niknik 19 Μαρτίου 2014 #101 Share 19 Μαρτίου 2014 Το βγαζεις και βαζεις tire up. +10000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 19 Μαρτίου 2014 Author #102 Share 19 Μαρτίου 2014 Κι ελπιζω να μη μου εχει κανει ηδη ζημια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 22 Μαρτίου 2014 Author #103 Share 22 Μαρτίου 2014 Καλημερα σε ολους. Με τις συμβουλες του mad23 εκανα ενα update στα φωτα μου ανεβαζοντας τον αριθμο των τ5 απο 4 σε 6. Τωρα εχω τα εξης (εμπρος προς πισω): Purple plus Coral plus Blue plus Blue plus Aquablue special Blue plus Το αποτελεσμα μου αρεσει πολυ αλλα εχω γεμισει διατομικη αλγη, στα τζαμια εχω φιλμ και στα ψηλα σημεια τριχοειδη αλγη. Επισης ο αραγωνιτης εχει γεμισει με μικρα μαυρα "μπιλακια" σαν ακαθαρσιες που ιδεα δεν εχω τι ειναι. Βαζω απλα μια "σκουπα" και τελος ή ειναι κατι σοβαρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Μαρτίου 2014 #104 Share 23 Μαρτίου 2014 Η διατομικη θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει, το φιλμ με εναν μαγνητη η μια ξυστρα(προσοχη για γρατζουνιες) και τσουκου τσουκου θα φυγει, τα 'χει αυτα το ενυδρειο, για την τριχοειδη προσοχη στο ταισμα, ανθρακα αντιφως και θα φυγει σιγα σιγα.... Για τα μπιλακια που λες δεν ξερω τι παιζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #105 Share 23 Μαρτίου 2014 Σημερινες μετρησεις: Θερμοκρασια: 28 (πολυ) Αλατοτητα: 1024 (λιγο) Ph: 7.8 Kh: 7.3 Ca: 430 No2: 0 No3: 0 Nh3: 0 Τα σχολια σας παρακαλω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Μαρτίου 2014 #106 Share 23 Μαρτίου 2014 Την θερμοκρασια πηγαινε την στους 26 σταδιακα, εναν βαθμο την ημερα... Η αλατοτιτα συνηθος ειναι 1024-1026, για να την ανεβασεις σταδιακα καθε φορα που θα φτιαχνεις αλατι πχ κανε το 1025, μολις φτασεις εκει και θελεις να ανεβεις κανεις το ιδιο, λογικα σε κανα 2-3 αλλαγες θα δεις διαφορα ή απλα δεν αναπληρωνεις το νερο νερο μεχρι να φτασει εκει που θελεις και αρχιζεις να φτιαχνεις αλατι εκει που θα το εχεις στο ενυδρειο... Το ph το μετρησες με αναμενα φωτα; Το kh σου ειναι χαμηλα, καλο ειναι να εισαι κοντα στο 9, λογικα θα ανεβει σιγα σιγα μολις ωριμασει λιγο το ενυδρειο, εφοσον δεν εχεις κοραλια μεσα μην ριξεις τιποτα για να το ανβασεις.... Το ασβεστειο ειναι μια χαρα.... Μαγνησιο παρε και φωσφορικα..... Βαλε και καμια φωτο, διατομικη επιασες;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #107 Share 23 Μαρτίου 2014 Ευχαριστω akridas. Για τις αλγες μου απαντησες παραπανω.. Ph εκανα μετρηση με κλειστο το φως, δεν ξερω πως μπορω να το ανεβασω, το ιδιο και το kh. Την αλατοτητα θα την βρω και για την θερμοκρασια ειμαι για αγορα controler. Εχουμε καποια καλη προταση? Ευχαριστω πολυ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Μαρτίου 2014 #108 Share 23 Μαρτίου 2014 Κοντρολερ stc1000 στα 12-15€ κομπλε, απλα να εχει πλαστικο αισθητηρα... Απο ebay... Ph μετρα την επομενη εφοσον τα φωτα ειναι αναμενα κανα 2ωρακι+ Το kh θα ανεβει μονο του σιγα σιγα, τωρα λογικα τραβαει ολο το συστημα καποια στοιχεια.... Υπομονη.... Μην κανεις τιποτα για την ωρα ωστε να τα ανεβασεις!!!! Θυμησε μου το αλατι βαζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #109 Share 23 Μαρτίου 2014 Αλατι tropic marine pro reef. Σημερα αυριο θα αναγκαστω να στοκαρω γιατι διαλυω ενα νανο που εχω. Θα μπουν καποια μανιταρια-ζωανθους, 2 κλοουν και μια bta. Πιστευω πως θα εχω μεγαλη αλλαγη στις τιμες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Μαρτίου 2014 #110 Share 23 Μαρτίου 2014 Καντα μια καλη προσαρμογη και θα ειναι μια χαρα!! Απλα τραβαει το συστημα σου γιατι ειναι φρεσκο.... Καλο αλατι, θα πανε εκει που πρεπει οι τιμες σε λιγο καιρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #111 Share 23 Μαρτίου 2014 Με τις "ακαθαρσιες" κατω στον αραγωνιτη σκεφτηκες τιποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Μαρτίου 2014 #112 Share 23 Μαρτίου 2014 Σαν πετραδακια αραγωνιτη φαινοντε, υπαρχει περιπτωση να ανακατεψες δυο ειδοι;; Γιατι τις ακαθαρσιες με ενα συνεργειο καθαρισμου θα "καθαρισεις" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 23 Μαρτίου 2014 #113 Share 23 Μαρτίου 2014 Πετρο.....πολυ μου αρεσει το ενυδρειο φιλε!Πολυ ομως! Ειδικα η πρωτη φωτο δειχνει πολυ καλες βασεις να γινει κατι πολυ ωραιο! Δεν ξερω ποσο κοντα ειναι το χρωμα σε αυτο που βλεπεις εσυ αλλα ειναι πολυ ομορφο! Αν μπορεσεις ομως(εχεις χρονο και διαθεση να βαλεις το χερι στην τσεπη) αντικατεστησε την Purple με μια blue plus! 39αρες η' 54αρες εχεις?Εχω 1-2 54αρες που μου περισσευουν αν θες να κανεις δοκιμη να δεις ποσο καλυτερο θα ειναι Για τα υπολοιπα μιλησε ο αγγελος Ph(και kh) προσπαθησε να μετρας πριν κλεισουν τα φωτα η' γενικα μια σταθερη ωρα(πιο βασικο). Θα ανεβει το ph με αρκετη κυκλοφορια και αναταραξη της επιφανειας.Αν τα εχεις ολα αυτα και εξακολουθει να ειναι χαμηλα αναγκαστικα θα χρησιμοποιησεις καποιο σκευασμα για να το ανεβασεις και βλεπεις αν θα ξαναπεσει. Και το Kh ανεβαινει με σκευασματα οπως το reef builder(seachem) η' καποια ετοιμα απο καταστηματα(απο αυτο μου περισσευει ενα σακουλακι ενος κιλου αν δεν κανω λαθος-αν θες πες μου ) Οι τιμες σου οπως ειπε και ο αγγελος ειναι πολυ καλες. Aπλα προσωπικα μου αρεσει να παιζω κοντα στο 8 για λογους ασφαλειας! Παρε ομως και po4 test. Η διατομικη να μην σε φοβιζει. Για την τριχοειδη ομως καλο ειναι να παρεις μετρα νωρις,γι'αυτο πρεπει να παρεις και το τεστ φωσφορικων,για να εχεις εικονα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #114 Share 23 Μαρτίου 2014 Ευχαριστω φιλε Μιχαλη. Με φωτα λοιπον λες να παιξω με: Blue Coral Blue Blue Aquablue Blue Αυριο θα εχω και μετρηση po4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #115 Share 23 Μαρτίου 2014 Αγγελε δεν ανακατεψα δυο ειδη. Ισως ειναι πετραδακια απο τα βραχια. Θα παιχτει σκουπα αυριο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #116 Share 23 Μαρτίου 2014 Οι λαμπες ειναι 24w Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 23 Μαρτίου 2014 #117 Share 23 Μαρτίου 2014 Σωστοτατοοοοοος πετρο! Και θα γινει ενα κλικ πιο μπλε και θα φωτισει λιγο παραπανω. Η Purple σε 6 τ5 δυστυχως πιανει απλα μια θεση και δεν παιρνεις το 100% που μπορεις να παρεις απο το φωτιστικο σου. Βεβαια τσεπη και ενυδρειο σου ειναι φιλε,μη σε "πριζωνω" Περιμενουμε και τις μετρησεις απο τα po4,οταν εχεις χρονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #118 Share 23 Μαρτίου 2014 Ειμαι κι εγω περιεργος με τα φωσφορικα και να δω τι θα κανω και με την τριχοειδη. Επισης με τον μανδαρινο που εβαλα πριν μια εβδομαδα τωρα μολις αρχιζει και ξεθαρρευει. Σημερα τον ειδα μια φορα!!! Το καλο ειναι οτι βλεπει στο τζαμι του main ζωντανα κοπηποδα να περπατανε περα δωθε οποτε ειμαι οκ. Πρεπει να τρωει.. Αυριο θα ξαναριξω ενα σακουλακι να ειμαι σιγουρος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Μαρτίου 2014 #119 Share 23 Μαρτίου 2014 Τα κοπιποδα να τα βαζεις ολα μαζι, ωστε να υπαρχει τροφη και αυτα να πηγαινουν στον βραχο ωστε να υπαρχει σταθερη(οσο γινεται) παραγωγη..... Εφοσον μπορεις να τα ξεχωρισεις στο τζαμι ξερεις εαν υπαρχουν ή οχι, εκει εαν δεις ειναι λιγα εως καθολου ξανακανεις προσθηκη, εαν εχεις σαμπ με βραχο, κανε μια προσθηκη και εκει ωστε να εγκατασταθουν και σιγα σιγα ισως να μην χρειαζεσαι να κανεις αλλες προσθηκες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 23 Μαρτίου 2014 Author #120 Share 23 Μαρτίου 2014 Εχω βαλει και στο sump στον βραχο, αλλα δεν βλεπω κατι εκει. Εχω νεκρο σημειο και εχω βαλει κυκλοφορητη να χτυπαει τον βραχο, λες να τα σκοτωνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
John...0_o 23 Μαρτίου 2014 #121 Share 23 Μαρτίου 2014 Μπραβο Πετρο πολυ χαιρομαι γι αυτο που βλεπω,εχεις κανει παρα πολυ καλη δουλεια και το aquascape ειναι αξιοζηλευτο Για τις λαμπες θα συμφωνησω με τον φιλο Μιχαλη μια μπλε ακομα θα σου δωσει πιο ωραιο απολτελεσμα Θα σου προτεινα τα μανιταρια κ το star polyp(αν δεν κανω λαθος)κατεβασετα κατω.Εκμεταλλεύσου αυτες τις θεσεις με πιο απαιτητικα κοραλια στο φως Οσο για τη αλγη θα σου προτεινα να βαλεις κανενα ψαρακι να στην φαει οπως salaria,Bicolor Blenny,rainfordi,Two Spot Goby και σαλιγκαρια Ευχομαι οτι καλυτερο για τη συνεχεια Πετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 24 Μαρτίου 2014 #122 Share 24 Μαρτίου 2014 Μπααα, βαζε και στο σαμπ ωστε να κανεις καλη αποικια και ηα τροφοδοτητε το main... Στο σαμπ εχεις μηπως ats;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 24 Μαρτίου 2014 Author #123 Share 24 Μαρτίου 2014 Οχι, εχω μονο βραχο. Πρεπει να φτιαξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 24 Μαρτίου 2014 #124 Share 24 Μαρτίου 2014 Οχι βρε, ρωταω να δω ποιοι εχουν και ποιοι οχι, για το ετσι, ειναι επιλογη του καθενα εαν θα βαλει κατι ή οχι στο συστημα του... Βλεπω αλγη(χαετο στο σαμπακι οποτε εισαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 25 Μαρτίου 2014 #125 Share 25 Μαρτίου 2014 Ωραιο και το sump πετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος