Jump to content

Νεογέννητα Στο Ενυδρείο!

Recommended Posts

Μια αναζητηση που εκανα στο google ο γονος μοιαζει με γονο απο χρυσοψαρα.

Μια αναζητηση που εκανα στο google ο γονος μοιαζει με γονο απο χρυσοψαρα.

Εμένα όλοι οι γόνοι ίδιοι μου φαίνονται, ωστόσο, έψαξα κι εγώ στο google και οι φωτογραφίες από γόνους χρυσόψαρων που είδα δεν έχουν κάτι διαφορετικό από τους δικούς μου. Και δεδομένων των συνθηκών, θεωρώ πιο πιθανό να είχα γέννα από τα χρυσόψαρα, παρά να επέζησαν γόνοι από τα γκάπυ του Βασίλη. Ανυπομονώ να μεγαλώσουν να δούμε και τι ψάρια είναι τελικά. :D

Τώρα το είδα !!

Δεν έκανα τίποτα εγώ.Για όλα φταίει ο FotisGt έχουμε πει!! :P

Δεν είναι γόνοι από γκαπάκια!!Σε αυτήν την μορφή-μεγεθος που τα έχεις είναι την πρώτη μέρα που γεννιούνται!

Δεκαπέντε μέρες μετά που συζητάμε αυτά θα έπρεπε να έχουν πάρει ήδη το σχήμα του ψαριού και να ξεχωρίζει

η ουρά και το άνω και κάτω πτερύγιο ;)

Μαλλον το πρωκτικο συστημα αναγνωρισης φυλλου απετυχε ... Εισαι σιγουρη οτι και τα δυο εχουν στρογγυλο προεξεχον πρωκτο?

Οπως και να εχει αυτο ελεγα στον Ανδρεα. Πως ειναι δυνατον να επιβιωσαν γκαπυ σε μια σακουλιτσα για τοσες μερες?

Στο θεμα μας τωρα...

Υπαρχει πιθανοτητα να φαγωθουν οι γονοι απο τα μεγαλα? Μηπως το μικρο εχει και αλλα αυγα που πρεπει να βγουν και γι`αυτο δεν ειναι καλα? Μηπως να βαλεις ξανα τον μεγαλο μεσα;

Υ.Γ. Πολλα μηπως.... Εγω θα το ρισκαρα παντως αν ημουν σχετικα σιγουρη οτι δεν θα φαγωθει ο γονος...

Έγινε επεξεργασία - mary74

Τώρα το είδα !!

Δεν έκανα τίποτα εγώ.Για όλα φταίει ο FotisGt έχουμε πει!! :P

Δεν είναι γόνοι από γκαπάκια!!Σε αυτήν την μορφή-μεγεθος που τα έχεις είναι την πρώτη μέρα που γεννιούνται!

Δεκαπέντε μέρες μετά που συζητάμε αυτά θα έπρεπε να έχουν πάρει ήδη το σχήμα του ψαριού και να ξεχωρίζει

η ουρά και το άνω και κάτω πτερύγιο ;)

Τώρα επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου!

Μαλλον το πρωκτικο συστημα αναγνωρισης φυλλου απετυχε ... Εισαι σιγουρη οτι και τα δυο εχουν στρογγυλο προεξεχον πρωκτο?

Οπως και να εχει αυτο ελεγα στον Ανδρεα. Πως ειναι δυνατον να επιβιωσαν γκαπυ σε μια σακουλιτσα για τοσες μερες?

Στο θεμα μας τωρα...

Υπαρχει πιθανοτητα να φαγωθουν οι γονοι απο τα μεγαλα? Μηπως το μικρο εχει και αλλα αυγα που πρεπει να βγουν και γι`αυτο δεν ειναι καλα? Μηπως να βαλεις ξανα τον μεγαλο μεσα;

Υ.Γ. Πολλα μηπως.... Εγω θα το ρισκαρα παντως αν ημουν σχετικα σιγουρη οτι δεν θα φαγωθει ο γονος...

Μάλλον το μικρό είναι θηλυκό τελικά, δεν κατάφερα όμως να εντοπίσω προεξέχοντα... ποπό! Αυτό είναι ολόκληρο ένα στρογγυλό πράγμα που κολυμπάει! Ναι, υπάρχει η πιθανότητα να φαγωθούν οι γόνοι από τα μεγάλα, αλλά θέλω να ελπίζω πως θα επιβιώσουν επειδή έχω φυτά να κρυφτούν. Αν προσπαθήσω να τα απομονώσω τα μικρά φοβάμαι πως μπορεί να τα κάνω χειρότερα.

Το μικρό μάλλον γι'αυτό μου φάνηκε ότι είχε πρηστεί και γενικά κινούνταν χαμηλά, μάλλον είχε αυγά μέσα της. Έτσι εξηγείται το ότι περνούσε χρόνο με το να κάθεται σε περίεργες στάσεις κρυμμένη σα να ξεκουράζεται. Μάλλον γεννούσε. Και η εξοφθαλμία (αν είναι όντως έτσι και δε με γελάνε τα μάτια μου) θα μπορούσε να είναι από το κυνηγητό και να χτύπησε κάπου.

Σε κάποια φάση σκέφτηκα να βάλω πίσω τον μεγάλο για να γονιμοποιήσει τυχόν αυγά και να την βοηθήσει να τα βγάλει, αλλά φοβήθηκα ότι θα φάει τους γόνους. Αυτός τρώει γρήγορα και λαίμαργα, η άλλη όχι τόσο. Μετά σκέφτηκα να βάλω εκείνη για λίγο μαζί με τον μεγάλο, αλλά μου είναι δύσκολο να εντοπίσω και να μεταφέρω τα αυγά χωρίς να τα καταστρέψω, έπειτα σε 30 λίτρα το πιο πιθανό είναι να τα φάνε ή να πάθει τίποτα αυτή από το κυνηγητό σε τόσο μικρό χώρο. Κι έπειτα, θα κράταγαν οι γόνοι την βιολογία στα 100 λίτρα; Οπότε το άφησα.

Ούτως ή άλλως τώρα θα καλυτερεύσει ο καιρός, θα τα μεταφέρω και στη λιμνούλα και ίσως να έχουμε ξανά ευκαιρίες για αναπαραγωγή. :)

• Like 1

Τοτε μην βαλεις τον μεγαλο μεσα μπας και γλιτωσουν οι γονοι... Τα βλεπεις ακομα;

Τοτε μην βαλεις τον μεγαλο μεσα μπας και γλιτωσουν οι γονοι... Τα βλεπεις ακομα;

Τώρα είμαι εκτός σπιτιού. Πριν φύγω έβλεπα 2. Το πρωί δεν έβλεπα κανένα και λίγο αργότερα τα είδα όλα. Όταν δεν τα βλέπω ανησυχώ, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι μπορεί και να κρύβονται. Τράβηξα και βίντεο, θα το ανεβάσω όταν επιστρέψω.

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

• Like 1

Γύρισα σπίτι και το πρώτο που έκανα ήταν να πάω να ελέγξω τα μικρά. Μόνο 3 βλέπω, το τέταρτο ελπίζω να είναι κάπου κρυμμένο, και όχι στο στομάχι του χρυσόψαρου. Τώρα ετοιμάζω βιντεάκι. Τα λατρεύω! Με τίποτα δεν περίμενα ότι θα έχω γέννα στο ενυδρείο! :bigemo_harabe_net-143:

• Like 1

Ετοίμασα ένα βιντεάκι. Είναι πολύ μικρούλια! ^_^

• Like 1

Να σου ζησουν!!! Στην κυριολεξια....

• Like 1

Mπραβο, πολυ ωραια να τα χαιρεσαι!

Να σου ζησουν!!! Στην κυριολεξια....

:D

Mπραβο, πολυ ωραια να τα χαιρεσαι!

Σας ευχαριστώ!

• Like 1

Μια χαρά να σου ζήσουν!!! Τα μεγάλα πως πάνε;

Ο μεγάλος είναι σε δοχείο 30 λίτρων με μπολιασμένο φίλτρο και αεραντλία. Τώρα συνήθισε και κόβει βόλτες πέρα δώθε. Τον ταίζω λίγο γιατί είχα μετρήσει αμμωνία. Είναι λαίμαργος όπως πάντα. Του έριξα prime μέχρι να γίνει το νερό, έκανα αλλαγή κι έριξα βακτήρια. Κατά τα άλλα είναι καλά.

Η μικρή (γιατί πλέον ξέρουμε ότι είναι κορίτσι) έχει πτερύγια μια χαρά (της είχαν σκιστεί λίγο από το κυνηγητό) αλλά το ένα της ματάκι μάλλον είναι ακόμα λίγο πεταχτό (από το "ξύλο" που έφαγε). Σήμερα είχε φυσιολογική συμπεριφορά και μάλιστα πεινούσε αρκετά, πράγμα που με τρόμαξε γιατί φοβήθηκα μην φάει τα μικρά.

Ελπίζω από Τρίτη να ολοκληρώσω σύντομα τη λιμνούλα για να τα μεταφέρω εκεί και να αφήσω τα μικρά στο ενυδρείο μέχρι να μεγαλώσουν. :)

Σιγουρα είναι γόνοι?

Εμένα μου θυμίζουν σπερματοζωάρια στο "κοίτα ποιος μιλάει"

Μπράβο να τα χαίρεσαι :D

Σιγουρα είναι γόνοι?

Εμένα μου θυμίζουν σπερματοζωάρια στο "κοίτα ποιος μιλάει"

Μπράβο να τα χαίρεσαι :D

:lol:

Το μεγαλύτερο είναι 5 χιλιοστά! Σ'ευχαριστώ ^_^

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Εάν είναι γόνοι από τα χρυσόψαρα ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα δεις να μεγαλώνουν.

Πάντως μπορείς να στείλεις και pm στον yiannossavva (http://www.aquazone.gr/forums/user/873-yiannossavva/ )

που έχει εμπειρία με τα χρυσόψαρα και έχει πετύχει πολλές γέννες και να τον παραπέμψεις στο video μήπως

σε διαφωτίσει καλύτερα.

Συγγνωμη που θα χαλασω την ομορφη ατμοσφαιρα αλλα αν οντως ειναι γονοι, δεν ειναι υβριδια;

Κατα ποσο θα μεγαλωσουν και θα ειναι υγιη;

Έχεις δίκιο. Κι εγώ αναρωτήθηκα τί θα βγει αφού το θηλυκό είναι oranda red cap και το αρσενικό είναι common. Τα υβρίδια είναι λοιπόν προβληματικά ψάρια; :(

Ειδωμεν! Εγω δεν γνωριζω να σου πω!

Κάτσε να δούμε και αν θα επιζήσουν, γιατί σήμερα μόνο ένα βλέπω. Σχετικά με τον υβριδισμό, μπορούμε να τον αποφύγουμε; Θα έπρεπε δηλαδή στα ενυδρεία και στις λίμνες να έχουμε μόνο ένα είδος χρυσόψαρων;

Και προβληματικά να μην ειναι, καλό είναι να τα αποφεύγουμε η τουλάχιστον να μην τα δώσουμε κάπου άλλου και πάει λέγοντας !

Πάντως το τέρας του λοχνες αποκλείεται να έγινε από χρυσόψαρα

Και προβληματικά να μην ειναι, καλό είναι να τα αποφεύγουμε η τουλάχιστον να μην τα δώσουμε κάπου άλλου και πάει λέγοντας !

Πάντως το τέρας του λοχνες αποκλείεται να έγινε από χρυσόψαρα

Πώς μπορούμε να τα αποφεύγουμε; Θα πρέπει στα ενυδρεία και στις λίμνες να βάζουμε μόνο ένα είδος χρυσόψαρων;

Για λίμνες δεν ξέρω να σου πω μιας και δεν έχω και ούτε έχω ασχοληθεί ακόμη!

Μπορεί αν ήταν ζευγάρια τα χρυσόψαρα να μην κάναν τίποτα με αλλά χρυσόψαρα που συγκατοικούν!

Στο ενυδρείο φαντάζομαι μπορουμε να το ελέγξουμε πιο εύκολα!

Υγ ξέρω ότι στα Μαλάουι που διατηρω πρέπει να προσέχω για υβρίδια, μπορεί στα χρυσοψαρα να μην ενοχλούν τα υβρίδια! Τι να πω!!!

Φαντάσου να αποκτήσεις χρυσόψαρο oranta cup σε μέγεθος comon.... Από μπαλίτσα τέννις θα πάς σε μίνι μπαλίτσα ποδοσφαίρου!!! :P

Κάτσε να επιβιώσει κάποιο και να μεγαλώσει.... Απλά θα το βάλεις στην λιμνούλα και θα το χαρείς... Ξέρεις πόσα υβρίδια πωλούνται στα πετ σοπ?

Χωρίς να λέω βέβαια ότι είναι το σωστό... Εγώ πάντως μάλλον υβρίδια αγόραζα γιατί κανένα δεν ήταν σαν μπαλίτσα, όλα ήταν μακρόστενα όπως τα common με ουρίτσες και χρώματα όπως τα fancy....

Έγινε επεξεργασία - mary74

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...