sokrates978 20 Φεβρουαρίου 2014 #1 Share 20 Φεβρουαρίου 2014 (edited) Καλησπέρα είμαι νέος στο χώρο έχω ένα ενυδρείο 80*40*60 έχω μέσα τρία μικρά σκαλαρια και θέλω να μεγαλώσω την οικογενεια.Εχω σκεφτεί να φτιάξω ένα ενυδρείο από inox είναι 1050μ*650π*800υ ξέρει κάποιος να μου πει αν θα έχω προβλήματα με τα ψάρια λόγο μετάλλου. Το ενυδρείο θα έχει φιλτρανση από ένα sub 190 λίτρα από αντλία θα έχω μια EHEIM pump compact+ 3000 θα κατασκευαστούν πλάτες από έμενα τα πάντα θα είναι οπός πρέπει. Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2014 - Mr_Zoo έγκριση Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 21 Φεβρουαρίου 2014 #2 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 ενα απο τα προβληματα που θα αντιμετωπισεις θα ειναι οι εναλλαγες - απωλειες θερμοτητας πχ το χειμωνα το ενυδρειο δεν θα ζεστενετε ευκολα και το καλοκαιρι δεν θα πεφτει η θερμοκρασια ευκολα . Ενα αλλο προβλημα ειναι το τι Ινοξ θα βαλεις 304 - 304L - 316 - 316L 310S Μετα ειναι το κοστος ... Το 316 θαμπώνει και πολύ σπάνια παρουσιάζει ελαφρές καφετίλες παρουσία ισχυρών παραγόντων. Το 304 παρουσιάζει παρουσία υγρασίας ελαφρά επιφανειακή οξείδωση (καφετί), ειδικά στις κατεργασμένες επιφάνειες.Τα μη χρωμιονικελιούχα ανοξείδωτα (μολυβδενίου κλπ) μαυρίζουν εύκολα (μαύρο οξείδιο) ακόμη και χωρίς παρουσία υγρασίας. Παρουσία διαβρωτικών παραγόντων δεν παρουσιάζουν αντίσταση στην οξείδωση. Όταν κατεργαστούν (θερμανθούν, κοπούν, συγκολληθούν, σφυρηλατηθούν) χάνουν την "ανοξειδωτότητά" τους. και για την ιστορια : INOX ειναι trademark μιας Ιταλικής Εταιρειας. ΙΝΟΧ ειναι καθε ανοξειδωτο με 2-3% Μο (απο 316 και πάνω) μερικες πληροφοριες που βρηκα επι του θεματος . Εαν θες την γνωμη μου : ΔΕΝ θα το εκανα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 21 Φεβρουαρίου 2014 #3 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 συνφωνα με φιλο απολυτου γνωστη του αντικειμενου το μονο υλικο που μπορει να ερχεται σε επαφη με το νερο και ειναι απολυτα ασφαλες για το ενυδρειο ειναι το τιτανιο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 21 Φεβρουαρίου 2014 #4 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 για ποιο λογο σκεφτεσαι ινοξ? ολα γινονται το θεμα ειναι αν αξιζει τον κοπο... για αναλυσε την σκεψη σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Φεβρουαρίου 2014 #5 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Γιατί το φοβάστε το ανοξείδωτο; Από το 316 και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Αναψυκτικά, λάδια, γάλα και σχεδόν όλα τα υγρά τρόφιμα, αποθηκεύονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Εγώ πολλές φορές έχω χρησιμοποιήσει ανοξείδωτες σίτες μέσα στο ενυδρείο. Το θέμα της μόνωσης είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 21 Φεβρουαρίου 2014 #6 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 ενα απο τα προβληματα που θα αντιμετωπισεις θα ειναι οι εναλλαγες - απωλειες θερμοτητας πχ το χειμωνα το ενυδρειο δεν θα ζεστενετε ευκολα και το καλοκαιρι δεν θα πεφτει η θερμοκρασια ευκολα . Ενα αλλο προβλημα ειναι το τι Ινοξ θα βαλεις 304 - 304L - 316 - 316L 310S Μετα ειναι το κοστος ... Το 316 θαμπώνει και πολύ σπάνια παρουσιάζει ελαφρές καφετίλες παρουσία ισχυρών παραγόντων. Το 304 παρουσιάζει παρουσία υγρασίας ελαφρά επιφανειακή οξείδωση (καφετί), ειδικά στις κατεργασμένες επιφάνειες. Τα μη χρωμιονικελιούχα ανοξείδωτα (μολυβδενίου κλπ) μαυρίζουν εύκολα (μαύρο οξείδιο) ακόμη και χωρίς παρουσία υγρασίας. Παρουσία διαβρωτικών παραγόντων δεν παρουσιάζουν αντίσταση στην οξείδωση. Όταν κατεργαστούν (θερμανθούν, κοπούν, συγκολληθούν, σφυρηλατηθούν) χάνουν την "ανοξειδωτότητά" τους. και για την ιστορια : INOX ειναι trademark μιας Ιταλικής Εταιρειας. ΙΝΟΧ ειναι καθε ανοξειδωτο με 2-3% Μο (απο 316 και πάνω) μερικες πληροφοριες που βρηκα επι του θεματος . Εαν θες την γνωμη μου : ΔΕΝ θα το εκανα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Φεβρουαρίου 2014 #7 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 ενα απο τα προβληματα που θα αντιμετωπισεις θα ειναι οι εναλλαγες - απωλειες θερμοτητας πχ το χειμωνα το ενυδρειο δεν θα ζεστενετε ευκολα και το καλοκαιρι δεν θα πεφτει η θερμοκρασια ευκολα . Ενα αλλο προβλημα ειναι το τι Ινοξ θα βαλεις 304 - 304L - 316 - 316L 310S Μετα ειναι το κοστος ... Το 316 θαμπώνει και πολύ σπάνια παρουσιάζει ελαφρές καφετίλες παρουσία ισχυρών παραγόντων. Το 304 παρουσιάζει παρουσία υγρασίας ελαφρά επιφανειακή οξείδωση (καφετί), ειδικά στις κατεργασμένες επιφάνειες. Τα μη χρωμιονικελιούχα ανοξείδωτα (μολυβδενίου κλπ) μαυρίζουν εύκολα (μαύρο οξείδιο) ακόμη και χωρίς παρουσία υγρασίας. Παρουσία διαβρωτικών παραγόντων δεν παρουσιάζουν αντίσταση στην οξείδωση. Όταν κατεργαστούν (θερμανθούν, κοπούν, συγκολληθούν, σφυρηλατηθούν) χάνουν την "ανοξειδωτότητά" τους. και για την ιστορια : INOX ειναι trademark μιας Ιταλικής Εταιρειας. ΙΝΟΧ ειναι καθε ανοξειδωτο με 2-3% Μο (απο 316 και πάνω) μερικες πληροφοριες που βρηκα επι του θεματος . Εαν θες την γνωμη μου : ΔΕΝ θα το εκανα . Αν ήταν έτσι θα είχαμε πεθάνει όλοι από διατροφική δηλητηρίαση. Άσε που δεν θα υπήρχε βαπόρι LPG και LNG. Θα είχαν τρυπήσει όλα και θα ήταν στο πάτο της θάλασσας. Επίσης δεν θα υπήρχε κανένα χειρουργικό εργαλείο, κτλ, κτλ…… Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 21 Φεβρουαρίου 2014 #8 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 εχεις μπερδευτει πολυ πραγματικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Φεβρουαρίου 2014 #9 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 εχεις μπερδευτει πολυ πραγματικα! Δεν μου λέει κάτι αυτό. Γίνε ποιο σαφής και τεκμηρίωσε την άποψη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokrates978 21 Φεβρουαρίου 2014 Author #10 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά και ευχάριστο για το ενδιαφερον.Το inox το επέλεξα γιατί ο χορός που έχω είναι περίεργος , θέλει διαμορφώσει και σκεφτικά το μεταλικο.Το inox που θα χρησιμοποιήσω θα είναι 316 και και θα κολληθεί με τικ από την ίδια ποιότητα σύρμα όσο για μόνωση θα ντυθεί όλο με ξύλο από έξω και μέσα θα μπούνε παντού πλάτες θα στεγανοποιηθεί με λότζα από έξω οπότε δεν νομίζω να έχω θέματα με αρρώστια του nox η κάποια σκουριά.Οσο για την κατεργασία του και την κατασκευή του εκεί που εργάζομαι κάνουμε κατασκευές από μέταλλο και ξύλο και θα μου έρθει μια η άλλη με το τζαμί Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 21 Φεβρουαρίου 2014 #11 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Γιατί το φοβάστε το ανοξείδωτο; Από το 316 και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Αναψυκτικά, λάδια, γάλα και σχεδόν όλα τα υγρά τρόφιμα, αποθηκεύονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Εγώ πολλές φορές έχω χρησιμοποιήσει ανοξείδωτες σίτες μέσα στο ενυδρείο. Το θέμα της μόνωσης είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. μιλας για μια αωοξειδωτη σιτα ..... οχι για ενα ενυδρειο με διαστασεις 1050μ*650π*800 οπως σκεφτεται να το κανει ο φιλος .... Ειναι η ιδια ποσοτητα ( σαν υλικο ) ? τα lpg - lng κατασκευαζονται απο το ιδιο υλικο , ιδιο παχος τοιχωματος , ιδιες συγκολησεις , ιδια αντιδιαβρωτικα ( μεσα και εξω ) ? Πηγες απο το ενα ακρο στο αλλο φιλε μου . Οπως και να εχει ξαναλεω οτι αποψη μου ειναι να μην το κανει . και με λιγο ψαξιμο παλι στο ιντερνετ : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%82_%CF%87%CE%AC%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B1%CF%82 κατω κατω μιλαει για τους ''τυπους'' διαβρωσης του ανοξειδωτου . ( Ακόμα και οι ανοξείδωτοι χάλυβες παθαίνουν διάβρωση. Μόνον που στην περίπτωση των ανοξείδωτων χαλύβων, η διάβρωση μπορεί να μην δημιουργεί την εμφανή σκουριά που παρατηρείται στην επιφάνεια των κοινών χαλύβων. Οπότε τα αποτελέσματα της διάβρωσης των ανοξείδωτων χαλύβων μπορεί να είναι ξαφνικά και με καταστρεπτικές συνέπειες. Η διάβρωση των ανοξείδωτων χαλύβων συμβαίνει κατά πολλούς τρόπους. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Φεβρουαρίου 2014 #12 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Πριν από μερικά χρόνια, δούλεψα στην εταιρία φίλου μου που είχε σαν απασχόληση η εταιρία του την κατασκευή και τοποθέτηση ανοξείδωτου εξοπλισμού στην βιομηχανία τροφίμων. Σε πληροφορώ αν οξειδωνόταν αυτό το υλικό θα είχαμε πεθάνει όλοι μας προ πολλού. Εξαρτάτε πάντα για τη ποιότητα μιλάμε. Αντίθετα επιβάλετε από την ελληνική νομοθεσία η χρήση τέτοιου υλικού στο χώρο. Επίσης να σου επισημάνω ότι οι κατσαρόλες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα είναι κατώτερης ποιότητας από το 316. Ρωτήστε ανθρώπους που κατασκευάζουν και δίνουν και πιστοποίηση για χρήση σε τρόφιμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 21 Φεβρουαρίου 2014 #13 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Πριν από μερικά χρόνια, δούλεψα στην εταιρία φίλου μου που είχε σαν απασχόληση η εταιρία του την κατασκευή και τοποθέτηση ανοξείδωτου εξοπλισμού στην βιομηχανία τροφίμων. Σε πληροφορώ αν οξειδωνόταν αυτό το υλικό θα είχαμε πεθάνει όλοι μας προ πολλού. Εξαρτάτε πάντα για τη ποιότητα μιλάμε. Αντίθετα επιβάλετε από την ελληνική νομοθεσία η χρήση τέτοιου υλικού στο χώρο. Επίσης να σου επισημάνω ότι οι κατσαρόλες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα είναι κατώτερης ποιότητας από το 316. Ρωτήστε ανθρώπους που κατασκευάζουν και δίνουν και πιστοποίηση για χρήση σε τρόφιμα. κυριλε τοτε να μην φτιαξει ενυδρειο να παρει καμια 15αρια κατσαρολες και να τις βαλει σε σειρα Σου εδωσα λινκ να διαβασεις , δεν βγαζω τιποτα απο το μυαλο μου ... ειναι ολα γραμμενα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 21 Φεβρουαρίου 2014 #14 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Δόξα το Θεό για να πάρω το πτυχίο μου έριξα αρκετό διάβασμα και στην αντοχή υλικών και στην μεταλλουργία και στην μηχανική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 21 Φεβρουαρίου 2014 #15 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Δόξα το Θεό για να πάρω το πτυχίο μου έριξα αρκετό διάβασμα και στην αντοχή υλικών και στην μεταλλουργία και στην μηχανική. οκ πασο τοτε ... δηλαδη εσυ εισαι της αποψης οτι δεν ''τρεχει καστανο '' με ενα ανοξειδωτο ενυδρειο . Θα μπορουσες να μου πεις τα υπερ και τα κατα μιας τετοιας κατασκευης ? Μιλαμε αποκλειστικα για ενυδρειο και οχι για βαπορια και κατσαρολες . Τεκμηριωμενα μπας και αλλαξω γνωμη για αυτα που εχω στο κεφαλι μου σχετικα με την παραπανω κατασκευη , αλλιως τα βλεπω εγω που δεν εβγαλα το λυκειο και αλλιως θα τα βλεπεις εσυ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Φεβρουαρίου 2014 #16 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 Θα ήταν καλό για όλους μας αν παραθέτατε τις σκέψεις χωρίς να "μανουριάζετε" Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 21 Φεβρουαρίου 2014 #17 Share 21 Φεβρουαρίου 2014 δεν υπαρχει ''μανουρα'' φιλε μου μιας και το ''κατεχει'' το αθλημα ο φιλος και εχει τις γνωσεις θα σεβαστω οτι πει (ητε ειναι σωστο ητε λαθος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος