Discos 3 Μαρτίου 2015 #201 Share 3 Μαρτίου 2015 Οι φωτογραφιες για αλλη μια φορα ειναι ΜΑΓΙΚΕΣ!! Χαρα για τα ματάκια μας!! Τωρα για το θεμα που αναφέρεις Σταθη τα πραγματα ειναι απλα. Το σκιμμερ τωρα αμεσα δεν μπορει να βοηθησει. Ναι πετάει βρωμια αλλα αυτα τα οργανικα που πετάει, και δεν γινονται νιτρικα/φωσφωρικα πια. Δηλαδη απο εδω και περα το φορτιο και τα οργανικα σου, σου θα ειναι αρκετα ποιο ελαφρύ. Που ειναι πια τεράστιο πλεονέκτημα. Αλλα οτι εχει γινει εως τωρα ειναι που μας απασχολεί. Το θεμα που εχεις ειναι απο καποια περισια φωσφωρικων που υπηρχαν στο συστημα και ποια ο βραχος αφου απορρόφησε οτι απορρόφησε, έφτασε σε σημείο κορεσμού. Ακομα και το ATS οπως και η chaeto δεν τραβανε 100% τα φωσφωρικα αφου τα νιτρικα πέφτουν παντα λιγο ποιο πρωτα και αυτο το λιγο εν καιρο μας φέρνει το προβλημα. Πολυ κοινο προβλημα σε πολλα παιδια που αρνούνται να βάλουν αντιφωσφωρο γιατι εχουν "0" φωσφωρικα και εν καιρο αρχίζουν και παλεύουν με την αλγη. Κανεις δεν το γλιτώνει αυτο. Ισως να το καθυστερήσεις αν εχεις αραγωνιτη κατω σαν υπόστρωμα που θα τραβηξει πρώτος τα πολλα, αλλα αν το βγαλεις, ο βραχος ειναι το μονο υλικο που απομένει να τα τραβηξει πριν τα κοραλια.. Ολα βασίζονται σε συγκεκριμενες αρχές και ειναι απλα τα πραγματα και δεν αλλάζουν για κανέναν, Αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι εσυ το πρόσεχες. Ισως να καθυστερήσεις καποιες αλλαγες στον αντιφωσφωρο σου με το καιρο και τελικα να φτάσαμε σε αυτο το αποτέλεσμα. Απλα τωρα σιγα σιγα αποδσμευονται τα φωσφωρικα απο το βραχο. Τωρα ειναι θεμα χρονου να φτιάξει και ειμαι απόλυτος για αυτο! Καλη συνεχεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 3 Μαρτίου 2015 Author #202 Share 3 Μαρτίου 2015 Μάριε η ανάλυση σου είναι ακριβώς η περιγραφή με αυτά που είχα και εγώ στο μυαλό μου. Έχω δεί ήδη μερικές αχνά δείγματα βελτίωσης, αλλά πιστεύω ότι θα πάρει αρκετό χρόνο. Τα προβλήματα θέλουν αργές αλλά ριζικές αλλαγές. Εχω δρομολογήσει τα εξής : 1. αλλαγή στο φάσμα του φωτιστικού να ανέβω ακόμα σε ακτινικό φώς και να περιορίσω το άσπρο.(Σημειωτέον ότι τα άσπρα παίζουν το μεσημέρι στο 50 απο το 255 που είναι max και θα τα κατεβάσω και άλλο). 2. πιο τακτικές-σύντομες αλλαγές στο αντιφώς, με μεγαλύτερες δόσεις, που συνηθως το παραμελώ. 3. πιο πολύ κυκλοφορία στο sump (περιμένω μια wp40 ) γιατί έχει πολύ βράχο εκεί και βλέπω αρκετή σκόνη και detritus. 4. προσθήκη χάετο στο sump. 5. μια dolabella και μια aplysia που εύχομαι να τα πάνε καλά για όσο κρατήσει η άλγη (πράγμα δύσκολο) 6. ένα raifondi , και ένα sexguttata για βοήθεια στο καθάρισμα της άμμου ( ελπίζω να μην τα κάνει μαντάρα με τόσες ρικόρντιες που υπάρχουν στην άμμο).Αν έχετε καμια καλύτερη ιδέα σε goby , θα ήθελα να την ακούσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Μαρτίου 2015 #203 Share 3 Μαρτίου 2015 (edited) Το sexguttata ειναι κυριος, οτι αμμο μαζευει στο στομα του την βγαζει αμεσως απ τα βρανχια του χωρις να την σκορπαει στα κοραλλια, αλλα θα αλλαξει λιγο την μορφολογια τις αμμου.... Για το αλλο δεν ξερω Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2015 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 3 Μαρτίου 2015 Author #204 Share 3 Μαρτίου 2015 Το sexguttata ειναι κυριος, οτι αμμο μαζευει στο στομα του την βγαζει αμεσως απ τα βρανχια του χωρις να την σκορπαει στα κοραλλια, αλλα θα αλλαξει λιγο την μορφολογια τις αμμου.... Για το αλλο δεν ξερω http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+2124+164&pcatid=164 To έγραψα λάθος παραπάνω λόγο βιασύνης ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Μαρτίου 2015 #205 Share 3 Μαρτίου 2015 Καταλαβα πιο εννουσες αλλα επειδη δεν το ειχα ποτε δεν ξερω τι χαρακτηρα εχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 3 Μαρτίου 2015 #206 Share 3 Μαρτίου 2015 (edited) To jester ειναι φοβερό ψαρακι, πανέμορφο και ψυχούλα. Θα ηταν το τελειο, αλλα δυστηχως δεν μπορει να επιβιώσει σε ενυδρεια με μεγάλη ροη για τα sps. Κινηται μονο αμα η ροη κλειση. Δεν εχει τύχη σε sps ενυδρεια. Ισως αν η ροη σου σε πολλα σημεια ειναι μικρη ισως, αλλα αν ειναι μονο σε λιγα δεν σου κανει. Οι λυσεις σου μια χαρα μου φαινονται. Ωραίες και μελετημένες με εξαίρεση το φωτισμο, δεν νομίζω να παιζει ρολο το λευκο. Αν έλθουν ολα τα αλλα πιστευω θα ειναι ενταξει. Αφου το θεμα ειναι περισια θρεπτικών, μόλις στεγνώσεις τα οποια θρεπτικα, θα αρχιζει να στεγνώνει και η οποια αλγη. Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2015 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 29 Απριλίου 2015 #207 Share 29 Απριλίου 2015 Σταθη πως παει το ενυδρειο? Με τις αλγες τι εκανες τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 7 Μαίου 2015 Author #208 Share 7 Μαίου 2015 Μιχάλη οι άλγες είναι πιά παρελθόν.... Δεν υπάρχουν πια ούτε για δείγμα. Πέρασε και αυτός ο ύφαλος.. Έκανα όλα τα παραπάνω και απο το αποτέλεσμα φαίνεται ότι λειτούργησαν. Η dolabella δεν έζησε δυστυχώς πάνω απο 15 ημέρες παρόλο που είχε ακόμη αλγη πριν μας αφήσει χρόνους. Το skimmer παιζει πλέον μόνιμα και ταυτόχρονα και το ats και αντιφώς. Επιπλέον κάνω και ένα μικρό vodka dosing (7ml/day) . Ηταν κάτι που δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ , και δείχνει πολύ καλά σημάδια προς το παρόν. Θέλω να πιστεύω ότι βρήκα πλέον το μονιμο τρόπο συντηρησης που είναι και πολύ εύκολος. Αντε σιγά σιγά να βγάζουμε τα ανεμηστηράκια για την καλοκαιρινη σεζόν.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 7 Μαίου 2015 #209 Share 7 Μαίου 2015 Μπράβο Στάθη ! Επειδή εχεις ένα θαυμάσιο ενυδρείο από το φωτιστικό έως το έπιπλο σου αξίζει να βρει τον δρόμο του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 8 Μαίου 2015 #210 Share 8 Μαίου 2015 στάθη με τη vodka έχει δεί διαφορά σε χρώματα κορραλιών και διαύγειας νερού ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 8 Μαίου 2015 #211 Share 8 Μαίου 2015 Πολυ χαιρομαι που γλυτωσες απο τις αλγες σταθη και μου αρεσε πολυ ετσι οπως το εθεσες "περασε και αυτος ο υφαλος" Και εγω τα ιδια ειχα οταν "τρακαρα" με την τριχοειδη!Και οι τρεις dolabella που εβαλα κρατησαν απο μια εβδομαδα εως 10 μερες.Λες και τις δηλητηριαζε η αλγη που ετρωγαν. Εκαναν γυαλι ενα τμημα του βραχου και μετα ακουνητες για μερες μεχρι να πεθανουν. Παλαιοτερα ειχα μια ομως που κρατησε 5 μηνες χωρις να εχω προβλημα με την τριχοειδη.Τι να πω Καθημερινα 7ml βοτκα δεν ειναι και λιγο σταθη μου,παντα κατα την ταπεινη μου αποψη. Οι τιμες σου πως ειναι? Ναι επισης εβαλα ανεμιστηρακια,27+αρισα και εγω χθες! Μακαρι να βγει ενα καλοκαιρι απροβληματιστο για ολα τα ενυδρεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 9 Μαίου 2015 Author #212 Share 9 Μαίου 2015 Μιχαλη vodka ριχνω 0,7 mL, εγραψα λαθος παραπανω.Στο χρωμα των sps δεν ειδα καμια διαφορα,ισως λιγο καλυτερα. Δεν ξερω αν φταιει η βοτκα, αλλα ειδα ανακαμψη σε μερικα κοραλια που ειχαν θεμα. Ιδια θερμοκρασια χτυπησα και εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Μαίου 2015 #213 Share 10 Μαίου 2015 Με τρομαξες σταθαρε με το 7 Ποσο καιρο τωρα βαζεις βοτκα? Η ανακαμψη που παρατηρησες σε τι τομεα ηταν?Πολυποδες-χρωματα -ιστος -αναπτυξη-κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 11 Μαίου 2015 Author #214 Share 11 Μαίου 2015 Λίγο πάνω απο μηνα.... Είδα ανάκαμψη σε ιστό των SPS ,σε σημεία που υπηρχε θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 13 Μαίου 2015 #215 Share 13 Μαίου 2015 Ευχαριστω για την απαντηση σταθη! Οποτε εχεις χρονο και διαθεση βαλε καμια φωτο να χαρουμε το στολιδι σου Αυτο το clam σου δεν το χορταινω!Απο ρυθμους αναπτυξης πως παει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 13 Φεβρουαρίου 2017 Author #216 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Μετά απο 2 χρόνια σχεδόν... το ριφάκι κρατάει ακόμα στους δύσκολους καιρούς.... Καθαρίστηκε εχτές και είπα να βγάλω καμιά φώτο. Δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 2 χρόνια , δεν έχει μπεί κανένα κοράλι. Είχα μια στραβή με χαμηλό CA ,αλλά ανέκαμψε μόνο του. Μερικές μάκρο φώτος που τράβηξα εχτές το βράδυ.. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post stathis200 13 Φεβρουαρίου 2017 Author Popular Post #217 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 13 Φεβρουαρίου 2017 #218 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Απλά υπέροχο το ενυδρείο. Φοβερές φωτογραφίες. Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 13 Φεβρουαρίου 2017 #219 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Αχχχ!!!!!!! τελειο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 13 Φεβρουαρίου 2017 #220 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 ωραίες φωτογραφίες... με πολύ ωραία ζωντανά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 13 Φεβρουαρίου 2017 #221 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Τι λες τωρα;!;! πανέμορφο φιλε μου, να το χαίρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Φεβρουαρίου 2017 #222 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Σταθη το ενυδρειο γεμισε ,πολυ ομορφο γεματο ζωη.Ρε φιλε τον naso τι τον ταιζεις,; Η chelmon τρωει?ποσο καιρο ειναι μαζι σου?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 13 Φεβρουαρίου 2017 #223 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Μπράβο Στάθη!Είναι υπέροχο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 13 Φεβρουαρίου 2017 #224 Share 13 Φεβρουαρίου 2017 Φανταστικο συνονοματε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis200 14 Φεβρουαρίου 2017 Author #225 Share 14 Φεβρουαρίου 2017 Σας ευχαριστώ όλους ... Το chelmon τρώει ακόμα τις απταίζιες και τσιμπάει και λίγο κατεψυγμένη. Απο τις απταίζιες έχει εξαφανιστεί το 95% Είναι μέσα 4-5 μηνες περιπου. Ο νάσο τρώει ότι και τα άλλα ... φλεικς και καταψυγμένη μέρα παρά μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος