Safarpn 15 Φεβρουαρίου 2014 #1 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα φιλαράκια. Έχει κανείς να μου δώσει συνταγή για να φτιάξω τροφή για τις κιχλίδες μου (Labido, Maingano) με βάση τις γαρίδες ή εν πάσει περιπτώσει αν υπάρχει και καμιά άλλη ιδέα; Κα΄τι έχω ακούσει οτι αφού φτιάξουμε το μείγμα το μοιράζουμε σε θήκες από παγάκια και μπάινει στην κατάψυξη και διατηρείται για πολλές μέρες κτλ. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Αν κάποιος στείλει συντταγή, ας είναι λίγο αναλυτική γιατί είμαι λίγο βλαμμένος στη μαγειρική και ανάμειξη πολλών υλικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 15 Φεβρουαρίου 2014 #2 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Δες αυτό http://www.aquazone.gr/forums/topic/21372-cyphotilapia-frontosa/page-3#entry190973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Φεβρουαρίου 2014 Author #3 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Δες αυτό http://www.aquazone.gr/forums/topic/21372-cyphotilapia-frontosa/page-3#entry190973 :bigemo_harabe_net-117: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Φεβρουαρίου 2014 Author #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2014 Βρήκα μια ωραια συνταγή και αποφάσισα να κανω αυτή και περιλαμβάνει γαρίδες, σπιρουλίνα σε σκόνη, ζελατινη, αρακά και σταγόνες βιταμινών. Εδώ που ζω (απόκοσμα και αφιλόξενα κατσάβραχα) δε μπόρεσα να βρω σπιρουλίνα και ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να την αντικαταστήσω με κάτι άλλο ίσης διατροφικής αξίας ή με αντίστοιχη ποσότητα απο την τροφή που έχω Ocean nutrition Spirulina flakes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 23 Φεβρουαρίου 2014 #5 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Καλήμερα,εγω δεν θα το εκανά αφού η τροφή που αναφερεις έχει ήδη 48%πρωτεϊνη.γαρίδες που βρηκες?αν έννοιες κτψ δεν θα εβαζα ποτέ,μονο φρέσκες γιατι έχουν πρόσθετα.εχω τα ειδη που αναφερεις και ταιζω λαχανικά τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα αλλά ποτέ δεν έφτιαξα τροφή.φρέσκο λαχανικο στην ποσοτητα που θες,ζεματας 2-3 λεπτά και ταιζεις.αν ειναι και από τον κήπο σου ακόμη καλύτερα.επισης καθημερινο ταΐσμα με σπιρουλινα δε σου προτεινω,στα λαμπιντο όταν κάποτε το έκανα εβλεπα μαύρες κουκιδες στα χείλια και το κεφάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Φεβρουαρίου 2014 Author #6 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Αυτή την τροφή δε θα την ταίζω κάθε μέρα. Θα ξεκινήσω μια φορα την εβδομάδα και σταδιακά θα φτάσω τις τρεις. Γαρίδες, διαβάζω σε όλες τις συνταγές για κατεψυγμενες, γιατι να υπάρχει πρόβλημα; Δε νομίζω να τίθεται θέμα. Σπιρουλίνα ταίζω μια φορα την εβδομάδα. Τωρα που λες για τα λαχανικά, θα το σκεφτώ. Τι λαχανικά ταίζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 23 Φεβρουαρίου 2014 #7 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 Φεβρουαρίου 2014 #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Αυτή την τροφή δε θα την ταίζω κάθε μέρα. Θα ξεκινήσω μια φορα την εβδομάδα και σταδιακά θα φτάσω τις τρεις. Γαρίδες, διαβάζω σε όλες τις συνταγές για κατεψυγμενες, γιατι να υπάρχει πρόβλημα; Δε νομίζω να τίθεται θέμα. Σπιρουλίνα ταίζω μια φορα την εβδομάδα. Τωρα που λες για τα λαχανικά, θα το σκεφτώ. Τι λαχανικά ταίζεις; Εκατοντάδες χρόνια βάζαμε καταψυγμένες και δεν έπαθε κανένας τίποτα ,αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στις γαρίδες είναι να εχουν το κέλυφος τους και οχι αποφλοιωμένες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Φεβρουαρίου 2014 Author #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Βρήκα μια ωραια συνταγή και αποφάσισα να κανω αυτή και περιλαμβάνει γαρίδες, σπιρουλίνα σε σκόνη, ζελατινη, αρακά και σταγόνες βιταμινών. Εδώ που ζω (απόκοσμα και αφιλόξενα κατσάβραχα) δε μπόρεσα να βρω σπιρουλίνα και ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να την αντικαταστήσω με κάτι άλλο ίσης διατροφικής αξίας ή με αντίστοιχη ποσότητα απο την τροφή που έχω Ocean nutrition Spirulina flakes. Για το παραπάνω τι έχετε να μου πείτε; Καμιά άποψη; Εκατοντάδες χρόνια βάζαμε καταψυγμένες και δεν έπαθε κανένας τίποτα ,αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στις γαρίδες είναι να εχουν το κέλυφος τους και οχι αποφλοιωμένες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 23 Φεβρουαρίου 2014 #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Ειπα ότι ξέροντας τι συντηρητικό μπαινει στις κτψ εγω δεν τις βαζω ο καθένας ότι νομίζει καλύτερο κάνει...έτσι κι αλλιώς οι φρέσκες δεν ειναι δυσεύρετες.δεν ξέρω αν κάποιοι βάζουν εκατοντάδες χρόνια,η δική μου εμπειρια περιορίζεται στην πενταετια..από λαχανικά το αγάπημενο τους ειναι το κολοκυθι και από κει και πέρα,καρότο,σπανάκι,φραουλα καθαρισμενη,αχλαδι,αγγούρι,ακτινιδιο χωρις τα σπόρια γενικά θέλει δοκιμή τι τούς αρέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Φεβρουαρίου 2014 Author #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Βρήκα μια ωραια συνταγή και αποφάσισα να κανω αυτή και περιλαμβάνει γαρίδες, σπιρουλίνα σε σκόνη, ζελατινη, αρακά και σταγόνες βιταμινών. Εδώ που ζω (απόκοσμα και αφιλόξενα κατσάβραχα) δε μπόρεσα να βρω σπιρουλίνα και ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να την αντικαταστήσω με κάτι άλλο ίσης διατροφικής αξίας ή με αντίστοιχη ποσότητα απο την τροφή που έχω Ocean nutrition Spirulina flakes. Λαχανικά σίγουρα θα δοκιμάσω αλλά επί του συγκεκριμένου θέματος έχει κάποιος να δώσει απάντηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 23 Φεβρουαρίου 2014 #12 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Πανω μπορει να ειναι κ βλακια η ιδεα μου αλλα επειδη οταν ταιζω τα νεογεννητα τριβω με το χερι μου την σπιρουλινα της οσεαν νουτρισιον κ γινετε πολυ ψιλη,δεν μπορεις να βρεις εναν τροπο να την κονιορτοποιεισης?Επισης γιατι πρεπει η γαριδα να εχει το κελυφος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 Φεβρουαρίου 2014 #13 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Βρήκα μια ωραια συνταγή και αποφάσισα να κανω αυτή και περιλαμβάνει γαρίδες, σπιρουλίνα σε σκόνη, ζελατινη, αρακά και σταγόνες βιταμινών. Εδώ που ζω (απόκοσμα και αφιλόξενα κατσάβραχα) δε μπόρεσα να βρω σπιρουλίνα και ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να την αντικαταστήσω με κάτι άλλο ίσης διατροφικής αξίας ή με αντίστοιχη ποσότητα απο την τροφή που έχω Ocean nutrition Spirulina flakes. Εγώ χρησιμοποιούσα σκόνη σπιρουλίνα αλλά αν δεν βρίσκεις γιατί όχι βάλε αντί μια κουταλιά σούπας βάλε 2-3 κουταλιες σούπας flakes σπιρουλίνα της O.N..Μια ερώτηση ,ρωτάς για λαχανικά που θα ταίσεις ανεξάρτητα οχι τι θα βάλεις στη συνταγή; ,γιατί στη συνταγή βάζεις μπιζέλια και τελείωσες απο κει και πέρα ανεξάρτηtα αν θα ταίζεις χορταρικά ο συνχομπίστας synagridas μας έχει καλύψει ,προσωπικά για να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου τάιζα μπιzέλια και σπανάκι αφου τα εριχνα πρώτα για ελάχιστο χρόνο σε βραστό νερό και αφού πρώτα τα έπλενα καλά γιατί μην ξεχνάμε κυκλοφορούν και φυτοφάρμακα.Οπως ελέχθει είναι και τι τους αρέσει . Αντε και καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Φεβρουαρίου 2014 Author #14 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Η ερώτηση για τα λαχανικά ειναι άσχετη με τη συνταγή. Θα αρχίσω σίγουρα να ταίζω φρέσκα λαχανικά. Η συνταγή ειναι η ακόλουθη : ● 907 γρ. Ολόκληρες γαρίδες, το κεφάλι και όλα. ● 907 γρ.. Αρακάς ● 2 κουταλάκια γλυκού σπιρουλίνα σκόνη. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει την καθαρή σκόνη χωρίς πρόσθετα βότανα ή άλλα προϊόντα. ● 100 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη. ● 10 σταγόνες υγρού Multi-βιταμίνες Ξεπαγώστε τις γαρίδες και τα μπιζέλια, αφήνοντάς τα ελαφρώς παγωμένα. Τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ και αλέστε τα σε μια λεπτή πάστα. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη σπιρουλίνα και υγρή πολυ-βιταμίνη και ανακατέψτε καλά. Διαλύστε τη ζελατίνη, ακολουθώντας τις οδηγίες στο κουτί, ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια στο μείγμα. Θα πρέπει να ρέει εύκολα και να ειναι μια κολλώδης μάζα χωρίς σβώλους. Κομμάτια της ζελατίνης μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα ψάρια. Σιγά-σιγά προσθέστε το μείγμα γαρίδας-μπιζελιού στη ζεστή ζελατίνα. Να είστε σίγουροι οτι να ανακατεύτηκε τελείως πριν κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο, το μείγμα χύστε το σε παγοκύστες και τοποθετήστε στο ψυγείο για να κρυώσει για αρκετές ώρες. Απλα για πρώτη φορά θα φτιάξω με το 1/3 των ποσοτήτων που αναφέρει στο κάθε υλικό γιατί αυτα μου φαίνεται οτι ταίζουν ολόκληρη τη λίμνη Malawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 Φεβρουαρίου 2014 #15 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Για τα ψάρια σου θα προτιμούσα ποσότητα 1/3 γαρίδες και 2/3 αρακά σε αναλογία ή κάτι παραπάνω από το 1/3 γαρίδες γιατί τα ψάρια σου εκτός απο τις labido είνια κυρίως χορτοφάγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Φεβρουαρίου 2014 Author #16 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Για τα ψάρια σου θα προτιμούσα ποσότητα 1/3 γαρίδες και 2/3 αρακά σε αναλογία ή κάτι παραπάνω από το 1/3 γαρίδες γιατί τα ψάρια σου εκτός απο τις labido είνια κυρίως χορτοφάγα.....και αυτο θα κανω, ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 23 Φεβρουαρίου 2014 #17 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Παναγιωτη εννοείς ότι θα βαλεις τις γαρίδες με το κεφάλι και το κέλυφος???Εγω καταλαβα ότι ο Σωκράτης πρότεινε ολόκληρες για να μην ειναι κατεργασμένες..όχι να τις βαλεις όπως ειναι..το κέλυφος ειναι εξαιρετικά δύσπεπτο,μην το βαλεις.Και γω να το φάω θέλω 6 σόδες :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Φεβρουαρίου 2014 Author #18 Share 23 Φεβρουαρίου 2014 Ολόκληρες θα μπούνε με κέλυφος, κεφάλι, πόδια κτλ. Στο μπλέντερ θα γίνουν όλα μια αλοιφή άλλωστε. Έχω διαβάσει οτι το κέλυφος ειναι σημαντικό για την καλή υγεία των ψαριών και βοηθάει στην πέψη παρά τη δυσκολεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 24 Φεβρουαρίου 2014 #19 Share 24 Φεβρουαρίου 2014 Ολόκληρες θα μπούνε με κέλυφος, κεφάλι, πόδια κτλ. Στο μπλέντερ θα γίνουν όλα μια αλοιφή άλλωστε. Έχω διαβάσει οτι το κέλυφος ειναι σημαντικό για την καλή υγεία των ψαριών και βοηθάει στην πέψη παρά τη δυσκολεύει. Ακριβώς ,οι γαρίδες μπαίνουν με τοι κέλυφος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Φεβρουαρίου 2014 Author #20 Share 24 Φεβρουαρίου 2014 Λοιπόν εφτιαξα το μείγμα και ο Θεός βοηθός για το το θα προκύψει. Οι ποσότητες μπήκαν στο 1/3 αυτών που αναφέρει η συνταγή και όπως φαίνεται θα ταίζω για κανά χρόνο. Η ποσότητα ειναι πάλι παρά πολυ μεγάλη. Εκείνο που με παραξένεψε ηταν οτι για να διαλύσω 25 γρ. Ζελατίνης, σύμφωνα με τις οδηγίες χρειάστηκε να το κανω σε 1500ml νερό. Η ποσότητα ηταν τεράστια και έτσι το έκανα σε αρκετα λιγότερη. Αυτο ηταν που έκανε το μείγμα για ενα λόγο. Μπήκε στην κατάληξη και το τι θα βγει, θα μου το πουν τα ψαράκια μου μεθαύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Φεβρουαρίου 2014 #21 Share 24 Φεβρουαρίου 2014 Τα ψαράκια ; Ένας μάγειρας πάντα δοκιμάζει το πιάτο που βγάζει .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Φεβρουαρίου 2014 Author #22 Share 24 Φεβρουαρίου 2014 Θα σου στείλω ενα τάπερ ρε φίλος να μου πεις τη γνώμη σου γιατι εγω είμαι παραφαγωμενος σημερα ! Πάντως πολυ βρώμα φίλε, αηδίασα οταν το εφτιαχνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Φεβρουαρίου 2014 Author #23 Share 24 Φεβρουαρίου 2014 .....εν τω μεταξύ διαβάζω το πόστ που έγραψα το απόγευμα και σα να δυσκολεύομαι λιγάκι να βγάλω νόημα προς το τέλος χαχαχαχαχαχα.....καταραμένε κορέκτορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Φεβρουαρίου 2014 #24 Share 24 Φεβρουαρίου 2014 Για να δούμε την "κατάληξη" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος