟΣ ο πρωτος οροφος πολυκατοικιας εχει τις ιδιες κολώνες με αυτες του 5ου οροφου και συγκρατει ολοκληρο το κτηριο. Τωρα το ενυδρείο...τι να πω. Απο την λίγη εμπειρια που εχω μιας και ετυχε να δουλεψω οικοδομή πιστευω οτι μεχρι 1 τονο όπου και αν βάλεις ενυδρειο δεν υπάρχει θέμα κατάρευσης. Αν δούμε πως χτίζονται τα πολυοροφα παρκιγκ αυτοκινητων θα εκπλαγούμε με το πως καταφερνουν να συγκρατούν εκατοντάδες τονους αυτοκινητων σε κάθε όροφο. Μιχάλη, στην ουσία δεν διαφωνούμε.... Εγώ απλώς λέω, επειδή το κάθε σπίτι είναι διαφορετική περίπτωση, να το κοιτάξει με βάση τα δικά του δεδομένα. Αν όλα είναι εντάξει γιατί να μην το βάλει? Το σίγουρο είναι ότι οι μηχανικοί μιλούν με αντοχές που τους θέτει ο Οικοδομικός Κανονισμός και δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να πάρουν ευθύνη για κάτι έξω από αυτά, καθώς θα είναι οι πρώτοι που θα κατηγορηθούν.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 4 Μαρτίου 2014 #28 Share 4 Μαρτίου 2014 Πολύ καλά στα είπε ο μηχανικός ! Έχει αναλογιστεί ο καθένας πως ένα ενυδρείο 1.50 x 0.50 στηρίζεται σε μια επιφάνια 0,75τμ Το όριο αντοχής που ορίζει ο νόμος είναι 600Kg/τμ. Εγώ θα σας έλεγα πως το παραπάνω ενυδρείο ζυγίζει 500Kg Κάντε την διαίρεση και δείτε σε επιφάνια με εμβαδόν 0,75 τμ τη βάρος στηρίζεται. Σίγουρα το πραγματικό όριο σε μια κατασκευή είναι πολύ παραπάνω, αλλά σε ένα σεισμό τι γίνετε; Εντάξει την έβγαλε σε μερικούς σεισμούς και δεν τρέχει τίποτα, θα μου πεις. Και το κτήριο της ΡΙΚΟΜΕΞ και αυτό είχε ξεπεράσει κάποιους σεισμούς. Μια φορά όμως έγινε το κακό. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 4 Μαρτίου 2014 #29 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) το οριο φιλε bouboulas μιας και εχω μιλησει με αρκετους μηχανικους εδω και 20ετια ειναι 1τονος/τ.μ σε σεισμο οπως λενε ολοι παραπανω ανετα και οι βιβλιοθηκες μας και οι ντουλαπες μας που πιανουν μεχρι πανω το νταβανι ανετα θα καταρευσουν. επειδη εχω δουλεψει σε ντουλαπες ειναι πολυ βαρος και βαλε και ποσο πολυ τις φορτωνουν ολοι στα σπιτια. αρα συγνωμη αλλα σε εναν μεγαλο σεισμο την δικια μου ασφαλεια θα κοιταξω πρωτα οπως και ολοι μας πιστευω και μετα τις κατοικιες μας αν πεσουν τα ενυδρεια οι τοιχοι η οχι. ;-) Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - nickst 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Μαρτίου 2014 #30 Share 4 Μαρτίου 2014 Κοιταχτε, στον σεισμο μια φορα θα γινει το κακο, δεν λεω οτι ο εκαστοτε μηχανικος εχει αδικο ή κανει λαθος, σου λεει οτι πρεπει να σου πει για να ειναο καλημενος, τωρα εαν γινει σεισμος, το ενυδρειο ανεξαρτιτου τα κιλα που ζυγηζει, θα παιξει πολυ μικρο ρολο στην καταληξει του σπιτιου, εδω μιλαμε οτι και 20 λιτρα να ειναι πρωτα ανυσηχουμε εαν θα ανοιξη ή τουμπαρει και γεμισει ο τοπος νερα, μπορει στον πανικο να φαμε τα μουτρα μας η να εγκωβιστουμε απο αυτα, παρα εαν θα πεσει το σπιτι λογο του ενυδρειου.... Πριν τα ενυδρεια υπηρχαν οι τεραστιες βιβλιοθηκες, τα μπιλιαρδα, τα μασιφ συνθετα και ενα σωρο αλλα, τα ενυδρεια απλα προσθαιντονται σην λιστα με τα πολυ βαρια αντικημενα που σε περιπτωση σεισμου θα κανουν ζημια με αρκετους τροπους.... Κατα την γνωμη μου παντα και ακεως φιληκα, με αφορμη την κουβεντα, λεω και μερικους δικους μου προβληματισμους.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 4 Μαρτίου 2014 #31 Share 4 Μαρτίου 2014 Μα ακριβώς για την ασφάλειά μας πρόκειται. Καί έχει άμεση σχέση με το αν το κτίριο που βρίσκομαστε την ώρα του σεισμού θα καταφέρει να σταθεί όρθιο.... Ότι και να λέμε πάντως ελπίζω να μην έρθει τέτοια ώρα για κανέναν.... Akridas66, συμφωνώ μαζί σου. Και να σου πώ την αλήθεια, δεν το είχα καλοσκεφτεί ότι και το να ανοίξει ένα ενυδρείο την ώρα του σεισμού θα μπορούσε να είναι εξίσου επικύνδινο για την ασφάλεια μας, όπως και με τα περισσότερα μικροπράγματα για τα οποία δεν δίνουμε σημασία.... Οπότε καλό είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από θέμα στηρίξεων και να παραμένουμε ψύχραιμοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 4 Μαρτίου 2014 #32 Share 4 Μαρτίου 2014 Δεν θα τα χαλάσουμε στα 600Kg η στα 1000Kg. Έχεις δει πολλές ντουλάπες και βιβλιοθήκες να έχουν φορτίο 1τον/τμ; Δεν το νομίζω. Έπειτα η συγκέντρωση ενός φορτίου σε ένα συγκεκριμένο σημείο είναι που κάνει την ζημιά Θα μπορούσαμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για ώρες και να συζητάμε ιστορίες για αρκούδες χωρίς να βγει άκρη. Δεν πιστεύω πως είμαι ιδικός για να κάνω τέτοια κουβέντα. Ούτε και ο μηχανικός που συμβουλεύτηκε ο φίλος μας ήταν χαϊβάνι. Στο Ελλαδιστάν έχουμε την τάση να είμαστε ποιο ιδικοί από του ιδικούς και ο ωχαδελφισμός μας να τα ισοπεδώνει όλα. Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν βρίσκω κανένα λόγο να το συνεχίσω. Η τελική απόφαση και το ρίσκο ανήκει στον φίλο που άνοιξε το θέμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 4 Μαρτίου 2014 #33 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) ναι ουτε ενα ενυδρειο εχω δει να ασκει 1 τονο/τμ ομως...αλλο 600-800 κιλα σε μεγαλο μηκος και πλατος και αλλο στο 1Χ1 μετρο ολα αυτα τα κιλα. και αλλο 600 κιλα αλλο ενας τονος ειναι τα διπλασια σχεδον μην συγκρινεις ανομια πραγματα.αλλο το ενα βαρος αλλο το αλλο. ;-) ναι δεν αντιλεγω απλα επειδη τελειωνω μηχανολογος φετος με το καλο ξερω τι εστι δυναμη-φορτιο κτλ σε μια επιφανεια. εχω ρωτησει μηχανικους για την δικια μου πολυκατοικια που ειναι εργατικες κατοικιες που ολοι ξερουμε ποση εκμεταλλευση επεσε στα υλικα κτλ.και ολοι μα ολοι μου ειπαν οτι μπορει να ειναι ολα με ελειψη αλλα λογο των σεισμων που γινοταν τοτε(στην λαρισα τουλαχιστον) ειχαν φοβηθει ολοι οι μηχανικοι και εβαλαν τα διπλασια σε παχος σιδερα στις βασεις-δαπεδα-κολλονες των κτηριων ωστε να ειναι καλλυμενοι.δλδ και σεισμος να γινει να πεσουν ας πουμε οι τοιχοι αλλα η οικοδομη και τα δαπεδα να μην νιωσουν τπτ. τωρα την οικοδομη του φιλου δεν ξερω πως ειναι κατασκευασμενη. υπαρχουν βιντεο παντως στο youtube που κανουν δοκιμη σεισμου σε ενυδρειο αρκετων λιτρων με βαση και το μονο που εγινε ηταν η γυαλα να μετακινηθει παρα πολυ λιγο πανω στην βασ.και το νερο εννοειται πηγαινε περα δωθε. επειδη ο ξαδερφος μου ειναι ξυλουργος πιστεψε με αν σε μια επιφανεια που πιασει ενα ενυδρειο την κανεις μεχρι πανω ντουλαπα ειτε βιβλιοθηκη και υπολογισεις φορτια και δυναμεις που θα δεχεται το πατωμα μαλλον θα αρχισουμε να σκεφτομαστε πρωτα αυτα στο σπιτι μεσα παρα ενα ενυδρειο 600-800 κιλων συνολικα σε περιπτωση σεισμου. φιλικα παντα τα λεω παιδια. απλα ειχα και εγω το διο προβλημα μια εβδομα ατωρα πριν στησω το δικο μου και επειδη ρωτησα αρκετα ατομα μηχανικους κτλ μου ειπαν αυτα τα λογια. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - nickst 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Μαρτίου 2014 #34 Share 4 Μαρτίου 2014 Μπουμπουλα δεν ειπα ιστορια με αρκουδες και δεν λεγεται Ελλαδησταν η χωρα που μενεις, με τετοιο σκεπτικο και τετοια αρνητικοτητα καλα θα ηταν να μην επερνες θεση απ την αρχη στην κουβεντα, κανουμε διαλογο που κατι καλο μπορει να βγει, εαν θελεις να λες την γνωμη σου και να δεχεσαι και το υπολοιπων τις απαντησεις και τα επιχηρηματα εχει καλως, το οτι ειπες την αποψη σου δεν σημαινει οτι τελειωσε η κουβεντα και οτι εχεις δικιο, υπαρχουν πολυ βαρυτερα επιπλα και συσκευες σε ενα σπιτι που καληπτουν πολυ μικρη περιοχη και ειναι γεγονος, εχω δει σε πληροφορω βιβλιοθηκη που εφτανε ταβανι και ηταν τιγκα στις εκγυκλοπαιδειες, νομιζω ειναι πιο επικυνδηνο να φυγει ενα βιβλιο την ωρα του σεισμου και να βρει κεφαλι απ το να πεσει το σπιτι λογο του ενυδρειου, μακαρι οτι και εαν γινει σε σεισμο να βρησκωνται ολοι εκτος και ακομα καλητερα να μην γινει και τιποτα.... Συζηταμε ενα πολυ σοββαρο θεμα και κανεις δεν ειπε "ωχ αδερφε" και οτι ξερει καλητερα απο εναν μηχανικο τι γινεται, αλλα μην ακυρονεις του υπολοιπους γιατι για αρχη δεν τους ξερεις σαν ανθρωπους και σαν δευτερο δεν ξερεις τι επαγκελονται.... Φιλικα ολα αυτα για να μην υπαρχουν παρεξηγεισης..... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 4 Μαρτίου 2014 #35 Share 4 Μαρτίου 2014 Να αλλαξεις μηχανικό Συμφωνω Παρε και μια αλλη γνωμη φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 4 Μαρτίου 2014 #36 Share 4 Μαρτίου 2014 ναι ουτε ενα ενυδρειο εχω δει να ασκει 1 τονο/τμ ομως...αλλο 600-800 κιλα σε μεγαλο μηκος και πλατος και αλλο στο 1Χ1 μετρο ολα αυτα τα κιλα. και αλλο 600 κιλα αλλο ενας τονος ειναι τα διπλασια σχεδον μην συγκρινεις ανομια πραγματα.αλλο το ενα βαρος αλλο το αλλο. ;-) ναι δεν αντιλεγω απλα επειδη τελειωνω μηχανολογος φετος με το καλο ξερω τι εστι δυναμη-φορτιο κτλ σε μια επιφανεια. εχω ρωτησει μηχανικους για την δικια μου πολυκατοικια που ειναι εργατικες κατοικιες που ολοι ξερουμε ποση εκμεταλλευση επεσε στα υλικα κτλ.και ολοι μα ολοι μου ειπαν οτι μπορει να ειναι ολα με ελειψη αλλα λογο των σεισμων που γινοταν τοτε(στην λαρισα τουλαχιστον) ειχαν φοβηθει ολοι οι μηχανικοι και εβαλαν τα διπλασια σε παχος σιδερα στις βασεις-δαπεδα-κολλονες των κτηριων ωστε να ειναι καλλυμενοι.δλδ και σεισμος να γινει να πεσουν ας πουμε οι τοιχοι αλλα η οικοδομη και τα δαπεδα να μην νιωσουν τπτ. τωρα την οικοδομη του φιλου δεν ξερω πως ειναι κατασκευασμενη. υπαρχουν βιντεο παντως στο youtube που κανουν δοκιμη σεισμου σε ενυδρειο αρκετων λιτρων με βαση και το μονο που εγινε ηταν η γυαλα να μετακινηθει παρα πολυ λιγο πανω στην βασ.και το νερο εννοειται πηγαινε περα δωθε. επειδη ο ξαδερφος μου ειναι ξυλουργος πιστεψε με αν σε μια επιφανεια που πιασει ενα ενυδρειο την κανεις μεχρι πανω ντουλαπα ειτε βιβλιοθηκη και υπολογισεις φορτια και δυναμεις που θα δεχεται το πατωμα μαλλον θα αρχισουμε να σκεφτομαστε πρωτα αυτα στο σπιτι μεσα παρα ενα ενυδρειο 600-800 κιλων συνολικα σε περιπτωση σεισμου. φιλικα παντα τα λεω παιδια. απλα ειχα και εγω το διο προβλημα μια εβδομα ατωρα πριν στησω το δικο μου και επειδη ρωτησα αρκετα ατομα μηχανικους κτλ μου ειπαν αυτα τα λογια. Μηχανολόγος μηχανικός είμαι και εγώ τελειόφοιτος αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό όμως δεν με κάνει ποιο ιδικό από ένα πολιτικό μηχανικό που είναι το αντικείμενο του. Φίλε μου Akridas66 είπα για μένα το θέμα έχει λήξει. Για να μπορεί κάποιος να έχει γνώμη σε ένα τόσο λεπτό θέμα και για να μπορεί να πάρει θέση πρέπει να είναι απολύτως γνώστης του αντικειμένου. Κουβέντα πάνω στου κασίδη το κεφάλι, να με συγχωρείς, εγώ δεν κάνω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 4 Μαρτίου 2014 #37 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) ναι φιλε μου αν διαβασες αυτα που ειπα λεω πως πριν στησω το δικο μου 600 λιτρο ρωτησα μηχανικους(πολιτικους μηχανικους) αυτο δεν σου λεει κατι? και λεω τα λογια που ειπαν και τπτ παραπανω.και μιλησα για την δικια μου πολυκατοικια που δεν ξερω αλλες εκτος απο εργατικες να γινονται τοσο εκμεταλλευση υλικων. του φιλου δεν γνωριζω πως χτυστηκε ποσα εκατοστα ειναι η πλακα και αλλα πολλα. αν κρινω την δικια μου σιγουρα του Μιχαλη θα ειναι πολυ πιο καλοφτιαγμενη απο τις εργατικες κατοικιες που υπαρχουν στην Ελλαδα. τωρα απο εκει και περα εννοειται οτι πρεπει να ρωτησει καποιον πολ. μηχανικο αν ξερει να του πει και ισως και γνωριζει το παχος του δαπεδου και τι υλικα μπηκαν στην οικοδομη κτλ. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - nickst Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 4 Μαρτίου 2014 #38 Share 4 Μαρτίου 2014 ναι φιλε μου αν διαβασες αυτα που ειπα λεω πως πριν στησω το δικο μου 600 λιτρο ρωτησα μηχανικους(πολιτικους μηχανικους) αυτο δεν σου λεει κατι? και λεω τα λογια που ειπαν και τπτ παραπανω.και μιλησα για την δικια μου πολυκατοικια που δεν ξερω αλλες εκτος απο εργατικες να γινονται τοσο εκμεταλλευση υλικων. του φιλου δεν γνωριζω πως χτυστηκε ποσα εκατοστα ειναι η πλακα και αλλα πολλα. αν κρινω την δικια μου σιγουρα του Μιχαλη θα ειναι πολυ πιο καλοφτιαγμενη απο τις εργατικες κατοικιες που υπαρχουν στην Ελλαδα. τωρα απο εκει και περα εννοειται οτι πρεπει να ρωτησει καποιον πολ. μηχανικο αν ξερει να του πει και ισως και γνωριζει το παχος του δαπεδου και τι υλικα μπηκαν στην οικοδομη κτλ. Γενικώς στην Ελλάδα λογω του οτι ειναι σεισμογενης χωρα τα κτηρια ειναι γερα. Ειδικά στο Βόλο που κατεδαφίστηκε το 50 η μιση πόλη τα κτηρια ειναι πολύ γερα, ακόμη και οι εργατικες κατοικίες. Ας εχουμε και λίγο πιστη στους Ελληνες, δεν ειναι όλοι απατεώνες. Σε άλλες χωρες γινεται σεισμος και καταστρλεφονται τα πάντα. Στο Αμερικα που το εχουμε και σε εκτιμηση απο τον αερα γκρεμιζονται τα ξυλινα σπιτια του λαού Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #39 Share 4 Μαρτίου 2014 Όταν πεφφτει μια πολυκατοικία από σεισμό δεν κανουν τρύπες οι πλακες , οι κολόνες είναι αυτές που δεν αντεχουν και έχουμε φαινόμενο κλαμπ σάντουιτς ! Η πλάκα δεν ανοιγει ποτέ τρύπες και ούτε έχουμε ακούσει άνοιξε τρύπα και βρέθηκε το ψυγείο , το μπιλιάρδο , η ντουλάπα , η βιβλιοθήκη στον κάτω όροφο! Ακόμα και στον σεισμό το 99 ότι έπεσε σαν κλαμπ σάντουιτς έπεσε , ούτε δεξιά, ουτ3 αριστερα, ούτε τρύπες κάνανε, ακόμη και στο σεισμό το 2003 στην λευκαδα η πολυκατοικία που έπεσε (ήμουν τον καιρό εκείνο στην λευκαδα) κλαμπ σάντουιτς έγινε , δεν άνοιξε καμια τρύπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 4 Μαρτίου 2014 #40 Share 4 Μαρτίου 2014 Ε εντάξει ρε Ηλία, ευτυχώς τότε που δε θα ανοίξει τρύπα να μας πέσει στον κάτω όροφο το ενυδρειο...... το σάντουιτς απο ορόφους ακούγεται καλυτερο. Χαχαχαχαχαχα!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2014 #41 Share 4 Μαρτίου 2014 Επειδη τυχαινει να μενω στο Μενιδι (στο επικεντρο του σεισμου του 99) δεν ειδα κανενα σπιτι που ειχε πεσει να λειπουν οι πλακες..δεν νομιζω να μπορει να φυγει η πλακα μονο,η θα σπασουν οι κολωνες και θα πεσει ολο η θα παθουν ζημιες οι τοιχοι.Σε ολες τις πολυκατοικιες που επεσαν ετσι εγινε,επεσαν ολοκληρες και οχι μονο οι πλακες και οι κολωνες τους εμειναν εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #42 Share 4 Μαρτίου 2014 Επειδη τυχαινει να μενω στο Μενιδι (στο επικεντρο του σεισμου του 99) δεν ειδα κανενα σπιτι που ειχε πεσει να λειπουν οι πλακες..δεν νομιζω να μπορει να φυγει η πλακα μονο,η θα σπασουν οι κολωνες και θα πεσει ολο η θα παθουν ζημιες οι τοιχοι.Σε ολες τις πολυκατοικιες που επεσαν ετσι εγινε,επεσαν ολοκληρες και οχι μονο οι πλακες και οι κολωνες τους εμειναν εκει. Και φαντάζομαι πως ούτε τρύπες άνοιξαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2014 #43 Share 4 Μαρτίου 2014 Οσες πολυκατοικιες επεσαν ,επεσαν ολοκληρες,ουτε τρυπες εγιναν ουτε εφυγαν πλακες. Και στη τελικη ρε παιδια αν γινει σεισμος το τελευταιο πραγμα που σκεφτεσαι ειναι το ενυδρειο,οπωτε ειναι ανουσιο να συζηταμε τι θα γινει σε περιπτωση σεισμου..Εκτος και αν καποιος κατσει μεσα στο σπιτι του για να κραταει το ενυδρειο μη του φυγει.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 4 Μαρτίου 2014 #44 Share 4 Μαρτίου 2014 πολυ σωστα rastafarian αν γινει σεισμος σιγα μην καθησω να κοιταξβ αμ πεσει η οικοδομη και το ενυδρειο...τρεχατε ποδαρακια μου και ας γινουν κομματια ολα η ζωη πανω απο ολα παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 4 Μαρτίου 2014 #45 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) Να πω και εγώ την γνώμη μου. Όλα αυτά που λέτε είναι σωστά, προφανώς δεν μας ενδιαφέρει το ενυδρείο κατά την διάρκεια ενός σεισμού, όμως η ερώτηση παραμένει. Ποιό είναι το μέγιστο φορτίο το οποίο κατά την διάρκεια ενός σεισμού δεν θα επηρεάσει αρνητικά την στατική επάρκεια του κτιρίου; Γιατί το ενυδρείο μπορεί να είναι στη θέση του 40 χρόνια και να μην γίνει τίποτα, αλλά σε ένα δυνατό σεισμό θα αντέξουν τα δοκάρια και οι κολώνες το βάρος ή όχι; Αυτό μόνο μια μελέτη στατικής επάρκειας θα το δείξει και τα νούμερα που λένε οι στατικοί, σε τέτοιες μελέτες είναι βασισμένα. Βέβαια σε αυτές τις μελέτες υπάρχουν παραδοχές αλλά και δείκτες ασφαλείας, γιατί στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει το βάρος που μπορεί να αντέξει μια κατασκευή ή με πόσο δυνατό σεισμό θα καταρεύσει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μηχανικοί μερικές φορές είναι υπερβολικοί, απο εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει σπίτι του τι θέλει να κάνει. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - pptom 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 4 Μαρτίου 2014 #46 Share 4 Μαρτίου 2014 επίσης προκύπτει και νομικό θέμα .... φαντάσου να έχεις ασφαλισμένο το σπίτι για σεισμό και μετά να μην καλύπτει τις ζημιές η ασφαλιστική γιατί ξεπέρασες τα στατικά όρια που θέτουν οι μηχανικοί με το ενυδρείο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #47 Share 4 Μαρτίου 2014 Τo να λεμε ανευθυνα μου ειπαν,ακουσα κτλ δεν ειναι σοβαρο,δεν υπαρχει πλακα κανονικου σπιτιου στην Ελλαδα υπολογισμενη να αντεχει 1 τονο το μ2,αν μου δειξεται μια τετοια στατικη μελετη για κανονικο σπτι να ανεβασω 500αρι στη πλατη στον 5ο.Αν βρειτε μηχανικο να σας υπογραψει οτι μπορεις να βαλεις 1 τονο μονιμο και σταθερο φορτιο σε λιγοτερο απο ενα μ2 να μου τον πειτε να τακτοποιησω κατι αυθαιρεσιες που εχω στο σπιτι.Φυσικα και δεν θα πεσει η πλακα κατω αν βαλεται τετοιο φορτιο,δεν ειναι στα ορια ασφαλειας ομως.Επισης για τις κολονες που αναφερθηκαν ιδιες στο πρωτο ιδιες στο τελευταιο,μπορει η διατομη να ειναι ιδια συνηθως ομως μικραινει η διατομη του οπλισμου.Κατι που επισης αναφερθηκε οτι βαζουμε πιο πολλα και χοντρα σιδερα δεν σημαινει οτι παντα ειναι και καλυτερα.Μηχανικος δεν ειμαι αλλα κατι ψηλοθυμαμε απο δομικη στη σχολη και μετα απο 25 χρονια στα καλουπια Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #48 Share 4 Μαρτίου 2014 επίσης προκύπτει και νομικό θέμα .... φαντάσου να έχεις ασφαλισμένο το σπίτι για σεισμό και μετά να μην καλύπτει τις ζημιές η ασφαλιστική γιατί ξεπέρασες τα στατικά όρια που θέτουν οι μηχανικοί με το ενυδρείο....Δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο ,Και θα βρουν το ενυδρείο για να σου πουν ότι ξεπερασες τα στατικά όρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Μαρτίου 2014 #49 Share 4 Μαρτίου 2014 Τo να λεμε ανευθυνα μου ειπαν,ακουσα κτλ δεν ειναι σοβαρο,δεν υπαρχει πλακα κανονικου σπιτιου στην Ελλαδα υπολογισμενη να αντεχει 1 τονο το μ2,αν μου δειξεται μια τετοια στατικη μελετη για κανονικο σπτι να ανεβασω 500αρι στη πλατη στον 5ο.Αν βρειτε μηχανικο να σας υπογραψει οτι μπορεις να βαλεις 1 τονο μονιμο και σταθερο φορτιο σε λιγοτερο απο ενα μ2 να μου τον πειτε να τακτοποιησω κατι αυθαιρεσιες που εχω στο σπιτι.Φυσικα και δεν θα πεσει η πλακα κατω αν βαλεται τετοιο φορτιο,δεν ειναι στα ορια ασφαλειας ομως.Επισης για τις κολονες που αναφερθηκαν ιδιες στο πρωτο ιδιες στο τελευταιο,μπορει η διατομη να ειναι ιδια συνηθως ομως μικραινει η διατομη του οπλισμου.Κατι που επισης αναφερθηκε οτι βαζουμε πιο πολλα και χοντρα σιδερα δεν σημαινει οτι παντα ειναι και καλυτερα.Μηχανικος δεν ειμαι αλλα κατι ψηλοθυμαμε απο δομικη στη σχολη και μετα απο 25 χρονια στα καλουπιακάτι που ίσως σας έχει μπερδέψει όλους δεν υπάρχει ενυδρείο ενός τόνου με μήκος ένα μέτρο!Άρα μιλάμε για ένα τόνο σε δύο ίσως και τρία τετραγωνικα! ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis213 4 Μαρτίου 2014 #50 Share 4 Μαρτίου 2014 (edited) ενυδρειο 2Χ0,50Χ0,70 ειναι περιπου 700 λιτρα συν βαση συν γυαλα συν χαλικι πετρες παταει πανω σε 1μ2 ενυδρειο 1Χ0,50Χ 0,60 300 λιτρα συν τα παραπανω παταει σε μισο μ2 Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2014 - vasilis213 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος