Jump to content

Συμβουλές Πριν Το Νεο Ξεκινημα!

chinook

Recommended Posts

Νομίζω ότι θα είναι λειτουργικό!

για να δουμε!

Eγω νομιζω πως ειναι αρκετα κοντα μεταξυ τους οι δυο ντανες! Αν αυτο βεβαια ειναι το τελικο μεγεθος!

ειναι στο περιπου τωρα,

οταν θα μπουν μεσα αν κρατησω αυτην ακριβως την μορφη θα εχουν κ αλλο κενο.

Νομίζω είναι μια χαρά. Μην αγχώνεσαι πολύ., προχώρα το. ;)

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Φιλε adlib ειναι περιορισμενα τα λιτρα μου γι αυτο τις εχω ζαλισει τις πετρες περα δωθε

μεχρι να πετυχω το καλυτερο δυνατο στησιμο!

χθες βεβαια μου βαλανε φυτιλιες στην συναντηση και σημερα επιτελους τις εβρασα και τις τοποθετησα...

για πειτε ρε παιδια...καναμε τιποτα?

post-58268-0-95964400-1395699155_thumb.jpg

post-58268-0-71341400-1395699175_thumb.jpg

post-58268-0-70967000-1395699197_thumb.jpg

Η πανω δεξια νομιζω καλυτερα θα ηταν να πεσει πισω! Εκει που ειναι, εκτος οτι ειναι στημενη πολυ δεν εξυπηρετει και σε τιποτα!

να σου πω την αληθεια μου αυτη την συγκεκριμενη απλα την ακουμπησα εκει γιατι μου σπασαν τα νευρα...

αυριο λοιπον θα την δοκιμασω πισω και ισως να αλλαξω λιγο την αριστερη ντανα γιατι οσο το βλεπω νομιζω οτι δεν εχει αρκετα κενα...

απο θεμα αποστασης μεταξυ τους πως σου φαινεται τωρα?

Ειναι αρκετα κοντα νομιζω! Αν πας σε ενα χαρεμι γιατι δεν φτιαχνεις μονο μια ντανα δεξια να φτανει περιπου μεχρι το κεντρο και λιγο παραπερα; Δηλαδη οπως ειναι τωρα και να κατεβαινει σταδιακα και να σβηνει! Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις;

• Like 1

εννοεις κατι τετοιο?

post-58268-0-46009200-1395707405_thumb.jpg

δεν ειναι κακο...θα το δοκιμασω...γιατι και εμενα με χαλαει που δεν μενει ανοιχτος χωρος...

Έγινε επεξεργασία - chinook

περισσοτερες δοκιμες αυριο λοιπον!

εχω δυο αποριες ακυρες με το στησιμο ομως...

πρωτον θα χρειαστω κανενα wave maker για να δημιουργισω δυνατη ροη, και αν ναι εχουμε υπ οψιν καποιο πραγματικα μικρο λογω του χωρου μου?

και δευτερον ψαχνω για controller θερμοκρασιας αλλα στα online καταστηματα δεν βρισκω τιποτα.μονο ebay?

Για ποιο λογο θες κυκλοφορητη; Για να κανει αναταραξη στην επιφανεια;

Κοντρολερ εγω εχω αυτον που μου τον παρηγγειλε ενας φιλος απο ιντερνετ!

Την αναταραξη θα την κανεις με το φίλτρο, και αντί για κυκλοφορητη δώσε 10€ ακόμη και πάρε 2ο εξωτερικό φίλτρο :D

Κοντρολερ και εγώ το stc 1000 έχω , ασχέτως που δεν τον έχω συνδέσει :D

Για ποιο λογο θες κυκλοφορητη; Για να κανει αναταραξη στην επιφανεια;

Κοντρολερ εγω εχω αυτον που μου τον παρηγγειλε ενας φιλος απο ιντερνετ!

για να δημιουργισω σημεια με πολυ δυνατη ροη!

Την αναταραξη θα την κανεις με το φίλτρο, και αντί για κυκλοφορητη δώσε 10€ ακόμη και πάρε 2ο εξωτερικό φίλτρο :D

Κοντρολερ και εγώ το stc 1000 έχω , ασχέτως που δεν τον έχω συνδέσει :D

και εγω αυτον ψαχνω αλλα Ελλαδα δεν βρισκω τιποτα!οποτε μπηκα ebay και βρηκα...και μαζι με αυτον βρηκα και wave maker (σαν των θαλασσινων) σε κατι τιμες αστειες τυπου 7-8 ευρω (LONG LIVE CHINA!) γι αυτο το σκεφτομουν...τωρα αν εχεις να μου προτεινεις εξωτερικο φιλτρο σε αυτα τα λεφτα με μεγαλη μου χαρα να παρω!

+1 στο στήσιμο του Θοδωρή γιατί μου φαίνετε πολύ μπουκωμένο. . .

εκανα μια αποπειρα..με επιεικεια ε, ουτε καφε δεν ειχα πιει!

Με 8€ εξωτερικό όχι δεν παίζει :D

Απλά στον κινέζο δες κατανάλωση!

Ελλάδα από όσο γνωρίζω δεν θα τον βρεις τον συγκεκριμένο , έναν παρόμοιο μπορείς να βρεις με κάνα 50αρικο αν δεν κάνω λαθος!

μαλιστα.ανεβασα την απαντηση,περιμενα σχολια,αλλα δεν ειχα ανεβασει φωτο...

παμε παλι!

post-58268-0-80298700-1395745600_thumb.jpg

απο καταναλωση ο συγκεκριμενος που κοιταζω ειναι στα 6 w.νομιζω καλα ειναι.

οσο για το 50αρι να με συνχωρουν οι ντοπιοι αλλα θα προτιμησω τους σχιστοματηδες...

Νομίζω πως δεν έχουν μήκος να κολυμπήσουν καθόλου!

Κάνε άλλη μια προσπάθεια στην υγεία μου :D

Καταρχήν βγάλε τις πολύ μεγάλες πέτρες διότι έχεις μικρό ενυδρείο και αυτές μεγάλο όγκο!

Οι πέτρες να έχουν μέγεθος οι μικρότερες όσο η παλάμη και οι μεγαλύτερες όσο παλάμη με δάχτυλα και μέγεθος όσο η μπουνιά σου!

Και κάνε το προηγούμενο στήσιμο απλά στις άκρες μην πιάσεις όλο το βάθος, δλδ αν έχεις 30 πόντους βάθος ,βαλτες από το 25 και πίσω ,δλδ όλη η φάτσα του ενυδρείου να είναι ελεύθερη ,

Επίσης αν θέλεις βάλε και λίγες πέτρες στην πλάτη του ενυδρείου στο κέντρο , χαμηλότερα από τις άκρες , δλδ να κάνεις ένα Μ

Υγ ελπίζω να έγινα κατανοητός :D

τωρα για να καταλαβεις σε κατοψη το στησιμο ειναι καπως ετσι

post-58268-0-82385300-1395748136_thumb.jpg

δηλαδη:

στην μπροστινη πλευρα ειναι ελευθεροι περιπου 40 ποντοι ενω στην πισω περιπου 60.επισης απο την μεση του ενυδρειου και πανω (προσοψη) ειναι καλυμενο με μονο 4 πετρες και το υπολοιπο μενει ανοιχτο (αμ τι,νομιζεις μονο εσυ θα με μπερδευεις?οριστε μπορω κ εγω! :D )

Αντε ρε λιακο αν ειναι στην υγεια σου θα κανω μια ακομα δοκιμη!

αν καταλαβα καλα προτεινεις το στησιμο με τις δυο ντανες αλλα η φατσα του ενυδρειου να εχει μια ευθεια ελευθερη και στον κενο χωρο αναμεσα στις 2 να υπαρχει μια μινι ντανα που να δημιουργει μονο περασματα ετσι?

οι πετρες πανω κατω σε αυτο το μεγεθος που λες ειναι εκτος απο 3-4 που ειναι πιο ογκωδης και τις χρησιμοποιω για βαση!

Χαχαχα πάλι καλά που έχουμε φαντασία!

Ακριβώς ότι είπες δηλαδή ένα Μ όπως το βλέπουμε δεξιά και αριστερά 2 κορυφες που θα σβηνουν-χαμηλώνουν στην μέση καθώς θα εννωνονται

Μπροστά θα αφήσεις όλη την φάτσα κενή , δηλαδή θα ξεκινάει πχ μετά από 5 πόντους στο βάθος μεχρι τέρμα πίσω , και στο κέντρο θα πηγαίνει ακόμη πιο πίσω δηλαδή να ξεκινάνε στους 15 πόντους και πίσω! σαν Π όπως το βλέπεις ξάπλα

Προσπάθησε να γλιτώσεις τις μεγάλες πέτρες που έχεις για βάση γιατί πνίγεται το ενυδρείο , χάνεις λίτρα, και περάσματα ,δηλαδή δεν προσφέρουν κάτι !

Υγ όπου ακουμπάει πέτρα στο τζαμί να ξέρεις ότι δεν θα έχεις ορατότητα λόγω αλγης διότι δεν θα μπορείς να το καθαρίσεις (αυτός είναι ο 2ος λόγος που είναι καλό να πάνε οι πέτρες πιο πίσω)

Υγ κάνε και μια κάτοψη αυτό που σου λέω αν θες!

Έγινε επεξεργασία - samilias21

Είσαι τρελός ζωγράφος

Χαχαχα

Έτσι ακριβώς!

Δες μήπως μπορείς να αντικαταστησεις τις πολύ μεγάλες με λίγο μικρότερες!

Αφηνω τους καλλιτεχνες στην τεχνη τους! Εγω παντως ξαναλεω βαλε τανγκανικα, θα το ευχαριστηθεις πιο πολυ!

Απο κυκλοφορητη για ποσα λεφτα μιλαμε οτι διαθετεις; Οι κινεζικοι θα σε πεθανουν στην καταναλωση.

Φιλτρο εχουν το sun sun που ειναι καλο αλλα κι αυτο επισης δεν συγκρινεται στην καταναλωση με αλλα ευρωπαικα!

Τεχνη ετσι οχι αστεια! κατσε να δουμε πως θα τις στοιβαξω και βλεπουμε μετα

γιατι ειμαι ενα τσικ πριν πεταξω τις πετρες και το κανω φυτεμενο...θα με κανουν και παρεα οι ρασταφαρεοι μετα!χαχαχα

ε ψαχνω κατι φυσιολογικο,απλο, οσο πιο μικρο γινεται απλα για να δημιουργει δυνατο ρευμα!

post-58268-0-17816700-1395768444_thumb.jpg

post-58268-0-99422800-1395768474_thumb.jpg

οτι καλυτερο μπορεσα να κανω...αν κ εχω την εντυπωση οτι το προηγουμενο στησιμο (με μια μεγαλη ντανα στην μια πλευρα) ειχε περισσοτερες κρυψωνες!

Αφηνω τους καλλιτεχνες στην τεχνη τους! Εγω παντως ξαναλεω βαλε τανγκανικα, θα το ευχαριστηθεις πιο πολυ!

Απο κυκλοφορητη για ποσα λεφτα μιλαμε οτι διαθετεις; Οι κινεζικοι θα σε πεθανουν στην καταναλωση.

Φιλτρο εχουν το sun sun που ειναι καλο αλλα κι αυτο επισης δεν συγκρινεται στην καταναλωση με αλλα ευρωπαικα!

Συν ένα

Συν ένα

Συν ένα

:)

Νομίζω πως είναι πιο όμορφο και πιο πρακτικό!

Σκεψου και 5-7 εκ αμμο!

Μιας και είμαι σπίτι τσεκαρα λίγο τις πέτρες μου , εξακολουθώ και πιστεύω αν έχεις την δυνατότητα να βγάλεις τις μεγάλες πέτρες! Σαν το μέγεθος που έχουν οι πάνω να αφήσεις! Ώστε να ξεμπουκωσει το σύστημα και να δημιουργηθούν περισσότερες φωλιές αν θεωρείς πως έχεις λίγες!

Υγ στο δικό μου που είναι 1,20 μηκος χ 40 πλάτος η μεγαλύτερες πέτρες είναι όσο η παλάμη με τα δάχτυλα και μέγεθος μπουνιας και ειναι 2-4 , όχι παραπάνω!

το δικο σου εχει απιστευτο στησιμο αλλα εχει και τις πλαπουτες ρε συ που σε βολευουν για να σηκωσεις υψος σταθερα!

ισως να αλλαξω την δεξια ντανα λιγο...να αφαιρεσω την μια μεγαλη που εχει στην βαση.κοιτα απο φωλιες ειναι καλο νομιζω (απλα δεν εχει την πληθωρα που ειχε το μονοπλευρο στησιμο που ανεφερα πριν).

αισιως παμε για 5 σελιδες μονο για τις πετρες...φαντασου να το ξεκινησω τι εχω να φτιαξω εδω μεσα! :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...